2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Cok iyimis canim masallahh ben anne sutunu biraktirma raddesine geldim cok kotu hissediyorum kendimi. Gece devamli kalkiyor yarim saate bir emmek istiyor
Ay özendim bir yöne. Bizim meme reddi hala geçmedi zaten alerjik ne düzgün kilo alabildi ne emebildi, sadece uykusunda emiyor zorla, uykusunu alınca bi süre sonra acıkıyor ,e uyutamıyorum da öyle aç aç mızmızlanıyor . Biberonda almıyor, alıştırma bardağıyla azcık içebiliyor ama doyuracak kadar değil 30 ml falan. Besleyemedim çocuğumu. Şimdi tadımlara başladım, bugün veremedim uyku dengesizliği yüzünden. İnşallah iştahlı olursa ek gıdayı bari yer
Bizim de aynı 5 ay bi haftalık ,uykusu çok düzensiz ve hafif

Biberon almayan bebek cok zor devamli annenin ustunde beslenmesin cok zor bilirim canım. Büyük oğlum 2yasina kadar sadece anne sutuyle beslendi diyebilirim ek gida ve biberon reddi vardi. İnsallah ek gidayi sever bebegin rahat bir donem gecirirsin

Desteksiz uyku için neler yaptın canım peki
Aslinda ozel birsey yapmadim ara sira kendi kendine uykuya daliyordu. Genelde meme emerek uyuyordu. Memeyi uyku saatinin disinda veriyorum artik. Emzik veriyorum uyku saatinde eger cok uykusu varsa yanima yatirip uyumasini bekliyorum (tabi bu her zaman mumkun olmuyor) hafif hafif gezdiriyorum kucağımda, gozunu kapattgi an yatagina birakiyorum 1-2 dönüp uyuyor.(kendini uyandirdigi zamanlarda oluyor) hic birsey mukemmel degil deneyip basarisiz olursan uzulme diye soyluyorum cunku bende tam oturtamadim zor ve yipratici bir surec

Uyanıkken de emse çok rahat etcez. Biberon bi ara aldı meme reddi tavan yapınca bıraktırmıştım ,hala tam dönemedi.
İnşallah canım,hepimizin bebeği sever, yeme sorunu olmaz hiçbirinde

Aynılarını yapıyorum ama yok çok direniyor uykusu gelince ağlamalar bağırmalar dalamiyor

Alerjik besinleri erken tanıştırıp alerjiye reaksiyonu azaltmak daha kolaymış wasntcım inşallah öyle olur yoğurt kefir çok güzel besinler

Kızlar benim Bebito sizinkilerden büyük olduğu için ek gıda dönemimiz daha erken oldu açıkçası başlarken ne yapayım nasıl yapayın diye baya kafa yordum. Size belki fikir olur diye yazayım bir şeyler…
Öncelikle herşeyi üç gün deneme olayını yapmıyorum alerjen besinleri 3 gün deniyorum
İlk gün yoğurt verdim sulu olacak şekilde 1 çay kaşığı gün içinde bekledim hani kızarıklık falan oldu mu diye. Sonra 4 saat kadar sonra ağzının kenarı kızardı gibi oldu. Ertesi gün tekrar 1 çay kaşığı verdim ve bir tepkime olmadı yani ay alerji oldu diye kesmedim 3 gün denedim.
Sonra şu sebzeleri verdim
Havuç
Kabak
Patates
Tatlı patates
Balkabağı
Avokado
Ispanak( bunu 8.ayda verin diyorlar ama ben bilmiyordum verdim)
Bezelye
Kırmızı biber
Ayrıca yoğurt kefir yulaf veriyorum yulafı kıvam için kullanıyorum bir iki gündür de et suyu ekliyorum çorbalarına.
Bu listeyi uzatmaya çalışıyorum benim kızım sadece mama ile besleniyor ve hala mama ölçüsünü aynen devam ettirip bunları 1-2 yemek kaşığı geçmeyecek şekilde veriyorum
Kızım prematüre olduğu için boyut olarak küçük yani 6kgye yakın aslında 4-5 aylık gibi o yüzden blw ye başlamadım çorba kıvamlı verdim genel olarak. Püreler onu öğürttü başta ama sonra yemeyi denedi zorlamıyorum.
Şimdilik böyle inşallah iştahlı bebişler olurlar

Çok güzel bi liste olmuş Beste . Yulaf unu vs bu bebekler için satılan markalardan mı aldın yok normal marketten mi? Haftaya doyum öğünlerine başlamamız lazım. Onları almalıyım da araştırıcaktım tam. Makarna lütfen, paşalı gıda tire vs gibi. Bi de bebek peynirini var olayı var. Süt kesiği değil de peynir yapın diyorlar. Onu da hazır bebek gıdaları satan yerlerden almayı düşünüyorum.

Biz kendimiz organik yulaf tüketiyorduk onu kullandım ayrıca henüz almadım. Og yi çok gördüm makarna lütfeni de kötüleyenler de vardı. Peynir henüz vermedim Çağla sıvı gibi tükettiği için ama keçi sütü aldık onu peynir yapacağım organik maya ile. Arkadaşlarım organik labne de veriyordu. Bakliyat bir olarak irmik falan kullanmadım henüz o yüzden tavsiyem yok sebzeciyiz bu ara

Ben de yeni başlıyorum, patates denedim, kabak denedim , pek sevmedi bunları

Caniim gecmis olsun simdi nasilsin ayy kuzucuga da gecmemistir insallah

Bestecim bu tadimlari her gune bir sebze olarak yaptirdin sanirim. Sonrasinda nasil ogunlere basliyorsun? Basladiysan anlatir misin

Bestecim bu tadimlari her gune bir sebze olarak yaptirdin sanirim. Sonrasinda nasil ogunlere basliyorsun? Basladiysan anlatir misin
Şöyle yaptım ben ilk 1 hafta her gün 1 sebze verdim.
İlk gün havuç verdim tepki olmayınca ertesi gün yoğurt verdim yoğurt tepkime yapınca ertesi gün yüne yoğurt verdim gözlemlemek için o gün patates de verdim. İlk 15 gün günde tek öğün alerji nedeniyle de öğle saatinde verdim belirti olursa akşama kadar göreyim diye.
İkinci hafta bir tepkime vermeyen sebze ile yeni sebze şeklinde verdim mesela havuç denemiştim yanına bezelye verdim. Yaptığım herşeye zeytinyağı ekledim kabızlık yaşamadık. 4-5 gündür iki öğün olarak veriyorum hala verdiklerim miktar olarak az öyle kase dolusu bişey vermiyorum mama ana kaynak yani.

Ek gıdaya geçince anne sütü ve mama içişinde azalma oluyor diyorlar siz yaşadınız mı bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…