2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
kızlar o kadar bunaldım ki oturup ağladım artık. bebek resmen öksürüyor. dün doktora götürdük baktı ciğerne falan bir şey yok sadece burnunu sf sık dedi. aspiratöre de izin vermedi. bir aydan önce onu kullanmıyoruz dedi. sümük geri aktığı için mi öksürüyor bilmiyorum. gece hep öksürdü. az önce yine kriz geldi. 2 dk hiç durmadan öksürmüştür. küçücük bebe niye öksürür yani. sonra aspiratörle çektim burnunu birazcık rahatladı gibi. ıkınırken falan peşinden hemen öksürük geliyor. 😞

merhaba, ilk bebegimde ben de herseyi denemiş fayda görmemiştim. tahinin üzerinde biriken yağı sur demisti biri ise yaramışti. belki size de iyi gelir. gumus kapakla birlikte. bir de sizlama var demiştiniz okudum bir kaç sayfa öncesinde,sızlama fazla sut salgıladığinda bebek hepsini içemeyince de oluyordu ben de sagmayla desteklemistim.
Merhaba
Süt salımı bence de fazla devamlı akıyor çünkü hem gümüş kapak hem göğüs pedi koymama rağmen atletin bir tarafı tamamen ıslanmıştı. Ama sağım da çok fazla acıtıyor yani elle zorlayabilirim de makineye dayanamam gibi :KK43: Tahin yağını duydum denemedim deneyeyim madem. İnşallah fayda sağlar artık bir şeyler :KK43: Onu da silmek gerekiyor değil mi emzirme öncesi?

Kızlar ya bizim bebiş gün içinde emip gazı çıkıp uyuyor gayet güzel. 2 saate bir uyandırıp emziriyorum kolayca uyuyor. Ama gece bizimde uyuyacağımız zaman emiyor gazı çıkıyor altı temiz ama asla uykuya geçemiyor koyduğum an uyanıp mızmızlanıyor tekrar emzir gaz çıkar tek uyut sürekli bu döngü sürüyor bazen sinirleniyorum kendime kızıyorum sonra da. Zar zor uyuyor gece emzirmeye kalktığımda yine aynı döngü oluyor emiyor birsürü gazı çıkıyor her şey tam memeden kalkınca ya da uyudu yatağa koyunca pat kalkıyor ağlıyor. Sizinde öyle mi 🥲uyku rutini falan da nasıl oluşur bilmiyorum daha çok minik 40ı çıksa sabah bir tık oyalıycam falan. Göbüş düşmedi banyo falan da yapamadık henüz

Bebo doğduğunda tombuldu ya şimdi doğum kilosuna geldi ama çok zayıf geliyor gözüme doğduğu zaman göre🥹bide karardı gibi😄ilk doğduğunda bu kadar kara değildi

kızlar o kadar bunaldım ki oturup ağladım artık. bebek resmen öksürüyor. dün doktora götürdük baktı ciğerne falan bir şey yok sadece burnunu sf sık dedi. aspiratöre de izin vermedi. bir aydan önce onu kullanmıyoruz dedi. sümük geri aktığı için mi öksürüyor bilmiyorum. gece hep öksürdü. az önce yine kriz geldi. 2 dk hiç durmadan öksürmüştür. küçücük bebe niye öksürür yani. sonra aspiratörle çektim burnunu birazcık rahatladı gibi. ıkınırken falan peşinden hemen öksürük geliyor. 😞
Çok üzüldüm canım ya geçmiş olsun. Sf inşallah iyi gelir. Buhar falan önermedi mi

Kızlar ya bizim bebiş gün içinde emip gazı çıkıp uyuyor gayet güzel. 2 saate bir uyandırıp emziriyorum kolayca uyuyor. Ama gece bizimde uyuyacağımız zaman emiyor gazı çıkıyor altı temiz ama asla uykuya geçemiyor koyduğum an uyanıp mızmızlanıyor tekrar emzir gaz çıkar tek uyut sürekli bu döngü sürüyor bazen sinirleniyorum kendime kızıyorum sonra da. Zar zor uyuyor gece emzirmeye kalktığımda yine aynı döngü oluyor emiyor birsürü gazı çıkıyor her şey tam memeden kalkınca ya da uyudu yatağa koyunca pat kalkıyor ağlıyor. Sizinde öyle mi 🥲uyku rutini falan da nasıl oluşur bilmiyorum daha çok minik 40ı çıksa sabah bir tık oyalıycam falan. Göbüş düşmedi banyo falan da yapamadık henüz
Gece gündüz ayrımı istiyor minik kuş zamanla oturur inşallah. Evet rutinler için daha erken gibi ama ben başladım canım. Gündüz baska odalarda da uyuyor genelde seste uyuyor. Gece yatak odasından çıkmıyoruz ışık acmiyoruz kaka yoksa bez degismiyorum gibi.

Çok üzüldüm canım ya geçmiş olsun. Sf inşallah iyi gelir. Buhar falan önermedi mi
ya önermedi ama biz tam çıkarken sorduk evde makine var yapalım mı diye yapabilirsiniz dedi. sadece sf koyabilirsiniz içine dedi. henüz yapmadım iyi gelir mi ki deneyeyim onu da. küçücük bebek elimden bi şey gelmiyor emzirmek dışında. yatırırlar diye çok korkuyorum

Benim bebiş de 2. Beslemeden sonra çok zor uyur oldu, önceden böyle değildi gayet güzel uyuyordu gece. Şimdi 1 saat falan uyuyup uyanıyor, bu gece neredeyse hiç uyumadım gibi bir şey. Olsun diyorum kendi kendime ozlicem bugünlerini eminim. Her yeni gün yeni bir güncelleme yükleniyor kabul edip yola devam, yapacak başka bir şey yok😃

ya iste es dost aile cok etkiliyor insani. hic sagip bakma bile emzir gitsin illa meme sert olcak diye birsey de yok, benim yumusak su an ama gayet guzel emiyor doyuyor kilo da aliyor.
beni ilk cocugumda o hataya dusurduler senin cocuk cok agliyor ac o yüzden, sutun az sagiyorsun cikmiyor, su kiz buzluga atiyormus bebegine yogurt yapiyormus ay bu laflardan psikolojik olarak olan sutum de sayelerinde gerilemisti.. ek gidaya da gecince cok ustunde durmamistim yine de emzirdim ama mama da vermeye baslamistim o sekilde 10. ayda kendi birakti bebek..
eger uzun soluklu emzirme istiyorsan kulaklarini tika insanlara, kolay degil biliyorum ama en iyi anne bilir ne zaman mama verir ne kadar cocugu doyar ne zaman emzirmeyi keser nasil ilerler
Doğru diyorsun galiba ilk çocukta en çok yıpratan şey insanlar oluyor ikinci de dinlememeyi öğreniyorsun . Dediklerini dikkate alacağım teşekkür ederim ☺️🙏

ya önermedi ama biz tam çıkarken sorduk evde makine var yapalım mı diye yapabilirsiniz dedi. sadece sf koyabilirsiniz içine dedi. henüz yapmadım iyi gelir mi ki deneyeyim onu da. küçücük bebek elimden bi şey gelmiyor emzirmek dışında. yatırırlar diye çok korkuyorum
İlaçsız olunca kullanılır diye düşündüm sf ile ciğerleri temizse demekki yumuşatmak lazım üst solunum yollarını. Dene bakalım inşallah şifa olur

Çok şükür kavuştuk güzel kızımla🥰 ilk başta normal doğumu denedik suni sancıyla . Bi günün sonunda benim gücüm kalmadı ve bebeğim kanala girmedi dün sabah sezeryanla geldi dünyaya. Siz nasılsınız planlama yapıldı mı doğumun için
Gözün aydın canım sağlıkla büyütün inşallah ❤️🥰🙏 Doğum bilgilerini alabilirsek tabloya da eklerim ☺️

Merhaba
Süt salımı bence de fazla devamlı akıyor çünkü hem gümüş kapak hem göğüs pedi koymama rağmen atletin bir tarafı tamamen ıslanmıştı. Ama sağım da çok fazla acıtıyor yani elle zorlayabilirim de makineye dayanamam gibi :KK43: Tahin yağını duydum denemedim deneyeyim madem. İnşallah fayda sağlar artık bir şeyler :KK43: Onu da silmek gerekiyor değil mi emzirme öncesi?
evet tabi silmek mümkünse yıkamak gerek. ilk bebeginiz göğüsler alışana kadsr aciyor malesef ama geçiyor inanın. insALLAH sifa bulursunuz. gumus kapagi mutlaka kapatın üstüne. bir de ped belki tahriş yapar o da sureci uzatabilir .

Selam kızlar mart annelerinden geliyorum. 1 no bebek bezi kaçlık paket önerirsiniz? 240lık 1 paket aldım, 1 no için yeterli mi sizce?

Çok savaşıyor memeyle, 8-12 beslenme için benim yarım saat arayla memeye almam lazım :KK43:
merhaba,farkli pozisyonlarda emzirmeyi denediniz mi? belki denemissinizdir okuyamadim her sayfayı. ama bazi bebekler baska pozisyonlarda güzel emiyor. benim de tek göğsümü normal yatar pozisyonda almıyordu. koltuk altına doğru dikey yatırıp deneyince aliyordu.belki denersiniz siz de .

Ay kızlar bebem memeden ayrılmıyor. Aç mı diye paranoya oluyorum. 3 saat emiyor. Dayanamadım emzik verdim. Kırk yıllık emici gibi emiyor. 8. Günlüğüz. Siz Emzik verdiniz mi? Bi de aç olsa memede ağlar demi? Sakinleşmezdi heralde? Kafayı yicem
Sadece ac olduğu icin degil sizi ozledigi icin de meme de kalabilir, kendini sakinleştirmek icin de meme isteyebilir dünyaya uyumlanmaya calisiyor. ac olsa ağlar bir de aglama şekilleri var videoları ona bir bakin . fikir verir neden ağladığına dair. emzik oneriyorlar kaygi etmeyin zaten surekli vermezsiniz onun da rutini oluşur.

ya benim bebe şu an da ağlıyor ki. ben de erken yaptırmak istiyordum ama her bez değişiminde kıyamet kopuyor çıplak öıplak kucağıma alıyorum sakinleşsşn diye. sünnet okurken öyle olursa katılır kesin. 13 günlüğüz inş huy değişir biraz ya kırkına kadar
sunnet için kilo alımına bakarak karar verin. hızlı kilo alan bebeklerde yeni doğan dönemi sünnetlerinde yapışıklık vs olabiliyor bu yüzden önerilmiyor aklınızda olsun.

Gazını çıkarmaya çalışırken de aranıyor. Aç diye gene emziriyorum. Çok acayip bir döngüye girdik. 6 saat emmek nedir ya. Dün akşam 5fen gece 11e kadar emdi. Memelerim sümük gibi oldu. Tutacak ucu kalmadı yeminlen. Sanırım emziği ben de kullanacağım. Şuan geniş aile olarak bebeğe baktığımız için her kafadan ses çıkıyor emzik verme falan diye. Benim beynimi yıkıyorlar resmen ya. Dün çok ağlamalı ve kötü bir gün geçirdim. Sanki emzik verince kendim kolaya kaçmışın gibi hissettim veya hissettirildim ☹️
Kiz keske alsa benimki hemen emzik veririm . Rahatlik emzik. Aralarda gece uykusu icin , krizler icin benimki 1 dk aliyo almiyo anliyoki bundan bana sut gelmicek atiyor. 😢 sen icinden geldigi gibi yap bosver diger insanlari senin cocugum yani kotulugunu isteyecek degilsin.

X