- 12 Temmuz 2022
- 24.509
- 88.790
400 olan mı?Ben iki bebeğimde de ocean kullanıyordum bunda da onu kullanırım büyük ihtimalle
Evet diğeri büyükler içindi galiba400 olan mı?
Temam cano bugün kontrolümüz var alayım ondan. Doktor bana da pedia d vermişti benim kullanmam da bebekte gaz yapar mı acaba ben de mi ocean alsamEvet diğeri büyükler içindi galiba
Gaz olayını bilmiyorum inan ki ben kendim de kullandım ocean ama başka markalar da kullandım galiba emzirme döneminde doktoruna sor istersenTemam cano bugün kontrolümüz var alayım ondan. Doktor bana da pedia d vermişti benim kullanmam da bebekte gaz yapar mı acaba ben de mi ocean alsam
Dönüş için çok teşekkür ederim. Aslında aynı şekilde yapıyoruz. Ben sadece 45 ml olarak hipo organik mama veriyorum. Günde siz kaç sefer 60 ml mama veriyorsunuz? Benim mesela 5-6 yi buluyor mama. Göğsümden de sizin ki gibi 30-40 ml çıkıyor gün içerisinde sagma yaptığımda çıkan miktar o kadar çıkıyor. Benim de bugün itibari ile 25 günlük olduk.Öncellikle eğer anne sütünüz yetiyorsa bir hafta anne sütü ile besleyip kilosuna baktırmanızda fayda var. Benim gittiğim ilk doktor onu önermişti. Ama ben bebeğimin aç olduğunu anladığım için doktorumunda önerisiyle hipp organik mama kullanıyorum. Her mama öncesi genellikle emziriyorum. Gündüzleri 2 saatte bir geceleri 3 saatte bir olacak şekilde besliyorum. Bazen kendi acıktığı için ağlıyor daha erken veriyorum. Mideleri gününe göre değişiyor. Benim bebeğim şimdi 23 günlük oldu. Midesi gittikçe büyüdüğü için önce meme veriyorum (ki benden 30cc süt geliyordur diye tahmin ediyorum) üstüne 60 cm mama veriyorum. Yorulunca bir kaç dakika bekleyip tekrar devam ediyorum. Bebekler ihtiyaç duyduğu kadarını alıp geri kalanını kusuyor zaten. Yedirdikten sonra mutlaka 20-30 dakika bekliyorum. Kusma vs durumu varsa takip etmek için. Boğulma riski olmaması açısından.
Gözünüz aydınÇok şükür kavuştuk güzel kızımlailk başta normal doğumu denedik suni sancıyla . Bi günün sonunda benim gücüm kalmadı ve bebeğim kanala girmedi dün sabah sezeryanla geldi dünyaya. Siz nasılsınız planlama yapıldı mı doğumun için
Tamam canım verelim çıkar çıkmaz da ocean alalım mademYan etkilerinde var cano ben yarın alcam ocean
Bıngıldağının kapanmasında vs çok önemliymiş D cano aksatma bence, devit de çok gaz yapıyormuş
kuzum emzik ver emmeye engel degil cok rshat edersin uzun vadede. Ada da emzik almiyor su an hic ne yaparsam yapayim az buyusun yine denicem. ilk cocugum emzik almisti cok rahat etmistik gece uykularinda asi zamanlarinda disarda agladiginda hemen sskinlestiriyorduGazını çıkarmaya çalışırken de aranıyor. Aç diye gene emziriyorum. Çok acayip bir döngüye girdik. 6 saat emmek nedir ya. Dün akşam 5fen gece 11e kadar emdi. Memelerim sümük gibi oldu. Tutacak ucu kalmadı yeminlen. Sanırım emziği ben de kullanacağım. Şuan geniş aile olarak bebeğe baktığımız için her kafadan ses çıkıyor emzik verme falan diye. Benim beynimi yıkıyorlar resmen ya. Dün çok ağlamalı ve kötü bir gün geçirdim. Sanki emzik verince kendim kolaya kaçmışın gibi hissettim veya hissettirildim
1 yaşına kadar 400 ünite 1 yaşında sonra 5 yasa kadar 600 ünite olanı kullanicazEvet diğeri büyükler içindi galiba
Bana da herkes şu buzluğa süt atıyormuş şu poşet poşet çıkıyormuş diye diye moralimi bozuyorlar . Benimde sağımda çıkmıyor en fazla 60 ml . Ama emziriyorum ve doyuyor yani . Sütüm olduğuna nasıl ikna edeceğim yani aha şimdi şu an memede elizkuş ve kenarlardan sütler akıyor kızıyorum ziyan etme diyekuzum emzik ver emmeye engel degil cok rshat edersin uzun vadede. Ada da emzik almiyor su an hic ne yaparsam yapayim az buyusun yine denicem. ilk cocugum emzik almisti cok rahat etmistik gece uykularinda asi zamanlarinda disarda agladiginda hemen sskinlestiriyordu
emzirme konusunda ben de ayniyim istedikce emziririyorum zaman araligi tutmadim hic ya da ne kadar emdi hessplamadim tamamen ne kadar talep o kadar meme seklinde gidiyorum iyi kilo aliyor..
sagim yapmana gerek yok artik duzenli emiyorsa mama da vermene gerek yok ikisini karistirma eger emzirmen fazlaysa zaten.
Onun disinda stres olma kuzum sen de olma bebis de olmasin. bebek bunlar bazen memeyi reddedesi gelir bazen az kilo alir bazen gelisimi birden hizlanir sen rahat ol
benim ilk cocugumda yaptigim hatayi sen yapma ilk 5 ay cok guzel emzirdim ailelerden uzaktik, ailelerin yanina bir gittim herkes soruyor ne kadar sutun geliyor az bence bilmem kimin kizinin cokmus yogurt bile yapiyor falan filan ben sagim yapip cc olarak olcemeye basladim. 30-40cc anca cikinc sutum az diye dusunup uzuldum daha da geriledi uzuntuden. 10. ayda cocuk tamamen birakti cunku sutun az diye mamaya basla baskisi yasadim cok fazla mama ve ek gida derken emmedi artik
simdi asla sagip olcmem bana ders oldu, sut bebege yetiyor kac cc ise onemli degil. deneyim olunca kimseyi de karistirmiyorum artik rahat ilerliyor surec boylece.
Hastanede dogum yaptigimda hastane turu makine istedim memeleri uyarsin sut icin diye hemsire hic onermedi bile gerek yok dedi uyaracaksan da cocuk emsin ystunden 2 saat gecsin oyle sagim yap sadece vok az on sut icin demisti bir kez uaptim vazgectim
Wellcare kullanıyorum 400lük, ocean da iyidir ama400 olan mı?
ya iste es dost aile cok etkiliyor insani. hic sagip bakma bile emzir gitsin illa meme sert olcak diye birsey de yok, benim yumusak su an ama gayet guzel emiyor doyuyor kilo da aliyor.Bana da herkes şu buzluğa süt atıyormuş şu poşet poşet çıkıyormuş diye diye moralimi bozuyorlar . Benimde sağımda çıkmıyor en fazla 60 ml . Ama emziriyorum ve doyuyor yani . Sütüm olduğuna nasıl ikna edeceğim yani aha şimdi şu an memede elizkuş ve kenarlardan sütler akıyor kızıyorum ziyan etme diyeniye yutmuyor onu da anlamıyorum zaten . Yani bu sütüm olduğunu göstermez mi ? İnsanlar sinirimi bozuyor çok . Mama veriyorum zehir gibi bakıyorlar . Kendimi suçluyorum neden ben buzluğa süt atamıyorum diye
Ben de wellcare kullanıyorum 400 luk ama doktorum 4 damla demişti. Ben de fis fis olarak 4 doz verdim 1 haftadır. Şimdi arkasını okudum 1 fis diyor bebekler icin. Yanlış vermişim zararı olur mu ?Wellcare kullanıyorum 400lük, ocean da iyidir ama
Hic k3ndini üzme canım. Bana da öyle videolar denk geliyor instagramda YouTube da kadın litrelik kavanozu dolduruyor tek sağımda. Banyo sularına falan döküyorlar dolaptaki sütlerden.Bana da herkes şu buzluğa süt atıyormuş şu poşet poşet çıkıyormuş diye diye moralimi bozuyorlar . Benimde sağımda çıkmıyor en fazla 60 ml . Ama emziriyorum ve doyuyor yani . Sütüm olduğuna nasıl ikna edeceğim yani aha şimdi şu an memede elizkuş ve kenarlardan sütler akıyor kızıyorum ziyan etme diyeniye yutmuyor onu da anlamıyorum zaten . Yani bu sütüm olduğunu göstermez mi ? İnsanlar sinirimi bozuyor çok . Mama veriyorum zehir gibi bakıyorlar . Kendimi suçluyorum neden ben buzluğa süt atamıyorum diye
Benimkinin de gazı cok arttı 2-3 gündür fenalardayız o yüzden dedim iyi ki cok erken yaptırmışım. Bana kalsa ben 1 haftalıkken aglamaları hiç başlamadan yaptıracaktım doktoru aradım 15-20 günlük olunca yapalım dedi diye beklemiştimya benim bebe şu an da ağlıyor ki. ben de erken yaptırmak istiyordum ama her bez değişiminde kıyamet kopuyor çıplak öıplak kucağıma alıyorum sakinleşsşn diye. sünnet okurken öyle olursa katılır kesin. 13 günlüğüz inş huy değişir biraz ya kırkına kadar
Yok 1 haftadan birsey olmaz zaten farklı bir durum gözlemlemedin anladıgım kadarıyla bundan sonra tek fısla ilerlersinBen de wellcare kullanıyorum 400 luk ama doktorum 4 damla demişti. Ben de fis fis olarak 4 doz verdim 1 haftadır. Şimdi arkasını okudum 1 fis diyor bebekler icin. Yanlış vermişim zararı olur mu ?
Yaa kuzum sağol iyiki varsınKimseyi dinleme gün geldiğinde bebeğe tek başına bakıcak kişi sensin bırak kararı sen ver. Bence kesinlikle de emzik ver ve alışsın ilerde kabul etmeyebilir. Ben daha hastanede verdim. Osman gönülal da hatta emzik kullanınını öneriyor.
Gozlemlemedim evet, teşekkürlerYok 1 haftadan birsey olmaz zaten farklı bir durum gözlemlemedin anladıgım kadarıyla bundan sonra tek fısla ilerlersin
Uzun uzun yazmışsın ne iyi geldi, yaşlı göslerle okudummmm. Gerçekten bu üçüncü kişiler olayı bozuyor ya.kuzum emzik ver emmeye engel degil cok rshat edersin uzun vadede. Ada da emzik almiyor su an hic ne yaparsam yapayim az buyusun yine denicem. ilk cocugum emzik almisti cok rahat etmistik gece uykularinda asi zamanlarinda disarda agladiginda hemen sskinlestiriyordu
emzirme konusunda ben de ayniyim istedikce emziririyorum zaman araligi tutmadim hic ya da ne kadar emdi hessplamadim tamamen ne kadar talep o kadar meme seklinde gidiyorum iyi kilo aliyor..
sagim yapmana gerek yok artik duzenli emiyorsa mama da vermene gerek yok ikisini karistirma eger emzirmen fazlaysa zaten.
Onun disinda stres olma kuzum sen de olma bebis de olmasin. bebek bunlar bazen memeyi reddedesi gelir bazen az kilo alir bazen gelisimi birden hizlanir sen rahat ol
benim ilk cocugumda yaptigim hatayi sen yapma ilk 5 ay cok guzel emzirdim ailelerden uzaktik, ailelerin yanina bir gittim herkes soruyor ne kadar sutun geliyor az bence bilmem kimin kizinin cokmus yogurt bile yapiyor falan filan ben sagim yapip cc olarak olcemeye basladim. 30-40cc anca cikinc sutum az diye dusunup uzuldum daha da geriledi uzuntuden. 10. ayda cocuk tamamen birakti cunku sutun az diye mamaya basla baskisi yasadim cok fazla mama ve ek gida derken emmedi artik
simdi asla sagip olcmem bana ders oldu, sut bebege yetiyor kac cc ise onemli degil. deneyim olunca kimseyi de karistirmiyorum artik rahat ilerliyor surec boylece.
Hastanede dogum yaptigimda hastane turu makine istedim memeleri uyarsin sut icin diye hemsire hic onermedi bile gerek yok dedi uyaracaksan da cocuk emsin ystunden 2 saat gecsin oyle sagim yap sadece vok az on sut icin demisti bir kez uaptim vazgectim