- 12 Mayıs 2021
- 915
- 1.725
- 63
- 24
Ben aptamil kullanmak zorunda kaldım ama baya gaz yaptı bebeğimdeMama kullanan annelerim hangi mamayı kullanıyorsunuz yada öneriyorsunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben aptamil kullanmak zorunda kaldım ama baya gaz yaptı bebeğimdeMama kullanan annelerim hangi mamayı kullanıyorsunuz yada öneriyorsunuz?
Evet malesef ilk dönem böyle oda dünyaya adapte olmaya çalışıyor işte. Zamanla midesi alışacak süte hıçkırmadan hava yutmadan emmeyi öğrenicek inşallah biraz sabır bu sıralarGece 12de emzirdim gaz çıkarttı 2 defa bez değiştirmek zorunda kaldım, kustu üstünü değiştirdim bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Şimdi bir daha mı acıktı yani yine doyurup başa mı sarıcam çözemedim bunu bi düzen oturur sanırım zamanla. İlk bebeğim acemiyim
Bnm de birden degişti bebeği de riske atmamak gerek hayırlısı olsunDoktor sali günü gel dedi 38+6 da duruma göre 39+1 de sezeryan için gün verdi. Ya düşünüyorum ama tam kafama yatmıyor. Biraz daha beklemeli miyim. Doktorum normal doğum düşüncesiyle hareket ediyordu ama birden fikri değişti. Çıkamıyorum işin içinden
Hatırlayamadım mualliime idi sanrm canımYok valla denemedim bi yapayım onu. Hangi arkadaştı işe yaramış mıydı acaba ya
Şartel atma konusunda heleki lohusalıkta kimse bizi durduramaz bende bir ara anneme kayınvalideme terör estrmistimKız benimki asla gitmezdi de baya güzel kavga ettik ben yine seslenmezdim ama arada bebeğim var eşim var yuvam var beni resmen yuvamı dağıtmakla tehdit etti orda bende şartel attı
Evet canm yan yatrmak gerekliBişey sorcam kızlar siz bebeği nasıl yatırıyorsunuz şimdi ben gece kusar falan diye yan yatırıyorum
Ben de tekim artık bakalım nasıl geçecek anne oğul ilk günümüzBiz iki kişi zor uyandırıyorduk eşimle oda yarın işe başlıyor artık inşallah oğlum 2 saatte bir kendi gönüllü uyanır benimki ağzına sütü dolduruyor ağzını bi açıyor bütün sütü ikimizin üstüne boca ediyor ondan sonra emiyor biz sürekli üst baş değiştiriyoruz
Ben tekim canım. Annelik iç güdüsel bence. Bile bile bir yanlış yapmayız. Cesur olmak lazımBen de bunu merak ediyorum. Sizlerin yanında birileri var mı ilk bebeği olup tek bakan var mı? Ben tek bakmak istiyorum eşimle beraber ama bi yandan da korkuyorum. 3.gecemiz yalnızız ama yanlış bişeyler yapar mıyım diye tedirginim. İlk hafta kayınvalidem kaldı yemek yaptı eve ve bana baktı ama ben işimi başkası yapınca çok huzursuz oldum. Annem gelir kalır istesem ama o da biraz rahatsız olduğu için rahatsız etmek istemiyorum çorba yemek yapıp getiriyor sağolsun tabi de
Sagolsunlar annmle kauinvalidem vardı ilk zamanlar dikişten vs cok rahat oturamıyordum onlar ilgilendi kv gitti annm var ama bence belli bir süreden sonra anneyle bebek kalmalı bağ açısından ben mesala sanki oglumla aramızda o bağ yokmuş gibi geliyor yada lohusalık psikolojisindenBen de bunu merak ediyorum. Sizlerin yanında birileri var mı ilk bebeği olup tek bakan var mı? Ben tek bakmak istiyorum eşimle beraber ama bi yandan da korkuyorum. 3.gecemiz yalnızız ama yanlış bişeyler yapar mıyım diye tedirginim. İlk hafta kayınvalidem kaldı yemek yaptı eve ve bana baktı ama ben işimi başkası yapınca çok huzursuz oldum. Annem gelir kalır istesem ama o da biraz rahatsız olduğu için rahatsız etmek istemiyorum çorba yemek yapıp getiriyor sağolsun tabi de
Bizimki basta memeyi yanlis kavramayi ogrenmis oldugu icin meme ucum aciyor, sutu de tam anlamiyla cekemiyor. Bu yuzden de surekli ac. Memenin ucunu degil de tum kahverengi alani kavramasi gerekiyormus. Ama bunu ogretmek icin de her agladiginda memeye almak, kahverengi alani kavrayana kadar cikarip tekrar kafasini bastirmak gerekiyor. Ama bu sekilde alistigi icin ilk firsatta kafasini geri atip yine ucuna geliyor.Danışmanlık alamayan bizlere tavsiyen önerin var mı acaba? Ya da ben yanlış yapıyordum doğrusu böyleymiş diyebileceğin yani doğru kavrama tüm kahverengi alanı alması mı? Ve nasıl memede uyutmamalıyız başarıyorsun. bebeğimi sürekli dürtüyorum memede öyle devam ediyor daha 5 günlük.
Bebeim burun tıkanıklığı konusunu eşim hallediyor valla bende yapamıyorumBende bu sürece pek alışamadım yavrum . Dünden önceki gün burnu tıkandı elim ayağıma dolandı. Yavaş yavaş emecek öyle düşün bizim stresimiz üzüntümüz de onları etkiliyor. Ben ilk zamanlar sürekli zıbınla emzirmek durumunda kaldım oda ten tene temas alışması için iyiymiş. Şuan bile emerken uyuyor sürekli soymak zorunda kalıyorum sıcak su torbası koy gögüslerine ya da sıcak duşa gir sonrasında bebeği atletle emzirmeye çalış dene istersen bi .
Güzel sözlerin için teşekkürler canm bana iyi geldi gerçekten.Canım olur mu hiç 9 aydır aynı bedendesiniz Bebeğin de dış dünyaya alışmaya çalışıyor şuan sessizlik bile onun için farklı geliyor, beslenme şekli herşeyi değişti.
Başka arkadaşa yazmıştım ten tene yapın bol bol. Ben bir kaç haftalık olduğunda birlikte duşa girmiştim suyun içinde sarılmıştım göğsümde yatırmıştım. Tabii dikkat etmek gerekli balık gibi kaygan oluyorlar suda
Zaman geçtikçe o boncuk gözlerini açıp hep seni gördükçe sen de anlayacaksın.
Gerçek lohusalık bu işte bu duygular, git geller, acabalar… Merak etme bebeğin için en doğru olanı doğal akışında yapacaksın Sana verebileceğim tavsiye kendini yıpratma geçecek
Benim bebe 10 günlük oldu canm 6 günlükken basladm danışmanlk almaya hala düzene girmediBende öyle kaç tane emzirme danışmanı ile görüştüm orda da inanılmaz mücadele ettik yani böyle bişeyi hiç tahmin etmiyordum şırınga ile devam edemedim bi hafta sonra çünkü kilo kaybı çok oldu ve kilo aldıramadık şırınga ile sen sağıyor musun peki sütünü kaç günlük seninki
Ayy evet benim de annem yanımda ve iyki varlarCanım aranızdaki bağı sadece onunla düşünme. O bu dünyada şuan yalnızca seni tanıyor seni biliyor. Senin kokun, senin kalp atışın, senin sesin hepsini tanıyor o seninle bağını çoktan kurdu hiç merak etme. O psikolojik yorgunluk çoğumuzda vardır eminim. Şuan annem benimle o gidince ne yapacağım bilmiyorum. Sanki beceremeyecekmişim gibi geliyor. Gece krize girdiğinde kendimi çok çaresiz hissediyorum. Tek tesellim birgün bunlarda geçecek
Bende bazen öyle diyorum canm sağlıklı olsın da ister mama ile büyüsünAhh kıyamam bebeğim üzme kendini dene sürekli destek almakta faydası olabilir ama üzülme bebeğine bak onu büyütmrk önemli olan ister emsin ister mama hiç farketmez inana mama ile büyüyende gayet sağlıklı oluyor sen bebeğine kendine iyi bak
Ben biberona baslamadm canm şırınga ile veriyoruz emzirme danışmanım verme biberon dedi ama versem de vermesem de beni emmiyorCanım seninle aynı durumdayım. Sürekli ağlamaktan olan sütüm de gidecek artık. Hastanede sütüm yetmedi ya da gelmedi mama verdiler enjektörle. Ama eve gelince biz yapamadık boğazına vs kaçtı. Biberon verdik mecbur. 3.gün oğlum göğsümü almamaya başladı. Memeye gelince delirmiş gibi ağlıyor ağzında meme varken kapatıp emmeye çalışmıyor bile. O kadar kötü haldeyim ki hastanede hemşire emzirme yaptırdı bana ama deli gibi ağliyorum tabi ben. Pazartesi tekrar kontrol var böyle görürsem seni destek Alman için yönlendiricem dedi. Psikolojik olarak hiç iyi değilim
Aynı benim kız da tembel istiyor ki bol bol ağzına gelsin mama da öyle alıştı çnkü..Bizimki basta memeyi yanlis kavramayi ogrenmis oldugu icin meme ucum aciyor, sutu de tam anlamiyla cekemiyor. Bu yuzden de surekli ac. Memenin ucunu degil de tum kahverengi alani kavramasi gerekiyormus. Ama bunu ogretmek icin de her agladiginda memeye almak, kahverengi alani kavrayana kadar cikarip tekrar kafasini bastirmak gerekiyor. Ama bu sekilde alistigi icin ilk firsatta kafasini geri atip yine ucuna geliyor.
Uyutmama konusunda da benim de basardigim soylenemez, danisman surekli uyaran vererek emdigi kadar memede kalsin dedi ama benim bu sekilde 24 saat emzirmem lazim cunku doymuyor, mecbur sagdigim sutu ya da mama takviyesi veriyoruz. Uyaran olarak da evin isisini 22derecelere indirdik, ciplak emziriyorum, islak mendille sirtini, el ve ayaklarini islatiyoruz, bir de cene altini gidikliyoruz. Ama bizimki tembel olunca yine hoop rehavete kapiliyor, uyuyor.
Allah yardımcın olsun canım bebeğini sağlıkla kucağına al bizi de haberdar etBnm de birden degişti bebeği de riske atmamak gerek hayırlısı olsun
Malesef doğumdan snra daha cok yorulacaksn canm üzgünümGün boyu devam eden baş ağrısı. Muayene sonrası kasılma adet sancısı belirtileri. Dün geceden uykusuz kalma gündüz uyumaya fırsat bulamama . Bebeği görmeye gelecek misafirler için buzluğa kurabiye börek koyma telaşı (görümcelerle yaptık). aşırı yorgnluk.
Yatamadım ağrıdan. Kasılmadan. Eşim dayan bitanem 1 haftan kaldı sona geldin dedi. Tamam deyip,
Geçtim salona çocuk gibi karanlıkta ağladım ağladım. Şimdi de koltukta yattım uyuyabilmeyi umuyorum.
Psikolojik olarak çok yoruldum son 1 haftadır. Uykusuzluk tüm gece. Kasılma ağrı hareket kısıklıkığı enerjisizlik mahvetti beni.
Senin durumun aynı benim gibi olmuş, ben artık 80-90 ml mama verdiğimden kaşık biberonu da bıraktım oda yoruyordu çocuğuBebeim burun tıkanıklığı konusunu eşim hallediyor valla bende yapamıyorum
Emzirme işinde ise 2 kere birebir danışmanlık aldm orda bağıra cağıra emmeye çalışıyor ama kız zaten emzirme danışmanı hallediyor o
Eve geliyoruz yine aynı
Ten tene deniyorum bende ama yok ağlamaktan memeyi tutmuyor
Güzel sözlerin için teşekkürler canm bana iyi geldi gerçekten.
Ten tene deniyoruZ bizde yavrum danışmanlıkta alıyorum birebir ama eve gelince herşey sil bastan oluyor
Birde benim kız çok iştahlı yani gece bile 1.5 saate bir acıkıp aglıyor
Benim bebe 10 günlük oldu canm 6 günlükken basladm danışmanlk almaya hala düzene girmedi
Her seas 2 saat uğraşıyoruz
Sağmaya çalışıyorum canmm
Senin ki kaç günlük oldu canm
Ayy evet benim de annem yanımda ve iyki varlar
Nasl yaparız yanlZ bende hiç bilmiyorum
Bende bazen öyle diyorum canm sağlıklı olsın da ister mama ile büyüsün
Çnkü emme meselesi canımı sıkıyo iyice bebeğime de yansıyacak korkuyorum
Ben biberona baslamadm canm şırınga ile veriyoruz emzirme danışmanım verme biberon dedi ama versem de vermesem de beni emmiyor
Biizm de hastanede koptu ipler aslnda
İlk kucağıma geldiği zaman ne güzel emmişti KuZumm
Sarılık olmasn diye mama verelim dediler snra meme emmedi
benim danisman da eve geldi, 3 saat boyunca emzirdik nerdeyse, sonra o gidince guya ben yatip dinlenecektim ama yine acikti, sonra yine mama vermek zorunda kaldim cunku uyumam da lazim. Anne sutunde mamanin verdigi doyum olmuyormus. Moralim bozuluyor ama yakinda 10dk icince doyacagi zaman da gelecekmis. SabredelimAynı benim kız da tembel istiyor ki bol bol ağzına gelsin mama da öyle alıştı çnkü..
Bende birebir danışmanlk alıyorum 2 seans oldu ama eve gelince yapamıyorum
Gece 1.5 saate bir acıkıyorr e öyle kalknca da bende ne uyku kalıyor ne bişey
Doktorunuz mu beklemedi siz mi istediniz?Maalesef ben de pztsi sezeryan oluyorum