Nasıl ölçmem lazım :/ benim iki göğsüm farklı bi de bir beden farklıdır birbirindenCanım meme ölçüne baktın mı? Flanşlar sana büyük ya da küçük geliyor olabilir. Ona göre flanş edinirsin
Sanırım onu doktor söylüyor bazı kasları kontrol edipKızlar merhaba bebeğim 80 günlük oldu. Emzirme minderine koyuyorum başını kaldırmak istiyor ne zamandan sonra oturtmaya başlıyoruz acaba
Sırt üstü yatırdıgında ellerini tut sana dogru geliyor mu gelme istegi varmı. Geldiginde de kafasını kaldırıyo oturma pozsiyonuna geciyor mu( ellerini tutarken)Kızlar merhaba bebeğim 80 günlük oldu. Emzirme minderine koyuyorum başını kaldırmak istiyor ne zamandan sonra oturtmaya başlıyoruz acaba
Ben de o şarjlıyı aldım. Sadece önsüt iyi çıkıyor yağlı süt gelmiyor. Hele emzirdikten sonra boşaltma için hiç işe yaramıyor bendeEvet Philips avent aldım. Pembesi. Bayağı memnunum. Yeşili ile farkı ne çözemedim. E bebekte o vardı die aldim onu. Şimdi de babeonun sarjlisinj aldım. Priz başında yetişemiyorum ise güce. Az çıkıyor diyenldr vardı yorumlarda ama bakalım Gelirse deneyip sizede anlatırım.
Aynı durumdayız içim çekiliyo birinin kucağında mızmızlanır ağlarsa falan. Hele bir de hemen kucağıma vermezlerse deli oluyorum bir şey de diyemiyorum içime içime atıyorum hep. İyi bi şey yapıyomuş gibi elini falan öpüyolar normal davranmaya çalışıyorum ama baya zorlanıyorum.kızlar ben bebeğimle manyak derecede bütünleşik hissediyorum kendimi. bilmiyorum normal mi ya da size de böyle oluyor mu ama ona yapılan her şeyi kendime yapılmış gibi algılıyorum. sanki bebek benim bi uzantım gibi. diyelim babası uzayan sakallarıyla bebeğin yanağını biraz sert öpüyor. onun acısını sanki ben yanağımda hissediyorum. hatta sanki değil, gerçekten hissediyorum ve aşırı sinirleniyorum. kayınvalidem sürekli bebeğin burnunu sıkıyor o kadar deliriyorum ki. bugün en son dedim biri sizin burnunuzu sıksa hoşunuza gider mi diyecanı yanmasını ya da rahatsız olmasını hiç istemiyorum yüreğim hiç dayanmıyor ya. ama bi yandan da her şeye müdahale edemiyorum ya da görmemişin çocuğu olmuş durumuna düşmemek için içime ata ata mahvoluyorum. sizce çok garip bir durum mu hissettiğim?
Ben sadece bir hafta gittim baktım mebbisten 29 kasım bitiş görünüyor anlamadım bendeBen 28’inde doğum yaptım işe başlama tarihim 30 Aralık siz seminere gitmediniz mi? Ben gittim o birkaç hafta uzatmış iznimi
Benim bebe yapıyo ya emzirme minderinin ortasına yatırıyorum bazen elini tutmadan bile kafayı öne doğru atıyo hafif canlı destekle oturtmaya başladım ben yatarak durmuyo artıkSırt üstü yatırdıgında ellerini tut sana dogru geliyor mu gelme istegi varmı. Geldiginde de kafasını kaldırıyo oturma pozsiyonuna geciyor mu( ellerini tutarken)
37. Haftam Eylül'ün ilk haftasına denk geldi o yüzden seminere giremedim. Çalışır raporunu 32. Haftada aldığımda o raporda yazdı zorunlu izne çıkacağım tarih o yüzden ben söylemesem de biliniyordu 37 haftalık olduğum. Sorun zaten doğum öncesi iznimi kullanmam değil kullanmayayım tamam yönetmelik böyleymiş diyorum ama SGK sistemi ve MEB sistemi birbiriyle çakışıyor. SGK ya göre kullanmamda sakınca yok bu yüzden SGK sistemi doğum sonrası raporunu o izinleri de kullanacağım şekilde veriyor bana ama MEB sistemi de onu kabul etmiyor doğum öncesi izinlerin aktarılmayacak şekilde rapor getir diyorYa 32. Ve 37.haftan ne zamana denk geliyor bu önemli. Çalışır raporundan sonra iznin yazın mı başlıyor?
32.hafta 8 haftalık doyum öncesi izin hakkının başlangıcı.
37.hafta 3 haftalık zorunlu izin başlangıcı.
37.haftan Eylülun ilk haftasına denk gelmediyse 5 hafta iznin var. Iste hakkını. Ama ilk haftaya denk geldiyse bilmiyorum o biraz mebin insafına kalıyor demek ki. Ama mesela ağustosa denk geliyor ise zaten 8 hafta sayıyorlar malesef. Benim yönetmeliği okuyunca anladığım bu idi.
Aslında müdürun seni seminere kabul etmemesi doğru mu? Mesela sen söylemesen ben şu an 37 haftalığım VS diye ne bilecek? Belki erken doğurdun? Doktora çalışır raporu vermiş zaten. Burda böyle bir belgede 1 haftalık kayma yapılamaz miydi?
Ben sadece bir hafta seminere gittim o da aktarıldı sanırım ek dersim yatmıştı çünkü, yaza denk gelen doğum öncesi iznini aktarılmıyormus o sıkıntı olur yatan ek ders geri fazlasıyla alınır dedi il memYoo eylül semineri hiçbir zaman online olmadı ki. O bir hafta seminere gittiğim için dört hafta izin eklendi bana çalışabilir raporundan ötürü
40 haftaya göre hesaplanmış benim. Seminere gitmesem 30 Kasım başlangıç olacaktı. Seminere gittiğim için 36. Hafta sonuna kadar çalışmış görünüyorum o yüzden dört hafta eklenmiş. Okulun ilk haftası da yani 37’nin sonuna kadar gitmiş olsaydım bir hafta daha eklenecektiBen sadece bir hafta gittim baktım mebbisten 29 kasım bitiş görünüyor anlamadım bende
Elini öpme olayına deli oluyorum ben bi kere eşimin babaannesi yaptı onu daha bebeğim 2 haftalıktı. Deli oldum eşime de höykürdüm bebeğin eli sürekli ağzında ha elinden öpmüşsün ha yüzünden. Bi daha asla akrabadan kimseye yaklaştırmıyorum bile çok yakınlarıma da temas yok öpme yok diye sıkı sıkı tembihliyorumAynı durumdayız içim çekiliyo birinin kucağında mızmızlanır ağlarsa falan. Hele bir de hemen kucağıma vermezlerse deli oluyorum bir şey de diyemiyorum içime içime atıyorum hep. İyi bi şey yapıyomuş gibi elini falan öpüyolar normal davranmaya çalışıyorum ama baya zorlanıyorum.
Cuma günü kayınvalidem mevlüt yaptı. Çocuğu herkes gidene kadar zorla uyuttum tam gözünü açacak oluyodu memeyi verdim ağzına geri uyuttum. Katil olcaktım yoksa her gelen elini yüzünü elledi öpmeye çalıştı gittim yıkadım elini yüzünü bi daha da içerden çıkartmadım.Elini öpme olayına deli oluyorum ben bi kere eşimin babaannesi yaptı onu daha bebeğim 2 haftalıktı. Deli oldum eşime de höykürdüm bebeğin eli sürekli ağzında ha elinden öpmüşsün ha yüzünden. Bi daha asla akrabadan kimseye yaklaştırmıyorum bile çok yakınlarıma da temas yok öpme yok diye sıkı sıkı tembihliyorum
Gidince bi sorayım o zaman.Sanırım onu doktor söylüyor bazı kasları kontrol edip
Tutuyorum bana doğru geliyor gelme isteği aşırı var hatta uzanndırdığımızda mızmızlanıyor. Kafasını kaldırıyor fakat sonra kafası düşüyorSırt üstü yatırdıgında ellerini tut sana dogru geliyor mu gelme istegi varmı. Geldiginde de kafasını kaldırıyo oturma pozsiyonuna geciyor mu( ellerini tutarken)
Bende ana kucagında dikkat etmeye basladım atıyo kendini sürekli öneBenim bebe yapıyo ya emzirme minderinin ortasına yatırıyorum bazen elini tutmadan bile kafayı öne doğru atıyo hafif canlı destekle oturtmaya başladım ben yatarak durmuyo artık
Kontrole gittiginde sor sen yine de. Ama yatarken ellerinden tut hafif hafif kaldır tam oturtmadan hergün yap bu egzersizleri.Tutuyorum bana doğru geliyor gelme isteği aşırı var hatta uzanndırdığımızda mızmızlanıyor. Kafasını kaldırıyor fakat sonra kafası düşüyor
Doktora sordum tam dik ve uzun olmayacak şekilde kucağınızda oturma alıştırmaları yapabilirsiniz dedi. Koltupa falan koymak için boynunu tamamen dik tutabilmesi gerekiyor sanırım daha o kadar tutamıyo yorulunca kafa kontrolü azalıyoBende ana kucagında dikkat etmeye basladım atıyo kendini sürekli öne
Aynen boynunu tutabilmesi önemli kriter o. Yorulduğunda dusuyo bi anda kafa. Baya düşmicek gibi tutuyo ama an geliyo iniyo. Tummy time pozisyonundaDoktora sordum tam dik ve uzun olmayacak şekilde kucağınızda oturma alıştırmaları yapabilirsiniz dedi. Koltupa falan koymak için boynunu tamamen dik tutabilmesi gerekiyor sanırım daha o kadar tutamıyo yorulunca kafa kontrolü azalıyo