- 15 Kasım 2023
- 1.712
- 2.410
-
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #26.101
Sağol canımmmAcemim çok geçmiş olsun kuzu ya çok doğru söyledin cidden bebeklerimize iyi bakmak istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız anne olunca hastalıklar cok zor
Ay özendim bir yöne. Bizim meme reddi hala geçmedi zaten alerjik ne düzgün kilo alabildi ne emebildi, sadece uykusunda emiyor zorla, uykusunu alınca bi süre sonra acıkıyor ,e uyutamıyorum da öyle aç aç mızmızlanıyor . Biberonda almıyor, alıştırma bardağıyla azcık içebiliyor ama doyuracak kadar değil 30 ml falan. Besleyemedim çocuğumu. Şimdi tadımlara başladım, bugün veremedim uyku dengesizliği yüzünden. İnşallah iştahlı olursa ek gıdayı bari yerCok iyimis canim masallahhben anne sutunu biraktirma raddesine geldim cok kotu hissediyorum kendimi. Gece devamli kalkiyor yarim saate bir emmek istiyor
Bizim de aynı 5 ay bi haftalık ,uykusu çok düzensiz ve hafifKızlar merhabalar,
5 ay bir haftalik kızım ve özellikle son bir haftadır çok çok kötü uykuları. İki gündür hele nerdeyse öğlen onar dakika uyuyor, geceleri mahvolmuş durumdayiz. Bir kızım daha var onu okula götur getir derken gece uykusuzlugu beni çok vurmaya başladı.
Oneriniz var mı?
4. Ayda uyku gerilmesinden sonra zaten kötüydü uykular şimdi hepten berbat
Biberon almayan bebek cok zor devamli annenin ustunde beslenmesin cok zor bilirim canım. Büyük oğlum 2yasina kadar sadece anne sutuyle beslendi diyebilirim ek gida ve biberon reddi vardi. İnsallah ek gidayi sever bebegin rahat bir donem gecirirsinAy özendim bir yöne. Bizim meme reddi hala geçmedi zaten alerjik ne düzgün kilo alabildi ne emebildi, sadece uykusunda emiyor zorla, uykusunu alınca bi süre sonra acıkıyor ,e uyutamıyorum da öyle aç aç mızmızlanıyor . Biberonda almıyor, alıştırma bardağıyla azcık içebiliyor ama doyuracak kadar değil 30 ml falan. Besleyemedim çocuğumu. Şimdi tadımlara başladım, bugün veremedim uyku dengesizliği yüzünden. İnşallah iştahlı olursa ek gıdayı bari yer
Bizim de aynı 5 ay bi haftalık ,uykusu çok düzensiz ve hafif
Aslinda ozel birsey yapmadim ara sira kendi kendine uykuya daliyordu. Genelde meme emerek uyuyordu. Memeyi uyku saatinin disinda veriyorum artik. Emzik veriyorum uyku saatinde eger cok uykusu varsa yanima yatirip uyumasini bekliyorum (tabi bu her zaman mumkun olmuyor) hafif hafif gezdiriyorum kucağımda, gozunu kapattgi an yatagina birakiyorum 1-2 dönüp uyuyor.(kendini uyandirdigi zamanlarda oluyor) hic birsey mukemmel degil deneyip basarisiz olursan uzulme diye soyluyorum cunku bende tam oturtamadim zor ve yipratici bir surecDesteksiz uyku için neler yaptın canım peki
Uyanıkken de emse çok rahat etcez. Biberon bi ara aldı meme reddi tavan yapınca bıraktırmıştım ,hala tam dönemedi.Biberon almayan bebek cok zor devamli annenin ustunde beslenmesin cok zor bilirim canım. Büyük oğlum 2yasina kadar sadece anne sutuyle beslendi diyebilirim ek gida ve biberon reddi vardi. İnsallah ek gidayi sever bebegin rahat bir donem gecirirsin
Aynılarını yapıyorum ama yok çok direniyor uykusu gelince ağlamalar bağırmalar dalamiyorCanım öncelikle kaç saat uyanık kalıyor iyice uykusu gelmeden yatiriyorsan ondan uyaniyodur.ikincisi diyelim uykusu var uyudu sen bekle uyandığı an hiç ses etmeden uykuya devam ettir.mesela salliyosan salla yada emzik ver.en önemlisi oda loş olsun biraz bizimkinde hafif köyü renkli fon kullanıyorum uyku süresini uzatıyor.
Biz başladık. Alerjik bebek olduğu için 3 gün kuralıyla gidiyoruz. Doktorumuz anne karnım acıktı kitabının yazarı. Süt alerjisi var bugün yoğurt yiyecek bakalımSelam kızlar ek gıdaya başlayan var mı acaba
Alerjik besinleri erken tanıştırıp alerjiye reaksiyonu azaltmak daha kolaymış wasntcım inşallah öyle olur yoğurt kefir çok güzel besinlerBiz başladık. Alerjik bebek olduğu için 3 gün kuralıyla gidiyoruz. Doktorumuz anne karnım acıktı kitabının yazarı. Süt alerjisi var bugün yoğurt yiyecek bakalımumarım süt ürünleri alerjisi yoktur
Çok güzel bi liste olmuş BesteKızlar benim Bebito sizinkilerden büyük olduğu için ek gıda dönemimiz daha erken oldu açıkçası başlarken ne yapayım nasıl yapayın diye baya kafa yordum. Size belki fikir olur diye yazayım bir şeyler…
Öncelikle herşeyi üç gün deneme olayını yapmıyorum alerjen besinleri 3 gün deniyorum
İlk gün yoğurt verdim sulu olacak şekilde 1 çay kaşığı gün içinde bekledim hani kızarıklık falan oldu mu diye. Sonra 4 saat kadar sonra ağzının kenarı kızardı gibi oldu. Ertesi gün tekrar 1 çay kaşığı verdim ve bir tepkime olmadı yani ay alerji oldu diye kesmedim 3 gün denedim.
Sonra şu sebzeleri verdim
Havuç
Kabak
Patates
Tatlı patates
Balkabağı
Avokado
Ispanak( bunu 8.ayda verin diyorlar ama ben bilmiyordum verdim)
Bezelye
Kırmızı biber
Ayrıca yoğurt kefir yulaf veriyorum yulafı kıvam için kullanıyorum bir iki gündür de et suyu ekliyorum çorbalarına.
Bu listeyi uzatmaya çalışıyorum benim kızım sadece mama ile besleniyor ve hala mama ölçüsünü aynen devam ettirip bunları 1-2 yemek kaşığı geçmeyecek şekilde veriyorum
Kızım prematüre olduğu için boyut olarak küçük yani 6kgye yakın aslında 4-5 aylık gibi o yüzden blw ye başlamadım çorba kıvamlı verdim genel olarak. Püreler onu öğürttü başta ama sonra yemeyi denedi zorlamıyorum.
Şimdilik böyle inşallah iştahlı bebişler olurlar
Biz kendimiz organik yulaf tüketiyorduk onu kullandım ayrıca henüz almadım. Og yi çok gördüm makarna lütfeni de kötüleyenler de vardı. Peynir henüz vermedim Çağla sıvı gibi tükettiği için ama keçi sütü aldık onu peynir yapacağım organik maya ile. Arkadaşlarım organik labne de veriyordu. Bakliyat bir olarak irmik falan kullanmadım henüz o yüzden tavsiyem yok sebzeciyiz bu araÇok güzel bi liste olmuş Beste. Yulaf unu vs bu bebekler için satılan markalardan mı aldın yok normal marketten mi? Haftaya doyum öğünlerine başlamamız lazım. Onları almalıyım da araştırıcaktım tam. Makarna lütfen, paşalı gıda tire vs gibi. Bi de bebek peynirini var olayı var. Süt kesiği değil de peynir yapın diyorlar. Onu da hazır bebek gıdaları satan yerlerden almayı düşünüyorum.
Ben de yeni başlıyorum, patates denedim, kabak denedim , pek sevmedi bunlarıBiz kendimiz organik yulaf tüketiyorduk onu kullandım ayrıca henüz almadım. Og yi çok gördüm makarna lütfeni de kötüleyenler de vardı. Peynir henüz vermedim Çağla sıvı gibi tükettiği için ama keçi sütü aldık onu peynir yapacağım organik maya ile. Arkadaşlarım organik labne de veriyordu. Bakliyat bir olarak irmik falan kullanmadım henüz o yüzden tavsiyem yok sebzeciyiz bu ara
Sanki başta sevmiyorlar ya püskürttü benimki de ama şimdi daha iyi alışıyor sanırımBen de yeni başlıyorum, patates denedim, kabak denedim , pek sevmedi bunları
Caniim gecmis olsun simdi nasilsinAhahahahha geçen daha büyük bebeği olan bir arkadaşla aynı muhabbet geçti, ne zaman bitiyor falan annem de diyor ki beni göstererek bak hala bitmedibir hasta olmuşum boğaz iltihabı.. 2 gün yutkunamadım su içmeyi bırak tükürüğümü yutamadım iki kere seruma gittim, antibiyotik kullandım 1 hafta istemeyerek.. penisilin de verdi ama yaptırmadım onu. Cidden bi annenin bebeğine iyi bakabilmesinin tek yolu kendisinin iyi olmasıymış.. kendinize dikkat edin bebişkolar
Sevilecek bi taraflari var mi allah askina tatsiz tuzsuz ben bebek olsam ben de yememBen de yeni başlıyorum, patates denedim, kabak denedim , pek sevmedi bunları
Bestecim bu tadimlari her gune bir sebze olarak yaptirdin sanirim. Sonrasinda nasil ogunlere basliyorsun? Basladiysan anlatir misinKızlar benim Bebito sizinkilerden büyük olduğu için ek gıda dönemimiz daha erken oldu açıkçası başlarken ne yapayım nasıl yapayın diye baya kafa yordum. Size belki fikir olur diye yazayım bir şeyler…
Öncelikle herşeyi üç gün deneme olayını yapmıyorum alerjen besinleri 3 gün deniyorum
İlk gün yoğurt verdim sulu olacak şekilde 1 çay kaşığı gün içinde bekledim hani kızarıklık falan oldu mu diye. Sonra 4 saat kadar sonra ağzının kenarı kızardı gibi oldu. Ertesi gün tekrar 1 çay kaşığı verdim ve bir tepkime olmadı yani ay alerji oldu diye kesmedim 3 gün denedim.
Sonra şu sebzeleri verdim
Havuç
Kabak
Patates
Tatlı patates
Balkabağı
Avokado
Ispanak( bunu 8.ayda verin diyorlar ama ben bilmiyordum verdim)
Bezelye
Kırmızı biber
Ayrıca yoğurt kefir yulaf veriyorum yulafı kıvam için kullanıyorum bir iki gündür de et suyu ekliyorum çorbalarına.
Bu listeyi uzatmaya çalışıyorum benim kızım sadece mama ile besleniyor ve hala mama ölçüsünü aynen devam ettirip bunları 1-2 yemek kaşığı geçmeyecek şekilde veriyorum
Kızım prematüre olduğu için boyut olarak küçük yani 6kgye yakın aslında 4-5 aylık gibi o yüzden blw ye başlamadım çorba kıvamlı verdim genel olarak. Püreler onu öğürttü başta ama sonra yemeyi denedi zorlamıyorum.
Şimdilik böyle inşallah iştahlı bebişler olurlar
Şöyle yaptım ben ilk 1 hafta her gün 1 sebze verdim.Bestecim bu tadimlari her gune bir sebze olarak yaptirdin sanirim. Sonrasinda nasil ogunlere basliyorsun? Basladiysan anlatir misin
Ek gıdaya geçince anne sütü ve mama içişinde azalma oluyor diyorlar siz yaşadınız mı bunuŞöyle yaptım ben ilk 1 hafta her gün 1 sebze verdim.
İlk gün havuç verdim tepki olmayınca ertesi gün yoğurt verdim yoğurt tepkime yapınca ertesi gün yüne yoğurt verdim gözlemlemek için o gün patates de verdim. İlk 15 gün günde tek öğün alerji nedeniyle de öğle saatinde verdim belirti olursa akşama kadar göreyim diye.
İkinci hafta bir tepkime vermeyen sebze ile yeni sebze şeklinde verdim mesela havuç denemiştim yanına bezelye verdim. Yaptığım herşeye zeytinyağı ekledim kabızlık yaşamadık. 4-5 gündür iki öğün olarak veriyorum hala verdiklerim miktar olarak az öyle kase dolusu bişey vermiyorum mama ana kaynak yani.