2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
Göründüm pıhtılaşma ile ilgili genetik testlerime baktı 3 ve 7.ayda görüşeceğiz doppler çekeceğiz dedi ama arkada bir tane daha oğlum var yani gerçekten çok korkuttular beni ağrıdan duramadım kilo verdim demişsiniz bacak ağrısından değil mi ? O kadar ihtiyacım var ki yaşayan birinden tüm tecrübelerini dinlemeye verdiğiniz tüm bilgiler çok değerli benim için
Evet evet bacak ağrısından ama şöyleki ben oksaparı bebeğe daha kolay besin gitsin diye kullandım kaldı ki hiç kalp damarcı falan söylemedi hatta ortapedicinin bile haberi yok 7. Ayda dopplerin sonucuna göre kadın doğumcum başlattı çok ciddi bişey olsa bunun kararını kendi almazdı bence

Arkadaşlar 2 saatte bir emzirmek yerine acıkmasını bekleyen var mı ya? Bebeğim uyandığı zaman çok sinirleniyor onu yatıştırmak emzirmek derken inanılmaz uzun zaman geçiriyorum sonra uyutmaya çalış sonra hadi bir daha baştan oluyor. Gündüz neyse de gece inanılmaz yorucu, koca gece de 2 defa emiyor tüm bunlar çok zaman aldığı için. Çok sinirli bir kızım var 🥲
Şahsen oğlumda 40ı çıkana kadar aynı şekilde devam ettim 40ı çıktıktan sonra gece o uyanmadığı sürece uyandırmadım sarılıkta vardı tabi gık ses çıkarsa yinede veriyodum ama uyku da beslenme kadar önemli.

Göründüm pıhtılaşma ile ilgili genetik testlerime baktı 3 ve 7.ayda görüşeceğiz doppler çekeceğiz dedi ama arkada bir tane daha oğlum var yani gerçekten çok korkuttular beni ağrıdan duramadım kilo verdim demişsiniz bacak ağrısından değil mi ? O kadar ihtiyacım var ki yaşayan birinden tüm tecrübelerini dinlemeye verdiğiniz tüm bilgiler çok değerli benim için
çok ağrıdı bacaklarım gerçekten ama başka bi sıkıntı yaşamadım emboli çorabı giydim hep

Doktor sali günü gel dedi 38+6 da duruma göre 39+1 de sezeryan için gün verdi. Ya düşünüyorum ama tam kafama yatmıyor. Biraz daha beklemeli miyim. Doktorum normal doğum düşüncesiyle hareket ediyordu ama birden fikri değişti. Çıkamıyorum işin içinden
Neden sezeryan düşünüyorsunuz diye sormadın mı canım

Seni çok iyi anlıyorum ben ilk oğlumda daha beterini yaşadım o yüzden esıne bu durumu dile getir canım, salgın var evlerine dönsünler gibisine konuş rahat edemiyorum de, hadi annen kadın ve seni anlar yardım eder ama kp nedir ya
Bnmde öyleydi emzirirken yan koltukta otururdu eşimde bişey demezdi adam gitmezdi de diğer odaya uyuz olurdum halen öyle hiç birini sevmem yılan dilliler
İkinci Doğumda da doktorum ile konuştum hiç birini istemiyorum eşime söylermisiniz diye sağolsun eşime salgın olduğunu gelenlerin çok kalmaması gerektiğini söyleyince evde bana istersen bizimkilere söyleyim gelmesinler dedi
Bende gelsinler ama kısa kalsınlar hasta olan varsa gelmesin zaten dedim
Geldiler çok kalmadan hemşire kovaladı zaten
Yaşanmışlıklar travma kalıyor içine atma esine uygun bi dille ifade et derim
Ben hamileyken aylar öncesinden kayınbabanın lohusa kadının yanında ne işi var diye söylenmeye başladım önce annem gelsin sonra sizinkiler neden kalabalık hurraaa geliyorlar dedim kocamda aman kalpleri kırılmasın diye bir şey diyemez ailesine gelene gelme nasıl diyim kendileri düşünemiyorda dedi ben idare ederim dedi bugün 18 gün oldu onunda burnundan geldi sürekli babasını oyalama dışarı çıkarma derdinde diken üzerinde oturuyor ben bir şey diyeceğin tartışma çıkacak diye bir ara canımın sıkıntısından sütüm azaldı ödü koptu oh olsun ama sınırını koyamadığı için ben kendi evimde hapis hayatı yaşadım lohusa lohusa annem desen tesettürlü kızının evinde rahat edemedi kayınbabam ağır bir adam değil gevşekliği var annem de gıcık alıyor ona ayrı üzüldüm kaynanam annemden bebeğimi kıskandı sürekli bebek üşür modundalar saçma sapan şeyler dua etsinler ki bende peygamber sabrı var ağzımı açıp bir şey demiyorum şükür depresyona girmedim cumartesi gidecekler ama annemde gidecek şöyle salonumda oturup anne kız keyif yapamadık odaya hapsolduk ben bunu düşünür düşünür üzülürüm 🤬

Şahsen oğlumda 40ı çıkana kadar aynı şekilde devam ettim 40ı çıktıktan sonra gece o uyanmadığı sürece uyandırmadım sarılıkta vardı tabi gık ses çıkarsa yinede veriyodum ama uyku da beslenme kadar önemli.
Gece 12de emzirdim gaz çıkarttı 2 defa bez değiştirmek zorunda kaldım, kustu üstünü değiştirdim bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Şimdi bir daha mı acıktı yani yine doyurup başa mı sarıcam çözemedim bunu bi düzen oturur sanırım zamanla. İlk bebeğim acemiyim

Gece 12de emzirdim gaz çıkarttı 2 defa bez değiştirmek zorunda kaldım, kustu üstünü değiştirdim bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Şimdi bir daha mı acıktı yani yine doyurup başa mı sarıcam çözemedim bunu bi düzen oturur sanırım zamanla. İlk bebeğim acemiyim
Şu an bende senle aynıyım yaa 🥲🥲🥲aklım 11’de uyandırıp sözde 12’de uyutacaktım ama olmadı bu sat oldu hala gözler açık sol mememin ahı gitti vahı kaldı 2 kere bez değiştirdim ama hala sol meme de gazı çıkartırken bi uyanıyor bütün yaptıklarım başa sarıyor 😬😬😬😬

Şu an Beyza diye birinden aldım netten online onla devam ediyoruz ama bilemiyorum çok da iyi değil motive olamıyorum
Online bende ikna olamadm sanki yüz yüze daha iyi olucak gibi öyle birinide bulamadm hastaneye emzirme polikliniğine gidicem bakalm

Şu an bende senle aynıyım yaa 🥲🥲🥲aklım 11’de uyandırıp sözde 12’de uyutacaktım ama olmadı bu sat oldu hala gözler açık sol mememin ahı gitti vahı kaldı 2 kere bez değiştirdim ama hala sol meme de gazı çıkartırken bi uyanıyor bütün yaptıklarım başa sarıyor 😬😬😬😬
Ayy evet ya. Mememin ucu koptu artık 😂

Kızlar ben pazar sabah doğum yaptım daha önce de yazmıştım. Cumartesi gece 10 da sancıyla gidip sabah 6 ya kadar normal doğum deneyip olmayınca sezeryana geçmişti doktor. 40+5te doğdu. Pazar sabahı 11 gibi yani doğumdan sonra 4 saat sonrası falan bebekte solunum sıkıntısı çıktı çok hızlı nefes almaya başladı diye küveze alındı hastanenin yeni doğan bakım servisinde yer yok diye başka özel bir hastaneye sevk edildi. Bebeğim hala orada bu yenidoğan çeteleri haberleri bilmem ne ayrıca lohusalık şu bu psikolojim bozuldu bebeği bu şekilde küveze alınan bir arkadaşımız vardı erken doğum yapmıştı onun bebişi kaç gün kaldı sonra çıktı acaba? Ya da böyle bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Bebeğin doktoruyla konuşuyoruz 1-2 haftayı bulabilir diyor. 2 hafta çok uzun geliyor bana sütüm de gelmedi çocuğa iyi bakıyorlar mı acaba diye bütün gün aklımda deli sorular :KK43:
Bendim o küvezde kalan. 34 haftalık doğdu oğlum nefes darlığından kalmıştı ve özele götürülmüştü. 1 hafta kaldı küvezde sarılık geçirmişti o iyileşti 4 günde antibiyotik tedavisi bitti burnu açıldı süt içebilmeye başladı derken kan sonuçları da iyi çıkınca taburcu edildi. Doktorumuz çok iyi biriydi ben sormadan o anlatıyordu her seferinde de beni teselli ediyordu. Hemşireler de ilgiliydi ama hepsi iyiydi diyemem. Bir iki tane ağzından cımbızla laf aldıklarım vardı... Solunum sıkıntısı geçtiğinde emebileceğinden emin olduklarında muhtemelen seni emzirmeye çağıracaklar. Anne sütünü o zamana kadar başka yöntemlerle veriyorlar bebeğe. Bana 7-10 gün dediler bebeğim hızlı toparladı 8. Gün sabahına taburcu oldu

X