2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
kızlar selamlar inşallah herkes iyidir 😇
ben iyi değilim maalesef. kızım 8 aylık çok fena öksürüyor balgamlı hışırtılı sürekli, burnu akıyor hapşırıyor gece tıkanıklıktan uyuyamadı neler çekti . dün gittik doktor ciğerlerine inmemiş dedi ama takip edicez. balgam için şurup verdi o kadar. evde ne yapabilirim sizce ? serum fizyolojikle burnundan çıkanlar balgam sayılır mı ? kendi nasıl balgam çıkaracak ki daha çok küçük :/

kızlar bebeklere günde toplam ne kadar su içiriyorsunuz? ben yemek aralarında birkaç damla veriyordum sadece ama bugün bıngıldağı çok çökük geldi. susuz kalınca oluyormuş bu. acaba su mu vermem gerekir?

Kızlar doktorum yedinci aya geçtiğinde bebeğe ihlamur ve Ekmekiçi verebilirsin yazmış listeye acaba nasıl vereceğim çorbaların içine falan mı ekleyeceğim bir de ihlamur nasıl verdiniz siz normal demleyip şekersiz bir şekilde içirecek miyim

kızlar bebeklere günde toplam ne kadar su içiriyorsunuz? ben yemek aralarında birkaç damla veriyordum sadece ama bugün bıngıldağı çok çökük geldi. susuz kalınca oluyormuş bu. acaba su mu vermem gerekir?
benim doktorum ek gıdaya başladığında artık günde 30 ml içmesi gerekir dedi

ben iyi değilim maalesef. kızım 8 aylık çok fena öksürüyor balgamlı hışırtılı sürekli, burnu akıyor hapşırıyor gece tıkanıklıktan uyuyamadı neler çekti . dün gittik doktor ciğerlerine inmemiş dedi ama takip edicez. balgam için şurup verdi o kadar. evde ne yapabilirim sizce ? serum fizyolojikle burnundan çıkanlar balgam sayılır mı ? kendi nasıl balgam çıkaracak ki daha çok küçük :/
Çok geçmiş olsun canım 😔 Nebülizatör varsa serum fizyolojik koyup buhar verip sonra sırtına pat pat yaparak atmasını sağlayabilirsin. İlikli sebze çorbası yapabilirsin, iyi gelir. İnstagramda bi hesap gördüm yeni, belki orada işe yarar tavsiyeler bulursun. Hesap adı: hastalanmayancocuk Burnundan çıkanlar da sayılır tabi ki, önemli olan vücuttan atması 🙏🏻 En kısa sürede atlatırsınız inşallah 🙏🏻

Ben geçen ay kaşıkla veriyordum ama bu ay hep alıştırma suluğuyla içebildiği kadar verdim. Kabız da olmaması için su alması önemli demişti doktor. Tabi abartmayacak kadar veriyorum ama saymıyorum ne kadar içtiğini.

Kızlar doktorum yedinci aya geçtiğinde bebeğe ihlamur ve Ekmekiçi verebilirsin yazmış listeye acaba nasıl vereceğim çorbaların içine falan mı ekleyeceğim bir de ihlamur nasıl verdiniz siz normal demleyip şekersiz bir şekilde içirecek miyim
Tesadüfen bugün bunu okumuştum. Belki işine yarar

Eklentiler

• Screenshot_20250407_204702_com.adobe.reader.webp
    Screenshot_20250407_204702_com.adobe.reader.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 37
Gündüz toplam uykusu üç saati geçmiyo canım. Hep böyle değildi ya 4. Ay uyku gerilemesinden sonra bu hale geldi.

Gündüz uykuları desteksiz mi oluyo peki nasıl uyutuyosun canım?
Bazen çok uykusu geliyor desteğe gerek kalmıyor ama onun dışında hep destek verdim. İlk zamanlar ayakta sallama, emzik, biberon, kolik gürültüsü, kundak Allah ne verdiyse yapıyordum. Saati gelince uyusun diye. Şimdi de sinyalleri alınca (Ki saati gelmiş ama hala sinyal vermiyorsa da başlıyorum uyutmaya) ninni açıyorum, emzik veriyorum. Yanında uyur gibi yapıyorum.
Emziği sadece uyurken vermeye çalışıyorum ki uyku ile eslestirsin kafasında. Ninniyi de her seferinde açıyorum. Hürrem lulaby's diye bir ninni. Denk gelmişti uyumustu bende hep açıyorum artık. Dalınca kapatıyorum kısarak. Nadiren inatlaşıyor o zamanlar genelde hep bir derdi oluyor.

Çok geçmiş olsun canım 😔 Nebülizatör varsa serum fizyolojik koyup buhar verip sonra sırtına pat pat yaparak atmasını sağlayabilirsin. İlikli sebze çorbası yapabilirsin, iyi gelir. İnstagramda bi hesap gördüm yeni, belki orada işe yarar tavsiyeler bulursun. Hesap adı: hastalanmayancocuk Burnundan çıkanlar da sayılır tabi ki, önemli olan vücuttan atması 🙏🏻 En kısa sürede atlatırsınız inşallah 🙏🏻
Allah razı olsun ❤️ kuzu ilikli kemik suyu almıştm çorbasına kattım , nebülizatörü hiç yanaştırmadı kendine :( gece uyurken tutmayı denicem

Ekmek içi yumuşak boğazında kalabilir kuru yerinden verirsen kemirir gibi yapar dikkat etmek gerekir yinede ve dediğin gibi küçük bir parça çorba yoğurt ile de verilebilir

Ekmek içi yumuşak boğazında kalabilir kuru yerinden verirsen kemirir gibi yapar dikkat etmek gerekir yinede ve dediğin gibi küçük bir parça çorba yoğurt ile de verilebilir
Benim doktorumda kahvaltıda dedi ama nasıl vericeğimi sormadım reçel sürüyorum korkma yutar dedi. Pütürlüden devam ama ben korkuyorum🥲

Her öğünde 4-5 çorba kaşığı dedi doktor canım o da 20-25 ml denk geliyor ben o kadar bazen veremiyorum ama en az 45-50 ml içiyordur. Bizimki suyu çok fazla seviyor suluğu gördüğü an heyecanlanıyor o yüzden rahat veriyorum biraz da 😅

Benim doktorumda kahvaltıda dedi ama nasıl vericeğimi sormadım reçel sürüyorum korkma yutar dedi. Pütürlüden devam ama ben korkuyorum🥲
Ekmek içi yumuşak ya damağına yapışma ihtimali yüksek yani siz reçele geçtiniz mi biz bugün yumurta tattık ve tuz ve şekeri önermediler bize olabildiğince uzak tutmak gerek diye reçel market reçeli mi siz mi yaptınız

Allah razı olsun ❤️ kuzu ilikli kemik suyu almıştm çorbasına kattım , nebülizatörü hiç yanaştırmadı kendine :( gece uyurken tutmayı denicem
Uykuda kullanmayın diyorlar, nebülizatörden sonra mutlaka pat pat yapıp sekresyonu çıkartın yoksa anlamı yok diyorlar. Bilginiz olsun 🙏🏻

benim doktorum ek gıdaya başladığında artık günde 30 ml içmesi gerekir dedi
aaa gerçekten mi 🙄 ben hiç vermiyorum neredeyse. osman gönülal 9 aya kadar gerekmiyor ggiib bişey diyordu sanki yanlış hatırlıyorum belki de. neyse verdim bugün baya da içti güzel

Çok geçmiş olsun. Geçen ay biz rsv atlattık, bronşiyolit başlangıcı vardı. Balgamı kusarak veya yutarak atıyorlar. Osman Gönülal ın solunum fizyoterapisi videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Bol bol burun yıkayın. Başka şekilde o burun açılmıyor. SF sonrası aspiratörle çekin. Beslenme öncesi ve uyku öncesi yapın. Çiş takibi muhakkak yapın. Nebulizatörü uykuda veya uyku öncesi kullanmayın, sırtına pat pat yapmadıktan sonra çözülen balgamı dışarıya atamayınca çok daha rahatsız oluyor. Osman Gönülal günde 6 kez Nebulizatörü kullanın diyor ancak bu sayının çok olduğunu söyledi triyajdaki doktor. Var olan durumu ciğerlere indirirsiniz dedi.

Ben burun tıkanıklığındam besleyememişttim. 1 saat içeriside ç o burun tekrar doluyordu. Emmek istemiyordu. Çözümü şöyle buldum. Sütümü sağdım, akışı hızlı olan biberona koyup o şekilde besledim. Tabii bu söylediğimi hastalığın 5.gününde yapmaya başladım. Kusarak hem balgam hem süt hem ek gıda her şeyi atıyordu.

Solunumunu takip edin.

Back
X