2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Kızlar bebeği emziriyorum tahminim 50 cc falan süt çıkıyordur. Sağınca maks 100 gördüm ama her zaman olmuyor. Sarılık olduğu için aç kalmaması için 60 cc de mama veriyorum. Doktor bugün beslenme yeterli değil dedi, kafayı yiyeceğim 1 haftalık çocuk daha bu ne kadar yiyebilir
Fjdksksks küçük oburiks ya

Merhaba arkadaşlar benim bebişte doğduu, sezaryen ile 23.12.2024 3570 gr 52.5 cm ismi Çınar 💚 3. Gün kontrolüne gittik bugün 7.1 çıktı sarılık hafif var dedi.doktor. idrarda 1 gün boyunca turunculuk gördüm idrar kristalleri, o yüzden mama da ver diyorlar. Süt yeni yeni açılıyor ama oompa ile çektirdiğimde 1.5 ml filan geliyor sıkınca güzel geliyor, sizlerin nasıl? Bugün 2 kere 15 er ml mama verdim enjektör ile, emzirmek istiyorum. 1.5 saatte bir emzirdim bu zamana kadar.. ama bakalım pazartesi tekrar bakacak. 3100 olmuş.kilosu sizin nasıldı kayıpları
Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün 🙏🏻🤍 İdrar kristallerine normal dedi bizim gittiğimiz doktor ama bilemiyorum. Sonra geçti zaten. Pompaya hele ki ilk günlerde asla güvenmemek lazım bence. İnşallah tüm süreç gönlünüze göre, sağlıkla ilerler 🤍

Merhaba arkadaşlar benim bebişte doğduu, sezaryen ile 23.12.2024 3570 gr 52.5 cm ismi Çınar 💚 3. Gün kontrolüne gittik bugün 7.1 çıktı sarılık hafif var dedi.doktor. idrarda 1 gün boyunca turunculuk gördüm idrar kristalleri, o yüzden mama da ver diyorlar. Süt yeni yeni açılıyor ama oompa ile çektirdiğimde 1.5 ml filan geliyor sıkınca güzel geliyor, sizlerin nasıl? Bugün 2 kere 15 er ml mama verdim enjektör ile, emzirmek istiyorum. 1.5 saatte bir emzirdim bu zamana kadar.. ama bakalım pazartesi tekrar bakacak. 3100 olmuş.kilosu sizin nasıldı kayıpları
benim 40+0 da 3250 olarak dogdu 100 gr verdi dogumdan sonraki olcumde hastanede. Hastanede 3 gun kaldim. sarilik olmadi hic, ilk hafta ebe eve geldi kontrole dogum kilosunun ustune 100 ge daha almisti, 2. hafta rutin kontrolde 3500e cikti kilosu. ben sezaryen acisiyla ilk gun tamamen mama verdirdim hastanede hic emzirmedim. Kendime gelince 2. gunden itibaren emzirmeye basladim ama mamayla destekledim 2. gun, sezaryen acilarim coktu dogrulamiyordum yerimden.. 4. gunden itibaren mamayi kestim tamamen emzirme seklinde ilerliyorum 12. gun bitti hersey yolunda simdilik.
benim mama verme sebebim tamamen emzirmek istemememden kaynakliydi ilk iki gun coook zordu sezaryen sonrasi agrim acim sondada takiliydi kolumda damar yolunu da cikarmadilar oyle sinir stres mama verin demistim altimda sonda kolumda damar yolu aparati deliye donmustum resmen. stres anne sutune direk etki ediyor bence sonda ve aparat cikinca cok rahatladim emzirme seruvenimde boylece basladi 😊
cok yeni dogumun senin bir kac gun gecsin istersen mamayi azaltir memeyi artirirsin anne sutu de kilo aldiriyor bebege baya.

Son düzenleme:
İki gündür oturttuk gibi emzirme olayını ama çok uyuyor, gece alarmı duymamışım öldüm aç kaldı diye :KK43: sen mama veriyor musun
Yok canım ben mamayı 10. Gününde kesmiştim sütümde yeterli geldiğini düşünerek çok şükürde yetti hatta ben hiperlaktasyon oldum süt fışkırarak gelmeye başladı çocuk kaç kere genzine kaçtı memeyi almak istemedi emzirmeyi iki saat ara vereyim üstüm başım süt oluyor taş oluyor göğsüm işte ilk başlarda benimde senin gibiydi dedim acaba sende de o durum mı gelişiyor diye benimde sonradan oldu ilk başta takviye çok aldım incir hoşafı dereotu falan derken baya yedim bırakalı çok oldu onları ama hala devam ediyor dün gaz için bitki çayı alayım dedim bir saat içinde taş gibi oluyor bu durumda sağmayıda hiç önermiyorlar daha artırır diye sıkıntılı durum yani azı da sıkıntı çoğuda

Bize de 5. Gün kontrolünde sarılık yüksek değil diye ölçmediler hastane 15. Gün çağırdı. Hatta o arada özel muayenehanesi olan sonraki süreçte devam edeceğimiz doktora gittik. O da aynı şekilde sarılık ölçmeyi gerektirecek yükseklikte değil dedi. İçin rahat etsin diye yazmak istedim. Zaten yüksek görseler ölçüyorlar. Kıstasları sanırım vücudun sarı olması yüzünden ziyade
Sanırım öyle canım boyundan aşağı inmemiş diyordu ilk günlerdeki muayenede de. Atlatmışızdır inşallah tamamen 🙏

Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün 🙏🏻🤍 İdrar kristallerine normal dedi bizim gittiğimiz doktor ama bilemiyorum. Sonra geçti zaten. Pompaya hele ki ilk günlerde asla güvenmemek lazım bence. İnşallah tüm süreç gönlünüze göre, sağlıkla ilerler 🤍
Teşekkürler ne kadar sürdü acaba 1 gün boyunca devam ediyor, bende normal diye düşündüm, telaş yaptırıyorlar maalesef. Ben pompayı beceremedim dedim sanırım durmuyor düşüyor, çok acıttı meme ucunu, Amin inşallah 🥰

Yok canım ben mamayı 10. Gününde kesmiştim sütümde yeterli geldiğini düşünerek çok şükürde yetti hatta ben hiperlaktasyon oldum süt fışkırarak gelmeye başladı çocuk kaç kere genzine kaçtı memeyi almak istemedi emzirmeyi iki saat ara vereyim üstüm başım süt oluyor taş oluyor göğsüm işte ilk başlarda benimde senin gibiydi dedim acaba sende de o durum mı gelişiyor diye benimde sonradan oldu ilk başta takviye çok aldım incir hoşafı dereotu falan derken baya yedim bırakalı çok oldu onları ama hala devam ediyor dün gaz için bitki çayı alayım dedim bir saat içinde taş gibi oluyor bu durumda sağmayıda hiç önermiyorlar daha artırır diye sıkıntılı durum yani azı da sıkıntı çoğuda
Ben de malesef ayni sorunu yasiyorum sag mememde hiperlaktasyon oldu bebek kesinlikle ememiyor genzine kaciyor surekli bugun agrisina dayanamadik sagdim ama yapmamaliydim yeniden doldu ayni sekilde

benim de boyle tas gibi olmasa da hizli ve cok geliyor genzine kaciyor cekilip cekilip tekrar iciyor takviye ben de kullaniyorum azaltayim onlar yapiyorsa. hamilelik vitamini, omega 3 ve solgar brewer yeast aliyorum gunluk

benim de boyle tas gibi olmasa da hizli ve cok geliyor genzine kaciyor cekilip cekilip tekrar iciyor takviye ben de kullaniyorum azaltayim onlar yapiyorsa. hamilelik vitamini, omega 3 ve solgar brewer yeast aliyorum gunluk
Maalesef ya gazlı bebem bitki çayı içeyim dedim ekstra takviye almıyorum ama o bile nasıl zorladı beni

Teşekkürler ne kadar sürdü acaba 1 gün boyunca devam ediyor, bende normal diye düşündüm, telaş yaptırıyorlar maalesef. Ben pompayı beceremedim dedim sanırım durmuyor düşüyor, çok acıttı meme ucunu, Amin inşallah 🥰
3-4 gün sürdü galiba. Hatta önce pembe başladı, sonra turuncu oldu, sonra da geçti çok şükür. İlk günlerde aşırı süt gelmesi haricinde sağmaya çalışmak ancak moral bozup can acıtıyor bence.

Solgar’ın takviyesini kullanıyorum canım, silikon uçla emziriyorum tamamını boşaltamıyor mu acaba diye düşündüm. Fışkırarak gelmiyor canım akıyor şıp şıp
Süt isteyen analar, bol sütlerin ortak noktası solgar brewer's yeast gibi duruyor 🥰 reklam değil, ben de etkilenip aldım 😀

Bizde de idrarda turunculuk vardı, bikaç gün sürdü doktor geçer dedi çok şükür geçti. İlk günler olabiliyormuş canını sıkma.

Canım yenidoganların göz kanallarında tıkanıklık oldugu için enf oluyormuş doktor arkadaş masaj yap gecmezse damla kullan demişti yapamadım bn masaj bir iki denedim bagırdı gözleri de artık yesil yesil akınca kullandım damla 2 damlada gecti daha da olmadı
Tobrased mi kullandım demiştin canım? Ben bunu eczanede de sordum da o sırada prospektüs okudu 1 yaş altında kullanılmaz bu damla falan dedi cesaret edemedim almaya ya. Bizimkinin gözü çapaklanıp kapanıyor gibi iltihap akıyor gibi değil de.

Benimkinin oyleydi tobrased damlayı bir akşam bir de ertesi sabah damlattım hemen gecti. Tek gözdeydi doktora sırup kullandım 1 haftalık falandı bence kullanabilirsin sende yazık cocugu oyle görünce üzülüyor insan

Evet kapanmasa bile kirpik dipleri böyle çapak çapak nemli duruyor, göz pınarları da o şekilde
Bizde netira mı ne verdi göz damlası 5 gün devam et dedi 2 göze de. İyi geldi şükür

Benim de bugün çok doluyor ya, şu takviyeyi bıraksam mı bilemedim of

X