2024 ekim-kasım gebelige hazırlık topigi 🍁🍂

Herkes güze haberler alsın inşallah.
Sat:25.09.2024 Bat:25.10.2024

Son düzenleme:
Aynen her şey olacağına varıyor senin durumunda biraz zormuş. Rabbim kolaylaştırsın inşallah bu süreci hepimiz için

İlla 14. Gün regl diye birşey yokmuş 12-16.günlerdede olabiliyormuş

Merhabalar Günaydınlar herkese, sayfayı hep araştırırken genel fikir almak için kullanıyordum ama yeni üye oldum ilk mesajlarımı paylaşıyorum :)

Allah’ın da izniyle inşallah bu ay gebelik planlamam var;
Sat: 4.9.24
Bat: 1.10.24
Listeye beni de ekleyebilirsiniz

2 tane çikolata kistim olduğu için bu ay ilk defa doktor kontrolüyle ilerledim; ve ilk defa femara, çatlatma iğnesi ve dupaston kullandım.
2 gün önce 2 tane test yaptım; sabah ilk yaptığımda hiçbir şey çıkmadı, 4 saat sonra yaptığımda çok silik çizgi çıktı. Aynı gün öğleden sonra doktora gidip test verdim, pozitif çıktı hamdolsun. ama insan inanamıyor idrak edemiyor. doktorum 10 gün sonra gel muayene edeceğiz dedi. Yine de okuyup araştırdıklarım sonrasında içinde insanın şüphe de kalıyor. Çok araştırmak da iyi bir şey değil insan stres oluyor :)) eşimle dün akşam yine gebelik testi aldık saat 11:00’e doğru yapacağım yeniden.
sanırım doktor kontrolü, kese ve içinde bebişkoyu görünceye kadar bu idrak edememe evresi devam edecek. Hamileyim diye gerçekten sevinmek istiyorum aileme bile söyleyemedim doktor kontrolüne kadar eşimle aramızda kalsın diye anlaştık ne olur ne olmaz diye

Allahım isteyen her birimizin kucaklarını minnoş tanecikleriyle sağlıklı huzurlu mutlu şekilde doldursun.

Bu ay her birimiz için çok güzel bir ay olsun, en güzel haberleri alalım.. sevgiler..

Kızlar reglim 5 gün gecikti pazartesi kan testi vermiştim beta 0.2 çıktı. Aceleci mi davranıyorum evde test yapmak istemiyorum bir daha negatif görmemek için. Benim adetim hiç gecikmez normalde. Yardım edin nolur

Kızlar reglim 5 gün gecikti pazartesi kan testi vermiştim beta 0.2 çıktı. Aceleci mi davranıyorum evde test yapmak istemiyorum bir daha negatif görmemek için. Benim adetim hiç gecikmez normalde. Yardım edin nolur
günaydın merhaba,

Adet gecikmesinin üzerinden minimum 7-8inci gününde test yaparsanız kesin sonucu alabilirsiniz. bikaç gün daha beklemekte fayda var. güzel haberleriniz olsun

Kızlar femara yada letuyu kadın doğum doktoru kolayca veriyor mu ya. Pkos var bende yumurtlama sıkıntım var 2 tanede kaybım var çatlatma iğnesi ile beraber kullanmak istiyorum yarın adetimin 3. Günü doktor randevum var kullanmak istediğimi söyleyeceğim ama vermez diye endişeliyim

günaydın merhaba,

Adet gecikmesinin üzerinden minimum 7-8inci gününde test yaparsanız kesin sonucu alabilirsiniz. bikaç gün daha beklemekte fayda var. güzel haberleriniz olsun
Umarım inşallah her ay bir umut bekliyorum ama acele ediyorum sanırım

Ben yurtdışındayım burada gittiğim doktorum verdi. ama türkiyedeyken de yurtdışında da gittiğim çok fazla prof dahil hocalarla görüştüğümde 2 çikolata kistim olduğu için; 6-8 ay doğal ilerle bakalım, olmazsa hiç strese girme tüp bebek ilerleyebilirsin demişlerdi. 3 ay doğal denedik olmadı, doktor bunun çok normal olduğunu hiçbir sağlık sorunh olmayanların bile 6-8 aya kadar olmayabiliyor dedi. Ama 3 ayın sonu adet gecikmesi yaşadım. İlk defa hayatımda 2 hafta totelde gecikmem oldu. gebelik sandık ama değilmiş. foliküler kist oluşmuş (yani yumurtalarım büyümüş ve çatlamamış içi boş su keseceğine dönüşmüş) dupaston verdi foliküler kist söndü ve periyodum başladı. başladığı anda da takibe başladık çünkü düzenim değişti ovulasyon takibi nası olacak anlamadım hep düzenliydi bu zamana kadar benim her şeyim. O yüzden femara ve ovitrelle verdi uyguladık. Yani yurtiçi yurtdışında da farketmiyo doktorların direkt isteniliyo diye verdiklerini sanmam. Ama bildiğim kadarıyla femarayı sgk zaten karşılamıyo eczanelere sorup bilgi alabilirsiniz. Zaten siz de anlatmışsınız şikayetlerinizi bence doktorunuz size de verir diye düşünüyorum.

Açıklamanız için çok teşekkür ederim

Yani ben femarayı eczaneden kendi kendime alıp kullanmaya başlayabiliyor muyum

Yani ben femarayı eczaneden kendi kendime alıp kullanmaya başlayabiliyor muyum
Bilmiyorum, sorup araştırmak lazım. Periyodun 3. Gününde başlamıştım ben. 5 gün kullanmıştım. Bi de doktor yüksek folit asit içeren ve bir sürü başka şeyler barındıran bir vitamin de vermişti onu da almıştım her gün. Periyodun 10. Gününde de ovitrelle çatlatma iğnesi oldum ve dupastona başladım.

Bence doktorunuzla görüşün, doktorunuzdan memnun değilseniz de tavsiye değiştirin. Gerçekten böyle durumlarda doktor çok önemli hatta bence en önemlisi, sizi güvende hissettiriyo ve inandırıyosa zaten stresinizin çoğunu yumuşatıyor. Burada yazan ve başka yerlerden de bilimsel olarak araştırdığım çok şeyler vardı ben de hepsini yabancı olan doktoruma sordum söyledş bunları nerden biliyosun diye şoka girdi, tek tek açıkladı neyi ne zaman yapacağımızı. neyi ne şekilde kullanacağımı.
herkesin yapısı farklı. yumurtlama süreci farklı, evet hepimiz çok istiyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz ve ister istemez stres ve duygusal da oluyoruz. mantık kaybolabiliyo ister istemez.

Siz araştırın ama bence doktorunuzla ilerleyin sürecinizde zaten doktorunuzun bu tedaviyi başlayacağını düşünüyorum. sevgiler güzel haberler olsun

Çokk teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Günaydın kızlar bugun ilk ovulasyon testimi yaptım tek çizgi cıktı diğeri hiç yok normal mi bu anlamadım

Eklentiler

• IMG_4087.jpeg
    65,7 KB · Görüntüleme: 25
Ben 5 inde regl olmuştum klomen kullanmıştım 16 sında çatlatma iğnesi olmuştum 30 unda regl oldum. Çatlatma iğnesinden dolayı reglim kısaldı normalde 30-31 günde bir oluyorum. Yarın doktora gidicem femarayı sorayım olmadı bakalım. Klomenke 3 yumurtam gelişmişti en büyükleri 20 ve 21 mm di ama olmadı

canım klomeni almak için rapor çıkarttın mı gerekiyor mu öyle bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…