2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Arkadaşlar deneyimli annelere bir şey sormak istiyorum. Bu hastane olayı malum can sıktı. Benim ilk gebeliğim, bebek doğduktan sonra (muhtemelen sezeryan olacağım) hastanede bebeğe doğduğunda hangi işlemler yapılıyor? ya da bir işlem yapılıyor mu? Ne bileyim bir aşı, ya da başka bir şey. Topuk kanını sonra alıyorlar sanırım. Süreç nasıl ilerliyor tecrübesi olan anneler bilgi verebilir mi? Şehir hastanesinde doğum yapacağım

Arkadaşlar deneyimli annelere bir şey sormak istiyorum. Bu hastane olayı malum can sıktı. Benim ilk gebeliğim, bebek doğduktan sonra (muhtemelen sezeryan olacağım) hastanede bebeğe doğduğunda hangi işlemler yapılıyor? ya da bir işlem yapılıyor mu? Ne bileyim bir aşı, ya da başka bir şey. Topuk kanını sonra alıyorlar sanırım. Süreç nasıl ilerliyor tecrübesi olan anneler bilgi verebilir mi? Şehir hastanesinde doğum yapacağım
Benim bildiğim doğunca çocuk doktoru muayene ediyor, topuk kanı alınıyor bir de aşı yapılıyor. Ya hastaneden çıkmadan önce ya da 3 4 gün içinde işitme testi yapılıyor. Sonra tekrar topuk kanı alınıyor sağlık ocağında

Çocuk doktoru klasik sağlık ve refleks muayenesini yapıyo k vitamini ve hepatit b aşısı yapılıyo rh tayini yapılıyo kan grubunu öğreniyoruz bebeğin. Bu kadar. Zaten sonra sağlık ocağına gitmek gerekiyor orda topuk kanı alınıyo gibi. Allah korusun evlatlarımızı ama baba anneanne dede babaanne yakından biri bebek doğduktan sonra her an yanında olabilir

Çocuk doktoru klasik sağlık ve refleks muayenesini yapıyo k vitamini ve hepatit b aşısı yapılıyo rh tayini yapılıyo kan grubunu öğreniyoruz bebeğin. Bu kadar. Zaten sonra sağlık ocağına gitmek gerekiyor orda topuk kanı alınıyo gibi. Allah korusun evlatlarımızı ama baba anneanne dede babaanne yakından biri bebek doğduktan sonra her an yanında olabilir
Çok teşekkür ederim. Doğum sonrası bebekle ilgili hemşireye doktora sorulması gereken bir şey var mı sence? Önemli olan. Eşime de söyledim zaten ben kendi başımın çaresine her türlü bakarım ama sen gözünü sakın çocuktan ayırma diye nereye götürüyorlar ne yapıyorlar her şeyi ile ilgilensin gözetim de olsun istiyorum zaten böyle konularda pimpirikliyim Allah korusun. Allah hiç kimseyi bebeği ile sınamasın. 🙏🏽

Burda bir arkadaş vardı cam sakurada doğum yapıp dolu diye bebeği başka hastaneye sevk edilen yorumlarda o hastaneyi yazanlar gördüm ama haberlerde o hastane listede yok ben ne kadar doğru bilemem İstanbulda yaşamıyorum zaten ama şüphelenmedim değil

Ya bnm devlette geçen cuma 2600 cikti eğitim araştirma da da dün 2200 dedi neye göre bu şekilde cikti anlamadık
Devletin cihazları üniversitelere göre daha eski oluyor aslında üniversite de ki hocanın cihazı o kadar güzel ki bize sürekli renkli gösteriyor herşeyi ama ben devlette kinde siyahlıktan başka bir şey görmüyorum. Kaçıncı haftaydı peki eğitim araştırma canım 2200 de benim 32+4’te ölçtü bir hafta da 200 gram normal dedi

Evet benim hep sağımda. Birde vajinamın sağ üstü deli gibi baskıyla acıyor. Dr a sordum bebek baskı yapıyor normal dedi. Son günler cidden zormuş
İyi bari normalse 🥲 evet ya gerçekten 4-5-6 tek rahat olduğum dönem gerçekten başı ayrı zor sonu ayrı zor doğunca da bu günleri arayacakmiyiz acaba Cok merak ediyorum 😁
Benimde 2 gündür aynı gün içinde çok batma oluyor kramp giriyor 35 im bende
Ne zaman sat canim çatı muayenesi ile ilgili bişey dedimi doktorun

İyi bari normalse 🥲 evet ya gerçekten 4-5-6 tek rahat olduğum dönem gerçekten başı ayrı zor sonu ayrı zor doğunca da bu günleri arayacakmiyiz acaba Cok merak ediyorum 😁

Ne zaman sat canim çatı muayenesi ile ilgili bişey dedimi doktorun
9 Şubat, 36 da bakalım demişti sanki öyle hatırlıyorum çarşamba kontrolüm var

Emzirdim eve dönüyorum şimdi memeyi tuttu neyseki cumartesi pazar da emzirmeye çağırdılar. Pazar kan sonuçları çıkarmış pazartesi de taburcusunu konuşurmuşuz 🥺 bebeklerin bu kadar ufak olduklarını unutmuşum nasıl tutacağımı bilemedim panik yaptım resmen 😅 meraklı meraklı etrafı izliyo birtanem 🥺
Senin bebiş nerde yoğun bakımda kuzu ? Şu haberlerde geçen hastanelerden biri değil dimi kahroldum mahvoldum bu haberlere inşallahh oralarda değildir …..

Bence bu saatten sonra yediklerimizle falan durduramayız kilo almalarını, 6 gün içinde muayeneye gittim 250 gr almış bu gidişle 4 kg doğacak ve ben bu büyüklükte bir bebeği bajinal doğum ile dünyaya getirebileceğimi hiç sanmıyorum 🥲
Benim 2. Oğlum 3665 kg di canım çıkmıştı gücüm halim kalmamıştı bende bilmiyorum nasıl olacak bogazım da açıldı mı yiyorum 😀🤭

Burda bir arkadaş vardı cam sakurada doğum yapıp dolu diye bebeği başka hastaneye sevk edilen yorumlarda o hastaneyi yazanlar gördüm ama haberlerde o hastane listede yok ben ne kadar doğru bilemem İstanbulda yaşamıyorum zaten ama şüphelenmedim değil
Bebeğim rumelide şuan ve çok iyi bakılıyor dün kucağıma alıp emzirdim hatta pazartesi taburcu olabilir hatta. Doktorum ben hastanenin vitaminini kullanmam diyp özel vitamin bile aldırdı evde de kullanmaya devam ediceksin dedi

Senin bebiş nerde yoğun bakımda kuzu ? Şu haberlerde geçen hastanelerden biri değil dimi kahroldum mahvoldum bu haberlere inşallahh oralarda değildir …..
Özel rumeli hastanesinde şuan hastanemi listede görmedim ve doktorum oldukça iyi biri. Şuan burnu çok tıkalı olduğundan duruyor ve biraz sarılığı var gözleri hafif sarı onun tedavisini görüyor dün emzirdim hatta pazartesi çıkacak inşallah

Devletin cihazları üniversitelere göre daha eski oluyor aslında üniversite de ki hocanın cihazı o kadar güzel ki bize sürekli renkli gösteriyor herşeyi ama ben devlette kinde siyahlıktan başka bir şey görmüyorum. Kaçıncı haftaydı peki eğitim araştırma canım 2200 de benim 32+4’te ölçtü bir hafta da 200 gram normal dedi
35 dedi eğitim araştirma 36 olmam gerekirken devlete göre , bi hafta ileri idi bebiş hep. Biz öyle biliyorduk yani eğitim araştirmada tam zamanina göre gösterdi

Lökosit kaç çıktı acaba sizin? Benjm geçende 21 çıktı Dr hiç onemsemedi
Benim başından beri yüksek 30 lardayken monurol veriyordu hiç birinde kültürde bakteri üremesi olmadı bu arada yine muhtemelen kültür isteyecek ptesi günü bakalım 😔

Eklentiler

• IMG_9856.png
    IMG_9856.png
    73,2 KB · Görüntüleme: 44
Günaydın kızlar bugün güne maşallah çok enerjik uyandım böyle müzik açıp oynamak falan istiyorum inşallah bugün doğurmam gece deliksiz uyumuş olmam da etkili olabilir tabiki😂😂😂
Günaydın canım bir yerde okumuştum doğuma yakın anneler çok enerjik oluyormuş vücud doğuma enerji hazırlıyormuş . Hayrolsun bakalım 🤣🤣

X