• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Kızlar merhaba bebeğim bugün 2 aylık oldu ve doktor alerji olduğunu söyledi zaditen verdi prospektüse baktım gebelerin bile kullanması yasak hiç kullanan oldu mu aradjızda
Kullandım ama benim oğlan 3-4 yaşlarındayken. O da devam etmedim. Bebek çok küçük değil mi ya zaditen için başka dr mu görse

Kızlar bez soracağım size. Kullanıp memnun olduğunuz bez hangisi? Baby turco ve sleepy denedik sızdırdı. Migrosun kendi bezini önerdiler denedik fenaa sızdırdı. Almanyadan ucuz Bi bez almıştık o kadar iyi çıktı ki keşke dedim bu kadar kaliteli olsa bizim bezlerde. Bide molfix alayım diyorum ama onda da çiş göstergesi yokmuş. Siz ne kullanıyorsunuz?
Sleepy hiç pişik yapmadı o yönden çok memnunum ama kaka sırttan çıkma olayı ve sert diye molfiks deniyorum o da çiş sızdırıyor sürekli. Molfşks premium denicem duruma göre tekrar sleepy olabilirr
kizlar bebekleri nasil uykuya daldiriyorsunuz bizimki onceden kucakta pispisle uyuyordu ama simdi ayakta gezmeyle uyuyor ayaginizda salliyormusunuz? kucakta gezmeye alisacsgins ayaga alsissin modundayim normalde ayakta sallamaya cok karsiydim ama :D birde daha kucukler dimi ayakta sallamak 8cin
Benimki memede dalıyor genelde ona çok alıştı kolayıma gelince ben de devam ediyorum sonra ne yapcam böyle ilerisini düşünmeden 😬 bazen de sallayarak uyuyo ayakta
Bi de aşırı fazla rüya görüyor musun 😅 10 dk bile uyusam rüyadayım ben bazen uyuyup uyumadığımı ordan anlıyorum
Bu sabah bebiş yanıma yatırdım emerken,, rüyamda kocaman bir gemide dev dalgaların arasında yolculuktaydık dalgadan çocuğa su gelecek diye bakıyorum galan ama çok iyiydi ya böyle gemide de yatar pozisyondaydık aynı 😄😄 sallana sallana uyuduk 🤣🤣

En son öyle yaptık kuzum kucağımda 1 saat uyumuşuz çok şükür 🫠
Ay şükür kuzum ya sevindim benimkide büyüğünü yapamıyor o yüzden çok mız mız napacam bilmiyorum masaj yapıyorum zeytinyağ sürüyorum ama yok habire ikiniyor çıkaramıyor ama yaptımmi da cıvık yapıyor böyle persembeden beri böyle

Ay şükür kuzum ya sevindim benimkide büyüğünü yapamıyor o yüzden çok mız mız napacam bilmiyorum masaj yapıyorum zeytinyağ sürüyorum ama yok habire ikiniyor çıkaramıyor ama yaptımmi da cıvık yapıyor böyle persembeden beri böyle
Zeytinyağını içir canım bir çay kaşığı kadar benimki de cıvık yapıyor ıkınması kakadan değil gazdan gece boyu hiç uyumadık bugün ıkına ıkına bitti yavrum meme die kuduran çocuk memeye falan küstü ya

Zeytinyağını içir canım bir çay kaşığı kadar benimki de cıvık yapıyor ıkınması kakadan değil gazdan gece boyu hiç uyumadık bugün ıkına ıkına bitti yavrum meme die kuduran çocuk memeye falan küstü ya
Kız onu icirecektimde eşim o bebek nasıl sindirsin diyip verdirmiyor şimdi o bilmeden yapsam bişey falan olursa başımın etini yer başka bı yöntem var mı ya 😞

Canım ben zeytinyağı verdim geçen gün. Günlük yapıyor ama ıkınmalar zorluyor diye dayanamadım verdim biraz zeytinyağı

Ay resmen aynı şeyleri yaşamışız. Gaz mahvetti ya gece uyanırdı ama ağlamazdı çocuğum bu gece resmen ağladı uykusunun arasında çok üzüldüm

Kızlar 2. Ay aşılarını yaptıranlar neler yaşadınız ya nelere dikkat edelim ? Verem aşısından sonra kolda bişi oluyo mu 😔 ateş vs oluyo mu ? Sünnet bitti şimdi de bu dert sürekli bişi oluyo gündemimizde bir rahata kavuşamadık
Ben de bunları merak ediyorum ve korkumdan yaptırmasam mı diye bile düşünüyorum 😬 aşı karşıtı oldum resmen

Kızlar 2. Ay aşılarını yaptıranlar neler yaşadınız ya nelere dikkat edelim ? Verem aşısından sonra kolda bişi oluyo mu 😔 ateş vs oluyo mu ? Sünnet bitti şimdi de bu dert sürekli bişi oluyo gündemimizde bir rahata kavuşamadık
Aynı şeyleri yaşıyoruz 🥲 sünnet yeni bitti aşı cuma

2 ay 10 günlük bebegim sadece mama ile besleniyor. 2 saatte bir acıkıyor bazen daha erken 120 ml mama ile doymuyor ne yapacagımı şaşırdım😢mana verenler bebeginşz ne kadarlık ve ne kadar mama veriyorsunuz
Merhaba tam olarak aynı durumdayız benimki de 2 ay 6 günlük ve 120 Cc ile 2 saati bulmuyor. Özellikle birkaç gündür sürekli biberon temizleyip mama hazırlıyorum. Tamamen mama ile beslendiği için uykuya geçerken de mutlaka istiyor, bazen uyuyakalıyor ağzında mamayla

Ay resmen aynı şeyleri yaşamışız. Gaz mahvetti ya gece uyanırdı ama ağlamazdı çocuğum bu gece resmen ağladı uykusunun arasında çok üzüldüm
Ayyy benim oğlumda ağlamazdı bağırır ama böyle acı acı ilk defa ağladığını gördüm oturup bende onunla ağlayacaktım sabaha kadar masaj yaptım damla derken gün aydı şimdi masaj duş burnunu açtım baya iyi geldi ıkınma bitti biraz uyudu akşama yine misafir var yine aynı şeyleri yaşayacağız

Biz dün 2. Ay aşımızı olduk gittiğimde bebeğim uyuyordu uyurken yapamam aşıyı diye hemşire burnunu sağa sola çevire çevire sert şekilde sıktı bir anda(hiç kıyamadım yavruma hatta kendime kızdım neden bırak ben uyandırırım çocuğumu demedim diye salaklık bende🤨).yavrum ağlayarak bir anda neye uğradığını şaşırarak uyandı ağladı. Sonrada bacağını düzgün tut diye beni azarlayarak yaptı aşıyı bitti.gıcık oldum diğer hemşiremiz yoktu o anda o yaptı her neyse bitti neyseki iyiyiz diye düşünmüştüm ki aşıdan birkaç saat sonra feryat figan uyandık susturamadım ne yaptıysam bebeğimi çok ağladı ağlarken emmeyi de retetti.ne yapacağımı şaşırdım geri sağlık ocağına götürdüm annemi çağırıp apartopar bu çocuk susmuuor ne yaptıysanız diye gitmeden sünnetçimizin yazdığı parol vardı ondan vermiştim sanırım onun etkisiyle akşama doğru sakinleşti ve emdi. Benim için çok yorucu zor bir gündü kızlar çok moralim bozuldu.hem yavruma kıyamadım hem de kendime aşırı kızgınım evladıma o salak hemşirenşn davranışına sessiz kaldım diye.bana moral verin lütfen tam herşey yoluna girdi derken yeniden depresif moda girdim :(

Çok uzun oldu ama moralim çok bozuldu sizlerle dertleşmek istedim.bu ara herşey üstüste geldi gibi

Canım ben zeytinyağı verdim geçen gün. Günlük yapıyor ama ıkınmalar zorluyor diye dayanamadım verdim biraz zeytinyağı
Benim oğlan da günlük yapıyordu ama persembeden beri bı değişik oldu yapınca ama tam yapıyor bugün yaptı mesela
Doğurduktan sonra eşlere otomatik mi yükleniyor çok bilmişlik acaba 🤣🤣🤣doktor dedi bana bunu canım
Gel anlat işte canım benim o doktordan duyacak öyle inanır ancak kız biz emzirmeden dolayı bile tartışıyoruz bazen 🤣 bana saat başı emzirme diyor bende emziriyorum ona bile bazen sinir oluyor karışıyor 🤣🤣

Bu arada ateşimiz gece hafif var gibiydi ama ateş düşürücü yazdırmama rağmen vermedim şükür gece de artmadı.
çay kaşığının ucuyla parol vermiştim bence o iyi geldi ağrılarını alınca rahatladı bebeğim

Biz dün 2. Ay aşımızı olduk gittiğimde bebeğim uyuyordu uyurken yapamam aşıyı diye hemşire burnunu sağa sola çevire çevire sert şekilde sıktı bir anda(hiç kıyamadım yavruma hatta kendime kızdım neden bırak ben uyandırırım çocuğumu demedim diye salaklık bende🤨).yavrum ağlayarak bir anda neye uğradığını şaşırarak uyandı ağladı. Sonrada bacağını düzgün tut diye beni azarlayarak yaptı aşıyı bitti.gıcık oldum diğer hemşiremiz yoktu o anda o yaptı her neyse bitti neyseki iyiyiz diye düşünmüştüm ki aşıdan birkaç saat sonra feryat figan uyandık susturamadım ne yaptıysam bebeğimi çok ağladı ağlarken emmeyi de retetti.ne yapacağımı şaşırdım geri sağlık ocağına götürdüm annemi çağırıp apartopar bu çocuk susmuuor ne yaptıysanız diye gitmeden sünnetçimizin yazdığı parol vardı ondan vermiştim sanırım onun etkisiyle akşama doğru sakinleşti ve emdi. Benim için çok yorucu zor bir gündü kızlar çok moralim bozuldu.hem yavruma kıyamadım hem de kendime aşırı kızgınım evladıma o salak hemşirenşn davranışına sessiz kaldım diye.bana moral verin lütfen tam herşey yoluna girdi derken yeniden depresif moda girdim :(

Çok uzun oldu ama moralim çok bozuldu sizlerle dertleşmek istedim.bu ara herşey üstüste geldi gibi
Bacağının biri hafif kanatmış salak hemşire çok şiş ve kızarıktı.sanırım ona çok ağrısı oldu ağladı kuzum.kızarıklık şişlik akşama doğru geçti ozman sakinledi

Ben de bunları merak ediyorum ve korkumdan yaptırmasam mı diye bile düşünüyorum 😬 aşı karşıtı oldum resmen

Aynı şeyleri yaşıyoruz 🥲 sünnet yeni bitti aşı cuma
Boool Boool emzirin. Sık ateş ölçün. Aşı öncesinde önlem olsun diye calpol vermeyin. Bir miktar ateş bebeğin bağışıklığı için önemli. Savunma mekanizması öyle çalışıyormuş. Bizde hafif ateş oldu. Aşıdan sonra önce uyku oldu gece huzursuzluk oldu

Back