2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ne güzel anlatmışsın bnim merak ettiğim bir şey var lavman tarzı bir şey yaptılar mı ıkınma öncesi bağırsak temizliği gibi

Ne güzel anlatmışsın bnim merak ettiğim bir şey var lavman tarzı bir şey yaptılar mı ıkınma öncesi bağırsak temizliği gibi
Evet ilk onu yaptılar ebe kontrol etti, orda sıvı sıktı,tutabildiğin kadar tut sonra tuvalete git dedi 3 cm iken... benim normal doğum olduğu için yeme içmede sorunum yoktu.. saat 6 da güzelce yap kahvaltı 8 de hastaneye gel denildi. Bir tek 8 cm olduğunda baskı yaparken kustum onun dışında bir şey olmadı, kus idrar yap dışkı yap yeterki sancı kaçmasın ıkınmayı bırakma diyorlar.. onların işi bu öyle düşün utanma, zaten o acı ile aklına gelmiyor

Çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeğinizi, tebrik ederim. Darısı başımıza. Sondayı ne zaman çıkarıyorlar, odaya aldıktan sonra mı?

Odaya aldıklarında hala 4-5 saate yakın his olmuyor zaten o yüzden sonda kalıyor kalkmaya yakın çıkarıyorlar ..

Suanda yiyip içtiğin bebeği çok etkilemez gaz sancıları vs 15, günden itibaren basliyo genelde . Yanında sana bakacak biri yok mu ? Başta süt herkeste az az az gelirmiş. Önemli olan damlacık da olsa görünmesi bebeğe memeyi tutturmak biz mama verdik ama mamadan önce hep 15-15 dk memeleri emzir dediler . Bebeğe ve sana tutmayı öğretme çalışmalark bunlar … sıcak kompress yap havluyla komposto + yumurta et tavuk beslenmene dikkat et . Süt yapıcı takviyelere suan yüklenme ilk gelen süt yağlı old için kanalları tıkarmıs . Ugrasıcaz mecbur düzene girene kadar. her seferinde lansinoh sür havalandır yara olmasın .

Bana kimse söylemedi ben size yazayım kızlar doğumdan bile çok insanı yoran üzen yıpratan mevzu şu emzirme konusu . Biz olayı yanlış anlamışız durum sadece süt geldi gelmedi değil . Acıya yaraya tahrişe rağmen emzirip az da olsa emzirip o sütü arttırmak bütün mesele . Yetemiyorjm düşüncesiyle baş etmek . Boş ds olsa emsin dedi hemşireler zaten yenidoğan aralıksız ememez dedi 2 dk emse. 8 dk dinlenebilir yeter ki memede tut senin vücudun sinyali alırmış . + ilk günlerden süt yapıcılara yüklenmeyin sıcak kompress yapın bebek mıkmık yaptıkça memeye tutun ve doğru tutturun sadece ucunu değil alt dudağına degdiirp damağına doğru yukarı meyil verdiğinizde kahverengi kısmı olabildiğince ağzına aldığında doğru tutuş oluyor hep internetten bu doğru tutuş emzirme pozisyonlarına bakınnnn

Çok teşekkür ederim detaylar için.. Beni bi dün ilk geldiğimde alttan muayene edip açılma yok dediler.. Ondan sonra hiç kontrol etmediler, sadece 3 saate bir bebeğe bakıyorlar her şey yolunda mı diye, 8 saate bir de antibiyotik verip kan alıyorlar.. Bunun dışında sadece benim sancım var dememi bekliyorlar.. Iki saat sonra dün yerleştirdikleri suni sancı bandınıda geri çıkarı çıkarıp ara verdirceklermiş biraz.. Neye ara vericez anlamadım.. Bikaç gün sürebilirmiş bu şekilde, sonra doktor karar verecekmiş nasıl devam edeceğine.. moralim bozuluyor artık

Bu süreçte hastanede misin?

Antibiyotik verip kan alma sebebini anlayamadım onu neden yapıyorlar? Sonuçta doğuma gitmişsin,birde suni sancı serumla veriliyor zannediyordum bandı ilk defa duydum

Yani senin süreç biraz farklı ilerliyor. Beni çatala alıp muayene ettiğinde açılma vardı ama olmasa bile maksimum akşama olur demişti doktorum.
Ben spinal veya epudral vs de istemedim direk sancıyı çektim. Belki normal doğum ile suni ikisi bir arada süreç hızlı ilerledi. Doktor da dedi ben öğleden sonra bekliyordum çabuk geldi diye.. Ben direndim ayakta çok durdum yürüdüm ağır ağır sancı varken vs.. ama seni hastanede strese sokuyorlar bana biraz tuhaf geldi tabi doktor daha iyi bilir bir şey diyemedim... kaç haftalıksın ve bebiş kanala inmiş mi? Suyun geldiği halde niye bu kadar sürüyor onu da anlamadım o yüzden mi bırakmıyorlar
Allah çabucak kurtulmayı nasip etsin

Bende serum takılı idi iğne ile düşük doz suni yaptı. Bant vs yoktu duymadım onu

Antibiyotik verip kan alma sebebini anlayamadım onu neden yapıyorlar? Sonuçta doğuma gitmişsin,birde suni sancı serumla veriliyor zannediyordum bandı ilk defa duydum
Su geldiği için doğum gerçekleşene kadar enfeksiyon kapma riski olduğundan ilaç veriyorlar ve kan testi yapıyorlar.. bandı bizde ilk defa duyduk, yurtdışındayım bu arada

Bugün 40. Haftalık olduk.. Sancı gelmesini bekliyorlar, başkada bilgi edinemedim.. 4 gün icinde sancı gelmezse başka suni sancı yöntemi kullanacaklar sanırım veya sezeryana alacaklar en son ihtimalle

Bugün 40. Haftalık olduk.. Sancı gelmesini bekliyorlar, başkada bilgi edinemedim.. 4 gün icinde sancı gelmezse başka suni sancı yöntemi kullanacaklar sanırım veya sezeryana alacaklar en son ihtimalle
Ben de 41. Haftada idim Beni saldı doktor 40.haftada git bakalım evde çek sancıyı burada stres olursun ama suyun gelirse gel demişti. Bende tık yoktu forum bilir çok yürüdüm merdiven çıktım top üstünde debelendim.. 41 de beklemem alırım dedi.

Karnın arada sertleşiyor sonra geçiyor.. Dün geceden beri belime ve karnıma sancı giriyordu 5-15 dakikaya bir, bugün akşamdan beri oda yok oldu.. Gayet agrisiz sizisiz normal bi sekildeyim suan
Ya senin sancıyı geçiriyorlar, niye öyle yapıyorlar anlamadım parmaklarının ucu ile karnına dokun parmaklarının ucu ile elin açıkken başla parmaklarını birleştir öyle öyle karnına dokun sancı geri gelsin.. Bana kabızmış gibi hissedeceksin dedi suyu patlatınca doktor, bastırdı suyu boşalttı. Kalk yürü aşağı insin dedi.
Kabız gibi hissettiğinde korkma sancıdan şu an aşağı inmesi lazım. Yürü çömelebiliyorsan çömel kalk yardım etsin eşin veya refakatçi kimse..
Karın sertleştiğinde sancı geliyor. Bana o sancı doğum aşamasında gelmişti. Sancıdan duramıyorsun öyle sakince durman imkansız ama yavaş yavaş artması lazım kademeli geliyor.. Beni ebeler kontrol etti doktor etti çatalda muayene oradaki prosedür nasıl bilmiyorum ama açılma vardı bende nst de arttı..

Ben ameliyathaneye inemedim çatalda kaldım yolda doğurursun diye indirmedi doktor bir de sancı geçer diye kaldırmadı yerimden..
Açıklık 8-9cm olduğunda demirlerden tut, kendini demire doğru çek dedi. Kabız gibi düşün kendini ve zorlanıyorsun öyle ıkın dedi. Başını yukarı kaldır demirden tutarken çatalda dedi.. ayaklarımı da çatala dayadım ordan daya kendini ittir dedi.. en önemli husus ıkınırken nefes alma dedi bak bu önemli.. Ben ıkınırken iki üç seferde nefes aldığım için bebek geri gitti sancıyı kaçırdım... sancı geldiğinde ıkın kendini çek ayaklarından çatalda güç al dedi doktor ve kesinlikle nefesini bırakma dedi... doğduğunu hissediyorsun o esnada tamam artık rahatla nefes al dedi kordonunu kesti, plesantayı içimi temizledi. Epizyotomi yaptı makatta ya da başka yerde yırtık olmasın diye.. içte küçük bir kesi attı, ve onu iğne yaptı dikti hiç acısını hissetmedim ne kesinin ne dikişin, onun dikişini de içten attı, elime ne kesi ne dikiş geliyor. İdrar ve dışkıda da zorlanmadım, tabi normal doğum etkisi kaslar farklı o da olur o kadar.. korse taktırdı eve gidince, karnım toplasın rahim toplasın diye.. hastanede kaldığımda karnıma masaj yaptılar bana da eve gidince yap kan boşalsın rahim toplasın dediler.. bunları sanıyorum sana anlatmıyorlar. Parol ağrı kesici ile geçebilecek bir ağrım var öyle aman aman kötü değilim tabi doğum yorgunluğu oluyor.. tuzlu ve tatlı bir şeyler yemen lazım doğum sonrası normal olursa ... belli bir saat sonrası yürütecekler süt gelmesin için türkiyede benim hastanede lohusa şerbeti koymuşlardı bir sürahi içtim onu azar azar... Bol su iç doğum sonrası 3 litre su iç .. Başka sormak istediğini sor stres olma ords durduk yere

Ay Allah razı olsun, stresimi azalttınız inanın.. Keşke sizin hastanenize ve doktorunuza ışınlanabilsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…