2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    242
1 Ocak iznim benimde bitiyor bari bu ayı tam alayım diyorum sonra ücretsiz izin ama ne bileyim ya çok huzursuz edici bir dönem

Meclis konuşmalarını dinliyorum bazen öyle konular var ki hiç annelerle ilgili madde görmüyorum
Doğurun nüfusumuz azalıyor diyorlar ama bizden 3 aylık bebeği bırakıp işe dönmemizi istiyorlar ya da ücretsiz izne ayrılıp ekonomik özgürlükten vazgeçmemizi istiyorlar

Allah şu bir kaç günde yüzümüze baksın inşallah 🙏

Rapor zaten kendi doktorum ben rapor vermem dedi kapattı konuyu tek umudum sağlık ocağı inşallah o bir şeyler yapar 🌸🤲🏻
Ben bugün aldım 10 gün sağlık ocağından, doğum sonrası depresyon yazdı ki dibine kadar 🥀

Kızlar bebeğimin yüzünde egzama çıktı. Doktor yayılabilir ya da 7 yaşına kadar sürebilir dedi. Canım sıkıldı biraz.
Geçmiş olsun canım. Ne verdiler tadevi olarak genelde mustelanın stelatopia diye kremi var insanlar çok memnun

🎄🎄Herkese mutlu, umutlu, huzurlu, sağlıklı, bereketli, ailesiyle bir arada muhteşem bir yıl dilerim . 🎉

Geçen yıl yarın (1 ocak 2024 ) son kez adet olmuştum ve yavrum şimdi kucağımda bana 2024 ün en güzel hediyesi onun o mis kokusu ve küçük bedeni 🤍 bu yıl da inşallah tüm dileklerimiz gerçek olur 🙏🏻 MUTLU YILLAR 🌸🌸
Evet ya ocak ayı geldi son adet tarihlerimizin yıl dönümü :anneadayı:

Geçmiş olsun canım. Ne verdiler tadevi olarak genelde mustelanın stelatopia diye kremi var insanlar çok memnun
Ben de onu aldım ama biodermanınkinden daha memnunlar keşke ondan alsaydım diye düşündüm. Biodermanun 2 tane atopia kremi var. Biri daha pahalı. O fiyatı daha yüksek olan çok iyiymiş hemen yatıştırıyormuş
Kızlar bebeğimin yüzünde egzama çıktı. Doktor yayılabilir ya da 7 yaşına kadar sürebilir dedi. Canım sıkıldı biraz.

Kızlar gece emzirmek için bebeğinizi kucağınıza aldığınızda sıcacık mı oluyor? Yoksa biraz soğuk serin gibi mi? Benimki sanırım üşüyor ya normalde sıcacık olur da kucağına aldığında hatta üstüne bi şey örtersin sıcağıyla üşümesin diye ya hani. Bizimki öyle değil gayet serin yüzü soğuk. Üşüyor mu bu çocuk diye düşünüp duruyorum

Kızlar gece emzirmek için bebeğinizi kucağınıza aldığınızda sıcacık mı oluyor? Yoksa biraz soğuk serin gibi mi? Benimki sanırım üşüyor ya normalde sıcacık olur da kucağına aldığında hatta üstüne bi şey örtersin sıcağıyla üşümesin diye ya hani. Bizimki öyle değil gayet serin yüzü soğuk. Üşüyor mu bu çocuk diye düşünüp duruyorum
Yüzü, eli soğuk oluyor ama göğsü sırtı sıcak yani ılıktan biraz sıcak. Ev 22 derece zıbın tulum+4 katlı müslin ile yarım kundak yapıyorum

Bizimkininde yüzü serin geceleri kundak yaptığım için elleri soğuk olmuyo ama gün içinde soğuk

Ben de onu aldım ama biodermanınkinden daha memnunlar keşke ondan alsaydım diye düşündüm. Biodermanun 2 tane atopia kremi var. Biri daha pahalı. O fiyatı daha yüksek olan çok iyiymiş hemen yatıştırıyormuş
Hangisi acaba ya benim bebeğimde heryeri egzama kupkuru cildi gece yagliyor kremliyorum yüzü kulaklar bacaklar pul pul dökülüyor biraz konagida var geçmedi mustela köpük şampuan konak kremi mustela yağ ve stolopia krem hametan krem bunlari kullanıyorum ama hala hiç iyi gelmiyor hergun yıkıyorum yikamasam konağı artıyor ve cildi iyice kuruyor

Benimkisi sıcacık oluyor çorapsız yatırıyorum ama yorganı var üstünde usumuyor sadece yanaklari soğuk oluyor yüzü açık diye

Hangisi acaba ya benim bebeğimde heryeri egzama kupkuru cildi gece yagliyor kremliyorum yüzü kulaklar bacaklar pul pul dökülüyor biraz konagida var geçmedi mustela köpük şampuan konak kremi mustela yağ ve stolopia krem hametan krem bunlari kullanıyorum ama hala hiç iyi gelmiyor hergun yıkıyorum yikamasam konağı artıyor ve cildi iyice kuruyor
Konak icin sadece zeytinyagi sürüyorum. Yarim saat bekletip tariyorum hicbisey kalmıyor. Kalan olursa tek tük banyodan sonra taraga geliyor.

2 gündür mamayı bile zor içiyor memede gibi kendini geriye çekip aglıyor neden yapıyor bunu anlayamıyorum
Evet bence de gazla alakalı midesel bir sorunu var. Normalden birazcık daha fazla sıcak tutun bebeği sıcak olunca gazı rahat çıkarıyolar. Özellikle ayağı. Şunu da yapıyorum: bezini açın karnını bebe yağı veya zeytinyağı ile ovun bacakları kaldırın popoyu iki yana ayırın popo deliğini net görebileceginiz şekilde açın. Alt açma örtüsüz yapmayın bi anda kaka yapabiliyolar. Bunu yapınca genelde önce gaz sonra kaka yapıyorlar ve rahatlıyolar. Ama bekleyin sabırla arada bi kanını ovup beklemeye devam edin

Uyku düzeniniz nasıl kızlar ? Ben bitik haldeyim.
Akşam 7’den sabahın 5’ine kadar yalnızca 1 saat uymuştur. O da parça parça.
Nasıl dayanıyor anlamıyorum.
Benzer sorun yaşayan var mı ?

yarın 2. Ay aşılarını olacak bebeğim içim bir huzursuz nedense korkuyorum hiç aşı karşıtı bi insan falan da değildim ama insanın bebeği olunca çok farklı oluyormuş bir şey olur diye korkuyorum sizlerin nasıl geçti süreç? Zaten besin alerjisi var biraz tetikleyecek diye korkuyorum

yarın 2. Ay aşılarını olacak bebeğim içim bir huzursuz nedense korkuyorum hiç aşı karşıtı bi insan falan da değildim ama insanın bebeği olunca çok farklı oluyormuş bir şey olur diye korkuyorum sizlerin nasıl geçti süreç? Zaten besin alerjisi var biraz tetikleyecek diye korkuyorum
Alerjiyle bu aşıların bir ilgisi yok rahat olun. Bizimki çok sorunsuz geçti ateş bile olmadı

Uyku düzeniniz nasıl kızlar ? Ben bitik haldeyim.
Akşam 7’den sabahın 5’ine kadar yalnızca 1 saat uymuştur. O da parça parça.
Nasıl dayanıyor anlamıyorum.
Benzer sorun yaşayan var mı ?
Onlar için de dayanması zor büyük ihtimalle bu yüzden de huzursuz olabiliyorlar. Biz geceleri beraber yatıyoruz yatarak emiyor o yüzden uzun uyuyor beşikte olsa en fazla 2 saat uyurdu sanırım

Onlar için de dayanması zor büyük ihtimalle bu yüzden de huzursuz olabiliyorlar. Biz geceleri beraber yatıyoruz yatarak emiyor o yüzden uzun uyuyor beşikte olsa en fazla 2 saat uyurdu sanırım
Onu ben de fark ettim. Geçen öğle uykusu için bizim yatağa yatırdım ben de yanına yattım az emdi uyudu benim de içim geçmiş. Nerdeyse 2 saat uyumuşuz. Hiç ıhh dememiş normalde öğlen bu kadar uyumaz

Back
X