• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    317
Bende ilk gebeliğimde ilk 6 ay boyunca hamile olduğuma inanmıyordum çünkü karnım yoktu sürekli zayıfladım ve bebeğin hareketlerini anlamıyordum 😂 anne olmak iste kaybetme korkusu falan insanı etkiliyor o yüzden bunda daha dr gitmedim ve az kontrole gitmeyi düşünüyorum
Aynen aynen ilkinde habire gidiyorm. Bu sefer bir haftadr ogrendim hala esime soylemedim. Kan icin de bayram girdi araya ptesi beta bakacam adetim gecmis olacak bayagi. Cunku erken ogrenince stresi farkli oluyor. Kendimden beklemedigim bir sakinlikle kendi kendime yasiyorm😄😄😄

Sağlık ocağı ertesi gün öğleden sonraya sonuca gel diyor canım. Doktorum görmeden e nabızıma düşmemişti benimde
Randevumu degistrdm simdi en yakin persembe. Artk ptesi testleri yapar persembe kadin doguma giderm. Saglkli gebelik olursa direkt kese gorunut zaten.bebis de daha az ultrasyona maruz kalir

Arkadaşlar ben tam bebiş 8 haftalık olacağı zaman taşınacağım hem de 12 saatlik uuzzuuun bir yola :) öğretmenim görev yerim biraz uzağa çıktı malesef, taşınmam gerekiyor. 8 haftalıkken hadi yolu dinlene dinlene gittik diyelim bir ev taşıma stresim olacak. Ay bana dua edin. Aralıktan beri bebek istiyorduk olmadı ben de zaten olmuyor diye korunmadım bu defa da tam taşınma zamanına denk geldi bebeğim 😂
Biz de ilk oğlumda 7-8 haftalıkken taşındık 3-4 saatlik bir mesafeydi ama eşimle ben vardık sadece yardım edenimiz maalesef yoktu bir gurbetten başka bir gurbete tasindigimiz için, yorma kendini, yardım alabilecegin birileri varsa yardım al, yoksa temizlikçi vs çağır gerekirse 2 gün hem toplamaya hem sermeye yardım etsin şimdiki aklım olsa öyle yapardım her şey ile kendim tek tek ilgilenip yormazdim kendimi

Evet bende ilk anne yanına koyucam beşiği sonra ayrı odası olir inşallah. Bence alışır bir muddet sonra sizde ayri yatirmaya calisin bilemiyorum benim ilk cocugum olucak ben olsam napardım hiç bilemedim.
Bir hastalik sürecimiz olmuştu kusma ve ishal 2 ay kadar sürmüştü besiginden kalkamadan kusuyordu ishal sürekli mahvetti çocuğu 2 ay çekti o dönem odasında ben de yatırmak istemedim yanıma aldım, o da odamda yatarsam kusarim dedi, korktu kusmaktan, sonrasında konuş ikna et odasında değişiklik yap derken deprem olayından dolayı korktum tam bir iki gune odasına geçiririm diyordum kj deprem oldu, yat yanımızda dedim artık 😅 bakalım zaman ne getirecek ama bebek olunca bence o da sürekli uyanmasindan ağlamasindan vs odasına gitmeyi ister gibi geliyor 😅

Prilam ise yarıyor mu bulantılarım oluyo sabahları 🥺
Ben gece uyumadan bir tane içiyorum çünkü gün içinde içersem aşırı uyutuyor ve daha iyiyim en azından sabahları kötü olmuyorum evet yine bulantılarım oluyor ama ilaçsız çok daha kötü 😔

Gerçek mi benim de kötüydü antibiyotikle ayağa kalktım bir daha aklımda olsun çok sık tonsilit farenjit oluyorum ben de teşekkürler
Aşırı fenaydı yutkunamiyordum boğaz arkası bademcikler komple bembeyazdı 2 gün öyle çektim 2.gun eşime baya manav dolastirdim en son bulup gelmiş sağolsun, özellikle yiyip uyudum su falan bile içmeden, bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim, sabaha bir tane beyazlık yoktu. Karadut özü vs diyorlar kış için de, tabi ben en kısa zamanda buzluğa yağlı kağıdin falan üstüne koyup birbirine değmeyecek şekilde dondurup sonra dondurma kaplarına falan koyayım kış için diyorum, zamanı bitmeden yapmak lazım :)

Haftasonu benim de boğazım ağrıdı ve beyaz beyaz olmuştu tonsilit dedi doktor antibiyotik yazdı ama almadım, karadut onermisti arkadaşlarım, akşam yedim sabaha bir tane bile beyazlık kalmamıştı kızlar aklınızda bulunsun ve şuan tam mevsimi iken buzluğa atin
Oooo ciddi misin ya. 😳 cok saolasin ilk fırsatta toplayıp atayım bende 😌

Ben kadın doğuma muayene olduktan sonra doktorum acilden de tansiyon baktır, güzel derse gidebilirsin sorun var derse tekrar yanıma gel dedi, tansiyonum 9-5 çıktı, hemşire dedi ki gebelik var sanırım gayet iyi tansiyonunuz gidebilirsiniz
Dun muayenem vardi tansiyonu da sordum. Düşük tansiyon normal dedi. Progesteron ilacı düşürebilir bide sık sık yemeğe calis asla susuz kalma susuz kalmak da tansiyonu etkilermis. Valla başka seylerbdedi mi pek hatirima gelmisyo bebisin kalbi atiyo dedi dinletti ben o saniyeden sonra gökyüzünde ucuyodum 🤣🤣🤣🤣

Aşırı fenaydı yutkunamiyordum boğaz arkası bademcikler komple bembeyazdı 2 gün öyle çektim 2.gun eşime baya manav dolastirdim en son bulup gelmiş sağolsun, özellikle yiyip uyudum su falan bile içmeden, bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim, sabaha bir tane beyazlık yoktu. Karadut özü vs diyorlar kış için de, tabi ben en kısa zamanda buzluğa yağlı kağıdin falan üstüne koyup birbirine değmeyecek şekilde dondurup sonra dondurma kaplarına falan koyayım kış için diyorum, zamanı bitmeden yapmak lazım :)
Biz karadutun pekmezini yapardık. Asiiiiriii sifali olurdu. Ama bu denli faydasını bilmiyodum. Dediğin gibi tek tek dondurmak gerek. Yağlı kağıt değilde tepsiye dizip dondukca bi kaba yerleştirmeyi düşünüyorum bende.

Arkadaşlar hafif ama sürekli olarak karın ağrısı çekiyorum başka da bir sorunum yok, aranızda benim gibi olan var mı

Arkadaşlar hafif ama sürekli olarak karın ağrısı çekiyorum başka da bir sorunum yok, aranızda benim gibi olan var mı
Sürekli hareket halinde misin. Ben normalden fazla hareket edersem sanci geliyoda. Dinlenince geciyo mu. Şiddetli olmadığı sürece doktorlar normal diyo. Bolca su iç ve uzan

Sürekli hareket halinde misin. Ben normalden fazla hareket edersem sanci geliyoda. Dinlenince geciyo mu. Şiddetli olmadığı sürece doktorlar normal diyo. Bolca su iç ve uzan
Sancı gibi değil de adet başlangıcı gibi, dinlenince geçmiyor en çok da sabaha karşı oluyor

Sancı gibi değil de adet başlangıcı gibi, dinlenince geçmiyor en çok da sabaha karşı oluyor
Normal adet haftasında iken aynı anlattığınız gibi bende de sancılar oldu. Bi gece korkup acile gittik. Hersey yolundaydı şükür. Eger devamliysa çok endiseleniyosaniz acile başvurun gün içinde. Bi sorun olacağını düşünmüyorum ama içiniz rahat eder. 🤗🤗

Daha da çok ağrırsa öyle yapacağım inşallah belki de benim de gebelik belirtim budur çünkü başka hiçbir şeyim yok

Daha da çok ağrırsa öyle yapacağım inşallah belki de benim de gebelik belirtim budur çünkü başka hiçbir şeyim yok
Olabilir. Bende adet oncesi göğüs hassasiyeti olmaz mesela hep derdim gebe kalırsam göguslerden bilirim diye hiç hassasiyetim olmadi. Hatta sandığımdan çok değişik ilerliyo suan hersey. Sen mümkün oldukça uzan dinlen agri oldugunda en iyi yapılacak şey. Bide herkeste olan bi sey olduğu için içini ferah tut çok takılırsan da gidersin. Bide bi sürü kan tahlili yapiyolar acaba bi sey varmi diye. Daha da rahatliyo insan hersey yolunda diye. Hic canını sıkma bebis seninle 🤗🤗 büyüyor annesi 💚

B

Bugun pantolon almaya ciktm. 5 tane denedm hic biri olmadi. Karnim hep sis. Saka gibi ainrm bozldu ciktm😄😄
Ay ben tüp bebek surecindeyken defacto ya gitmiştim 70 liraya hamile pantalonu buldum. Dedim nasılsa bi gun gebe kalicam bu fiyata bulmuşum dursun. O ayda gebe kaldım. Haftaya ankaraya gidicem gene bi şeyler alicam 🤣🤣

Back