• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar merhabaa 🥰
Bugün ikili tarama için hastaneye gitmiştim ve doktor sağolsun pat diye bir cinsiyet tahmini yaptı 😂 resimimizi ekliyorum, sizlerden de bir tahmin bekliyorummm 🫶🏻 IMG_7703.jpeg

İkili test sonuçlarım çıktı normal mi kac olması gerekiyor araştırdım biraz ama karışık geldi bilen arkadaşlar fikrini söyleyebilir mi ?

İnşallah canım ama daha yorum yapan anlayan biri olmadı galiba sonuçları iyi geldi ikili tarama diyen arkadaşlar iyi sonuçları atsana karsilastirsam :)
İkili test sonucu diğer kan testleri gibi değil, karmaşık bir algoritması var, annenin kilosu, yaşı, kanı verdiği tarihteki hamilelik günü gibi etkenler değerleri etkiliyor. Bir de bunları bebeğin ense kalınlığını ultrasonla ölçüp onunla birleştiriyorlar. O yüzden bu değer iyi kötü diyemiyor kimse, “benim değerim şuydu sonuç iyi çıktı” yazar biri ama diğer bütün etkenleri bilmeden boş yere stres olursun.
Merhaba, ben bugün 10+1 oldum. Yarın doktor randevum var. Cinsiyet için tahmin edebilir mi sizce?
10+1de ultrasondan cinsiyet görülmez çünkü daha genital organlar gelişmemiş oluyor. 14 haftadan sonra net belli oluyor, bazı doktorlar 12. haftada tahminlere başlıyor ama çok güvenilir olmuyor.

Ben de bugün 13+0 oldum. Burada 12 hafta kontrolündeki ölçüme göre karar veriyorlar ve sonra değişmiyor. Benim tarih 11 Nisan’dan 8 Nisan’a çekilmiş oldu. Her şey yolunda giderse ben büyük ihtimalle Mart annesi olacağım bir kez daha.

İkili testin sonuçları düşük risk çıktı. Her şey yolunda gözüküyor. Benim yaşım 34 ve bir hasta bebek kaybından daha çok korktuğum için, garanti olsun diye bir de NIPT yaptırıcam bu hafta. Pahalı ama içim rahat etsin istiyorum.

Bu gebelik çok karmaşık hislerle geçiyor, o yüzden pek aktif değilim. Şimdilik bir sıkıntı yok çok şükür.

Göbeğim biraz çabuk çıkmaya başladı bu sefer ama yine de saklıyorum kıyafetlerle. Kimselere söylemeden sessiz sakin geçirmek istiyorum en azından detaylı ultrasona kadar.

Akşamları özellikle karnım ağrıyor ama uyku bastırmaları azaldı gibi. Başka da bir sıkıntım yok şimdilik.

Back