• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ya sizin de mi mart sonu demişlerdi? Yakındık biz sizle sanki öyle hatırlıyorum ama sizin galiba bütün aile mart doğumluydu değil mi eyvaaahh 😁 Normal doğum istiyorum ben esasen ama doktor genelde tüp bebek tedavisi yapıldığında 38. haftada konuyu kapıyoruz dedi, o öyle diyince bişiy diyemedim.
Sağlıklı olsunlar da mart nisan farketmez(nisana kadar tuttu😂)
on gün önce başka bir doktora görünmüştüm kanamam olduğu için, o erkek gibi sanki ama erken daha demişti bugün bizim doktor da erkek ama yanılabilirim kendi kızımda yanıldım dedi. Ben de kız istiyorum ama erkek hissediyorum😅 bu hafta test yapılacak artık onda belli olur. sizin belli mi?
Benim bir ay olacak gideli daha belli değil. Doktor arayışına düştüm. Geçmiş olsun bu arada bir şey yoktur inşallah😔 Bizde erkek hisseden tek kişi benim herkes kız diyor. Yalnız ben şöyle saçma bir anlık gaflete düştüm instagramda bir sayfa var oradan cinsiyet tahmini yaptırdım kız dedi tutarsa herkese söylerim😅😛

Sağlıklı olsunlar da mart nisan farketmez(nisana kadar tuttu😂)

Benim bir ay olacak gideli daha belli değil. Doktor arayışına düştüm. Geçmiş olsun bu arada bir şey yoktur inşallah😔 Bizde erkek hisseden tek kişi benim herkes kız diyor. Yalnız ben şöyle saçma bir anlık gaflete düştüm instagramda bir sayfa var oradan cinsiyet tahmini yaptırdım kız dedi tutarsa herkese söylerim😅😛
Hahah aynen, ben doktoru oyalayıp 31 marta kontrol alayım nası olsa o gün doğurtmaz nisana kayarız diyorum 😂

Teşekkür ederim bu arada, gebeliğin başından beri olaysız haftam geçmemişti resmen ama çok şükür bebekte bir sorun görünmedi hiç 🧿 ben de zorlamadım, yattım dinlendim hep. bugün de doktorum tamam sana artık normal gebe muamelesi yapıyoruz diyip ilaçları kesince gerçekten dünyalar benim oldu, o kadar sıkmışım ki kendimi farkında olmadan inanılmaz rahatladım içim içime sığmıyor 🌸 hepimiz olaysız mutlu sağlıklı geçirip bu dönemi yavrularımıza kavuşalım inşallah 🙏🏻🌸🤍

Bence ebe müthiş bir şey ya, insana komik geliyor uzaktan bu olayların dışındayken ama içine girince mantıklı heheh. Burada ebe istiyorsak özel tutmak zorunda kalıyoruz, şu an erken ama belki 7. ay itibariyle destek alırım diye düşünüyorum ben, siz de yazsanıza arada ne gibi bir faydası oluyor neyi takip ediyor hakikatten bilge kadının gücü doktoru dövüyor mu? 😅
Heheheh Almanya'da sigorta karsiliyor ama maaslari düsük oldugundan artik ebe bulmak cok cok zor. Sayili diyebilirim yani. Ben yine coook büyük bir sehirde yasamadigimdan ve doktorumun kliniginde kendi ebesi oldugundan direkt bulabildim ama hamile oldugunu ögrenir ögrenmez aramak lazim diyorlar...

Jinekolog daha cok tibbi yönüyle ilgileniyor, ebeyle - su an icin- hastane/dogum secenekleri üzerine konusuyoruz. Ebe - yine su an icin- doktorla beraber bana eslik ediyor gibi düsünün. Burada Anne Pasaportu diye bir sey var, bütün bilgileri ona yaziyorlar (hamilelikle ilgili tibbi bütün bilgiler, akliniza gelebilecek her sey, bebegin ölcümleri dahil), onu dolduruyor. Su an icin cok bir önemi yok benim icin, önemli kisim dogumdan sonra basliyor. Dogumdan sonra hemen eve ziyarete geliyor, bebege masaj yapiyor, annenin kendini toparlamasina yardimci terapiler yapiyor (ismi var ama türkcesini bilmiyorum), emzirme, beslenme, uyutma, bebegin tasinmasi falan o konularda bilgi veriyor, kisacasi lohusa bakimi yapiyor.

Bunun disinda hastanelerin kendi ebeleri var. Onlar dogum yaptiriyor, cok gerekmedikce doktor girmiyor ya da beraber yaptiriyorlar, ben de ebeyle büyük hastanede dogum yapmak istiyorum kismet olursa. Eger oyle bir ebe bulabilirsem - ki cok zor hep dolu oluyorlar- doguma giren ebe yukarida saydiklarimi da yani ev ziyaretlerini de yapiyor. Bu süre 3 ay kadar sürebiliyor.

Valla ebesine bagli ya :) Bazisi cok ezoterik oluyor ama genelde gercekten bilgililer ve tibbi egitimleri saglam. Bence jinekolog yaninda anne adaylari icin cok büyük bir destek. Cunku doktorun ivir zivir yanitlamaya vakti yok. Tutup da sana atiyorum nasil emzirecegini, emzirmeden dolayi cesitli sikintilar var, yasarsan neler yapabilecegini o kadar yakin sekilde anlatmiyor ya da gostermiyor falan. Hele ilk hamileliklerde insan sanki hicbir sey bilmiyor, istedigin her seyi sorabiliyorsun (psikolojik destek dahil, mesela cok büyük korkular, panik hali ya da depresyona yakin üzgünlük durumu varsa). Bilgi acisindan degil de, yakinlik ve samimiyet acisindan her ne kadar yine de profesyonel bir iliski olsa da cok büyük fark var diye düsünüyorum.

Bizim de bugün kontrolümüz vardı, 12+1iz. Çocik yerinde durmuyor resmen, kıpır kıpır bişiy bana korku bastı ben bunla nası başa çıkıcam diye 😂 sizin çocuklar da öyle mi?
Bu arada nisan 11 görünüyor benim doğum tarihim ultrasonda ama doktor muhtemelen 26-27 martta alırız dedi üzüldüm, ben nisan annesi olucaktım ya 😅
Cok güzel bir duygu degil mi? ^^ Masallah ona <3

Benimki de öyle, hatta gecen agzini acip kapatiyordu, su iciyordu <3 Bir kere oturup bacak bacak üstüne atmis sekilde yakaladik hehehe

Cok güzel bir duygu degil mi? ^^ Masallah ona <3

Benimki de öyle, hatta gecen agzini acip kapatiyordu, su iciyordu <3 Bir kere oturup bacak bacak üstüne atmis sekilde yakaladik hehehe
Çoooookkk, muhteşem bir duygu 🤍😍🫠 hihiihi sizinkine de maşallah, onun minik bacaklarını cimciririm 🧿

Merhaba benimde 21 haftalık gebeliğim var tsh 0.8 çıktı herhangi bi sorun yaşadınızmı doktora sordum ama henüz cwvap vermwdi merak ettim
Endokrinoloji Doktoru yüksek olmasının problem olacağını düşük olmasının çok önemli olmadığını söyledi, hormonlardan olabiliyormuş. Ancak 20. Hafta gibi düzelmesini bekleriz dedi. Yine de anti tiroglobulin, anti TPO, anti TSH reseptör antikoru testleri istedi, onlar bende normal çıkmış fakat henüz doktora gösteremedim :(

Bizim de bugün kontrolümüz vardı, 12+1iz. Çocik yerinde durmuyor resmen, kıpır kıpır bişiy bana korku bastı ben bunla nası başa çıkıcam diye 😂 sizin çocuklar da öyle mi?
Bu arada nisan 11 görünüyor benim doğum tarihim ultrasonda ama doktor muhtemelen 26-27 martta alırız dedi üzüldüm, ben nisan annesi olucaktım ya 😅
Bence sezeryan da olsan bekletebildiğin kadar bekle. 1 gün bile çok kıymetli bebiş için. Sen bilirsin tabi. 🙏 Sağlıkla gesin hepsi. Mart ayında deli gibi heyecanlı olacağız hepimiz 🥰

Ben kullanıyorum
9 ekimde randevum, o zamana kadar dayanabilir miyim bilmiyorum eczaneye gidip alacagim sanirim... 9+4 den sonra aksamlari gaz sancilarim başladı bayılacak gibiyim nefes aldırmıyor resmen. Suan 10 haftaligiz Ne kadar nasıl kullaniyorsunuz siz çay kaşığı mi tatlı kaşığı mi gaz gelince mi yoksa yemekten önce falan mı kullanılıyor

9 ekimde randevum, o zamana kadar dayanabilir miyim bilmiyorum eczaneye gidip alacagim sanirim... 9+4 den sonra aksamlari gaz sancilarim başladı bayılacak gibiyim nefes aldırmıyor resmen. Suan 10 haftaligiz Ne kadar nasıl kullaniyorsunuz siz çay kaşığı mi tatlı kaşığı mi gaz gelince mi yoksa yemekten önce falan mı kullanılıyor
Yemek kaşığı kullanıyorum bende mahvoluyorum içmezsem

Alla alla gaviscon gaz için de mi kullanılıyormuş ilk kez duyorum. Ben reflüsü, mide yanması olanlar kullanıyor sanıyordum.

Back