2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Dönüş için çok teşekkür ederim. Aslında aynı şekilde yapıyoruz. Ben sadece 45 ml olarak hipo organik mama veriyorum. Günde siz kaç sefer 60 ml mama veriyorsunuz? Benim mesela 5-6 yi buluyor mama. Göğsümden de sizin ki gibi 30-40 ml çıkıyor gün içerisinde sagma yaptığımda çıkan miktar o kadar çıkıyor. Benim de bugün itibari ile 25 günlük olduk.

Gözünüz aydın rabbim analı babalı büyütsün mis kokulu kızına kavuştun şükür
Darısı zinnureyn__ başına sağlıkla kolaylıkla bir doğum olur inşallah

kuzum emzik ver emmeye engel degil cok rshat edersin uzun vadede. Ada da emzik almiyor su an hic ne yaparsam yapayim az buyusun yine denicem. ilk cocugum emzik almisti cok rahat etmistik gece uykularinda asi zamanlarinda disarda agladiginda hemen sskinlestiriyordu
emzirme konusunda ben de ayniyim istedikce emziririyorum zaman araligi tutmadim hic ya da ne kadar emdi hessplamadim tamamen ne kadar talep o kadar meme seklinde gidiyorum iyi kilo aliyor..
sagim yapmana gerek yok artik duzenli emiyorsa mama da vermene gerek yok ikisini karistirma eger emzirmen fazlaysa zaten.
Onun disinda stres olma kuzum sen de olma bebis de olmasin. bebek bunlar bazen memeyi reddedesi gelir bazen az kilo alir bazen gelisimi birden hizlanir sen rahat ol
benim ilk cocugumda yaptigim hatayi sen yapma ilk 5 ay cok guzel emzirdim ailelerden uzaktik, ailelerin yanina bir gittim herkes soruyor ne kadar sutun geliyor az bence bilmem kimin kizinin cokmus yogurt bile yapiyor falan filan ben sagim yapip cc olarak olcemeye basladim. 30-40cc anca cikinc sutum az diye dusunup uzuldum daha da geriledi uzuntuden. 10. ayda cocuk tamamen birakti cunku sutun az diye mamaya basla baskisi yasadim cok fazla mama ve ek gida derken emmedi artik
simdi asla sagip olcmem bana ders oldu, sut bebege yetiyor kac cc ise onemli degil. deneyim olunca kimseyi de karistirmiyorum artik rahat ilerliyor surec boylece.
Hastanede dogum yaptigimda hastane turu makine istedim memeleri uyarsin sut icin diye hemsire hic onermedi bile gerek yok dedi uyaracaksan da cocuk emsin ystunden 2 saat gecsin oyle sagim yap sadece vok az on sut icin demisti bir kez uaptim vazgectim

Son düzenleme:
Bana da herkes şu buzluğa süt atıyormuş şu poşet poşet çıkıyormuş diye diye moralimi bozuyorlar . Benimde sağımda çıkmıyor en fazla 60 ml . Ama emziriyorum ve doyuyor yani . Sütüm olduğuna nasıl ikna edeceğim yani aha şimdi şu an memede elizkuş ve kenarlardan sütler akıyor kızıyorum ziyan etme diye niye yutmuyor onu da anlamıyorum zaten . Yani bu sütüm olduğunu göstermez mi ? İnsanlar sinirimi bozuyor çok . Mama veriyorum zehir gibi bakıyorlar . Kendimi suçluyorum neden ben buzluğa süt atamıyorum diye

ya iste es dost aile cok etkiliyor insani. hic sagip bakma bile emzir gitsin illa meme sert olcak diye birsey de yok, benim yumusak su an ama gayet guzel emiyor doyuyor kilo da aliyor.
beni ilk cocugumda o hataya dusurduler senin cocuk cok agliyor ac o yüzden, sutun az sagiyorsun cikmiyor, su kiz buzluga atiyormus bebegine yogurt yapiyormus ay bu laflardan psikolojik olarak olan sutum de sayelerinde gerilemisti.. ek gidaya da gecince cok ustunde durmamistim yine de emzirdim ama mama da vermeye baslamistim o sekilde 10. ayda kendi birakti bebek..
eger uzun soluklu emzirme istiyorsan kulaklarini tika insanlara, kolay degil biliyorum ama en iyi anne bilir ne zaman mama verir ne kadar cocugu doyar ne zaman emzirmeyi keser nasil ilerler

Hic k3ndini üzme canım. Bana da öyle videolar denk geliyor instagramda YouTube da kadın litrelik kavanozu dolduruyor tek sağımda. Banyo sularına falan döküyorlar dolaptaki sütlerden. ama 7 24 sağım halindeler. Emzirme yapmiyorlar sanki sadece sağıp veriyorlar. benim için de imkansız böyle bir süt bolluğu gerek de yok 60-70 içse doyuyorlar zaten. İlla midenin tam kapasite hacmini de almalarına gerek yok. Kilo alımı önemli bizim için o yolundaysa az mı çok mu hiç düşünmemek lazım. İhtiyaç halinde verirsin tabi yine mama.

Benimkinin de gazı cok arttı 2-3 gündür fenalardayız o yüzden dedim iyi ki cok erken yaptırmışım. Bana kalsa ben 1 haftalıkken aglamaları hiç başlamadan yaptıracaktım doktoru aradım 15-20 günlük olunca yapalım dedi diye beklemiştim

Ben de wellcare kullanıyorum 400 luk ama doktorum 4 damla demişti. Ben de fis fis olarak 4 doz verdim 1 haftadır. Şimdi arkasını okudum 1 fis diyor bebekler icin. Yanlış vermişim zararı olur mu ?
Yok 1 haftadan birsey olmaz zaten farklı bir durum gözlemlemedin anladıgım kadarıyla bundan sonra tek fısla ilerlersin

Yaa kuzum sağol iyiki varsın sanki hiç okumamışım gibi internette gördüğün herşeye inanma diyorlar. Sanki ben Google'dan yemek sayfasından çıkan emzirme bilgisini baz alıyorum, bilimsel araştırma yapmıyorum, doktor takip etmiyorum gibi.

Bizim de kilo konusu herkesi strese sokuyor. Mama vermek istemiyorum daha sık emzireyim doyar gibi hissediyorum ama kilo almaz korkusuyla eşim darlıyor mama da mama diye. Bazı zamanlar meme almıyor zaten o zamanlar mecbur kalıyorum ama meme verdik baktık kıpırdanıyor diye mama da vermek çok üzüyor beni

Uzun uzun yazmışsın ne iyi geldi, yaşlı göslerle okudummmm. Gerçekten bu üçüncü kişiler olayı bozuyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…