Valla bende kınamak istemem ama görümcemi övüyorlar uykusu çok iyiydi çok iyi düzen kurdu diye. Bilmiyoruz sanki anneliğini 2 3 hafta çocuğu annesiz köye göndermeler odalara kitlemeler bağırıp dövmeler. Kınamıyorum ama gelipte millete böyle övmeleri beni deli ediypr. Herkesin anneliği farklıdır. Öneri istenir verilir anlatılır yardımcı olunur ama insanların göğsünü gere gereee benimmki böyleydi demeleri yokmu birtane yapıştırasın geliyorValla bana unutmaktan çok çocuğumla ilgili kötü bişey söylemiyim diye düşünüyorlar gibi geliyor. Çünkü etrafımdaki normal arkadaşlarım ve ailem doğrusu neyse onu söylüyorlar. Benim kardeşim de çok zordu mesela hala anlatırız. Ama mükemmellik takıntılı ve etrafa kendini iyi gösterme meraklısı insanlar “aa uyumuyor mu, ben bir koyardım yatağına sabah alırdım” diyorlar. Geçenlerde önüme bi video denk geldi, deliksiz uyuyanların bebekler değil ebeveynler olduğu, bebeklerin uyandıklarında ebeveyni uyandırmamasının deliksiz sanıldığını söylüyordu. Tabi olabilir de olmayabilir de. Ama ben uyku rutini ile ilgili bi kitap okudum, orada bir bebek kesintisiz 5 saat uyuyorsa gece uykusunu yaptı denilebiliyormuş. Beklentiniz kendiniz gibi olmasın diyordu. Zaten beklentimiz sanıyorum hiçbirimizin daha fazlası değilsaat başı uyanmayalım yeter ama emerek uyuyan bebekler için bu çok zor görünüyor bana kalırsa. Uyku eğitimi işi için de aynı emzirme danışmanlığı gibi işin paraya dönmüş olması ve bebeğimle araya ekstra bi stres faktörü daha koyacak olmak beni çok geriyor. Ağladığım gecelerde yarın kesinlikle bu işi çözücem diyorum sonra beni seve seve emiyor, kıyamıyorum. Gerçekten çok büyük bi kafa karışıklığıymış annelik. Sizi çok iyi anlıyorum, böyle bırakın çalışmayı sağlıklı bi şekilde oyun bile oynayamıyoruz evde, uyuyup dinlenmiş olmak gerekiyor. Bir de şunu söylemek istiyorum, ben bi forumda denk gelmiştim uyku eğitimi alıp uygulayan birisi herkese nasıl yapılacağını anlatıyordu. Parasını verince de bunu yaptırıyorlar diye herkese önerilerde bulunmuştu. İşe ilk başta gündüz uykularını düzenlemekle başlıyorlarmış. Sizin aslında düzen var gibi görünüyor. Desteği azaltabilir belki ama iş yine annede bitiyor, ben o hezeyana hazır olamadığım için erteliyorum hep ama bakalım bi yerden sonra biz de alacağız gibi duruyor. Dediğiniz gibi samanlıkta iğne aramak olacak yaptığınız ama umarım doğru kişiyi bulur sorunu çözersiniz. Benim kendi sosyal medyamda gördüğüm kişiler var ama yakınlarımdan alıp deneyip memnun olan olmadığı için hiç bilemiyorum gerçekte nasıllar. Siz alıp memnun kalırsanız mutlaka bize de söyleyin
Ben kendim verdim canım eğitimi kademeli öyle çok ağlamadı destek aldığında da ağlamaz ama senin için 2 hafta zor olabilir. Başlarsan çok rahat edersinYaa ne güzel yazmışsınız uzun uzun teşekkür ederim anlaşıldığımı hissettim iyi geldibenim beklentim 3 saat kesintisiz uyusun yeter bugüne kadar uyusun da nasıl uyursa uyusun diyerek geldik katılarak ağlıyordu çünkü ayrı uyuyunca ama artık yürümüyor bu düzen. Ben de çok bekledim kendiliğinden düzelir belki diye hiç bu topa girecek didik didik araştır oku enerjim yok ama mecburum artık başlıyorum araştırma maratonuna o kadar zor ki objektif yorum bulamak eğitmenler hakkında sosyal medya çok tehlikeli kimin baksam memnuniyet story serisine aşırı üstün başarılı görünüyor sonra zar zor birkaç yorum buluyorum meğer ağlatmaktan çatlatmış çocukları yani anlayamıyorum
Çok teşekkür ederim bu zorlu yolda allah yar ve yardımcımız olsun
Evet ben epey bir süre sırf kendimin en iyi halini bulmak için terapi almıştım, beyin kimyasalları da çok önemli tabiHahah kıyamam yahangi duyguyu yaşıyorsa alan açmalı, olaylara verdiğimiz tepkileri kopyalıyorlar bi de. Mesela ilk gök gürlediğinde irkilip dudak büzüp bana bakmıştı ben sakim yaklaştım gülümsedim gülümsedi artık gürlemeden korkmuyor. Büyüdükçe insan ilişkilerini de çözecekler bize bakıp. O yüzden kişisel gelişim yatırımı önce kendimize yapalım
Kesinlikle ben annemin aynisiyom ve gelişmeye çalışıyorumBizi örnek alıcaklar. Bizlerde annelerimizin kopyası değil miyiz ?
Tamam ekran görüntüsü aldımEvet severek içiyı benim bebe. Kakasını da etkilemedi hiç
Ay ben de çok uzun yazdım diyordum, sevindim sizi anlayabildiğimin anlaşılmasınaYaa ne güzel yazmışsınız uzun uzun teşekkür ederim anlaşıldığımı hissettim iyi geldibenim beklentim 3 saat kesintisiz uyusun yeter bugüne kadar uyusun da nasıl uyursa uyusun diyerek geldik katılarak ağlıyordu çünkü ayrı uyuyunca ama artık yürümüyor bu düzen. Ben de çok bekledim kendiliğinden düzelir belki diye hiç bu topa girecek didik didik araştır oku enerjim yok ama mecburum artık başlıyorum araştırma maratonuna o kadar zor ki objektif yorum bulamak eğitmenler hakkında sosyal medya çok tehlikeli kimin baksam memnuniyet story serisine aşırı üstün başarılı görünüyor sonra zar zor birkaç yorum buluyorum meğer ağlatmaktan çatlatmış çocukları yani anlayamıyorum
Aynen böyle işte durum. Ben de kendi akrabalarımda görüyorum, ben bebeğimi olduğu gibi anlattığım için beni arayıp tüh tüh nasıl oldu falan diyorlar sanki absürd bişey var gibi ama baksan kendi çocuklarının olduğu dönemde bittim bittim diye geziyordu uykusuzluktan, aynı yani. Ne var evet oluyor böyle geçecek diyip konuyu kapatsan ama yok yapamıyor bazılarıValla bende kınamak istemem ama görümcemi övüyorlar uykusu çok iyiydi çok iyi düzen kurdu diye. Bilmiyoruz sanki anneliğini 2 3 hafta çocuğu annesiz köye göndermeler odalara kitlemeler bağırıp dövmeler. Kınamıyorum ama gelipte millete böyle övmeleri beni deli ediypr. Herkesin anneliği farklıdır. Öneri istenir verilir anlatılır yardımcı olunur ama insanların göğsünü gere gereee benimmki böyleydi demeleri yokmu birtane yapıştırasın geliyor
Daha kötüsü ben baglanıyorumEvet bağlanıyorlar canım o yüzden alışmaları lszım.
Valla canım bilmiyorum ki emziksizde geri dönmüyor alışıyor diğer çocuğum olursa onda emziksiz denicem ama bu seferde allahım nolur emzik al moduna gelirmiyim bilmiyorumDaha kötüsü ben baglanıyorumaslında bizim ayakta sallama memede uyuma gibi bi destegimiz yok. Sabahları anakucagına koyuyorum akşamları babası uyutuyo genelde. Emzik almıyor. Bazen kucagında bazen oturuyorlar kucagında poposunu vurarak bazen beşiğindede pat pat yapıyor ama ilk anda değil sonra uyanırsa. Emzik kullansa saha kolay olurdu sanki
Canım uyuyamadığı için ya da uyuyp yyandığı için ağlıyorAz kaldı yorgunluktan düşüp kalmama. Tam uyudu diyorum kulaklarını çekiştirerek ağlayarak uyanıyor neyi var bu çocuğun
Ben artık bozucam milleti iyice kıl oldum. Benim kızıma kucağa alışmış dediler 1 saat gören insanlar ya. Ben kızımı sadece 2 saat sonra huysuzlanınca uyku öncesi gezdirirmkime ne anlatcan. Beni geçtim eşimde millete anlatmaya başladı bunlar küçük uyumayı bilmiyorlar 1 2 sene normal uyanıyorlar diye. Yok bilmem neyin çocuğu uyanmıyormuş. Soruyorum eşime kardeşi için o da giderdi başına kaç kez görmeden kalktım diyor. Uyuturdu uyanırdı giderdi yarım saat gelmezdi ben gidiyorum derdim git derdi diyor. Sorsan hiçç zorlanmadım çok iyi uyuyordu der. Anası babasıda harikaa uykuya alıştırdı. Nisanda kaynanam gelcek umarım yolmam kadını.Ay ben de çok uzun yazdım diyordum, sevindim sizi anlayabildiğimin anlaşılmasınaevet objektif olunması gerçekten zor. Kullanıyor musunuz bilmiyorum ama HappyKids uygulamasının forum kısmı var, orda da çok uyku eğitmeni konuşuluyor. Belki oradan yola çıkabilirsiniz. Hem size hem hepimize huzurlu uykular diliyorum
Aynen böyle işte durum. Ben de kendi akrabalarımda görüyorum, ben bebeğimi olduğu gibi anlattığım için beni arayıp tüh tüh nasıl oldu falan diyorlar sanki absürd bişey var gibi ama baksan kendi çocuklarının olduğu dönemde bittim bittim diye geziyordu uykusuzluktan, aynı yani. Ne var evet oluyor böyle geçecek diyip konuyu kapatsan ama yok yapamıyor bazıları
Niye uyuyamadığını anlamıyorum çocuğa her an yeni bir özellik geliyor sankiCanım uyuyamadığı için ya da uyuyp yyandığı için ağlıyor
Benim kızımdan gece uykusuna uyumuyor uyanıklık süresini uzatacağım uyku aralığına baktın mı canım ?Niye uyuyamadığını anlamıyorum çocuğa her an yeni bir özellik geliyor sanki
Valla nası olcak bilmiyorumValla canım bilmiyorum ki emziksizde geri dönmüyor alışıyor diğer çocuğum olursa onda emziksiz denicem ama bu seferde allahım nolur emzik al moduna gelirmiyim bilmiyorum
Benim çevremde cok yok allahtan yaa herkes uykusuzluk cekmiş öyle konuyolar. Cok nadiren aglasada almıcaksın falan diyen oluyoBen artık bozucam milleti iyice kıl oldum. Benim kızıma kucağa alışmış dediler 1 saat gören insanlar ya. Ben kızımı sadece 2 saat sonra huysuzlanınca uyku öncesi gezdirirmkime ne anlatcan. Beni geçtim eşimde millete anlatmaya başladı bunlar küçük uyumayı bilmiyorlar 1 2 sene normal uyanıyorlar diye. Yok bilmem neyin çocuğu uyanmıyormuş. Soruyorum eşime kardeşi için o da giderdi başına kaç kez görmeden kalktım diyor. Uyuturdu uyanırdı giderdi yarım saat gelmezdi ben gidiyorum derdim git derdi diyor. Sorsan hiçç zorlanmadım çok iyi uyuyordu der. Anası babasıda harikaa uykuya alıştırdı. Nisanda kaynanam gelcek umarım yolmam kadını.
Bizim çevre cahil demekkiValla nası olcak bilmiyorumyani şimdi problem değil ama buyudukçe baska yerlerde problem olabilir diye stiyorum bende.
Benim çevremde cok yok allahtan yaa herkes uykusuzluk cekmiş öyle konuyolar. Cok nadiren aglasada almıcaksın falan diyen oluyo
Bizim kuzenlerin bebekleri falanda cok zordu. Herkes silkelenmiş yakın camiadaBizim çevre cahil demekki
Ayy bir kova burcu olarak hepsinin ağzına yapıştırasım geliyor. Kim neye alıştırırsa alıştırsın sizeneğğğğğBizim kuzenlerin bebekleri falanda cok zordu. Herkes silkelenmiş yakın camiadaama tabi bayramda köye gidince görücez ne olur. Samimi olmadıgımız tanıdıklardan bazı eş kişileri şöyşe alıştırdım böyle yaptım alıştırma orda tutma uyutma falan muhabbeti yaptı ama benim ozaman kafamda şu müzik çalıyordu “ he he he tamam ok by”
Ay o daha zormuş iyice Ağırlaştılar zor taşıyorumBenimkide kucağa alıştı kucagımda sımsıkı sarılıp tutmamı sallamamı istiyor yoksa uyumuyor vallahi
Allah kabul etsinn hayırlı ramazanlarKızlar kızlar hayırlı ramazanlar. Bir gün dolu bir gün boş olacak şekilde oruç tutmaya başladım,bakalım nasıl olacak şimdilik iyi gidiyoruz. İftara daha 5.5 saat var ama olsun . Akşam yazarım sütümde veya bebeğiöde bir değişiklik huzursuzluk falan hissedersem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?