2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Canım normlde göğüste süt olunca göğüs şişer sertleşir süt akar 1 2 damla.3mziriyorsan anlarsın olmadığını
Emziriyorum ama bende öyle bi akma vs olmuyor hiç olmadı. Memelerim de eskisi kadar şişmiyo çünkü terbiye oluyo zamanla bebeğin ihtiyacı kadar süt üretimi oluyo. Bebek emdiği sürece süt üretimi bitmezmiş sen emzirneye devam et sütün yetip yetmediği çişli bez sayısından ve kilo alımından belli oluyor. Sağım yaptığımda 20 30 ml süt çıkan sönük memelerle 1 ayda 800 gr aldırmışım çocuğa demek ki süt varmış boşuna endişelenmişim o kadar zaman🤷‍♀️

Emziriyorum ama bende öyle bi akma vs olmuyor hiç olmadı. Memelerim de eskisi kadar şişmiyo çünkü terbiye oluyo zamanla bebeğin ihtiyacı kadar süt üretimi oluyo. Bebek emdiği sürece süt üretimi bitmezmiş sen emzirneye devam et sütün yetip yetmediği çişli bez sayısından ve kilo alımından belli oluyor. Sağım yaptığımda 20 30 ml süt çıkan sönük memelerle 1 ayda 800 gr aldırmışım çocuğa demek ki süt varmış boşuna endişelenmişim o kadar zaman🤷‍♀️
Yok canım sıfır süt biliyorum ben.Sinirlenip bırakıyor memeyi haliyle

Aynı eskisi gibi canım
ben de sadece uyumak sütü arttırıyır biraz o yüzden sordum . benzer şikayetler yaşadım, kilo alımı az olunca mamaya da başladım. o kadar korkutuyolar ki mama hakkında bi kaç mama deneyip golden goat aldm. kilo kontrolü yapın anormal durum varsa ona göre tedbir alırsınız

canım sen herhalüksrda sırtüstü yatır zaten ama başı sağa ya da sola dönük dursun. bu arada nasıl bir kusma oldu ki hastaneye gittiniz? benim bebeğim bazen o kadar çok kusuyor ki yine de reflü deyip geçiyoruz. kanda da bir şey görünmedi gerçi ama merak ettim enfeksiyon olunca farklı bi kusma mı oluyor
Normalde anne sütüyle besliyoruz oğlumu ama sanırım atak haftası olması da sebebiyle kaç gündür sürekli memedeydi. Önceki gece de memeyi tutup tutup ağlayınca dedik heralde memede süt kalmadı mama verelim ki gece rahat uzun uyuyo mu görelim. 2 oz mama yaptık ancak 1 ozunu içti sonra da uyuttum. Uyuduktan bir buçuk iki saat sonra bir tıkanıklık hırıltı sesiyle uyandım burnu tıkalı dedim heralde baby vacla burnunu temizlemeye çalıştık sonra da çocuğum kusmaya başladı. Önce mukuslu beyaz kustu iki kez sonra da sarı renkli kustu. Halsiz de görününce götürelim doktora dedik. Acilde doktor kan almadan biraz daha emzir belki manaya tepki vermiştir dedi durduk yere kanını almayalım. Emzirdim ama akabinde daha çok kustu bu defa fışkırarak kustu öyle olunca kan testi istendi. Bizi doktora götüren şey sarı renk kusmasıydı yani. Ha sonra tahlil sonucunu crp değeri yüksek olmadığı için tam olarak enfeksiyon var diyemeyiz ama beyaz kan hücreleri de çoğaldığı için yok da diyemeyiz diyip bir gece serum takıldıktan sonra tekrar kan değerlerine bakıldı neyse ki beyaz kan hücreleri azalmış cro değeri de negatifteydi. Sonuö olarak vücut kusmaya bu tepkiyi vermiş olabilir dediler ama biz iki gün perişan olduk.

Yok canım sıfır süt biliyorum ben.Sinirlenip bırakıyor memeyi haliyle
memenin yumuşaması sütün bittiği anlamına gelmiyor, benim de normalde süt dolunca şişip gerginleşen memelerim bir haftadır aşırı yumuşak. süt yok sanıyorum ama bebek emince gırk gırk yutma sesi çıkıyor. yine de sütün olmadığına eminsen ve uykusuzluk, beslenme değişikliği ya da sıkıntı stres yoksa belki vitamin ve kan değerlerine baktırabilirsin canım. bazı şeylerin eksikliği etkilemiş olabilir. aklıma başka bir şey gelmedi. nazar olabilir mi? 😬 bi okusunlar seni

memenin yumuşaması sütün bittiği anlamına gelmiyor, benim de normalde süt dolunca şişip gerginleşen memelerim bir haftadır aşırı yumuşak. süt yok sanıyorum ama bebek emince gırk gırk yutma sesi çıkıyor. yine de sütün olmadığına eminsen ve uykusuzluk, beslenme değişikliği ya da sıkıntı stres yoksa belki vitamin ve kan değerlerine baktırabilirsin canım. bazı şeylerin eksikliği etkilemiş olabilir. aklıma başka bir şey gelmedi. nazar olabilir mi? 😬 bi okusunlar seni
Teşekkür ediyorum canım benim.İçiyor şuan ama çok az malesef.nazar bilmiyorum ki insanlar herşeyi nazar eder oldu zaten prematüre doğdu birsürü ameliyatı var

Teşekkür ediyorum canım benim.İçiyor şuan ama çok az malesef.nazar bilmiyorum ki insanlar herşeyi nazar eder oldu zaten prematüre doğdu birsürü ameliyatı var
ameliyat vs ister istemez sen fark etmesen de stres yapmışsındır belki. biraz rahatlatacak şeyler yapmayı denesen? kendine kısacık bi mola fırsatı yaratırsan belki iyi olur. biz bebişle uğraşırken çoğu zaman on kaplan gücünde gibi davranıyoruz ne kadar yorulduğumuzu fark edemiyoruz bile. biraz kendini dinle bakalım, inşallah anlık bir şeydir düzelir ❤️‍🩹🤲

Canım normlde göğüste süt olunca göğüs şişer sertleşir süt akar 1 2 damla.3mziriyorsan anlarsın olmadığını
Kuzu ya benim goguslerim öyle şiş sert değil hatta hep yumusak gibi beni hiç rahatsız etmıyo dolu diye. Eskisi gibi akmıyor da kendiliginden normalde sürekli akardı. Dün sagım yaptım eskisine gore 2 kat daha fazla süt cıktı senşn dedigin gibi olsa daha az cıkardı

Aynı benimde oyle canım sagım yaptıgımda max 30 cc cıkıyo birinden hiç cıkmıypdu belkide gün boyu ugrasıp gene poşeti dolduramıyodum. 1,5 kilo almıs benimde. Bu ay sütüm artmıs gibi sagdım fazla coktı ilk defa gecen aya gore. Ama bebeyavaş kilo alıyo😂😂

Kuzu ya benim goguslerim öyle şiş sert değil hatta hep yumusak gibi beni hiç rahatsız etmıyo dolu diye. Eskisi gibi akmıyor da kendiliginden normalde sürekli akardı. Dün sagım yaptım eskisine gore 2 kat daha fazla süt cıktı senşn dedigin gibi olsa daha az cıkardı
Belkide öyledir canım haklısınız belki artık şişmeyexek

Aynı benimde oyle canım sagım yaptıgımda max 30 cc cıkıyo birinden hiç cıkmıypdu belkide gün boyu ugrasıp gene poşeti dolduramıyodum. 1,5 kilo almıs benimde. Bu ay sütüm artmıs gibi sagdım fazla coktı ilk defa gecen aya gore. Ama bebeyavaş kilo alıyo😂😂
1 Ayda 1,5 aldıysa çok bile almış maşallah😄senin yağ işe yaradı galiba ya bana da sütü arttırmadan kalitesini arttıracak bir şey lazım çünkü ne zaman süt arttırıcı bir şey yesem memeler düğüm oluyo

Eşimin dudağında yine uçuk çıktı hiç öpmedi çok dikkat ettik ama oğlanın üst dudağında sivilce gibi bi kabartı var çok korktum ya ne yapmalıyım belki tırnağıyla da çizmiş olabilir bilmiyorum gözlemliyorum sabahtan beri

1 Ayda 1,5 aldıysa çok bile almış maşallah😄senin yağ işe yaradı galiba ya bana da sütü arttırmadan kalitesini arttıracak bir şey lazım çünkü ne zaman süt arttırıcı bir şey yesem memeler düğüm oluyo
Benim de tazik sorunum var ama bebe alıştı sanki tazike. Napsam kesilmedi tazik. Süt cok değil ama tazik coktu. Evet yag işe yaradı die dusunmek istiyorum 😁

Eşimin dudağında yine uçuk çıktı hiç öpmedi çok dikkat ettik ama oğlanın üst dudağında sivilce gibi bi kabartı var çok korktum ya ne yapmalıyım belki tırnağıyla da çizmiş olabilir bilmiyorum gözlemliyorum sabahtan beri
gözlemle canım inşallah uçuk filan değildir. eşin de zovirax filan kullansın hızlıca kurutuyor

Benim de tazik sorunum var ama bebe alıştı sanki tazike. Napsam kesilmedi tazik. Süt cok değil ama tazik coktu. Evet yag işe yaradı die dusunmek istiyorum 😁
benim de asla düzelmiyor ya 2 saatten geç kaldıysam eyvah eyvah süt fışkırıyor. çocuk hep tıkanıp öksürüyor, korkuyorum. mecburen önden sağıyorum ama memem yumuşamaya başlayınca bu tazyik de azaldı sanırım

X