Merhabalar herkese , yaşım 34 ve ben Ankara'da yaşamıyorum ama ailem Ankara'da olduğu için tedaviyi orada yaptırmak istedim. Benim yaşadığım yerde tedavi yapmıyorlar , başka şehre gitmeniz gerekiyor. Ben daha önce kardeşimin kadın doğum doktoru Şükran Çakmak'a gittim . Başka doktorlar kardeşim için ameliyat derken o sadece çatlatma iğnesi önerdi ve sonrasında çok şükür 2 çocukları var. Benim tedavi sürecime gelirsek adetimin 2.günü olacak şekilde doktora gittim ve eşimin değerleri çok düşük %97 oranında hareketsiz spermi vardı o yüzden direk tedaviye başladık. Benim de amh değeri 1,64 civarında çıkmıştı . Yumurtalarıma baktı ve 8 tane gördü. Opu yani yumurta toplama sürecinden önce çatlatma iğnesinden önceye denk gelecek şekilde ayarlıyorlar. Ben bir tanesini kırdığım için ilacın biri ne yazık ki çöp oldu onun yerine diğer iğnem olan Gonal - F'den 2 katı vurmamı söyledi. Bu arada yapılan kan testimde progesteron değerim 1.16 çıktığı için doktor zaten dondurarak yapma işlemini önerdi istatiksel açıdan daha iyi olacağını düşündüğü için .Ardından ilaçlar bitti çatlatma iğnelerini de vurdum ve Novaart
Tüp Bebek Merkezinde yumurtalarım toplandı . İlk gün 5 sonra 4 derken en son gün 3 tane 1.kalite embriyom kaldığını öğrendim. Fakat internetten okuduğum yorumlardan ve içime sinmemesinden dolayı doktordan genetik test talep ettim . Çünkü eşimin abisi down sendromluydu ve ailelerinde başka down sendorumu da mevcut. 2 tane genetik merkezinden fiyat verdi ikisi de aşağı yukarı aynı fiyattı olumsuz yorumu olmayanı tercih ettim . O da A&D Genetik Merkezi. Sonuç olarak o üç embriyo şu an teste gitti 25 gün sonra haber gelecekmiş ,yaptırdığım test de aslında tam olarak doğru sonuç vermese de içimi biraz rahatlatmak istedim. Umarım ki 3 embriyodan da güzel sonuçlar alırız ve o zaman transferi gerçekleştirebiliriz. Bu da tahmini olarak opudan sonraki 2. adete göre planlanacakmış. Ücretleri de şu şekilde verdik ve birkaç ilaç hariç ne yazık ki hepsi nakitti;
30000 TL ilaç (%25 zam öncesi aldım)
50000 tl doktor (yeni yıl öncesi fiyat yeni yılla birlikte 60000 olmuş)
1400 tl çatlatma iğnesi
10000 tl dondurma
750 tl ben ve eşimin kan tahlilleri
7000 + 17000 (7000 i tüp bebek merkezi alıyor biyopsi için , geri kalan kısım da 190 dolar*3 embriyonun ücreti)