Amin teşekkür ederimÇok teşekkür ederimSizde hayırlıca kavuşun inşallah.
Bakıldı canım enfeksiyon çıkmadı solunumu da düzelmiş yarın sabah inşallah hep beraber çıkıp eve gidicezCanım çok geçmiş olsun enfeksiyon değerine baktılar mı? Bana da enfeksiyon var yoğun bakıma alalım dediler. Kadın doğum doktorum izin vermedi. Akşam 10 dan sabah 10 a bekledik düşünce eve yolladılar. O hissin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Bu günler geride kalacak bebeğin iyileşecek hep buna odaklan olur mu. Bi kadınlar çok güçlüyüz güçlü kal hep
Canım cok zor gerçekten ama sabret bak 2-3 günün kalmıs kontrole belkı o zaman direkt alırlar artık.urfa eyyübiye eğitim araştırma devlet hastanesi ne gidiyorum bayeamdan bi hafta önce gittim domtorum bayeamda alsınşar dedi acile git dedi bayramda acile gittim 41e kadar bekled dediler her üç gğnde bir acils gidiyorum acil doktorum gel dedi 40+5haftalık oldum suyum yada nişanım gelmediği icin bekletiyor gelişşsin icinde diyor almadı 41+1 de twkrar ugra dedi bekliyoruz acı icindde kasıklarıma ayaklarıyla baskı yapıo yürüyemiom kanrım sürekli swrtleşiyor yatamıom mide bulantısı ishal var ama sancılarım düzenli değil diye almıolar su gelmesi yada nişan gelmesi icin ne yapabilirim sezeryan olmak icin bike devlet hastanesi su nişan gelmesi bekliyorhergğnim aglayarak geçiyoe dayanamıyorum zayıf bir insanım bacaklarım bile çatladı 38kilo hamile kalmştm52kiloyum suan bebiş 3.5kilo dayanamıyorum artık kaynanam la yaşıyorum özele gitmeye kismede para yok zor durumdauım oda sürekli hastaneys gitmemden bıktı dogur artık diyoama bnm elimde değil kızımda gelemiyoe ters makat geliş oldugu icin doktor da almıyoe son analadar bwklwtiyor napabilirim ki
Amin teşekkür ederimsu gelmeden önce sancı vs basladı mı ? Nasıl oldu sürecin?
Ev işi tamam ama yürüyüş ve merdiven çıkmayı da ihmal etme bence. Ben bir de çömelme çok yaptım o da faydalıhıc baslayacakmıs gibi gelmiyor yabir yandan da tırsıyorum sürekli böyle beklemek ne zaman olacak diye:) evde iş yapıyorjm sürekli sanırım artık yakında gelir zaten 40. Haftaya girdim.
Canım biraz daha sabret doktorlar doğru olanı yapıyor. Gelsin diye kendini strese sokmamaya çalış. 42 + 2 de bile doğum yapan bir sürü kişi var. Her bebeğin gelme süresi farklı. Anne karnında gelişimini tamamlama süresi farklı. Olabildiğince açık havada yürüyüş yapmaya çalış yavaş da olsa. 10 dk bile yürüsen hem temiz hava alırsın hem de spor yapmak mutluluk hormonu salgılatır. Sen eğer bu kadar stresli olursan belki bebeğin burada sorun var ben gelmeyim diye düşünşyprdır. Zaten büyük ihtimal çok az kaldı. Sen sabret sonra ileride bugünleri güzellikle hatırlayacaksın. Benim doktorum şöyle dedi sürekli; bebeğini hayal ettiğin gibi doğurup kucağına aldığın zamanı hayal et. Sezaryenin de çok dezavantajı var. Emzirmede sorun yaşanabiliyor daha geç buluşuldulu için bebekle. Ve 3 4 gün dikişlerin ağrıların oluyor.urfa eyyübiye eğitim araştırma devlet hastanesi ne gidiyorum bayeamdan bi hafta önce gittim domtorum bayeamda alsınşar dedi acile git dedi bayramda acile gittim 41e kadar bekled dediler her üç gğnde bir acils gidiyorum acil doktorum gel dedi 40+5haftalık oldum suyum yada nişanım gelmediği icin bekletiyor gelişşsin icinde diyor almadı 41+1 de twkrar ugra dedi bekliyoruz acı icindde kasıklarıma ayaklarıyla baskı yapıo yürüyemiom kanrım sürekli swrtleşiyor yatamıom mide bulantısı ishal var ama sancılarım düzenli değil diye almıolar su gelmesi yada nişan gelmesi icin ne yapabilirim sezeryan olmak icin bike devlet hastanesi su nişan gelmesi bekliyorhergğnim aglayarak geçiyoe dayanamıyorum zayıf bir insanım bacaklarım bile çatladı 38kilo hamile kalmştm52kiloyum suan bebiş 3.5kilo dayanamıyorum artık kaynanam la yaşıyorum özele gitmeye kismede para yok zor durumdauım oda sürekli hastaneys gitmemden bıktı dogur artık diyoama bnm elimde değil kızımda gelemiyoe ters makat geliş oldugu icin doktor da almıyoe son analadar bwklwtiyor napabilirim ki
Hiç beklemediğin bir anda geliyor. 40. Haftadaysan en geç 2 haftan kalmış çok az :)hıc baslayacakmıs gibi gelmiyor yabir yandan da tırsıyorum sürekli böyle beklemek ne zaman olacak diye:) evde iş yapıyorjm sürekli sanırım artık yakında gelir zaten 40. Haftaya girdim.
Benim de tam 39 haftalıkken 9 nisanda doğdu arkadaşımAmiiinbenim 16 sında doğdu tam 39 haftalık
Canım benim de böbreğime başı yapıyordu genişletmişti son hafta. Neden oluyor acabaİyi haftalaaarrrdoktordayız , yarın alalım dedi sezeryan ile şoktayım şimdi nst sırası bekliyorum nst sonucuna göre değerlendirecek ve son kararı vereceğiz böbreğine bası yapıyor baya genişlemiş dedi zaten çok ağrım var, eğer normal doğum istiyorsan yine bekleyelim ama bence gerek yok dedi ben de teslim ettim kendimi nolacaksa olsun amaaaan
Canım hangi hastane hangi doktordu. Biz de öğrenelim de kazara gitmeyelim. Bana da özel bir hastanede sarılıkla ilgili benzer şeyler olduİlk kez anne olacaklara doğum sonrasını anlatayım Tecrübeli anneler bilir zatendoğum sonrası hastanede kaldığımızda topuk kanı aldılar ve hepatit b aşısı yapıldı. Normalde 4. veya 5. Gün sağlık ocağına gidip tekrar topuk kanı vermemiz gerekiyordu bayram sebebi ile 11. Gün gittik..
5. Gün özel hastane açık olduğu için bayram haftasında çocuk doktoruna gittik arefe günü sanırım, normalde 1. Hafta çocuk doktoru kontrolü varmış. Biz erken gittik, çocuk doktoru bu bebek aç dedi, zayıf dedi mama ver dedibenim moral yerle bir yahu doğum yaptım maşallah diyeyim ilk gün süt geldi, sabah akşam deli gibi emzirdim memem yara oldu vs gene emzirdim yıkıldım. Kakasını yapmıyor bu fitil ver vs dedi ağladım vs.. sonra tanıdık eczacı arkadaş ile sohbet ettik bence verme gayet normal çocuk dedi, fitili vermeyelim Yenidoğan süt emen bebek 8-9 Gün (ilk kakasından sonra tabi mekanyum) tekrar kakasını geç yapabilir dedi. Huysuz mu ateşi var mı dedi yooo bir şeyi yok dedik.. bekle bakalım dedi..
İlk kakalardan sonra 6. Gün kakasını yaptı mı bebek hem de baştan aşağı her yer kakakaka yaptığına bir sevindim fitil versem boştan yere fitil vermiş olacaktım. Eczacı ilk kakasını kendi öğrensin müdahele edersek kaka yapmayı öğrenemez hep müdahale ile yaptırmak zorunda kalırsın dedi..
Mama konusuna gelince, mamayı ben vermek istemedim.. bugün sağlık ocağına götürdüm bayramdan ötürü topuk kanına götürememiştim bugün 11 günlük, ebe ve doktor muayene etti, hayır mama verme gayet bebek iyi demesin miben şok ben kendimi paraladım şu 5-6 Gün aç mı acep diye, bebek kilo da almış gayet normal iki cm de uzamış dedi.. e beni kahretti özeldeki doktor yıkıldım ya 5 gündür:) sakın mama verme dedi ebe ve doktor, gayet iyi, ilk süt son süt olayına memede dikkat et dedi. Öyle olursa iyice artar dedi.. daha önce süt getiren şeyleri yazmıştım onları gene tekrar ettiler, sakın kabız olma dediler epizyotomi olduğun için dikişin atabilir dikkat et dedi... kefir önerdi hem kabızlık için hem süt ve bebek için iyi gelir dedi...
Son olarak çocuk doktorunuzu iyice araştırın düzgün birini seçin, ben 5 Gün yıkık gezdim. Çocuk süzüldü falan sandımdoktorun gazına gelip mama vermek üzereydim meğerse yiyormuş, sütün yaramıyor dedi bebe kilo almış halbuki
Sarılık dedi özeldeki yatırabiliriz dedi , ebe ve doktor sağlık ocağında sarılık çok az bolca emzir dedi ... Ben çocuk doktorumu değiştireceğim resmen depresyon soktu beni bostan yere fitil mama verecektim az dahaihtiyacı varsa tabiki verilsin ona karşı değilim önce bebeğin sağlığı
Çocuk doktorundan 1 haftalıkken kontrol var
Sağlık ocağında 4. Gün topuk kanı
15. Gün tekrar sağlık ocağında kontrol varmış, bizimkinde ikisini birleştirdik günler yakın diye bayramdan ötürü bizde günler karıştı
1 aylıkken aşısı var ilk yapılan aşının 2. Dozu imiş sağlık ocağında...
Ebenize kimlik çıkınca bilgilerini atın, sizi çağırıyor zaten
Benim kızım da fototerapi aldı bir gün.Benim kız da sarılık oldu, fototerapi aldı normal doğmasına rağmen. Doktoru kilo düşükse uzun sürer demişti. İnşallah hayırlısıyla alacaksın kucağınaHali
Özelden yazdım canımCanım hangi hastane hangi doktordu. Biz de öğrenelim de kazara gitmeyelim. Bana da özel bir hastanede sarılıkla ilgili benzer şeyler oldu
Bebek büyüdüğü için bence, benim bi de hareketlerini tekmelerini hissettiğim yerdi o taraf tekme mi atıyordu bilememCanım benim de böbreğime başı yapıyordu genişletmişti son hafta. Neden oluyor acaba
Hoşgeldin sizden sonra grup dağıldı. Umarım güzel bi doğumun olmuşturHali nasılsın canım ashley ben
Bende de durum ayni.onceki gun tam duzen oturdu dedim bu gece beni perte cikardi....0 uyku...bebem suan hastaneye giderken misil misil uyuyorUykusuz bir gecenin sabahından günaydınnntüm gece emzir gaklat altını al döngüsü ve sıfır uyku ile gezdik gözler fıldır fıldır şimdi mışıl mışıl uyuyor normalde hamileyken tam işe gitmek için kalktığım saatte bebeim uykuya daldı , geceleri çok hareketli derdim cidden öyleymiş