ayy evet. nereden yapsak bi sıkıntı cıkabiliyor ya. sende vajinal dene bakalım birazcıkta daha etkiliymiş. kaçıncı haftaya kadar kullanmak gerekEvet ağızdan alınca baş dönmesi hafif mide bulantısı yapıyor. Ayy şu ilaç şifa olsun hepimize inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ayy evet. nereden yapsak bi sıkıntı cıkabiliyor ya. sende vajinal dene bakalım birazcıkta daha etkiliymiş. kaçıncı haftaya kadar kullanmak gerekEvet ağızdan alınca baş dönmesi hafif mide bulantısı yapıyor. Ayy şu ilaç şifa olsun hepimize inşallah
ayy o bas donmelerinin sebebi bu muymuss. vajinal alınca da mı yapıyor acabaaaa. ben de yasıyorum hep ama progestan aklıma gelmedi agızdan almıyorum ya bulantı desen azcık midem bosalsa baslıyorValla kuşum progestan hormonunun kendisi bulantı ve baş dönmesi yapan bir hormon. Ki bil bakalım kimin tüm gün aralıklarla bastıran dehşet bir bulantısı başladı Dolayısıyla doktorum hem çalışıyorsun hem de daha etkili dedi ve fitil olarak verdi progestanı.
Yani vücudumuzun salgıladığı zaten bulandırmaya ve döndürmeye yeterken bir de takviye olarak alınca... Fitil de hormonu yükseltiyor sonuçta sadece baskın bir bulantı ve dönme değil de daha sakin sdflksdflsa
ayy o bas donmelerinin sebebi bu muymuss. vajinal alınca da mı yapıyor acabaaaa. ben de yasıyorum hep ama progestan aklıma gelmedi agızdan almıyorum ya bulantı desen azcık midem bosalsa baslıyor
İyi yapmışsın o şartlarda hastanede olacağına evinde yatar dinlersin kendini fazla yorma yat dinlen bol bol. Kayınvalidene de birdaha birşey soylemezsin ogrenemeyince ne soylicek başkalarına bunların hepsi böyle aynı modelHastanede 1 gün kaldım çıktım güzelim kendi isteğimde. Zaten serum falan vermiyorlardı. Hap ve yatak istirahati. Oda arkadaşım olan yan yataktaki teyzenin Corona riski varmış, test sonucu da çıkmamış. Cam da açtırtmıyorlardı doğru düzgün, ben de huzursuz oldum eve çıktım. Çok daha iyiyim Allah'ıma bin şükür.
Ya eşim dese yine bi nebze anlarım, kendi çocuğu sonuç olarak. Kayınvalidem çok sinirimi bozdu. Ben mesela ananemle aramız çok iyidir, ananeme bile söyleyemedim, sırf heyecanlanır da ağzından kaçırır diye ki sır tutabilen birisi. Ama kayınvalidem komşularına bilmemnelerine her telefon edene sormasalar da söyledi sağolsun. Eşime dedim bak herkese söylüyor, uyar diye, eşim hani uyarmaya kalktı, kayınvalidem demesin mi "kankalarım onlar benim söylicem tabi". Ulan bebek benim, ben kendi kankalarıma söylemedim. Ki bu uyarının üzerinde 4-5 kişiye daha söylemeye devam etti.... Neyse ki yarın dönüyorlar memlekete de doktor kontrolünde burada olmicaklar çok şükür
Kıyamam ben sana yaaa tuzlu çubuk kraker gezdir yanında. Benim bulantılarım bu kadar değil arada midem ağzıma geliyor ama felaket koku hassasiyetim oluşmaya başladı. Dün eşimin kardeşi beyaz sabunlu ıslak mendil kullanmış, 15 dk boğazım yandı sabun kokusundan, camı açtım da önüne oturdum rahatlamak içinValla kuşum progestan hormonunun kendisi bulantı ve baş dönmesi yapan bir hormon. Ki bil bakalım kimin tüm gün aralıklarla bastıran dehşet bir bulantısı başladı Dolayısıyla doktorum hem çalışıyorsun hem de daha etkili dedi ve fitil olarak verdi progestanı.
Şimdi doktora sormadan vajinalden denemek istemiyorum korkuyorum açıkçası bişey olursa diyeayy evet. nereden yapsak bi sıkıntı cıkabiliyor ya. sende vajinal dene bakalım birazcıkta daha etkiliymiş. kaçıncı haftaya kadar kullanmak gerek
ay ben progestanın kullanılısını prospektusunu okuyarak öğrendım resmen. hiç doktor bana bişey dememişti verirken. gecen hafta kasıntı yapıyor deyince cok sıkıntı yaparsa agızdan al dedi. ama vajinal daha etkili dedi. senin de bişey kalmamıs salı gunu . ay benimde carsamba randevum inşallah kalp atısnı da bebegide goruruz. 5+1 de gitmiştim yolk sac daha yeni olusmaya baslamıs gibiydi. inşallah herşey yolunda gitmiştir. biz elimizden geleni yapmısız bu aşamada daha yapılacak bişey yok heraldeŞimdi doktora sormadan vajinalden denemek istemiyorum korkuyorum açıkçası bişey olursa diye
Gerçekten hormonlar, stres, hayat gaylesi çok zor kızlar. Bu arada doktor tavsiyesi değildir ama edindigim tecrübeme göre bulantıya naneli sakız ve şekerli kokular iyi geliyor denedim onayladımKarnım sürekli adetmiṣim gibi ağrıyor ama dayanabilinecek bir ağrı.
Ve ben sürekli çocuk gibi ağlıyorum, herṣeye... daha 5 haftalıyız. Ne zor muṣ
Yok yooook eşime de söyledim, dedim anneni severim ama bişey oldu mu diğer insanlar gibi sonradan öğrenecek, kesinlikle önceden söylemek yok diye. Gerçekten kimisi kafayı yedirtir ya. İlaç alarmım var, dünden önceki gün sabah 5 te çaldı, bu sabah da 9 daydı ama eşimin iş alarmını açmışım herhalde 7 de çaldı bugün. İki gündür şafak operasyonu gibi zank diye odaya daldı. Ki ilacım da içme suyu da baş ucumda. Bugün bi de kabus gördüm gece zaten korkmuşum, bi de bu daldı pat diye odaya hepten korktum. Anne nabıyon saat 7 diyorum, aa diyo ben 9 sandım ilaç diye diyo. Dedim korkuttun. Hayır çıplak falan olsak ne yapacak acaba... Hemen arkasından kitledim kapıyı ve yeni bir karar daha aldım. Kaynana bizdeyken geceleri yatak odası kitlenecekİyi yapmışsın o şartlarda hastanede olacağına evinde yatar dinlersin kendini fazla yorma yat dinlen bol bol. Kayınvalidene de birdaha birşey soylemezsin ogrenemeyince ne soylicek başkalarına bunların hepsi böyle aynı model
Ağla güzelim ağla hormonları sal gitsin amaan Ayrıca allah nasip etmiş kucagını doldurmaya kim ne derse desin üzülme takmaBen daha söylemedim. Henüz 5 haftalık. Sadece eṣim biliyor. Evleneli 5 ay oldu, ailemin sevineceğini hiç zanetmiyorum... neyse buna'da ağlarım ṣimdi . Iyiki varsınız kızlar
Evet dediğin gibi az kaldı, duruma göre sorucam bakalım ağızdan kullanmaya devam edeyim mi diye. İnşallah sağlıkla kavuşalım minik bezelyelerimize yaay ben progestanın kullanılısını prospektusunu okuyarak öğrendım resmen. hiç doktor bana bişey dememişti verirken. gecen hafta kasıntı yapıyor deyince cok sıkıntı yaparsa agızdan al dedi. ama vajinal daha etkili dedi. senin de bişey kalmamıs salı gunu . ay benimde carsamba randevum inşallah kalp atısnı da bebegide goruruz. 5+1 de gitmiştim yolk sac daha yeni olusmaya baslamıs gibiydi. inşallah herşey yolunda gitmiştir. biz elimizden geleni yapmısız bu aşamada daha yapılacak bişey yok heralde
Kitlenmeli elbette ama kitlenmeden kalması ve kaynananın girmemesi en dogrusu. İşte böyle kaynanalar var hayatımızda ne laftan anlar ne halden bizde gelin olduk zamanında hikayelerine başlarlarYok yooook eşime de söyledim, dedim anneni severim ama bişey oldu mu diğer insanlar gibi sonradan öğrenecek, kesinlikle önceden söylemek yok diye. Gerçekten kimisi kafayı yedirtir ya. İlaç alarmım var, dünden önceki gün sabah 5 te çaldı, bu sabah da 9 daydı ama eşimin iş alarmını açmışım herhalde 7 de çaldı bugün. İki gündür şafak operasyonu gibi zank diye odaya daldı. Ki ilacım da içme suyu da baş ucumda. Bugün bi de kabus gördüm gece zaten korkmuşum, bi de bu daldı pat diye odaya hepten korktum. Anne nabıyon saat 7 diyorum, aa diyo ben 9 sandım ilaç diye diyo. Dedim korkuttun. Hayır çıplak falan olsak ne yapacak acaba... Hemen arkasından kitledim kapıyı ve yeni bir karar daha aldım. Kaynana bizdeyken geceleri yatak odası kitlenecek
kız nolur yarın sabah cıplak karsılaYok yooook eşime de söyledim, dedim anneni severim ama bişey oldu mu diğer insanlar gibi sonradan öğrenecek, kesinlikle önceden söylemek yok diye. Gerçekten kimisi kafayı yedirtir ya. İlaç alarmım var, dünden önceki gün sabah 5 te çaldı, bu sabah da 9 daydı ama eşimin iş alarmını açmışım herhalde 7 de çaldı bugün. İki gündür şafak operasyonu gibi zank diye odaya daldı. Ki ilacım da içme suyu da baş ucumda. Bugün bi de kabus gördüm gece zaten korkmuşum, bi de bu daldı pat diye odaya hepten korktum. Anne nabıyon saat 7 diyorum, aa diyo ben 9 sandım ilaç diye diyo. Dedim korkuttun. Hayır çıplak falan olsak ne yapacak acaba... Hemen arkasından kitledim kapıyı ve yeni bir karar daha aldım. Kaynana bizdeyken geceleri yatak odası kitlenecek
ayy aynen yaa. boyle bas donuyor dusuyormussun gibi ama dusmuyorsun gibide. bulantı var kusucam ama kusacak ne var hissiYani vücudumuzun salgıladığı zaten bulandırmaya ve döndürmeye yeterken bir de takviye olarak alınca... Fitil de hormonu yükseltiyor sonuçta sadece baskın bir bulantı ve dönme değil de daha sakin sdflksdfls
Tabi canıım. Kitlemek zorunda kalmak ne kadar üzücü aslında. Bizimkiler mesela, kendi annemlerin evine kalmaya gittiğimizde biz sabah uyuyorken bizden erken kalksınlar, ne çıt çıkarırlar, ne uyuduğumuz odaya tıklatmadan girerler, bırak girmeyi odanın önünden bile olabildiğince geçmezler rahatsız olmayalım diye. Ama kaynanam, ben uyumak için odaya geçerim süpürge açar 1 saat. Yatak odasının kapısına vura vura süpürge yapar. Oturma odasında biraz kestireyim derim, alır ağzına sakızı cak cak patlata patlata sakız çiyner. Son 2 gündür sinirlerimi zorluyor da bakalım Rabbim bana sabır ona da akıl mı duyarlılık mı artık ne eksikse ondan verir inşallahKitlenmeli elbette ama kitlenmeden kalması ve kaynananın girmemesi en dogrusu. İşte böyle kaynanalar var hayatımızda ne laftan anlar ne halden bizde gelin olduk zamanında hikayelerine başlarlar
Kalp atışı için haftaya çağırdı canım daha erken kalp atışı içinNormaldr herhalde küçük olması bende en kısa zamanda görürsem inşallah kalp atışını dinledin mi peki bazıları 5. Haftadan itibaren duyuyorms bazıları ise 8e kadar duyamıyorms
5.haftadq kimse kalp atışını duyamaz tahminimce çok erken.6 artı Bişeyd3 duyuyorlar hep ern erkenNormaldr herhalde küçük olması bende en kısa zamanda görürsem inşallah kalp atışını dinledin mi peki bazıları 5. Haftadan itibaren duyuyorms bazıları ise 8e kadar duyamıyorms
Valla aklımdan geçmedi değil de işte bana 3 hafta ilişki yasak şimdi kocama da ızdırap çektirmek istemiyorum, onun için ekstra zor bir süreçkız nolur yarın sabah cıplak karsıla