Daha ne yesin gerçekten.. sütün de iyi aslında maşallah normalde mamaya bile ihtiyaç yok gibi de bebek iyi bir kiloda doğmuştu sanırım belki onun etkisidir. Kaç çıkmıştı sarılıkKızlar bebeği emziriyorum tahminim 50 cc falan süt çıkıyordur. Sağınca maks 100 gördüm ama her zaman olmuyor. Sarılık olduğu için aç kalmaması için 60 cc de mama veriyorum. Doktor bugün beslenme yeterli değil dedi, kafayı yiyeceğim 1 haftalık çocuk daha bu ne kadar yiyebilir
Çok geçmiş olsun Allah şifalar versin inşallah. Kendini suçlama nolur her çocuk hasta oluyor hem onlar yetişkinlerden daha güçlükızlar bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma yatırdık. eve kucağım boş geldim. ağlamaktan başka bi şey yapamıyorum. çok üzgünüm. küçücük bebeği hasta ettim bakamadım. şimdi oturdum ağlaya ağlaya süt sağıyorum.
Solgar’ın takviyesini kullanıyorum canım, silikon uçla emziriyorum tamamını boşaltamıyor mu acaba diye düşündüm. Fışkırarak gelmiyor canım akıyor şıp şıpFazla süt üretimi olmuş sende ekstra vitamin kullanıyor muydun sütün nasıl geliyor sıktığında damla mı fışkırarak mı
Takviyede etkilemiş olabilir çünkü süt bebeğe göre şekilleniyor ons göre üretiyor ama sen anlarsın emme sonrası göğüsler boşalır yumuşak olur dokununcaSolgar’ın takviyesini kullanıyorum canım, silikon uçla emziriyorum tamamını boşaltamıyor mu acaba diye düşündüm. Fışkırarak gelmiyor canım akıyor şıp şıp
Ya dogum yaptıgım hastanede ilk bakan doktoru sordum 5100 dediler cüş dedim götürmedim tabi. 2 numeroyu hasta oldugunda götürdüğm doktor vardı o da medicana ataköye gecmiş cok memnundum 3500 dediler o da cok geldi. Hiç biryere gtmedik dün 1 ay oldu saglık ocagında yaptırdık aşısını . Haftaya kalca ultrasonu cektirmek için gitmemiz lazım nursenin dediği doktora gitmeyi düşünüyorum. Genel olarak ankara istdan daha ucuz sanırım ozel muayene ise 1750 normal geldi banaDoktorlarınızın muayenesi kaç TL canlar? Bizim gittiğimiz hastane 815 TL ama doktora çok ısınamadık nedense. Kötü bi adam değil de eşimi tersliyor süreklieşim bişi sorduğu zaman göz deviriyor alnına vuruyor falan niyeyse. Başka doktor buldum özel muayenehane ama 1750 TL yeni yılda da zamlanacakmış, 2 olur en az yani çok mu acaba
Oyy canım benim yaa. Evde takip etmek de sıkıntılı oldugu için yatırmışlardır canım. Sen içini ferah tut en kısa sürede toparlar kavusursunuz inşallahteşekkür ederim dualarınız için. biz aslında en ufak şüphelenince medipole gittik. sf sık dedi gönderdi. ertesi gün tekrar öksürünce dedik küçücük bebek böyle öksüremez. yine gittik. doktor o kadar saçma konuştu ki. ya evde daha da artabilir geçebilir de. yatması gerekebilir ama yer olduğunu sanmıyorum. burnunu temizleyelim dedi. evde sadece emerek iyileşebilir mi ki dedim olabilir diyo. biz bu hastaneye 100 bine yakın harcadık fos bi hastaneymiş. eve dönüşte baktık bebek çok hızlı nefes alıyor yolumuzun üstünde sakura vardı oraya gittik. orada hemen yatış dedi doktor. crp yüksek değil. ciğere de inmemiş henüz ama evde daha da kötüleyecek dedi. rsv, influenza ya da covid dedi işte. sakurada da yer yoktu başka bi hastaneye sevk etti. gittim emzirdim sabah. biraz yorgun görünüyordu.
Sorması ayıp evde niyeKızlar bana evde ve dışarda kullanabileceğim emzirme örtüsü önerebilir misiniz? Kocam boşayacak beni yoksa ajfksksks
Canım yenidoganların göz kanallarında tıkanıklık oldugu için enf oluyormuş doktor arkadaş masaj yap gecmezse damla kullan demişti yapamadım bn masaj bir iki denedim bagırdı gözleri de artık yesil yesil akınca kullandım damla 2 damlada gecti daha da olmadıOrangegreysky yavrum muhabbetinin başını bilmiyorum da göz sorununu biz neredeyse doğduğundan beri yaşıyoruz bir gün iyi bir gün çapaklı. Ben damla falan da kullanmıyorum iltihap gibi durmuyor sanki böyle hafif soğuk çarpıyormuş gibi. Evde de kedi falan yok
Biraz daha bekleyeceğiz canım doktor bekleyelim eğer gelmezse bir şekil de başlatırız doğumu dedi :)Sağol canım Allah razı olsun , kontrolden çıktın mı nedir son durum
5100 mü neeeeYa dogum yaptıgım hastanede ilk bakan doktoru sordum 5100 dediler cüş dedim götürmedim tabi. 2 numeroyu hasta oldugunda götürdüğm doktor vardı o da medicana ataköye gecmiş cok memnundum 3500 dediler o da cok geldi. Hiç biryere gtmedik dün 1 ay oldu saglık ocagında yaptırdık aşısını . Haftaya kalca ultrasonu cektirmek için gitmemiz lazım nursenin dediği doktora gitmeyi düşünüyorum. Genel olarak ankara istdan daha ucuz sanırım ozel muayene ise 1750 normal geldi bana
Benimkinin oyleydi tobrased damlayı bir akşam bir de ertesi sabah damlattım hemen gecti. Tek gözdeydi doktora sırup kullandım 1 haftalık falandı bence kullanabilirsin sende yazık cocugu oyle görünce üzülüyor insanKapanıyor mu gözü uyurken çapaklanıp
Valla kafayı yemişler kuş konduruyolar sanki5100 mü neeee
Evet evet kilosu iyidi, ondan yetmiyor sanırım. 14 çıktı sarılık, ama 2 saatte bir emziriyorum mama veriyorum yok yani kilo kaybediyor ve sarılık gerilemiyor, şaştım kaldımDaha ne yesin gerçekten.. sütün de iyi aslında maşallah normalde mamaya bile ihtiyaç yok gibi de bebek iyi bir kiloda doğmuştu sanırım belki onun etkisidir. Kaç çıkmıştı sarılık
Karşılıyorsa iyi yine üzülmeyinHer yılbaşı ve yarı yılda fiyatlar güncelleniyor. Siz şanslısınız o konuda temmuzda yenileme olması çok iyi.
Ben 2022de 8 bin, 2023te 22 bin 2024te 55bin verdim doğum teminatlıya. Enflasyon yıktı beni. İkinci seneye yetişteremedik çocuğu yoksa çok avantajlı olacaktı daNasip o da sağlık olsun. 2023te fazlasıyla kullandım ama ya 5 gün hastanede yattım kontrollerim falan fazlaydı bitirdim yani hepsini. Parasını çıkardı.
Bu sene de 30 bindi gittiğim hastanede doğum son kontrollerle falan 35-40 desem e 10 tane de normal muayene var hasta olurum vs kullanırım. Zaten bu sene rapor ihtiyacım olacak iş yeri için. Öyle böyle karşılıyor diye üzülmedim açıkcası. Kadın olunca burnumuz şeyden kurtulmuyor açıkcası tss bana şart doğum olsa da olmasa da.
Aynısı maalesef bizde de var. Mantığım aşmıyor kilo kaybetmesini. Emziriyorum en az yarım saat süt de var sağıyorum çıkıyor ama kilo almıyor. Doktor her emzirmeden sonra sağ sağlığını ver dedi. Kasları güçlensin diye emzik de ver dedi. Bu sefer de bugün emmek istemedi. Eda sisteminden aldım gelsin bir de onu deneyecegımDuyuyorum aslında hatta tıkanıyor bazen ağzının kenarında süt kalıyor falan. Öyle çok çok aüt geldiğini sanmıyorum dediğim gibi, 50 cc falandır ama 60 da mama veriyorum üstüne. Bugün gittik hala kilo kaybediyormuş, anlamadım çok üzülüyorum
Yani daha ne yapmak lazım bilemedim, ben de emzirmeden sonra sağıyorum hep, süt de var mama da veriyorum ama yok yaniAynısı maalesef bizde de var. Mantığım aşmıyor kilo kaybetmesini. Emziriyorum en az yarım saat süt de var sağıyorum çıkıyor ama kilo almıyor. Doktor her emzirmeden sonra sağ sağlığını ver dedi. Kasları güçlensin diye emzik de ver dedi. Bu sefer de bugün emmek istemedi. Eda sisteminden aldım gelsin bir de onu deneyecegım
İki gündür oturttuk gibi emzirme olayını ama çok uyuyor, gece alarmı duymamışım öldüm aç kaldı diyeTakviyede etkilemiş olabilir çünkü süt bebeğe göre şekilleniyor ons göre üretiyor ama sen anlarsın emme sonrası göğüsler boşalır yumuşak olur dokununca
Yok ya evde odaya çekiliyorum da evim zaten karanlık perde panjur kapatınca ruhum sıkılıyor, bir örtü olursa şıp şıp hemen emziririm dediydimSorması ayıp evde niyeerkek cok mu gelen gideniniz var