Başının altına kenarına veya ayetel kursi koy başka dualar varsa küçük kuran gibi koy ve üzerine bol bol oku mutlaka günlük olarak oku üfle. Felak nas süresi oku hatta güvendiğin bildiğin hocaya götür okusun onu.Kızlar arada oluyor bu diyeceğim, bebeğim uykudan çığlık atarak ağlayarak uyanıyor. Hemen yanına geliyorum orda olduğumu anlasın diye. Hani kötü bir kabus görmüş gibi ağlıyor. Az bir pış pışlıyorum geri uyuyor. Niye olur böyle bir şey. Sıkıntısı olduğuna ağlamıyor biliyorum . Aç değil altı temiz zaten hemen geri uykuya geçmesinden anlıyorum bir sıkıntısı olmadığını. Sürekli okuyorum dua da ediyorum k
Yeni bi konu mu açsam bilemedim burdan yaşayan çıkmazsa öyle yeni konu açacağım.
Çişli bez sayısı kaç ben hep onu not aldım ve onu takip ettim. Yoksa ne kadar emdi kaç cc ile doydu hiç hesaplamadım.Ya sağdığıma göre hesaplarsak doyuyodur ama o kadarını aktif emiyo mudur ki, yutkunuyor falan ama bilmiyorum. Uyuyor emdikten sonra bu bi doyma kriteri midir artık sarılık düştüğüne göre acaba?
Bence yürüyüşle ilgili değil denk gelmiştir. Benim de 4-5 gün hiç gelmedi bitti sanmıştım 15 günlük falandı bebiş. Sonra geri başladı adet kanaması gibi. Bugün 1 aylık olduk adetin son günleri gibi leke seklinde geliyor halakizlar bugun sezaryen olali 11 gun oldu ilk defa sitede yuruyuse ciktim 20 dk kadar. eve gelince regli gibi kanama oldu gunluk ped takmistim normal pede gectim. Aslinda durmustu kanamam tamamen 4-5 gun oluyor tamamen durali. simdi tekrar neden basladi anlamadim size de oldu mu boyle birsey? Yuruyus iyi gelmedi sanirim
Aktif emdiğinde hissediyorsun, uykuda da olsa dinlene dinlene emiyor. Daha fazla almıyor doyduysa, alıyorsa da kusuyor fazlasını Merco. Benimki genel olarak uyuyor anam benim için kriter değik uyuması ajfksk sarılık değeri kaçtı Ata’nın?Ya sağdığıma göre hesaplarsak doyuyodur ama o kadarını aktif emiyo mudur ki, yutkunuyor falan ama bilmiyorum. Uyuyor emdikten sonra bu bi doyma kriteri midir artık sarılık düştüğüne göre acaba?
Canım bitişikti dili kestirince emmeye başladı ama o emene kadar iki saatte bir falan sağdım. Sütümü arttırdım. Süt artınca o da daha iştahla emmeye başladı. Reddettiği mememi bile emdi ama tabi o dil operasyonu da etki etti baya. Ben hastane tipi sağma makinesi aldım. Evdeki o eller serbestle 2 ml çıkıyordu yarım saatte. Hastane tipinde 30 dakikada iki memeden 10 ml çıkıyordu ilk zamanlarEmemediğinde naptın kuzu ya? Benimki yeni yeni emmeye başladı ama silikon uçla alıyor sadece ucum yok. Süt sağmaktan tansiyonum düşüyor 1 saat sürüyor sağmak, çekim gücü mü düşüktür nedir.
evet belki de rahim kasilip icinde biriken kanlari atiyormus diye okuyorum.. ara sira karnimda hafif agriyor ya da bastirinca aciyor.. sanki bu seferki ilk sezaryenime gore daha cok zorladi ikinci kez ayni yerden kesilince herhalde zorladi beniBence yürüyüşle ilgili değil denk gelmiştir. Benim de 4-5 gün hiç gelmedi bitti sanmıştım 15 günlük falandı bebiş. Sonra geri başladı adet kanaması gibi. Bugün 1 aylık olduk adetin son günleri gibi leke seklinde geliyor hala
Benimki iki memeyle doyuyor birini emiyor uyuyor 10 dk sonra uyanıp diğerini emiyor ben öyle veriyorum yani birde benim göğüslerim küçük standartlara göre ancak yetiyor heralde diğer göğsü vermeyim üstüm başım hep süt oluyır taşıyor sürekliKızlar bebo tek memeden doyabiliyo mudur sizce?
Ama bunun ekstra kamera takibi için aparatı yok dimi telefondan açıp bakmak gerekiyor sanırım? Öyle zor oluyor muMi 360 derece olan canim ses görüntü video kaydetme çok beğendim
Bu mu canımDr . Erkan Özturk. bebekleri emzirtip normal uykudayken yapıyor. arkwdssim ogkunu bebekken yaptırdı. biz de o memnun olunca 9 yyasinda oglumu ona yaptirdik. cok sukur cok guzel gecti. Arastirin bir isterseniz. ücretsiz on muayeneye gidebiliyorsunuz❤
7 küsüre düşmüştü bugün canoAktif emdiğinde hissediyorsun, uykuda da olsa dinlene dinlene emiyor. Daha fazla almıyor doyduysa, alıyorsa da kusuyor fazlasını Merco. Benimki genel olarak uyuyor anam benim için kriter değik uyuması ajfksk sarılık değeri kaçtı Ata’nın?
Evet ablamindi 3 sene önce almıştı hemen programı açınca goruyorum tabi başka bişey yapamıyorum aynı anda telfondanAma bunun ekstra kamera takibi için aparatı yok dimi telefondan açıp bakmak gerekiyor sanırım? Öyle zor oluyor mu
tamamen aynı durum bizde deKızlar ya bizim bebiş gün içinde emip gazı çıkıp uyuyor gayet güzel. 2 saate bir uyandırıp emziriyorum kolayca uyuyor. Ama gece bizimde uyuyacağımız zaman emiyor gazı çıkıyor altı temiz ama asla uykuya geçemiyor koyduğum an uyanıp mızmızlanıyor tekrar emzir gaz çıkar tek uyut sürekli bu döngü sürüyor bazen sinirleniyorum kendime kızıyorum sonra da. Zar zor uyuyor gece emzirmeye kalktığımda yine aynı döngü oluyor emiyor birsürü gazı çıkıyor her şey tam memeden kalkınca ya da uyudu yatağa koyunca pat kalkıyor ağlıyor. Sizinde öyle miuyku rutini falan da nasıl oluşur bilmiyorum daha çok minik 40ı çıksa sabah bir tık oyalıycam falan. Göbüş düşmedi banyo falan da yapamadık henüz
Kiraladın mı aldın mı canım? Hangisiydi eğer aldıysanCanım bitişikti dili kestirince emmeye başladı ama o emene kadar iki saatte bir falan sağdım. Sütümü arttırdım. Süt artınca o da daha iştahla emmeye başladı. Reddettiği mememi bile emdi ama tabi o dil operasyonu da etki etti baya. Ben hastane tipi sağma makinesi aldım. Evdeki o eller serbestle 2 ml çıkıyordu yarım saatte. Hastane tipinde 30 dakikada iki memeden 10 ml çıkıyordu ilk zamanlar
Kaçtı beybi? Bizim hastaneden çıkarken 5ti sonra 6.5 falan oldu, tekrar bakılıyor mu bu durumda acaba doktor çok maldı hiçbir şey soramadım7 küsüre düşmüştü bugün cano
Sağ olasın kuzum size de maşallahMaşallah maşallah böyle devam etsin inşallah. Ben çok korkar oldum güzel olan bir şeyde hemen nazar değecek diye o yüzden ilk lafım maşallah demek oluyor
Benim kv 3 4 gün yemek yaptı 1-2 gün de kaldı sonra ben kendim bakmak istediğim için yemeği hallettik bebeği uyuttuk emzirdik vs diyerek anlamasını sağladım ve sadece eşimle yürütüyoruz süreci. Böyle olunca mı bilmiyorum daha erken toparladığımı ve öğrendiğimi düşünüyorum. Ama bazen ağlama krizleri gelmiyor değilannemle aramın daha samimi olmasını ve yardımcı olmasını isterdim ama bu şekilde kimseyi istemedim açıkçası yanımda . Şöyle düşünüyorum da benim kızım doğum yapsa asla yalnız bırakmam öyle bağımız olurdu ki o da beni isterdi zaten diyorum. Onun haricinde iyiyiz şükür
Hiç reddetme bebeğim o destekleri yarın el ayak çekilince biz kalacağız baş başa bebişlerle, ev de bebek bakımı da hepsi elimize bakacak. Lohusalığın tadını çıkar boşverBen de laf ettim ama kv siz uyuyun diyor gece, ağladığında arada pışpış yapıyor falan ben de rahat sayılırım püü
iyiki annen var sana alan acmis ne guzel. benim de annem subat sonuna kadar bizde.Sağ olasın kuzum size de maşallahYorulman çok çok doğal 3-5 günden sonra kendin yaptıysan her şeyini.
bence de büyüklerin desteği çok önemli. Ben ilk bir hafta on gün birinin desteği olmadan yerimden bile doğrulamadım sağdan sola dönemedim yalnız olsam ne yapardım bilmiyorum. Annemden Allah razı olsun bin kere dedim hep, öf demeden baktı. Hatta hep şunu düşündüm benim ona bakmam gerekse böyle bakabilir miydim acaba, annelik bambaşka bir şey gerçekten
Cumartesi gidecekler, bizimkiler gittikten birkaç gün sonra eşimin annesi babası gelecek sonra bir ara da ablasıgil gelir gider onlar çok kalamazlar 3-4 gün muhtemelen. Kv kp 15-20 gün kalır gibi.
Ben bu süreci olabildiğince kendime yatırım yaparak geçirmeye çalışıyorum ya olaylara duygusal değil de mantığımla yaklaşarak. Mesela son bir haftadır gece biz eşimle yatak odasında yatıyoruz bebek içeride annemin yanında reflü yatağında yatıyor. Uyandığında annem beni çaldırıyor. Gidiyorum emziriyorum altını falan değiştiriyoruz tekrar uyutup anneme bırakıp geri yatmaya gidiyorum. O esnada gazı falan olursa bir daha uyanırsa annem idare ediyor. Çıkarıyor geri uyutuyor. Gün içinde uzun uzun duş alıp cilt bakımı falan yapabiliyorum. Bebeği uyutup onların gözetimine bırakıp. Ya da uykum gelince yine bebeği uyutup ben de odama geçip yatıyorum. Karnı tok olduktan sonra geri kalan her şeyini annem kardeşlerim falan da hallediyorlar. Ev işleri yemek konusunda zaten bir şey yaptırmadılar sağ olsunlar hep annem eşim falan ilgilendi. Bebeğin altını üstünü çoğunlukla annem değiştiriyor ben çok yoruluyorum o sırada diyeHem onlar da bebek hasretini gideriyorlar uzak şehirdeler zaten gittiklerinde birkaç ay yine görüşemeyiz falan. Ama bunlar tamamen benim kişisel tercihim. Her şeyini yapabiliyorum yapmasına, gelen desteği geri çevirmediğimde dinç ve enerjik oluyorum diğer türlü daha mutsuz agresif olurdum ben. Destek almak istememek de bir tercih saygı duyuyorum kesinlikle. Hepimiz kendimizi en rahat en mutlu hissedeceğimizi düşündüğümüz süreç yönetim biçimini seçmeliyiz. Zaten çok hızlı büyüyorlar göz açıp kapamadan en zorlu günler geride kalacak
Çok şüküriyiki annen var sana alan acmis ne guzel. benim de annem subat sonuna kadar bizde.
4-6-8-13.günlerde hep baktı doktor bizimkine, kan alarak bakmıyor bi aletle bakıyor ondan kolay bakılıyor herhalde. Bizim arttı ama 11-13 diye artmıştıKaçtı beybi? Bizim hastaneden çıkarken 5ti sonra 6.5 falan oldu, tekrar bakılıyor mu bu durumda acaba doktor çok maldı hiçbir şey soramadım
3. ve 5. günden sonra bir daha çağırılmayıp gittiği günlerde de hiç sarılık tahlili yapılmayan biz… Doktor gözüyle muayene etti sarılığı ikisinde de ve gönderdi. O kadar doğum paketi aldık çocuğumuzun gördüğü ilgiye bak püüü4-6-8-13.günlerde hep baktı doktor bizimkine, kan alarak bakmıyor bi aletle bakıyor ondan kolay bakılıyor herhalde. Bizim arttı ama 11-13 diye artmıştı