- 22 Eylül 2022
- 1.786
- 1.700
- 25
İğne batması arada banada oluyor saniyelik olup geçiyor birde dokununca uyuşukluk hissi var gibi onun dışında bir şey yok benimde 13. Gündogum yapali 13 gun oldu hala karnim hassas ara ara igne batmasi gibi oluyor gun icinde? sizin sezaryen karniniz ne durumda? karnima hafif bastirinca aci oluyor dayanilmaz degil ama var yine de. Genel olarak bir hassaslik var karnimda ve sezaryen yerimde. disardan gorunen birsey yok ama akinti kizariklik sislik gibi seyler yok diyor esim bakiyor her gun. ama karnim rahatsiz ediyor beni
Yani yeri ve zamanı değil gerçekten bir bebekle yenidoğanın olduğu eve gitmek mantıksız olmuşTabi ailesiyle zaman geçirecek. Yani iyidir hoştur severim kendisini ama annesi ekstradan çok yorulacak mesela. Bunu düşünüp daha az kalabilirlerdi. Onlara da fırsat doğdu işte tüm aile uzun süre bir arada kalabilmek için
Nerdeyse sizden önce doğuruyordum, tşk MercoBaşka marka denemedim, bundan başlayım madem
Sen bizden sonra doğuracaktın güya o yüzden bunları yazmana hala şaşırıyorum
İlk başta biraz ağladı benim de aklım çıktı ya, sonradan yağlarken falan da ağlıyor mu? Bir de ne sıklıkla yıkıyorsunYikamak bana travma resmenbu aksam banyo yapacak mesela kara kara dusunuyorum nasil olucak diye
Anlık bi ağlama geliyor ya, garipOluyor ya bakabiliyor muyum, acaba bir yerini ağrıttım mı istemeden, bazen artık uyu lütfen falan diyorum sonra minicik bebeğime kızıyorum diye üzülüyorum ağlama perileri geliyorannelik bambaşka bir şey gerçekten
belki 2. sezaryenim diyedir benim iğne batması aynen saniyelik oluyor ama bazen de hafif ağrılar giriyorİğne batması arada banada oluyor saniyelik olup geçiyor birde dokununca uyuşukluk hissi var gibi onun dışında bir şey yok benimde 13. Gün
Ya ben cok gergin biriyim normalde yani böyle seyleri cok kafaya takıyordum ama hiç bir faydasını görmedim. Kendimi sıktıgımla kaldım anca. Gerginlik cocuga da yansıyor bir kısır döngüye giriyorsun sonra. İyisi mi salmak su ilk 1 yılı falan hiç yasamamış saymak. Onu da yapamadım bunu da yapamadım herkes bebekle neler neler yapıyor diye de düşünüyorsun bazen iyice depresyona sürükleniyorsun. Ama ilk annelikte insan algılayamıyor deneye yanıla dogru yolu buluyorEnnn sevdiğim bakış açısıSen böyle yazınca yüzüme ferah bir rüzgar esmiş gibi oluyorum
Yaglarken derken? Benimkine su dokuyorum ve aynen oradan alip giydiriyorum. Hic krem falan suremedim henuz mosmor oluyor aglarken. Kiyafetleri cikarinca basliyor . Hergun yikamak istesemde 2 gunde bir mecbur. Asla sevmiyo suyu cok sinirim bozuluyo. Fabrika ayarlarina geri dondurebiliyomuyuzİlk başta biraz ağladı benim de aklım çıktı ya, sonradan yağlarken falan da ağlıyor mu? Bir de ne sıklıkla yıkıyorsun
Benimki de tutmuyordu 1 aylıgız ama tekrar denedim 2-3 gün once baya ugrastım bir müddet aldı kv de bir tur ugrastı o gün. Simdi ara ara emiyor hatta dün bzm yatakta altını degiştirdim normalde giydirirken cok bagırıyor agzına emzigi tıktım durdu bi mutfaga gittim geldim a bi baktım uyumuş ki hiç olmuş bir sey değil. Hala istedigim performansta değil emzigi tutması ama öğürmüyor hiç değilse. Olcak bu iş benceBebesi ultra air tutmamış ama sonrasında denediği başka emzigi tutmuş analar, o başka emziği arıyorum. Var mı öneriniz?
Evet maalesef çok acıdı ve yıprandım.. benim 1 gün olmuştu, hemen başlayalım mamaya dediler, zaten sütüm anca bugün daha iyi sıvı akıyor geliyor, verdim yinede 15 cc civarı mama toplam 50 ml filan vermişimdir, düzeldi komple turunculuk gitti kakası güzel, takip edicem bugünde3-4 gün sürdü galiba. Hatta önce pembe başladı, sonra turuncu oldu, sonra da geçti çok şükür. İlk günlerde aşırı süt gelmesi haricinde sağmaya çalışmak ancak moral bozup can acıtıyor bence.
Ha bi de süt yapacak şeyler yicekmişim, sütüm yokmuş...Bebeğin yanakları söndü diyor kv. He 2 günde 1 kg'a düşürdüm bebeği. Hayret bişi ya öf
Kontrole gittiğimiz hastane eve 9 dakikaydı ve yolculuk sonunda asıl götürmek istediğim doktora değil de eve en yakın yere pusetle götürmeye karar verdim diyeyim de sen anla durumuBenimki de tutmuyordu 1 aylıgız ama tekrar denedim 2-3 gün once baya ugrastım bir müddet aldı kv de bir tur ugrastı o gün. Simdi ara ara emiyor hatta dün bzm yatakta altını degiştirdim normalde giydirirken cok bagırıyor agzına emzigi tıktım durdu bi mutfaga gittim geldim a bi baktım uyumuş ki hiç olmuş bir sey değil. Hala istedigim performansta değil emzigi tutması ama öğürmüyor hiç değilse. Olcak bu iş bencepes etmeyin arkadaşlar ara ara ugrasmak gerekiyor galiba. 2 numara benim 3 aylıkken tutmaya başlamıştı hatta ne kadar caresizsem 3 ay denemişim
Nereden biliyomus. Bos bos konusmasin. Ama ye tabiki sut yapan seyler de o diyo diye degil.Ha bi de süt yapacak şeyler yicekmişim, sütüm yokmuş...
Kiz sebinkiyle benimki ayni sudan mi icmisler bu ne benzerlikKontrole gittiğimiz hastane eve 9 dakikaydı ve yolculuk sonunda asıl götürmek istediğim doktora değil de eve en yakın yere pusetle götürmeye karar verdim diyeyim de sen anla durumu
Ben hep ilkinde yaşadığım negatiflikleri yaşamamaya odaklanmışım, onun pozitif yönleri kesin gelir diye düşünmüşüm ama o iş öyle olmadıüst baş değiştirmek, banyo, alt değiştirmek bile çocuğun huyuyla suyuyla alakalıymış
İlki de gün boyu memeden ayrılmazdı, bu da öyle be Derya. Arada azıcık emzik alsa bir nefes, tuvalet, banyo olur bana
Mama yiyo diyeNereden biliyomus. Bos bos konusmasin. Ama ye tabiki sut yapan seyler de o diyo diye degil.
Uf aman ya. He de gec yapsın getirsin madem önüneHa bi de süt yapacak şeyler yicekmişim, sütüm yokmuş...
Moral olacaksa yalnız değilsin canımKiz sebinkiyle benimki ayni sudan mi icmisler bu ne benzerlik
Ben de hep diyordum ki yani ne kadar kötü olabilir ki en beterini 2. De yasadım zaten en fazla onun gibi olurKontrole gittiğimiz hastane eve 9 dakikaydı ve yolculuk sonunda asıl götürmek istediğim doktora değil de eve en yakın yere pusetle götürmeye karar verdim diyeyim de sen anla durumu
Ben hep ilkinde yaşadığım negatiflikleri yaşamamaya odaklanmışım, onun pozitif yönleri kesin gelir diye düşünmüşüm ama o iş öyle olmadıüst baş değiştirmek, banyo, alt değiştirmek bile çocuğun huyuyla suyuyla alakalıymış
İlki de gün boyu memeden ayrılmazdı, bu da öyle be Derya. Arada azıcık emzik alsa bir nefes, tuvalet, banyo olur bana
Valla benimki de öyleBugün alacağım sf. Bebelerin gündüz olan uyku azmi gerçekten mükemmel her türlü ses koşulda uyuyor gece bir haller geliyor