2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Ben de uyandırmıyorum kendi ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum. Gün içinde de gece de öyle. Tabi uzmanına sorun siz yine de ama benim düşünceme göre sarılık riski kalmadıysa, kilo alımı iyiyse, çişli kakalı bez sayısı yeterliyse uyandırmamak daha iyi gibi.
Aynen öyle cnm
Bizimki de günde 1 ya da 2 günde 1 yapıyor. Zeytinyağı içirin dedi doktor 3 gündür yapmıyor deyince o iyi geldi tabii ama sürekli içirmek de çok istemiyorum
Orang zeytinyagi bence icirme çok küçük en azından ek gıdaya geçene kadar Allah korusun bana mantıklı gelmedi ama popoyu kulak cubuguyla uyariyolar onuda 5 günden önce yapma alisiyolar sonra uyarilmadan yapmiyolar ben soyliyim

Haklısın canım zamanla geçecek inşallah şu an her şey anlık, minicik rahatlatırsa rahatlatıyor. Aslında duşta değen su bile sinirlerimi bozuyor hiç rahatlatmıyor acıtıyormuş gibi hissediyorum artık o kadar hassas olmuş ki dokunmak kımıldamak oturup kalkmak bile hatırlatıyor acıtıyor. Of ya şu an ne istiyorum kırkımız çıkmış olsun bu ağrılar geçsin, eve gelen gelsin giden gitsin bir an önce kendi başımıza kalalım 😑
Ay evet o ilk duş aldığımız zamanlar asla suyun goguslerime değsin istemedim aciyodu 😔😔 bizimde cuma günü kirkimiz cikiyo kısmetse
Bir buçuk saat en geç iki buçuk saatte bir emziriyorum artık kendi uyanıyor bir saat bir buçuk saat olunca uzun mu tutuyorum bilmiyorum ki. Mama sma aldım onda çok gaz yaptı fıtığı da var fazla ağlamasın diye kestim mamayı doktor yeterli diyince süt
Bizimde fıtığımiz var malesef büyük kiziminda dogustandi böyle onun geçmedi 3 yaşında ameliyat ettirdim inşallah bu kiziminki gecer
Bnm 2 numero yeni dogdugunda diil de 2 aylık falandı sanırım 3-4 günde bir yapmaya baslamıştı hatta bi kere 9 gün olmuştu artık o gün lavman aldım yapıcaktım da yapmıştı kakasını. Cok da rahatsız gbi diildi ama ben rahatsız olmuştum ☺️
Hiç sorma ya keyifleri yerinde bız onlardan çok dertleniyorjz stres basiyo bizi🤣

Gündüz ben de dediğiniz gibi yapıyorum min 1.5 saatte acikiyor zaten. Akşam son beslenmeyi 10 da yapıp yatıyoruz. Uyandirmasam uyanmaz ama mecbur gece 1 gibi kaldırıyorum. Sonra uyuması da zor oluyor çocumun, sanki rahatını bozuyormusum gibi geliyor zorla uyandırarak 😐
Ben de uyandırıyordum uyukluyor ayılamıyor emmiyordu. Doğum kilosuna ulaştı, çişli bez sayıları iyi sarılık riski de yok şuan bırakıyorum ben maksimum 3.5 saatte kendisi acıkıyor uyanıyor zaten o da her zaman değil. Normalde 1 saatte de uyanıp emdiği oluyor ama gece ilk uykuda genelde uyuyor. Doktorun bir tanesi 2.5 - 3 saati geçmesin dedi bir tanesi de maksimum 4 saat olabilir dedi ( bir iki kez uyuyakalmıştım). Gece sıkıntımız şu emdikten sonra saatlerce uyumuyor 2 saat geçiyor hala sancı çekiyor dalamıyor bu sefer tekrar emzirme saati geliyor. Her gece 2’den 5’e kadar uğraşıyorum en son bende ağlama krizine giriyorum

Aynen öyle cnm

Orang zeytinyagi bence icirme çok küçük en azından ek gıdaya geçene kadar Allah korusun bana mantıklı gelmedi ama popoyu kulak cubuguyla uyariyolar onuda 5 günden önce yapma alisiyolar sonra uyarilmadan yapmiyolar ben soyliyim
Bilmiyorum ki cano 2 kere verdik doktor dedi diye, erken mi diyorsun

Kilosu sınırda, benim doktor günlük 30 gr almasını beklerim dedi. Günlük 26 gr almış mamayı arttır dedi ama bana çok sıkıntı gibi gelmedi 26 gr alması.
Yani bir ayda en az 500 gr deniyor seninkini hesaplarsak fazla bile çıkıyor bence yeterli gibi

ben de soyle hoop 3. aya ısınlanmak istiyorum iyiye gidiyorum ama yine de baskalarına kıyasla yavas ilerliyor sanki iyileşme sürecim. karnım hassas, bazen iğneler batıyor gibi zaten bir bolgesinde hissizlik var bazen balon varmıs gibi karnımın içinde. geçse gitse hepsi rahat yatsam kalksam eğilsem doğrulsam ay ne bilim ya eskisi gibi olmak istiyor insan. Bildiğin ağır karın ameliyatı biri demişti burda olay olmustu 🤣🤣 ama cidden öyle ya
Valla hiç yavaş ilerliyor diye düşünme canım belki birkaçımız dışında hepimiz aynı durumdayız şu an. Zaten önyargım vardı sezaryene karşı. Hiç de haksız ön yargılar değilmiş. En azından benim için durum böyle. Hatta bilmeden önce sadece dikiş acısı falan yaşayacağım zannederken sonrasında yaşadığımız şeyler az bile olumsuz düşünmüşüz dedirtiyor 😂 şu an hiç hamilelik geçirmemiş gibi hissetmek istiyorum 😂

Ben de uyandırıyordum uyukluyor ayılamıyor emmiyordu. Doğum kilosuna ulaştı, çişli bez sayıları iyi sarılık riski de yok şuan bırakıyorum ben maksimum 3.5 saatte kendisi acıkıyor uyanıyor zaten o da her zaman değil. Normalde 1 saatte de uyanıp emdiği oluyor ama gece ilk uykuda genelde uyuyor. Doktorun bir tanesi 2.5 - 3 saati geçmesin dedi bir tanesi de maksimum 4 saat olabilir dedi ( bir iki kez uyuyakalmıştım). Gece sıkıntımız şu emdikten sonra saatlerce uyumuyor 2 saat geçiyor hala sancı çekiyor dalamıyor bu sefer tekrar emzirme saati geliyor. Her gece 2’den 5’e kadar uğraşıyorum en son bende ağlama krizine giriyorum
Gece maalesef bizim de öyle olmaya başladı, özellikle 2. Beslenmesinden sonra uyutmak çok zor oluyor. Bugünlerini özleyeceğim deyip kendimi teselli ediyorum 😪

Yani bir ayda en az 500 gr deniyor seninkini hesaplarsak fazla bile çıkıyor bence yeterli gibi
Benim doktorun hesabina göre bir ayda en az 750 gr almış olması gerekiyormuş. Bana çok kitabi geldi bu durum, her bebek farklı sonuçta ne bileyim 650 olsa çok büyük problem mi sanki🤷

Beboyu sağdığı sütle besleyen var mı kızlar? Düzeni nasıl oluşturdunuz? perocuk35 perocuk35 yavrum sen de sadece sağıyordun galiba, mama veriyor musun nasıl şu an düzenin

Kızlar artık uyuyor 😂😂😂 sallamam vs dedim ama koyduğum saniye uyudu şiddeti minimal çok sallamıyorum ama uyku sorunu yaşayan varsa alsın gece rahat uyuyun ya özellikle benim ki kustuğu için daha rahat böyle eğilimli yatıyor
Canım zor uyuyan/kolik vs durumlar için hep bunu kullanıyorlarmış, içine gömülü ya anne karnı efekti veriyormuş. Hani eskiden uyumayan bebeği iki ucundan tutup çarşafla sallarsın ya o hesap 😂

Çok teşekkür ederim 1 ölçek yazmış bana da ama kaşık 2 taraflı ya küçük olan 1 ölçek ile artırabilirim di mi?
Benim büyük kaşıkla 2 ölçek bile kullandığım olmuştu. Hiçbir zararı yok, 1 ölçekle başla tuvalete çıkamazsan yavaş yavaş arttır demişti doktor hatta cırcır olmuştum ben 😂

Beboyu sağdığı sütle besleyen var mı kızlar? Düzeni nasıl oluşturdunuz? perocuk35 perocuk35 yavrum sen de sadece sağıyordun galiba, mama veriyor musun nasıl şu an düzenin
Sağıyorum her emzirme sonrası sağdığım sütü veriyorum. Memeyi çekemiyor. Kilo alımı da az olunca doktor böyle yapın dedi. Her emzirmeden sonra sağıyorum. Bir dahaki emzirmede onu veriyorum.

Bilmiyorum ki cano 2 kere verdik doktor dedi diye, erken mi diyorsun
nursene katiliyorum eskiden sekerli su falan verirlermis ilik su onun disinda birsey verme daha 1 aylik bile degil hele zeytinyaginda asit oluyor doktor dediyse ustune soz soylemek dusmez bana onlar daha iyi bilir ama sindiremez gibi geldi bana sanki

nursene katiliyorum eskiden sekerli su falan verirlermis ilik su onun disinda birsey verme daha 1 aylik bile degil hele zeytinyaginda asit oluyor doktor dediyse ustune soz soylemek dusmez bana onlar daha iyi bilir ama sindiremez gibi geldi bana sanki
Ay ne biliyim çatlıcak gibi olunca 1-2 damla vermiştik ama yapmamak daha iyi doğru diyosunuz :KK43: bebek zeytinyağı alayım dursun yine de

X