2024 ekim-kasım gebelige hazırlık topigi 🍁🍂

Evet bende merak ettim 20 saniye kuralını çünkü bu ay bende kullanmayı düşünüyorum
Hayırlı olsun canım. 20 saniye kuralı nedir

Afedersiniz şimdiden açık bi şekilde anlatmam gerekiyor bunu kusura bakmayın bosalma esnasında sonrasında değil bakın bosalirken ilk etapta yatar pozisyondayken hemen belinizi havaya kaldırıyorsunuz o şekilde eşinizin bosalmasi gerekiyor ve bi kaç dakika öyle kalın yani bunun sebebi de spermler rahime doğru giderken sadece 20 saniye sürüyormuş daha hızlı gitmesine yardımcı olmak için yapılan bir şey bu

İnşallah sağlıkla devam eder, kalbinizi ferah tutun en önemlisi bu

Sağol cnm.
Ameliyat oldum perde için zaman geçmeden hamile kldım 7 yaşında kızım var
Bir tanede düşüğüm var
Çok zaman geçmeden bir tane daha olsun istiyorum tekrar perde çıkma ihtimali oluyomuş
İki kere histeroskopi oldum tekrar olmak istemiyorum
Aynen doğru diyosun kimin ne başına geleceği belli olmuyor.Basınız sağolsun cnm Allah rahmet eylesin

Fenomom 30 Saşe + Omega-3 30 Kapsül

GENEL ETKİ MEKANİZMASI
1) İçeriğindeki güçlü antioksidanlar ve probiotikler sayesinde en iyi şekilde destede ve güçlendirmede olabilir.
2) DNA hasarını en aza indirger. Mitokondrilerin (hücre motoru) işlevini ve bütünlüğünü korumaya olabilir.
3)En etkili metilasyon desteğini , homosistein seviyesini dengelemede olabilir.
4) Yumurta ve Oosit(döllenmeye hazır yumurta) kalitesini artırır, oluşumu için en uygun zemini hazırlamada olabilir.
5) Serbest radikallerin yakalanıp nı , Oksidatif stresin olabilir.
6)İnsülin duyarlılığını artırır, yeme bozukluklarını azaltmada olabilir.
7) nı önlemede, kas gelişimini güçlendirmede olabilir.
8) Beyni korumada, cilt sağlığınına .
9) leri korumada, damar sağlığını güçlendirmede nı önlemede olabilir.

10) Psikiyatrik bozuklukları azaltabilir.

miyo inositol- d_kiro inositol:
Özellikle PCOS ( polikistik over sendromu)’ lu hastalarda doğurganlığı artırır. Açıklanamayan infertil hastalar da üreme hormon düzeylerini . düzgün yumurtalık fonksiyonu ve Oositlerin ve embriyoların genel kalitesini artırır.
PCOS’lu hastalarda Oosit oluşumunu artırabilmek ve kalitesini de üst seviyeye çıkarabilmek için ve ayrıca insülin direncini saylayabilmek amaçlı Miyo inositol ile birlikte 40/1 oranında D-Kiro inositol clinic çalışmalar da başarılı olduğu saptanmıştır.
BETAİNE:
Oosit oluşumunda pozitif bir etki , homosistein seviyesinin dengelenmesine .
C-VİTAMİNİ:
Çok güçlü bir antioksidandır. Vücudumuzun 3. ve son elektron deposu olan ‘C’ vitamini diğer antioksidanlar tarafından yakalanan serbest radikallerin vücutda dolaşımını ve hızlıca dışarı atılmasını . vücut tarafından sentezlenemediği için dışarıdan takviye olarak alınması çok önemlidir.
GLUTATYON:
çok güçlü bir antioksidandır. vücudumuzun en etkili serbest radikal avcısıdır.
DNA ve hücre zarı koruyucusudur. Mitokondrilerin (hücre motoru) işlevini ve bütünlüğünü korur. fetüs için gerekli bir antioksidandır. Otistik doğan her 166 çocuktan birinde glutatyon eksikliği tespit edilmiştir. bu sebeple infertil hastaların kıllanması çok önemlidir.
CoEnzym-Q10:
serbest radikallerin zararsız hale getirilmesin de çok etkilidir. Oosit , tüm vücut hücrelerinin mitokondri konsantrasyonları arasında yer alır ve olgunlaşma ve yumurtlama döneminde çok fazla enerji kullanır. dolayısı ile CoQ10 seviyesi düşük olursa enerji üretimi düşer ve buna bağlı olarak Oosit kalitesi düşer ve oksidatif stres artar.
QUERCETİN:
vücudumuzun nı artıran, en önemli serbest radikal avcısı bir antioxidandır. Oksidatif stresin azaltılmasını .
Alpha-Lipoik-Acid:
Hücre zarını geçip genetik şifreyi korur. diğer antioksidanlar arasında güçlü bir antioksidan ağ oluşumunu sağlak etkinliklerini artırır.
Zinc:
döllenme için olgunlaşmış yumurta üretmek için çinko ya ihtiyaç vardır. Vücudun tüm menstrüel siklüs boyunca hormon düzeylerini(östrojen,progesteron ve testesteron) sabit tutmak için kullanılan erken aşamalardaki düşükle doğrudan bağlantılıdır. Fibroidlerin boyutunu azaltmaya . Çinko ilavesi infertil lerinde hamilelik şansını artırabilir.
Vitamin ‘E’:
Ovilasyonun azalmasını . Plasenta oluşumunda ve korunmasında önemli rol oynar.Oosit olgunlaşma esnasında çok fazla enerji kullanır ve bu enerji desteğini ‘E’ vitamininden alır. sağlıklı plasenta ve kaliteli Oosit için çok önemlidir.
Riboflavin B2:
hücrede hasara yol açan serbest radikalleri yakalayan Glutatyon’un tekrar vücutta sentezlenmesini . hücrede enerji oluşumunda önemli rol oynar.
PridoxinB6:
n normal fonksiyonuna katkıda bulunur ve homosistein düzeylerini düşük tütar. vücutta enerji oluşum sına katkı .
Tiamin B1:
Vücutda enerji sı için gereklidir. vücuttda depolanmadığı için takviye olarak günlük alınması gereklidir.
Vitamin ‘A’:
vücutda n normal fonksiyonlarında katkıda bulunur. Hücre özelleşmesinde görevi vardır. genlerin korunmasına ve hatasız kopyalanmasına . güçlü bir antioksidandır.

FOLİC ACİD (5MTFB):
hücrenin sağlıklı bölünmesi kan hücrelerinin oluşması için önemlidir. Oositin kalitesini artırır ve sağlıklı olgunlaşmasını . infertil kadınlar üzerinde yapılan çalışmalar, folic acid alımının foliküler sıvıdaki folat seviyelerini artırdığını ortaya koymuştur. foliküler sıvı daha iyi embriyo kalitesi ve sağlıklı şansı ile ilgilidir.
SELENYUM:
Vücuttaki serbest radikal hasarını en aza indirger. artırır ve nın korunmasında önemli rol oynar. selenyum desteğinin şansını artırdığı lenmişrtir.
Vitamin B12(metilkobalamin):
DNA üretimi için gereklidir. Kan hücrelerini ve vücudun tüm genetik materyalini korumaya . Vücutda spontone gelişen düşük riskini . Buda fertiliteyi olumlu yönde artırır.

PROBİYOTİKLER:

1) LACTOBACİLLUS RHAMNOSUS:
Vücudu yağlanmaya karşı korur ve insülin direncini tersine çevirir. artırdığı için oluşumuna uygun zemin hazırlar.
2) BİFİDO BACTERİUM LACTİS:
bu güçlü probiyotik ve sağlıklı bir vücut dengesi . Sindrim, anksiyate, laktoz intoleransı ile mücadele, , atif e gibi birçok vücut denge bozucu durumların önlenmesi ve azaltılmasına .
3) LACTOBASİLLUS CAZEİ:
Özellikle vajinadaki doğal dengenin korunmasına ve vajinanın nın artmasına neden olur. Buda gebeliğin oluşumu için embriyo tutunması durumunu pozitif olarak etkiler.

Eklentiler

• Fenomom_20241103_175455_0000.png
    761,9 KB · Görüntüleme: 5
Ayy çok tebrik ederim kuzum. Inşallah bişey olmaz. Biliyorum korkuyorsun. Ama yiyecegi ekmegi varsa nasibinde gelir annesi. Kalbini ferah tut bol bol oku. Hayırlısı ile lekelenmede durur sağlıkla devam eder inşallah

Yani bel ve kalça kısmını kaldiricaz demi. O zaman kadın altta erkek üstte olmasi gerekiyor demi. Ha anladim poponun altina bişey koysanda olur 1 2 dakika durucaksak. Ben jeli kullanmicam illa jel kullanildiginda mi yapiliyor.
Bide kızlar vazelin spermi oldurur mu

Yastık koymadan önce bi kaç dakika öyle durun sonra yastık koyup yarım saat yatabilirsiniz bence daha iyi olur ben hep öyle yaptım vazelin kullanmayın bence içinde parfüm falan olabiliyor yinede siz bilirsiniz

Ayy çok tebrik ederim kuzum. Inşallah bişey olmaz. Biliyorum korkuyorsun. Ama yiyecegi ekmegi varsa nasibinde gelir annesi. Kalbini ferah tut bol bol oku. Hayırlısı ile lekelenmede durur sağlıkla devam eder inşallah
Evet canım cidden çok korkuyorum ama dediğin gibi nasipse olur
İnşallahh canım çok teşekkür ederim

Tebrik ederim cnm
Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin

Canımm canımm çok sevindim umarım sağlıklıdır. Bol bol dinlen
Umarım minnoş sıkı sıkı tutunur sana. Dua edicem çok

Ay canım benim çok mutlu oldum senin adına geç döllenme olmuştur lekelenme her gebelikte olabilir keseyide görmüşsün inşallah haftaya sağlıkla büyüdüğünüde görürsün dualarım seninle kuzum

Aynen canım sırt üstü yatarken ellerinin acuç içi yatağa bassın poponu yumarı kaldır o şekilde 2-3 dk dur sonra yastık koyabilirsin. Ben jel vazelin kayganlaştırıcı vs kullanma taraftarı değilim ya hepsinin zarar verme ihtimal var bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…