2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    242
hani böyle instagram gönderilerinde doğru bebek emme pozisyonu gönderileri var ya, bebeği ağzını o kadar açabilen var mı? Benimki acıkıp da memeye geldiği an heyecandwn kafa yerinde durmuyor el kol bacak ayrı tepiniyor sanki 2 gün soğuk odalara aç susuz bırakmışım yavrucağı 😂😂 haliyle ağzını 1 parmak kadar ancak aralıyor kocaman açamıyor memeyi kavrarken. Bu yüzden çok hava yuttuğunu düşünüyorum
Benim bebeğim de başta öyle yapıyordu ben memeyi ağzından çekiyordum tekrar tekrar doğru pozisyonda vermeye çalışıyordum. Çünkü hem hava yutuyor hemde meme ucu çok ağrıyor.
Benimki de aynı şekilde. Sadece ucunu ağzına alıyor. Canım çok yanıyor. Çekip tam kavratmaya çalışıyorum kendisini geri çekip yine ucunu alıyor. Bu yüzden bence sütüm artmıyor çünkü tam uyarılmıyor göğüs ucum. Tam kavrayınca minik minik gıdıklıyor gibi oluyor göğüs ucunu ama öteki türlü çok acıyor.
Her ucunu emdiğinde çekip tekrar tutturmaya çalışıyorum o zaman da çok sinirleniyor 😔Bence biberondan dolayı böyle emiyor.

Kızlar ben oğluma hiç mama vermiyorum. Kilo alımı maşallah deyim iyi çok şükür. Biz de meme reddine yakın bir süreç yaşamıştık. Ben o zamanlarda oğlumu hep sakinleştirip mayıştırıp uyku arasında emzirdim. Ya da işte tam uyandığında uykusu daha açılmamışken. Ağlarken ya da o açlık anında huzursuzken memeyi almıyordu. Ayakta gezine gezine emzirdim bi ara ayakta memeye tutturup hafifçe salınıyordum o şekilde emiyordu. O dönemlerde çok zorlanıyordum çünkü tam mayıştırıp uyumaya yakın oluyor ve o an meme veriyorum bazen alıyor bazen de almıyor ağlıyordu emmiyordu. O kadar uyutup uğraştığım boşa gidiyordu. Ama yine de her seferinde memeyi bi teklif ediyordum uğraşlarımın boşa gitme ihtimalini bilerek. Çünkü hiçbir zaman tam güzelce emip doydu oh diye içim rahat etmiyordu. Kısa kısa sık sık emzire emzire geçirdik bi süre. O günleri aştık büyüyüp çenesi güçlendikçe ya da benim sütüm düzene girdikçe düzeldik. Ama hala çok meme düşkünü bir bebek değil. Bazı bebekler huysuzken ağlarken falan meme verirsin hemen sakinler bizimki tam tersi daha da deliriyor. Ben de işte farklı yöntemlerle sakinleştirip öyle emziriyorum mecbur. Biraz onun isteklerine göre hareket etmeyi öğrendim. Keşke kolayca emseydi ama yine de emsin de önemli olan o. Şu an 2 aylığız. Bakalım 3 ve 4 aylıkken de meme reddi zamanı oluyor fslan diyorlar ondan korkuyorum ben de
Bebeğiniz ne kadar süre emiyor? Benim bebeğim de meme duskunu değil sanırım, o yüzden işi garantiye almak için ekstra mama veriyorum çünkü cişli bez sayısına güvenmiyorum.

Bebeğiniz ne kadar süre emiyor? Benim bebeğim de meme duskunu değil sanırım, o yüzden işi garantiye almak için ekstra mama veriyorum çünkü cişli bez sayısına güvenmiyorum.
3 4 dk emiyor öyle uzun uzun emmiyor beni bezleri tatmin ettiği işin mama vermedim. Dolapta sağdığım sütler bekliyor önceliği onlara veririm eğer öyle bir durum yaşarsam. Sadece emzirmek de büyük kolaylık çünkü mama hazırlama ya da buzluktan süt ısıtıp verme biberon temizliği falan bunlar da uğraştırıcı şeyler. Allah hepimize kolaylık versin 🌸

Benimki de aynı şekilde. Sadece ucunu ağzına alıyor. Canım çok yanıyor. Çekip tam kavratmaya çalışıyorum kendisini geri çekip yine ucunu alıyor. Bu yüzden bence sütüm artmıyor çünkü tam uyarılmıyor göğüs ucum. Tam kavrayınca minik minik gıdıklıyor gibi oluyor göğüs ucunu ama öteki türlü çok acıyor.
Her ucunu emdiğinde çekip tekrar tutturmaya çalışıyorum o zaman da çok sinirleniyor 😔Bence biberondan dolayı böyle emiyor.
Bizimkide nedense bazen sağ meme ucunu alıyodu memeyi verirken ağzını açtığı an kafasını tutup mememe bastırarak bekliyorum geri ittirip ucunu almasın diye emmeye başlayınca daha geri uca dönmüyo o şekilde yapıyorum

hani böyle instagram gönderilerinde doğru bebek emme pozisyonu gönderileri var ya, bebeği ağzını o kadar açabilen var mı? Benimki acıkıp da memeye geldiği an heyecandwn kafa yerinde durmuyor el kol bacak ayrı tepiniyor sanki 2 gün soğuk odalara aç susuz bırakmışım yavrucağı 😂😂 haliyle ağzını 1 parmak kadar ancak aralıyor kocaman açamıyor memeyi kavrarken. Bu yüzden çok hava yuttuğunu düşünüyorum
Benimki açamıyor sanıyordum danışmana göndermek için eşim yandan video çekti baktım aynı o videolardaki gibi açıyormuş

Bıraktırabilen değilim ama bunu artık kabullenenim 😂 uyusun da nasıl uyursa uyusun diye düşünmeye başladım ben, zaten emzik emmiyor; meme emsin rahatlasın diyorum
Kitaplarda 4 bitene kadar normal . Uyku eğitimi verilmez diyor. Ama instada filan böyle herkesi eğitim vermiş görüyorum iyice kafam karışıyor 😂 maşallah sosyal medyada herkesin bebeği çok akıllı😂

Kizlar rota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptiracakmisiniz sağlık ocağı devlet yapmıyor özelde yaptırabilirsiniz diyor neden yapmıyor riske mi görmek istemiyor

Kizlar rota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptiracakmisiniz sağlık ocağı devlet yapmıyor özelde yaptırabilirsiniz diyor neden yapmıyor riske mi görmek istemiyor
İthal aşılar olduğu için fiyatı yüksek kur bazında değişiyor o yüzden aşı takviminde yer almıyor. Ben aşı yanlısı taraftayım ilk cocuklarimda yaptım bu bebegimde de yaptım.
Yalnız rota nin ilk dozu 14 haftadan önce yapılmalı

Kitaplarda 4 bitene kadar normal . Uyku eğitimi verilmez diyor. Ama instada filan böyle herkesi eğitim vermiş görüyorum iyice kafam karışıyor 😂 maşallah sosyal medyada herkesin bebeği çok akıllı😂
Bakma sen onlara her bebek kendine has. Kimisi çok müsait uyku eğitimine kimisi dirençli her bebek yolunu kendi çiziyor

Bakma sen onlara her bebek kendine has. Kimisi çok müsait uyku eğitimine kimisi dirençli her bebek yolunu kendi çiziyor
Ay daha iki aylık bebeğim ama artık uyumak için o kadar çok memede kalıyor ki anlatamam . Tam daldı diyorum kusarak uyanıyor. Umarım direnç göstermez ileride bu eğitimlere. Yoksa işim zor 😂

Ay daha iki aylık bebeğim ama artık uyumak için o kadar çok memede kalıyor ki anlatamam . Tam daldı diyorum kusarak uyanıyor. Umarım direnç göstermez ileride bu eğitimlere. Yoksa işim zor 😂
Aynıyız aynı; uyumak için emiyor; uyuyamazsa kusuyor, uyursa da gazını alsam mı almasam mı diye ince ince hesaplar yapıyorum 😂 bir de emerken kakasını yaparsa hesaplar daha da karışıyor😂

Keşke biz başlamadan bir gelişme olsa dicem ama meclis kesin bir ay tatile girer yılbaşı tatili 😒 heyet mi alacaksınız siz ? Bizim okulun müdürü de açık arayan çok kötü kalpli birisi. Ders programını iyi yapmam dedi bana geri dönersem eğer 😔
Ben branş öğretmeniyim iki hafta rapor alıp sonrasında başlayacağım galiba bizimde öyle çok yardımcı olmuyolar maalesef keşke bi gelişme olsa ama çok zor gibi 😔
1 Ocak iznim benimde bitiyor bari bu ayı tam alayım diyorum sonra ücretsiz izin ama ne bileyim ya çok huzursuz edici bir dönem

Meclis konuşmalarını dinliyorum bazen öyle konular var ki hiç annelerle ilgili madde görmüyorum
Doğurun nüfusumuz azalıyor diyorlar ama bizden 3 aylık bebeği bırakıp işe dönmemizi istiyorlar ya da ücretsiz izne ayrılıp ekonomik özgürlükten vazgeçmemizi istiyorlar

Allah şu bir kaç günde yüzümüze baksın inşallah 🙏

Rapor zaten kendi doktorum ben rapor vermem dedi kapattı konuyu tek umudum sağlık ocağı inşallah o bir şeyler yapar 🌸🤲🏻

1 Ocak iznim benimde bitiyor bari bu ayı tam alayım diyorum sonra ücretsiz izin ama ne bileyim ya çok huzursuz edici bir dönem

Meclis konuşmalarını dinliyorum bazen öyle konular var ki hiç annelerle ilgili madde görmüyorum
Doğurun nüfusumuz azalıyor diyorlar ama bizden 3 aylık bebeği bırakıp işe dönmemizi istiyorlar ya da ücretsiz izne ayrılıp ekonomik özgürlükten vazgeçmemizi istiyorlar

Allah şu bir kaç günde yüzümüze baksın inşallah 🙏

Rapor zaten kendi doktorum ben rapor vermem dedi kapattı konuyu tek umudum sağlık ocağı inşallah o bir şeyler yapar 🌸🤲🏻
Geçmiş haberleri inceledim. Maşallah her sene aynı muhabbet dönmüş . Analık izni uzatılmalı vb. Doğurganlığı konuşuyorlar izin vermiyorlar şaka gibi

Geçmiş haberleri inceledim. Maşallah her sene aynı muhabbet dönmüş . Analık izni uzatılmalı vb. Doğurganlığı konuşuyorlar izin vermiyorlar şaka gibi
Sadece söylemde kalıyor ama ciddi bir adım asla yok şöyle bazı Avrupa ülkelerinde izinleri inceleyince şok oluyorum tabi kendi ülkemi sosyokültürel ve nüfus anlamında bir Avrupa ülkesiyle kıyaslamıyorum ama bu konuda annelere çalışan veya çalışmayan annelere kolaylık sağlanabilir 🌸 inşallah bu süreci bizde görürüz

Sadece söylemde kalıyor ama ciddi bir adım asla yok şöyle bazı Avrupa ülkelerinde izinleri inceleyince şok oluyorum tabi kendi ülkemi sosyokültürel ve nüfus anlamında bir Avrupa ülkesiyle kıyaslamıyorum ama bu konuda annelere çalışan veya çalışmayan annelere kolaylık sağlanabilir 🌸 inşallah bu süreci bizde görürüz
Avrupa ülkelerinin bazılarında babalara bile bir ay babalık izni veriliyor. O kadar uzaktayız ki izin konusuna anlam veremiyorum. Bari annelere doğru düzgün izin verseler keşke🤲🏻

Back
X