2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Kızlar bir türlü yazamıyorum bebek memeden ayrılmıyor altına 3 kere kakasını yaptı çişini yapıyor ama bir türlü doymuyor, uyumuyor mahvoldum çok yorgunum niye böyle absürt bi durum mu
Canım çok normal bi kaç güne normale döncek. Benimkide aynıydı kakasını çişini yapıyorsa doyuyor diyorlardı ama doymuyomuş sütüm indikçe farkettim şimdi çocuğun emme zamanı açıldı ilk 1 buçuk saat uyudu tok kaldı diye sevindim. Sonra 2 saatte bire döndüm. Ama başta mahvolmuştum sömürdü beni diye 😂😂 bi kaç güne sütün iyice inecek oda alışacak herşey daha kolay olacak 😍😍🙏🙏

Kızlar sütün kalitesini nasıl arttırabiliriz kızımın kilo alımı sınırda kakasında çişinde sıkıntı yok yapıyor 2 satte birde emziriyorum aslında
Ama ben giç uyumuyorum günde 3 4 saat kız uyutmuyor

Kızlar ya bu ilk süt son süt yok bilmem kaç dakika emzir muhabbetleri bizde yalan oldu. Bebiş memede uyuyor altını filan temizliyorum uyandırıyorum ama memeyi tamamen boşaltamıyor akıyor acıyor bu sefer göğüslerim. E şimdi son sütü almamış oluyor 🤔 bu memeler ne zaman terbiye olacak

Kızlar sütün kalitesini nasıl arttırabiliriz kızımın kilo alımı sınırda kakasında çişinde sıkıntı yok yapıyor 2 satte birde emziriyorum aslında
Ama ben giç uyumuyorum günde 3 4 saat kız uyutmuyor
Canim doktor bana bol protein alacaksin ve yesillik yiyeceksin dedi.dut pekmez tahin kuruyemisler bunlarida menunden eksik etme❤️ ben bi gun protein 1 gun sebze yiyorum.

Kızlar ya bu ilk süt son süt yok bilmem kaç dakika emzir muhabbetleri bizde yalan oldu. Bebiş memede uyuyor altını filan temizliyorum uyandırıyorum ama memeyi tamamen boşaltamıyor akıyor acıyor bu sefer göğüslerim. E şimdi son sütü almamış oluyor 🤔 bu memeler ne zaman terbiye olacak
Biraz zaman alıyordu o sanırım 1-2 ay kadar sürebilir terbiyelenmesi. Sonra eski haline dönüyor ama içinde yine süt oluyor ama eskisi gibi acıma büyüme olmuyor memelerde emdikten sonra kalan sütü biraz sagsan kuzum belki rahatlatır

Buna çok katılıyorum ben de teraziyim eşim ikizler ben aşırı kararsızımdır eşimin de fikirleri hep değişiklik gösterir bi gün bi şeyi yapıcam diye savunurken ertesi gün vazgeçer 😂
Ay evet bende öyleyim işte kararsızlık değilde bizde değişkenlik var sanırım bir gün plan yapıyorz ertesi gün vazgeçiyorum 😂

Kızlar merhaba kusura bakmayın zor günler geçiriyorum inanın fırsatım olmuyor. Öncelikle hepinize teker teker teşekkür ederim. Alıntı yapmayı unuttuklarım varsa kusura bakmasınlar. Bugün tam 1 haftamız doldu bunun zaten 4/5 günü falan hastanede kaldım. ama ben hala iyileşemedim. Hem spinal hem genel anestezi verildi bana. Büyük bir ameliyat geçirdim. Plasenta yapıştığı için Rahmim alınma ihtimali vardı bunun için ayrıca imza alındı benden ameliyat öncesi. Şükür olsun ki alınmadı. Ama çok kan kaybettim. Dikişlerim derin ve çok ağrılı. Ama bu sezaryan olacakları korkutmasın çünkü benimki farklı bi durum. Bebek alındıktan sonra rahimde ve ayriyeten başka işlemler yapıldı. Büyük bi ameliyattı. Yine de iyi kurtardım. Bebeğim iyi ama sarılık oldu değeri yüksek düşürtmeye çalışıyorum. Forumu bu süreçte takip edemedim. Buna bi çözümü olan var mı ? Sık emzirmeye çalışıyorum ama sütüm öyle şakır şakır gelmiyor. Günde 2-3 mama veriyorum. Pazartesiye kadar düşürmem lazım. Yatışa vermek istemiyorum
Çok geçmiş olsun canım , ne kusuru olur mu öyle şey . Neyseki güzel sonuçlanmış . Şimdi toparlanıp bebeğinle güzel vakitler geçirirsin inşallah 🥰 sağıp miktarını kontrol edebilirsin arkadaşların söylediği gibi . İnşallah hızlıca toparlanırsın 🥰

Bizde de o hic olmadi cunku daha ilk memede uyuya kaliyor ben de ne kadar icse kardir kafasindayim artik. Cunku denilene gore once en son verdigimiz memeyi 20 dakika verip sonra diger memeyi 20 dakika emmesi gerekiyormus ama benim bebegim bir memede max 15 dakika durup uyuyor. Elimden geldigince emzirmeye calisiyorum ama sariligi da 15e cikmis insallah pazartesiye kadar duser

Canim doktor bana bol protein alacaksin ve yesillik yiyeceksin dedi.dut pekmez tahin kuruyemisler bunlarida menunden eksik etme❤️ ben bi gun protein 1 gun sebze yiyorum.
Et tavuk tarzı pek yiyemiyorum bana ağır geliyordu belki de o yüzden tamam canım teşekkürler

Kızlaaar tecrübenize ihtiyacım var 🥲
Sezeryan yapan anneler size bir şey danışmak istiyorum;
Bugün annemle konuşurken sana salona yatak kurarız zaten dedi. Bende akşam zaten salonda yatarım evet dedim ama annem gündüzleri misafir gelip gidince de sen öyle oturur duramazsın yatak serili kalır dedi. Ben hiç öyle düşünmemiştim gerçekten böyle mi olur yani gelen giden olduğunda da ben yatar pozisyonda mı olurum yoksa annem tabiii çok eski sezeryan şartlarını bildiği için mi böyle söyledi bilemedim. Sizlerin bu süreci nasıl geçti. Hastaneden geldikten sonra genel olarak yatmalı pozisyonda mı kaldınız.

kuşum ben ilk doğumumda salonda yatmştm yatak odamdaki yatak biraz yüksek oraya yatıp kalkarkn cok zorlndgm için ama bunda öyle yapmayacgm misafir odam var ordaki koltuklarda alcak orda yatacagm salonda esyalar oluyor gelen giden senin üstün bazen müsait olmayblyo veya bebekle uyuyosn falan eğer senın yatagn alçaksa yatak odanda yat yada baska odan varsa orda yatarsn

Ben toparlanana kadar misafir almayı düşünmüyorum canım ya gelen hastaneye gelir zaten eve de en az 15-20 gün sonra gelsinler. Zaten bizim şehir dışından aileler falan da gelecek evde her yer yatak olacak bir de ekstra insan istemem. İlkinde kimseyi kabul etmemiştim ilk bir ay zaten anca toparlanmıştım her günüm ağlamakla geçiyordu bebek emdi emmedi göğüs ucu yarası dikiş acısı vs bir de misafir ağırlayacak modda olmuyor insan. Ha illa geleceklerse de o an yanlarında 10-15 dk oturtabilirsin bence sürekli yatar pozisyona gerek olduğunu sanmıyorum

kuşum ben ilk doğumumda salonda yatmştm yatak odamdaki yatak biraz yüksek oraya yatıp kalkarkn cok zorlndgm için ama bunda öyle yapmayacgm misafir odam var ordaki koltuklarda alcak orda yatacagm salonda esyalar oluyor gelen giden senin üstün bazen müsait olmayblyo veya bebekle uyuyosn falan eğer senın yatagn alçaksa yatak odanda yat yada baska odan varsa orda yatarsn

Ben toparlanana kadar misafir almayı düşünmüyorum canım ya gelen hastaneye gelir zaten eve de en az 15-20 gün sonra gelsinler. Zaten bizim şehir dışından aileler falan da gelecek evde her yer yatak olacak bir de ekstra insan istemem. İlkinde kimseyi kabul etmemiştim ilk bir ay zaten anca toparlanmıştım her günüm ağlamakla geçiyordu bebek emdi emmedi göğüs ucu yarası dikiş acısı vs bir de misafir ağırlayacak modda olmuyor insan. Ha illa geleceklerse de o an yanlarında 10-15 dk oturtabilirsin bence sürekli yatar pozisyona gerek olduğunu sanmıyorum

hayır sürekli yatmıyorsn aksine yürümen gerekiyorki toparlanasın ama baska bir odada ol bence birileri geldgı zaman hrsey ortda senın ust bas dagnk falan salon toplu dursun bnce
Sağolun kızlar, evim dubleks o yüzden yatak odasını ilk zamanlar eledim zaten yukarı in çık yapamam diye. Ama şimdi siz diyince mantıklı geldi salonun yanında boş bir odam var L koltuğum var oraya kurayım yatağı salonda neden yatayım sürekli😅
Ayy ne kadar basit bişey ama şunu düşünecek beyin kalmadı artık😂😂😂😅

X