2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Bebişe D vitamini olarak ne kullanıyorsunuz? Bana pedia d verdi doktor kendim de onu kullandım hamilelik süresince ama o mu gaz yapıyor diyorum prospektüsünde yan etkilerinde yazıyor da zaten
Devit verdi de ben kendi ilaçlarım gibi onu da düzenli kullanamadım hiç ne tiroit ilacı ne kan ilacı ne d vitamini hiçbirini kullanmadık biz daha 3-5 kereden fazla. D vitamini öğleden önce ve tokken vermeye dikkat etmek gerekiyormuş. Öğleden sonra özellikle de akşam saatlerinde verilen d vitamini de uykusuzluğa huzursuzluğa sebebiyet verebiliyormuş. Yağda çözündüğü için de tokken vermek emilimi mümkün kılıyormuş cano.

Sarılık değeri hep düşüktü canım 5 civarıydı. Kilo kaybı olunca mama verdi doktor. İki gün aktif mama verdim. Ememedi. Hem dili bitişik çıktı, hem benim memeler taş oldu falan. Sağma yapıyordum. Sütüm arttı. Bu sefer de memeden ayrılmıyor. Memedeyken uyuyor, yerine asla yatmıyor. Mamayı günde bire düşürdüm gibi. Onu da acaba aç da mı uyumuyor, memeden ayrılmıyor diye veriyorum. Zaten aç gibi de almıyor mamayı. Verdiniz boşa gitmesin der gibi hüpletiyor. Dayanamadım emzik verdim dün. Dün 17.30dan 23.00e kadar beni aktif emdi. Sonra emzik verdim yarım saat onu emdi. Uyuduğumuzda saat 2iydi. Bi de uyanık duruyor. Ona da üzülüyorum. Gerçi emerken uyuyor sanırım arada. Ay valla eve tartı alıp, tartıp durasım var. Sonraki kontrol 18 günlükken. Daha 9. Günümüzdeyiz

Yok yok acliktan deil o gazı varsa ondan da o cok cok emiyo emziği sanırsın hiç emmemis sindirmek içinde yapiyolar ben hastanede denedim tuttu hemen evde verdim uyurken istiyo karnı toksa meme istiyosa veriyorum hemen sakinlesiyo
Gazını çıkarmaya çalışırken de aranıyor. Aç diye gene emziriyorum. Çok acayip bir döngüye girdik. 6 saat emmek nedir ya. Dün akşam 5fen gece 11e kadar emdi. Memelerim sümük gibi oldu. Tutacak ucu kalmadı yeminlen. Sanırım emziği ben de kullanacağım. Şuan geniş aile olarak bebeğe baktığımız için her kafadan ses çıkıyor emzik verme falan diye. Benim beynimi yıkıyorlar resmen ya. Dün çok ağlamalı ve kötü bir gün geçirdim. Sanki emzik verince kendim kolaya kaçmışın gibi hissettim veya hissettirildim

Evet canım aynen dediğin gibi korkuyorum. Memeyi reddederse diye. Bi de işte evde her kafadan ses çıkıyor. Sanırım emzik verdim diye eleştirecekler diye de aşırı gerildim dün, baya ağladım. Doğru demiş Doktor'un valla mantıklı

Benimki de hala da gazı var. Ne yapıcaz bilmem

Bize de pedia d verdi. Onu kullanıyoruz o bitince ocean almak istiyordum ama o yapıyorsa gazı erkenden alayım oceana geçeyim
Yan etkilerinde var cano ben yarın alcam ocean
Bıngıldağının kapanmasında vs çok önemliymiş D cano aksatma bence, devit de çok gaz yapıyormuş

Kimseyi dinleme gün geldiğinde bebeğe tek başına bakıcak kişi sensin bırak kararı sen ver. Bence kesinlikle de emzik ver ve alışsın ilerde kabul etmeyebilir. Ben daha hastanede verdim. Osman gönülal da hatta emzik kullanınını öneriyor.

Ben de ocean alacağım sanırım ya devit vermek de içimden gelmedi pek kendimde hiç faydasını görmezdim belki de ondan içirmedim doğru düzgün
Ama bir an önce al canım bebek için bağışıklığı için çok önemli ocean ve deca tabs ikisi de çok iyi güvenilir marka ikisinden biri olur

Günaydın hanımlar.
Sanırım uçuk çıkarıyorum bebeğimi emzirirken bu uçuk baya canımı sıkar ya ne yapacağım bilemiyorum hemen antibiyotikli krem falan sürdüm . Ama ayda 1 uçuk çıkarmaktan da çok sıkıldım artık bebeğim var keşke hiç çıkmasa….

merhaba, ilk bebegimde ben de herseyi denemiş fayda görmemiştim. tahinin üzerinde biriken yağı sur demisti biri ise yaramışti. belki size de iyi gelir. gumus kapakla birlikte. bir de sizlama var demiştiniz okudum bir kaç sayfa öncesinde,sızlama fazla sut salgıladığinda bebek hepsini içemeyince de oluyordu ben de sagmayla desteklemistim.

Canım ben de ilk anneligimde uçuk çıkarmıştım bebegim 1 aylikti yaklaşık 10 gün hiç öpüp koklayamadim. Maskeyle dolaştım. Çok sinir bozucu anlıyorum seni. Yalnız o dediğin antibiyotikli krem uçuk kremi gibi bir şey mi bilmiyorum. Bana izin vermemişti doktor uçuk kreminin içinde de aynı etken madde var sütten geçiyor bebeğe diye. O yüzden bi doktora ya da eczacıya danış istersen.

Peki mama+ meme nasıl ilerleyerek devam ettiniz? Günde kaç defa kaç saat ara ile? Ve hangi mamayi kullandınız? Arzuuu34
Öncellikle eğer anne sütünüz yetiyorsa bir hafta anne sütü ile besleyip kilosuna baktırmanızda fayda var. Benim gittiğim ilk doktor onu önermişti. Ama ben bebeğimin aç olduğunu anladığım için doktorumunda önerisiyle hipp organik mama kullanıyorum. Her mama öncesi genellikle emziriyorum. Gündüzleri 2 saatte bir geceleri 3 saatte bir olacak şekilde besliyorum. Bazen kendi acıktığı için ağlıyor daha erken veriyorum. Mideleri gününe göre değişiyor. Benim bebeğim şimdi 23 günlük oldu. Midesi gittikçe büyüdüğü için önce meme veriyorum (ki benden 30cc süt geliyordur diye tahmin ediyorum) üstüne 60 cm mama veriyorum. Yorulunca bir kaç dakika bekleyip tekrar devam ediyorum. Bebekler ihtiyaç duyduğu kadarını alıp geri kalanını kusuyor zaten. Yedirdikten sonra mutlaka 20-30 dakika bekliyorum. Kusma vs durumu varsa takip etmek için. Boğulma riski olmaması açısından.

Maş

red yasamadınız mı
Bu çok değişken olabiliyormuş. meme reddi yaşamadım henüz ama bazen 2.aydan sonra red olabiliyormuş. Mesela benim bebeğim meme reddi yaparken sizinki memeye devam edebiliyormuş falan. Gittiğim ikinci doktora önce meme sonra mama veriyorum dedim. Doğru olanı yapmışsın dedi. Çünkü ben sütümün yetmediğine emindim aç bir şekilde çocuğu yatırmak istemedim. Anne sütünü attıracak takviyelerde alıp sık emzirmeye çalışıyorum ama artık olduğu kadar. Eğer mama ve meme olarak giderse sütüm artana bebek toparlanana kadar bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Siz yine de kendi doktorunuza mutlaka danışın.

Ah maske ile dolaşmak koklayamamak çok zor
Hamileliğimde zona çıkarmıştım ben o zaman vermişti doktorum. Uçuk kremi değil canım çok sağol önerilerin için

Geçmiş olsun canım Allah analı babalı büyütsün. Yok benim 40. Haftam yarın doluyor kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor bende bilmiyorum

Bebişe D vitamini olarak ne kullanıyorsunuz? Bana pedia d verdi doktor kendim de onu kullandım hamilelik süresince ama o mu gaz yapıyor diyorum prospektüsünde yan etkilerinde yazıyor da zaten
Bize hem ondan hem decatab verdi d vitamini biraz düşük çıktığı için ama bilmiyordum gaz yaptığını az kaldı zaten bitince onu kullanmıyacam decatabda aynı zamanda a ve e vitamini var içeriğinde zeytinyağda var o sanki iyi gelir tek başına gibi değerleri düzelince ona devam ederiz biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…