2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    242
evet çok haklısın. ben de dışarıdan kendime bakınca aynı tavsiyeyi veriyorum ama olayların içindeyken panikliyorum. inşallah bebiş büyüyüp geliştikçe daha rahatlarım ben de
Rahatlarsın canım hiç merak etme, şöyle konuşsunlar dertlerini anlatsınlar her şey yolunda girer

Biz bir iki aydır laktoz alerjisi için damla kullanıyorduk. Bebegim köpüklü kaka yapıyordu. Surekli karnı gurulduyor ve çok huzursuzdu. Aynı zamanda bende de laktoz alerjisi olduğu için doktor damla verdi. Baya rahatlattı bizi. Bu hafta kontrole gittiğimiz de bağırsaklarının artık guclendigini ve damlayı birakmami soyledi. Şimdi 3 4 gündür kullanmiyorum cok gazi var zamanla alismasini bekliyorum. Alismassa damlaya devam edicez. Yenidogan doneminde geçici olarak laktoz alerjisi goruluyormus. Cok huzursuz degilse ilac kullanmadan geçmesini bekliyolar.

Kızlar ben oğlanı pazartesi sünnet edeceğim ama 10 şubata kadar da 4.ay aşıları var. Sünnet ettikten sonra aşı olsa sıkıntı olur mu?

Kızlar ben oğlanı pazartesi sünnet edeceğim ama 10 şubata kadar da 4.ay aşıları var. Sünnet ettikten sonra aşı olsa sıkıntı olur mu?
Bizim de 3. Ay aşılarına denk gelmişti. Aşıdan 3 gün önce 3 gün sonra yaptir demişlerdi. 4 ay aşıları nasıl bilmiyorum ama çok yoruluyolar ne kadar arayı açarsan o kadar iyi

Ah çok sevindim yaaaaaaaa!!! Oh çok şükür dedim sana içime hiç kötü bir şey doğmadı diye. Yine güzel haberler ile gel inşallah

Bebekleriniz diş çıkarıyor mu kızlar ben tam anlayamadım ama biraz ateş ve ishali var huysuz da tabi ve dişine baktımda kabarmış gibi beyaz elime az birşey geliyor gibi
Bizimki de herşeyi hırsla ağzına sokuyo, diş kaşıyıcıyla dişini kaşıdım biraz, rahat etti gibi. Benim de kolumu, boynumu sıkıyo hep. Diş olabilir sanki
Kızlar yumuşatıcı kullanan var mı? Bebiş deterjanları kokusuz ya böyle mis gibi koksun istiyorum. Geçen kitikatede gördüm ama emin olamadım ne de olsa yumuşatıcı zararlı mıdır ki
Bence kullanma canım ya, içeriğinden ziyade parfümlü herşey rahatsız ediyor onları. Ben bile rahatsız olmaya başladım kullanmaya kullanmaya.
Ya aslında mücadele etmek gibi olmadı şükür bir kere kakası öyle sert geldi, onda da atak döneminde sinirden memeyi çok az aldığı bi gündü. Anne sütünü az almıştı mama çok olmuştu. Ertesi gün emmediği zaman sağıp verdik, bir de BiGaia probiyotiğe ek olarak mamamızı Aptamil Prosyneo’ya çevirdi doktor. Probiyotikliymiş, bi süre de onu kullandık hemen etki etti, sıvılaştı tekrar. Ama düşünüyordum mamaya, süte rağmen değişmezse napıcam diye çok bi çözümü yok gibi ek gıdaya başladık derken tadımlardan öğüne doğru geçtiniz mi? Seninki 6 aylık mıydı canım?
Yaaaa şükürler olsun Müthiş bi haber, çok çok çok sevindim canım benim. Oh dedim ya okurken, biliyordum Allah ayaklarına taş değdirmesin yavrularımızın, sağlıkla büyüsünler inşallah. Kolları için fizik tedavi hayli hayli iş görecektir bence. İyi ki yazdın, aklım sendeydi İnşallah ultrason da tertemiz çıkacak, yüreğini ferah tut güzel anne
Bu arada biz 4.ay kontrolü sırasında göz muayenesi yaptırmıştık. Göz doktoru 6 aya kadar şaşılık görebilirsiniz, normaldir dedi. Eğer 6.aydan sonra devam eden bir şaşılık varsa tekrar kontrole gelmelisiniz dedi bize.
Maşallah kuzum, 1er saat uyuması çok güzel. Bu düzenle geceyi de düzeltebilirsin, gündüz iyiyse gece de iyiye gidiyor diyorlar. Yerinde mi yatırıyorsun, 1 saat uyuması için ekstra bişey yaptın mı?
eskiden bi uyudu mu 4 saat yatardı sonra 2 satte bir emmeye kalkardı, şimdi uyuyor ama 1 saat ya da 40 dk geçmeden kıpırdanıyor mızırdanıyor müdahele etmezem uynanıyor tamamen. saat başı diyebilirim yani
Bizim de öyle canım. 3 ay 12 günlükken bıçak gibi kesildi o güzel uykular ve geceleri saat başı meme istiyor. Dediğin gibi 40.dakikada kıpırdanmaya başlıyor ve tam 1 saat olunca ağlıyor. Ben de uyku eğitimi bakıp duruyorum ama onda da iş annede bitiyor ve kendimi o güçte hissetmiyorum. Düzenli gidebilecek kadar enerjim de yok, çok yorgunum ben de. Dua ediyorum ki inşallah 3.aya gelene kadar nasıl kendi arttırdıysa sonra da öyle düzelsin diye, çarem yok çünkü başka Bütün bebekler ve anneleri için güzel uykular diliyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…