Kızlar selam,
Geçen yazmışım sezeryan günü alıcam diye. Benim kızım beklemedi ve 38. Haftada kendisi gelmeyi seçti. 45cm boyu 3050 doğdu, 26 martta. Tam ultrason kilosuydu. Bugün eve çıktık. Makat geliş olduğu için mecburen sezeryan oldu. Sabaha karşı sancım başladı. Gece kalktım ter içinde, boncuk boncuk terlemişim. Regl ağrısı gibi fena bir ağrı ve bulantım vardı. Makata baskı vardı tuvalete gittim yapamayınca iki defa anladım ki sancı bu. Hastaneye gittik sabah 5’te, sancılarım 100’dü ve düzenliydi, açılma ve yumuşama vardı. Benim makat geliş olduğu için açılma azdı, suyum ya da nişanım gelmedi. Başı baskı yapsaymış onlar gelirmiş. Doğum sancısı da az değil yani.
Sezeryan için, çok konuşuldu. Ben dediğim gibi kombine epiduralle oldum. Migrenim olmasına rağmen sadece 1 defa başım ağrıdı o da bugün. Dikloron yaptılar geçti. Aneztezi doktoruna çok bağlı. Benim doktor bir defada tak diye yaptı ve iğne çapını ona göre seçti. Sonra da ağrı pompası bağladılar bir gün, o çok iyiydi. Ağrım olunca da dikloron yaptılar. Süt emzirince geldi, hatta şimdi göğüslerim biraz fazla doldu ve tıkanmasın diye sıcak masaj yapıyorum. Sezeryan olursanız kesinlikle en az 2 gün hastanede kalın. Bir yandan ameliyatlı olup bir yandan bebek bakmak baya zor. Neyse ki benim ağrılarım artık azaldı ama hala var, yataktan kalkmak falan zor hala. Emzirmek çok keyifli bir şey, çok sevdim ama ah o memeler ve yaralar, başta çok acıdı. Gümüş kapak mutlaka alın bence, kalkan daha zor kullanması. Hastanede hemşireler yardım etti de evde ilk kendim emzirmekte zorlandım mesela eğitim de almama rağmen. O da zamanla oturacaktır eminim. Bizden havadisler böyle.