2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Maşallah canım darısı başımıza

Çok savaşıyor memeyle, 8-12 beslenme için benim yarım saat arayla memeye almam lazım
Canım bence savasmasinin sebebini bulmalısın. Yani derdi memeyle mi beslenme ile mi? Memeyi reddedip biberonu hemen tutup içiyor mu yoksa onunla da mi savaşıyor? Dil bağı falan bakıldı mi? Kilo alımını da çok etkiliyor çünkü. Ya da gazı var o yüzden mi zorlanıyor hem emmek istiyor hem uzaklaşıyor kızıyor gibi mi?

İnşallah geçer. Ameliyat zor. Üzerine hafif baskı yapacak birşey koyup bağlayacağım bizimkiler öyle yaparmış. Sizler yapıyor musunuz bilmiyorum

Biberon 1 kere verdim onda da zaman geçince baktığımda azalmadığı için sinir oldum yani iyi bişidir belki ama yoruyor gece falan uğraşamazdım öyle. Kaşıkla veriyoruz mamayı, o da alışkanlık yapmaz deniyor bilmiyorum. Burnu tıkanık oluyor bazen buhar makinesini önden açıyorum. Altı az bişi pis bile olsa emmek istemiyor altını önden açıyorum. Gazı oluyor genelde ama evet i love you masajı yapıyorum sonra bi tık daha rahatlıyor. Alışma evresi diye düşünüyorum hem onun bana hem benim ona, nelerden rahatsız olduğunu vs anlamaya çalışıyorum

Ayy ben alıyım bundn ya parası bişi diilmiş nelere harcıyoz bizim ev deliler evi olcak yoksa yakında bagırıp aglayan aglayana

Ay ne biliyim çatlıcak gibi olunca 1-2 damla vermiştik ama yapmamak daha iyi doğru diyosunuz bebek zeytinyağı alayım dursun yine de
Ya bizim bebiki sünnet yapan doktor uyarmak için 4-5 günde bir gliserin kansuk fitil verebilirsiniz dedi ama bizde kabızlık olmadıgı için vermedim gaza faydası olur mu bilemediö. Gazdan karmı cok sert ve şişti o yüzden söylemişti doktor normalde kabızlık için kullanılan fitil bir kere dene istersen

Benim doktorun hesabina göre bir ayda en az 750 gr almış olması gerekiyormuş. Bana çok kitabi geldi bu durum, her bebek farklı sonuçta ne bileyim 650 olsa çok büyük problem mi sanki
Persentil eğrisi var ya canım onu baz alıyorlar ve her çocuğun doğum kilosunu boyunu. O egride ivme kazanması lazım. Senin doktorun ortalama bir değer vermiş hatta genelde en az 600 derler ilk 3 ay için 1 kilo almasını beklerler aylik

Canım sünnet kızarıklıgi kaç güne geçiyor? Dün oldu oğlum da

Bir de bizim bebiş zaten küçük doğdu, kilo alımı anne karnında durduğu için suni ile doğurdum hatta 38+5 te. Doğum kilosunu geçtik bizde, dediğiniz gibi çocuğu uykudan etmek zoruma gidiyor.
Sen yine doktora sor bence ama gece uykusunda 4 saati geçmedikten sonra sıkıntı olmaz bence. Benim 4 saati geçtiği oldu bir kez ben de panik oldum ama baktım ki çocuk onu gün içinde onu telafi ediyor. Bebişler kendi de ayarlıyor. Gece uyumadıysa gündüz uyuyor. Gece az yediyse gündüz daha çok yiyor.

Persentil egrisine baktim şu an tam alt sinirdayiz, sorun yoktur diye düşünüyorum. Öbür ay bakicaz artik

Oo sen zaten her şeyi fazlasıyla yapiyormussun canım. Senin oğlan keyifci çıkmış her şey tamam olsun ben öyle emiyim diyor

Kızlar erkek anası bacılarım. Erken sünnet düşünüyorsanız gece kalmayın derim. Bizim bebişi kontrole götürdüğümüzde bir bebegi sünnet ediyordu doktor 4 aylıkmış. Allahım ne agladı ne bagırdı o cocuk içim gitti hiç susmadj bitene kadar. İyi ki daha küçük yaptırmışız dedim. Sedyeye elinden kolundan baglıyorlar cünkü bebekler sırtüstü yatmak ve baglanmak istemedikleri için 3 aydan sonra durmuyor aglıyormuş aklınızda olsun bizimki aglayacak gbi oldu sagdıgım sütü içirmiştim biberonla rahat gecti 19 günlüktü

Persentil egrisine baktim şu an tam alt sinirdayiz, sorun yoktur diye düşünüyorum. Öbür ay bakicaz artik
Bu daha ilk adım muhtemelen bir şey demezler. Sonraki aylarda artmasını beklerler. Bazen de kilo hep %10lardadir aynı çizgide gittiği için bunu da sorun etmezler. Ama düşmemesi lazim. Ve boyla kilonun da farkının çok olmaması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…