2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,3%
  • erkek

OY: 108 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    206
Ya ben o emzirme örtüsü işini beceremedim gibi oldu. Bebek de bir bunaldı falan. Yani önce emzirmeye başlasam sonra biri o örtüyü kafamdan geçirse ok ama önce örtüyü ört sonra alttan memeyi aç güç bela, bebeği tut yaklaştır falan çok bunalmıştık ikimizde. Belki ilerleyen zamanlarda büyüdüğünde daha rahat kullanabilir duruma gelirim 😕 Bir dene bakalım sen ne düşüneceksin örtü hakkında..
Bana da zor olur gibi geliyor. Zaten her seferinde tekte tutamıyor bizimki. Bazen 3-5 dk uğraşıyorum ucunu alsın diye. Emzikten ötürü kafası mı karışıyor diyorum acaba.
ay o emzirme odası çilesi demek ki ilk günler herkesin başına gelen bir şey. Biz üçüncü ve beşinci gün gitmiştik hastaneye ikisinde de epey işimiz düştü o odaya. Kalabalıktı da küçücük oda, aşırı sıcak, diğer bebekler ağlıyor benimki daha çok küçük falan. O kadar çok yardıma ihtiyacım olmuştu ve kimse yardım etmemişti ki. İleride benim çocuğum büyük olur da burada yeni doğum yapmış birini görürsem ben yardım edicem dedim kendi kendime o anda yani.
Aynı şekilde dişünmüşüz ya o halimi görüp de hiçbir şey yapmadılar. Bebeği büyük kişiler hatta yanlarında anneleri olan da vardı. Gayet düşürdüğüm battaniyeyi verebilirdi ama vermediler. Emzirme bitene kadar yerde kaldı, biraz kalbim kırılmıştı 😔 Bebeği koltuğa bırakıp pusetle çantayı çeke çeke çıkarmıştım. Ne eğilebiliyorum ne doğrulabiliyorum çok fenaydı. Eşim çalışıyor diye kp ile gittim kv de gelecekti ama ishal olduğu için gelemedi. Onu ne aradım orada.
Dışarı çıkma konusunda da dediğin gibi aylarca evde duracak halimiz yok yani. Hem insanların yalnız olabileceğini de düşünmeleri lazım. Belki benim yerime benim ihtiyaçlarımı alabilecek kimse yok ve ben de bebeği evde bırakıp çıkamam. Hemen ne diye yorum yaparsınız yani. Aman hiç takmıyorum bile. Ben böyle alışmak böyle de alıştırmak istiyorum kendimi, bebeğimi. Bebek var diye hiçbir şey yapamayan ailelerden olmak istemiyoruz.
Ben de eve kapanmak istemiyorum zaten sağlıklı da değil. Ne çocuk için ne bizim için. Ama emzirme olayı geriyor beni işte.
Amin canım, hepsi çok iyi olsunlar, sağlıkla büyüsünler 🙏
Amin inşallah 🤲

Aynen benim için de bi kaç dakika dursa yeter. Tüm evi olmasa da bir oda falan süpürürüm, iş yaparım. Yoksa tüm gün koltukta meme üstünde yatıyor, oturtuyor beni. Yerimden kalkıp bi su içmeye gidemiyorum
Aynısını yaşıyorum. Süpürmede gözüm yok da tuvalete gideyim, kendime yemek hazırlayım, mümkünse ev için de yemek yapayım tamam. Şu an önceliğim çiş ama, yarın için en çok o düşündürüyor beni. Allah hepimizin yardımcısı olsun, korktuğumuza uğratmasın, ferahlıkla geçsin inşallah 🙏🏻🤍

Kızlar selamlar, bebişlerinize uzun ömürler versin rabbim🙏 2025 şubat annesiydim. 31 haftalık iken erken doğum yaptim 4 gündür aralık annesi oluverdim. Bebeğim yoğun bakımda ben ise evdeyim süt sağımı yapıyorum fakat 2 gündür göğüslerimi tam boşaltamıyorum taş gibi oldular. Sizler tecrübelisiniz var mi önerileriniz?
Allah tez zamanda kavuştursun bebişinle seni inşallah 🙏🏻
Ben hastane tipi pompa kiralamıştım. Bir arkadaşım az daha mastit olacaktım kiralamasam demişti. Hangi şehirdesin istanbuldaysan benim kiraladığım yeri gönderebilirim.

Ben aldığımız babyjhörn kanguruyu haftaya kullanmaya başlicam sanırım erken mi ki. Bugün 13 günlüğüz. Muhtemelen 15 . Günden sonra kullanmam gerekecek? Olur mu ki ya
Kanguruyu yarın kullanacağım ben sağlık ocağına götürücem beboyu, mesafe 5-6 dk bir şey olmaz bence. Ana kucağını diyorsan henüz denemedim benim bebe uyuyor o yüzden olmaz gibi şu anlık

Benimki memeden sakinleşiyor. Hep ağlamıyor. Daha katılmadı ama meme isteyince çenesini titretiyor, kırmızı oluyor korkuyorum. Geçen gün gaz meme döngüsüne girmiş olabiliriz. Beş saat emdi. Sonra baya gaz çıkardı. Memeden ayıramamıştım. Dün banyo yaptırdık, bence gazı falan da çıktı kuş gibiydi iki saat uyudu sonra genel meme aradı. Muhtemelen temas istiyor benimki. Zamanla geçecek heralde.
Love you masajını dene eda . İlk başta biraz ağlıyolar ama sonra karnı epey yumuşuyor . Youtube da var

Dün Dr Google’a sordum, hamilelikte içtiğin sigaranın iki katı nikotin gidiyormuş bebeğe emzirirken 😒 beynimden vurulmuşa döndüm, doğurup eve gelince mentollü sigara tüttürme hayallerim suya düştü sjfksks
Bence de öyledir ya dün iki kere üst üste kahve içtim çocuk yarım gün uykuya geçemedi sersemledi resmen kafein bunu yapıyorsa nikotin neler etmez dedim yani 🥺 Ama inanamıyorum ya 9-10 aydır içmediğimiz canımın da hiçbir şekilde istemediği bir şey nasıl doğurur doğurmaz tekrardan akla düşer, kurtuluş yok mu bundan :KK43:

Canım bana emzirme danışmanı kantaron yağını söyledi yaa hatta piyasada kullanabileceğin en doğal şey odur dedi. Emzirmeden sil ıslak bezle yıkamana da gerek yok o kadar dedi. Ben başladım sürmeye en azından kanamıyor artık
Evde de var aslında ve bana göre de o tüm yaraların ilacıdır ama hep bebeğe dokunmasından korkmuştum desene onca şey sürdün de kantarona gelince mi korktun :KK43: Şu ana kadar onca para verip aldığım her şey boşunaymış resmen ya kalkan, silikon uç, hametan krem, Garmastan pomat, gümüş kapak boş yani 🥺🥺

Evde de var aslında ve bana göre de o tüm yaraların ilacıdır ama hep bebeğe dokunmasından korkmuştum desene onca şey sürdün de kantarona gelince mi korktun :KK43: Şu ana kadar onca para verip aldığım her şey boşunaymış resmen ya kalkan, silikon uç, hametan krem, Garmastan pomat, gümüş kapak boş yani 🥺🥺
Valla ben de aldım aldım annem diyo boşa mı aldın hepsini şimdi 🥲 ben aşırı aşırı emzirmeye geçtim bugün hiç bişey süremedim resmen. Artık acıdan kasmaktan boynum efsane kasıldı çenem kitlenmeye başladı. Nasıl bir acıdır bu ya rabbimmm. Henüz tam geçemedi ama bi yara geçiyor diğeri tekrar başlıyor gibi hissediyorum her miliminde ayrı yara oldu sanırım

Geçenlerde birisi yazmıştı memelerim yumuşadı süt azaldı mı diye kızlar…

Eklentiler

• IMG_6503.jpeg
    IMG_6503.jpeg
    190,1 KB · Görüntüleme: 49
Valla ben de aldım aldım annem diyo boşa mı aldın hepsini şimdi 🥲 ben aşırı aşırı emzirmeye geçtim bugün hiç bişey süremedim resmen. Artık acıdan kasmaktan boynum efsane kasıldı çenem kitlenmeye başladı. Nasıl bir acıdır bu ya rabbimmm. Henüz tam geçemedi ama bi yara geçiyor diğeri tekrar başlıyor gibi hissediyorum her miliminde ayrı yara oldu sanırım
Ah canım benim kıyamam sen başta sağımı çok yaptın ya o da çok deforme etmiştir uçlarını :KK43: Gerçekten nasıl bir acı yani dizlerimden güç boşalıyor sanki emmeye başladığı anda. Bence çok kadının emzirmeyi bırakıp mamaya başlama nedeni bu meme ucu yaraları, mastitlerdir. Herhalde bu işin sırrı biraz da bunlara sabretmekte.. 🥺

Aynısını yaşıyorum. Süpürmede gözüm yok da tuvalete gideyim, kendime yemek hazırlayım, mümkünse ev için de yemek yapayım tamam. Şu an önceliğim çiş ama, yarın için en çok o düşündürüyor beni. Allah hepimizin yardımcısı olsun, korktuğumuza uğratmasın, ferahlıkla geçsin inşallah 🙏🏻🤍
Amin amin, Ay ayıp olmazsa Klozete kanguru ile oturulabiliyor mu 😅 çiş olayı beni de çok korkutuyor ya. Yarın mı ilk yalnız kalışın?

Bence de öyledir ya dün iki kere üst üste kahve içtim çocuk yarım gün uykuya geçemedi sersemledi resmen kafein bunu yapıyorsa nikotin neler etmez dedim yani 🥺 Ama inanamıyorum ya 9-10 aydır içmediğimiz canımın da hiçbir şekilde istemediği bir şey nasıl doğurur doğurmaz tekrardan akla düşer, kurtuluş yok mu bundan :KK43:
Benim hamileyken bir ara rüyalarıma giriyordu, o kadar çok istiyordum ki. Şu anda daha az istiyor canım ama no yapamadım daha 😂

Bana da zor olur gibi geliyor. Zaten her seferinde tekte tutamıyor bizimki. Bazen 3-5 dk uğraşıyorum ucunu alsın diye. Emzikten ötürü kafası mı karışıyor diyorum acaba.

Aynı şekilde dişünmüşüz ya o halimi görüp de hiçbir şey yapmadılar. Bebeği büyük kişiler hatta yanlarında anneleri olan da vardı. Gayet düşürdüğüm battaniyeyi verebilirdi ama vermediler. Emzirme bitene kadar yerde kaldı, biraz kalbim kırılmıştı 😔 Bebeği koltuğa bırakıp pusetle çantayı çeke çeke çıkarmıştım. Ne eğilebiliyorum ne doğrulabiliyorum çok fenaydı. Eşim çalışıyor diye kp ile gittim kv de gelecekti ama ishal olduğu için gelemedi. Onu ne aradım orada.

Ben de eve kapanmak istemiyorum zaten sağlıklı da değil. Ne çocuk için ne bizim için. Ama emzirme olayı geriyor beni işte.

Amin inşallah 🤲
Ben ilk girdiğimde boştu emzirme odası eşimle girmiştik. Kocaman bebek arabası montlar arabanın rüzgarlığı emzirme yastığı falan geçtim oturdum bir yere. O esnada eşim de sen tut montları yan koltuklara koy bebek arabası ortada kaldı perde çekili ama kapı açık kaldı falan. Sinirden öldüm tabi o esnada çıktı gitti yetişebilen kim. Derken bir anda içeri iki kadın daha geldi onların da bebekler küçük. İkisi de vajinal doğum yapmışlar ama rahatlar maşallah oturmaları kalkmaları. Hatta ikisi de benim halime üzülmüştü. Ama geldiklerinde ortalığı toparlayamadım falan dedim lütfen alıp bebek arabasının üzerine atın ben doğrulamıyorum. Öyle yaptılar. Derken alt açma alanını kullanayım dedim o esnada çiş yaptı üzerine çıktı. Allahım dedim napıcam şimdi. Çocuğun bir kolu çıkarıyorum tutunup kalıyorum öyle, sırtım falan semsert oldu. Bebek bas bas bağırıyor öyle kötü bir andı ki. Bugünkü halimize çok şükür yine 🙏
Evet canım sağlıklı bir durum değil, yani avm de belki sağlıklı bir tercih değil ama dışarı da çok soğuk mecburuz bir yerde de bir şeyler yapmak istiyorsak. Az ısınsın bebekler de az daha büyüsün inşallah her şey daha keyifli olur o zaman 🙏

Benim hamileyken bir ara rüyalarıma giriyordu, o kadar çok istiyordum ki. Şu anda daha az istiyor canım ama no yapamadım daha 😂
Benim de hep rüyama girdi ama hamileyken sigara içtiğimi ve pişman olduğumu gördüğüm rüyalardı 😂 Bulantılar beni aşırı soğuttu ve doğurana kadar istemedim çok şükür ama doğurduğum gibi bana dayadıkları kahvenin yanında direkt sigaraaa demeye başlamıştım. Şu zor günlerde of ne rahatlatırdı 🥹 Allahım inşallah bir daha hiç içmeyiz yaaa

Benim de hep rüyama girdi ama hamileyken sigara içtiğimi ve pişman olduğumu gördüğüm rüyalardı 😂 Bulantılar beni aşırı soğuttu ve doğurana kadar istemedim çok şükür ama doğurduğum gibi bana dayadıkları kahvenin yanında direkt sigaraaa demeye başlamıştım. Şu zor günlerde of ne rahatlatırdı 🥹 Allahım inşallah bir daha hiç içmeyiz yaaa
Ben keyif için içmek istiyorum ya, bakalım ne zaman gelecek o günler 🥲

Ah canım benim kıyamam sen başta sağımı çok yaptın ya o da çok deforme etmiştir uçlarını :KK43: Gerçekten nasıl bir acı yani dizlerimden güç boşalıyor sanki emmeye başladığı anda. Bence çok kadının emzirmeyi bırakıp mamaya başlama nedeni bu meme ucu yaraları, mastitlerdir. Herhalde bu işin sırrı biraz da bunlara sabretmekte.. 🥺
Ilk bi hafta şimdi kafama sıkmazsam daha sıkmam dediğim bir acı oldu. Ama bana gumus kapak cok iyi geldi. Ise yaramamasina uzuldum acikcasi. Suan kullanmiyorum ama hala hassasiyet var ama yara yok cok sukur alisti memisler sanirim. Sadece cok cekistiriyo emerken ondan kaynakli biraz aciyor. Ama digerinin yaninda sinek isirigi .

X