- 19 Şubat 2024
- 971
- 843
- 31
bizimki de ilk koyduğum anda max. 8 saniye durursa duruyor sonra bi daha kaldırmıyor. bir de ilgisini çeken bir şey de yok zaten. zeka kartlarından bazılarını takip ediyor gözüyleKafayı kaldırıyo ama etrafa bakacak kadar güçlü değil daha 15 20 saniye durabiliyo sonra düşüyo kafası. Ama ben daha 15 günlükken tummy time yapmaya başladım sürekli yüzüstü kolumuza yatıyıp gezdiriyoruz belki o yüzdendir
biraz içim rahatlasın diye soruyorum aslında. insan bi tek biz mi kaldık diye düşünüyorBızım kıde senın kı gıbı kuzu endıse etme normal daha
benimki de sevmiyor sanırımBöyle şeylere çok takılmayın ama her bebek bir değil ki. Benim bebeğim karın üstü durmayı hiç sevmiyor mesela ağlıyor. Olabilir. Nörolojik yada ortopedik bir sıkıntısı olsaydı doktorunuz kontrolde bunu anlardı. Kafaya takmayin
Her bebeğin gelişimi farklı yine dicem aynı şeyi eskiden bize böyle şeyler mi yaptırdılar hepimiz oturduk emekledik yürüdük yabizimki de ilk koyduğum anda max. 8 saniye durursa duruyor sonra bi daha kaldırmıyor. bir de ilgisini çeken bir şey de yok zaten. zeka kartlarından bazılarını takip ediyor gözüyle
biraz içim rahatlasın diye soruyorum aslında. insan bi tek biz mi kaldık diye düşünüyor
benimki de sevmiyor sanırım
ya annem öyle demiyor biliyor musun? tamam kart göstermedim tummy time falan bilmezdik biz ama sürekli gözüne bir şeyler tutardım takip edip etmediğine bakardım diyor. babaannem de öyle yaparmış. sonra başını tutabiliyor musun diye bakıyorduk diyor. onlar da kendilerince takip ediyorlarmış gelişimi. ama tabi dediğinde haklısın her bebeğin gelişimi farklıdır. yine de belli alt üst sınırlar var muhtemelen. hiç kafasınj kaldıramasa endişe ederdimHer bebeğin gelişimi farklı yine dicem aynı şeyi eskiden bize böyle şeyler mi yaptırdılar hepimiz oturduk emekledik yürüdük ya
Ya tabi bakıyolarmış ama şimdi olduğu gibi değil ben yeni nesil annelere aşırı yüklenildiğini düşünüyorum. İnstagrama girmiyorum artık her kafadan başka ses çıkıyo yok şunu yaptırmazsan öylr olur bunu yaptırmazsan böyle olur. Her güne başka bi etkinlik ohooo. 3 aylık olmamış bebeğe kitap okuyorum deli oldum iyice resimleri rengarenk değilse bakmıyo bileya annem öyle demiyor biliyor musun? tamam kart göstermedim tummy time falan bilmezdik biz ama sürekli gözüne bir şeyler tutardım takip edip etmediğine bakardım diyor. babaannem de öyle yaparmış. sonra başını tutabiliyor musun diye bakıyorduk diyor. onlar da kendilerince takip ediyorlarmış gelişimi. ama tabi dediğinde haklısın her bebeğin gelişimi farklıdır. yine de belli alt üst sınırlar var muhtemelen. hiç kafasınj kaldıramasa endişe ederdimprematüre olunca insan bir tık daha endişe ediyor
Ay ben trendyoldan aldım bi takım ama 0-6 ay yazıyordu olur inşallah bilemedimCanım bizim de böyle ve olması gereken de bu. Bence doktorunu değiştirmelisin.
Ben 4-6 ay aldım H&M’den yelekli papyonlu takım elbise tam oldu canım bebişim de şu an 84 günlük
Ensesini elle boynunu kokla rahatsız olup uyanır o zaman gazını çıkartmayı tekrar dene canımGece uyanmalarında da aynı şekilde gaz çıkartma yapabiliyor musunuz? Gece emdikten sonra uyuyakalıyor, gazını çıkarmak için omzuma alıyorum pıt pıt 5 dk uğraşıyorum uykulu gaz çıkaramıyor ben de yatırıyorum, ama bahsettiğiniz gibi sonra rahatsız oluyor, gece sürekli geniz akıntısı gibi tuhaf sesler çıkarıyor, rahatsız oluyor. Reflü mü var diye düşündürdü. Gün içinde de asla sırt üstü yatmıyor, sadece kucakta veya emzirme yastığında yan yatıyor.
Bizim yüzümüzde kulaklarımızda çok kuruluk vardı epey işe yaradı gerçekrenKızlar bebişlerin yüzüne nemlendirici önerir misiniz ya hani böyle gece yatmadan ya da gün içinde süreyim yüzüne kurumasın malum havalarda soğuyor kuruyor
Mustela losyon kullanıyorum.Kızlar bebişlerin yüzüne nemlendirici önerir misiniz ya hani böyle gece yatmadan ya da gün içinde süreyim yüzüne kurumasın malum havalarda soğuyor kuruyor
Uyandıktan sonra tekrar uyutmak zor olmuyor mu? Bizimki bi uyanınca 1.5 saat uyanık kalıyor, gece altını da değiştirmiyorum uykusu açılacak diye.Ensesini elle boynunu kokla rahatsız olup uyanır o zaman gazını çıkartmayı tekrar dene canım
hee lflşf o konuda haklısın. ben insta kullanmıyorum zaten. tek sosyal medya hesabım burasıYa tabi bakıyolarmış ama şimdi olduğu gibi değil ben yeni nesil annelere aşırı yüklenildiğini düşünüyorum. İnstagrama girmiyorum artık her kafadan başka ses çıkıyo yok şunu yaptırmazsan öylr olur bunu yaptırmazsan böyle olur. Her güne başka bi etkinlik ohooo. 3 aylık olmamış bebeğe kitap okuyorum deli oldum iyice resimleri rengarenk değilse bakmıyo bile
canım içini biraz rahatlatmak için söylüyorum, benim büyük kızım asla yüzüstü durmak istemiyordu. Ama ilk doğduğu günden beri kafasını tutabiliyordu, vaktinde desteksiz oturdu, geç emekledi, 15 aylıkken yürüdü, ama hep dil gelişimi çok öndeydi. Erken konuştu erken cümle kurdu. Bazen de çok düşünmemek lazım. Ben de senin gibi çok endişeleniyordum hatta dönmüyor diye çocuk ortopedisine götürdüm. Doktor güldü bana ilk çocuğun mu dedihee lflşf o konuda haklısın. ben insta kullanmıyorum zaten. tek sosyal medya hesabım burasıbi de pintereste bakıyorum. burada bile manyak oluyorum bazen çocuğuma şunu yaptım bunu yaptım diyen görünce. insan kendini sorguluyor hemen