- 6 Aralık 2021
- 1.933
- 2.307
Bizimki bir haftadır güncelleme geldi sürekli ağlıyor burnumuzdan getirdi bir haftadırBenim kızımda prematüre 2 aylık oldu galiba artık zamanını doldurdu iki gündür ağlamaya başladı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizimki bir haftadır güncelleme geldi sürekli ağlıyor burnumuzdan getirdi bir haftadırBenim kızımda prematüre 2 aylık oldu galiba artık zamanını doldurdu iki gündür ağlamaya başladı
Benim kızımda hırıltılıydı sonra tıkandın bizde acile götürdük korona çıktı 2 gün hastanede kaldık serum fizyolojik yaptık her gün 1 hafta boyunca ne zaman tıkanırsa yaptım bide oda nemlendirici aldık burnu boğazı yumuşasın diye oda iyi geldi 1 haftada açıldı ama yine böyle arada hırıltısı var burnunu felan temizliyorum ama bişey çıkmıyor sadece ses varKizlar benim bebeğimde sanki balgam vsr gibi hiriltili nefes aliyor . Burnunu hergün serum fizyolojikle aspire ediyorum sumuk cikiyor baya ama o girtlaktaki balgam sesi duruyo yani doktor bu ses tüm yenidoğanlarda var dedi ama o sesi duymadan sizde de durum boyle mi
Şırıngayla deneyin isterseniz birde tanıdık doktor felan varsa süte karışıp verilir mi onu sorun bazı şırupları öyle verdiriyolarYa benim nurse damla formunda değil şurup olarak vermiş doktor 1 çay kaşığı dedi ama ağzına döküyorum ya hemen öğürüyor atıyor zor veriyorum ya
Bant kısımları kapatınca birbirine değmediğinde bedeni büyümüş demektir diye izledim ben bi videodaŞimdi biz 2 numara beze geçeceğimizi nasıl anlıcaz kızlar bilen var mı ya üç dört gündür bezi çok sızdırmaya başladı ve karnına kadar gelmiyor bez ama bebeğim de ufak benim bu kadar hızlı geçeceğimizi de düşünmüyorum ama anlamadım
Şırıngayla yanak içine sıkmayı dene bir de, ben öyle yapıyorum işe yarıyorYa benim nurse damla formunda değil şurup olarak vermiş doktor 1 çay kaşığı dedi ama ağzına döküyorum ya hemen öğürüyor atıyor zor veriyorum ya
Nasıl yapcaz bu işi yasAynı şeyi düşünüyorum ya Benimki hep minik gibi kilo alıyor tartınca ama öyle hemen artmadı yani
Ay benimki powerbank le olmaz heralde ya sabit adaptörlü sanki lansinohBen pompayı tutmuyorum ihtiyacınız olan tek şey bir adet powerbank bir adet yarım atlet tarzı südyen südyenin tam meme ucu kısmına gelen yeri pompanın flanşı geçecek kadar kesiyorsunuz ve pompayı takıyorsunuz powerbanka makinayı bağlayıp çalıştırın istediğiniz işi yapın sonra ister mıçmaya gidin ister yemek yiyin ister kahve için ev toplayın ne bilim yapın işte birşeyler eller serbest
Ayy bapıcaksınız 40 ucurmadaBugün 40 uçuyor ( ama prematüreyiz çok büyüyemedik)
İnşallah bi şey yoktur canım panik olma hemenYaaa birsey var işte. Yarin sabah gideceğim bakalim ne diyecek
Yaa emme refleksinin olmasını istemeleri normal nefes alabiliyor olmasını istiyorlar benimkinide ilk gün beslemediler mesela. Bogazına kaçabilir die. Ama hemşirelere falan hep dikkat ettim eldivenle bebegi emdiriyorlardı enzik gibi. Videolarda falan var benim kendi aralarında emiyor falan die de konuşuyorlardı. Yani güzel emdiginden emin olmak istiyorlar. Hastanenin yöntemi az farklı olabilir tabi emzikle emin oluyorlardır belki. Emzik biberon vs. İnşallahh alır kuzucuk emzigi sen de evde daha rahat edersin. Aksi olsa senin de için rahat olmaz her öksürüğünde boguldu korkusu olur.Bu arada dua edin kızlar lütfenyine yollara düştüm bebişimin yanına gidiyom artık şu emziği alsında evimize getirelim sağlıcakka bende kavuşayım artık
Beslenme arasında veriyorum emzirirken damlayı verip hemen memeyi ağzına sokuyorum yoksa öğürüyo iğrenç bi şey zatrn ayçiçek yağı gibiYa benim nurse damla formunda değil şurup olarak vermiş doktor 1 çay kaşığı dedi ama ağzına döküyorum ya hemen öğürüyor atıyor zor veriyorum ya
Ben de arada hırıltı gibi bişeyler duyuyorum ama cigerde değil gibi. Sürekli olmuyor. Normal dediler bana da. Birde serum fizyolojigi nasıl kullanıyorsun. Bende korkuyorum bide tüp tüpü kullanıyomuyuz kalanı atmak mı lazım aspiraorle mi kullanıcaz hemenKizlar benim bebeğimde sanki balgam vsr gibi hiriltili nefes aliyor . Burnunu hergün serum fizyolojikle aspire ediyorum sumuk cikiyor baya ama o girtlaktaki balgam sesi duruyo yani doktor bu ses tüm yenidoğanlarda var dedi ama o sesi duymadan sizde de durum boyle mi
Merhaba kızlar bende Eylül annesiyim 10 günlük bebeğim size bişey sormak istiyorum bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz uyurken ne örtüyorsunuz? evin sıcaklığı 25 derece
Ya bizim evde sıcak oluyor klima acınca bi anda buz oldugundan açmıyoruz 26-27 lerde geziyor oda. Ben iç zıbın üstüne tulum veya alt üst giydiriyorum patikli. Bir süredir içine de çorap giydiriyorum cünkü üşüyor gibi. Haftasonu zıbın +kısa kol üst ve kısa alt giydirdik. Kısa dediğimde neredeyse bileklerine geliyordu üstüde altı da. Çorap vardı ama hemen eli ayagı buz gibi oldu cocugun. Gecen hafta doktor kontrolünde sordum ben de eli soguktu orda da. Doktor da sizden bikat fazla giydirin dedi boyle giydiriyoruz diyincede eli boyle soguk olmasın dedi. Üstünde gene iç zıbın corap ve patikli tulum vardı. Dısarısıda 30 a yakındı o gün. Sadece doktorun odası normal serinlikteydi Yani benim bebe üşüyo sanırım o kıyafetle bile.Bizim evimiz sıcak 27-28 derece oluyor ben bazen sadece tulum giydiriyorum bazen içine patikli alt üstüne tulum giydiriyorum elleri ayaklarına burnuna bide kulaklarına bakıyorum soğuksa ona göre hareket ediyorum çok sıcaksa kısa kollu zıbınla bırakıyorum ama üstüne mutlaka en ince müslinlerden örtüyorum çorapsızda bırakmayın mutlaka çorap giydirin
Amin canm inşallahİnşallah canım, dirayetli ol. Rabbim sabrını artırsın en kısa sürede kavuşun yavrunla
Ewet cnm haklısın 75gündür küvezde bizde bodrumdan Denizli'ye haftada 3gün git gel yapıoz evdede 2kızım var onlarda sürekli ağlıyolar artık gitmeyin dıe düzenimiz kalmadı hiçYaa emme refleksinin olmasını istemeleri normal nefes alabiliyor olmasını istiyorlar benimkinide ilk gün beslemediler mesela. Bogazına kaçabilir die. Ama hemşirelere falan hep dikkat ettim eldivenle bebegi emdiriyorlardı enzik gibi. Videolarda falan var benim kendi aralarında emiyor falan die de konuşuyorlardı. Yani güzel emdiginden emin olmak istiyorlar. Hastanenin yöntemi az farklı olabilir tabi emzikle emin oluyorlardır belki. Emzik biberon vs. İnşallahh alır kuzucuk emzigi sen de evde daha rahat edersin. Aksi olsa senin de için rahat olmaz her öksürüğünde boguldu korkusu olur.
Çok şükür en zor zamanları geçmiş. Sizin durumunuz cok zormus denizliye gidip gelmek. Bide evde de çocuk olunca tabi her durumda ayrı bi zorluk varEwet cnm haklısın 75gündür küvezde bizde bodrumdan Denizli'ye haftada 3gün git gel yapıoz evdede 2kızım var onlarda sürekli ağlıyolar artık gitmeyin dıe düzenimiz kalmadı hiç
Aynındurum bızdede var üzül kollu Kazaklara gectık bıle bız altına normal pantolon gıydırıyorum tutlumlarda kendını hareket ettıremıyor ettırmeyı gectım gerılmek ıstıyor ayagını uzatamıyorYenidoğan tulumlarımız kısa gelmeye başladı
Senin bebe zaten uzun doğmuştu kaç olmuş şimdiAynındurum bızdede var üzül kollu Kazaklara gectık bıle bız altına normal pantolon gıydırıyorum tutlumlarda kendını hareket ettıremıyor ettırmeyı gectım gerılmek ıstıyor ayagını uzatamıyor