2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Biz eşimle şöyle bir sistem kurduk uykusuzluk için. Gece 2 beslenme yapıyor bizim bebiş 01.00 ve 04.00 gibi oluyor genelde. 01.00 da eşim kalkıyor sagdigim sütü veriyor. 04.00 da ben kalkıp emziriyorum. İkimizde en az 5 saat aralıksız uyumuş oluyoruz bu sayede.
Maşallah maşallah 🧿🧿🧿🧿🧿🧿
Ben kullanıyorum cano, nasıl yapıcam falan diyodum da kolay da geldi içine koyması, kendim de daha rahat ediyorum bebiş de rahat duruyor
Kız Sen doğuralı kaç gün oldu? Ben kambur yürüyorum. Acımıyor mu Dikişlerin? Hiç düşünemiyorum sling takmayı.
Benim göğüslerim biraz daha yoluna girmeye başladı ilk zamanlardaki o şişlik,rahatsızlık hissiyatı azaldı. 20.gündeyiz göğüs ucumdaki o hassasiyette azaldı iç çamaşırına bile değdiremiyordum pamuk bile rahatsız ediyordu günlerdir bugün çok şükür kalkan koymadan durabildim artık. Sıkıntı yaşayanlar için söylüyorum gün geçtikçe daha iyi olacak bence dayanın :) Sadece bebek emerken ağzından taşıyor hep sütler akıyor silikonla emziriyorum ondan mı oluyor anlamıyorum. Fışkırma durumu yok el ile baktığımda aşırı bir süt durumu yok ama bebek emerken hep bir huzursuz.
Kaldı 15. Günümm, zıplıyorum yerimde. Sağol kuzum, valla böyle önden gidenler bize rehber olsunlar 😍

Kusmaya başlaması kilo almaya başladığını gösteriyormuş bana öyle dedi sağlık ocağı ekibi canım. Her emzirme sonrası da kusabilirmiş fazlalık sütü. Hafif kıvamlı olan zaten beklenen istenen bir durummuş. Sadece emdiği anda bütün emdiğini kusması ya da aralıksız kaka yapması ishal olması endişe vericidir dedi. Bugün aradım telefonla uzun uzun konuştuk da bu şeylerini.
İçim rahatladı inşallah alıyordur kilo. Ama kusma korkutuyor insanı ya gece kusarsa kafasını yana çeviriyorum ama düz çevirirse falan insanın aklına her şey geliyor 🥺acaba fazla mı emzirdim diyorum bazen fazlasını kustuğu için

Alt degistirirken ve banyo yaparken ciglik cigliga sanki birileri etlerini dagliyor , kipkirmizi olup katiliyo :KK43: cok uzuluyorum ya.

Şırınga denemedim canım hastanede de direkt bizim kaşık biberonla verdiler. Avent + como tomo var bende ama korkuyorum alışır diye, değerleri iyi şu anda ama önlem amaçlı 2 emzirmede 1 mama veriyorum doktor öyle söyledi
Kaşık biberonla ağzına çok hava kaçmıyor mu kuzum? Bize göstermediler acaba ben mi yanlış veriyorum. Bize şırıngayı öğrettiler

Kızlar bu bir bez sorunsalıdır. Molfix 1 numara kullanıyoruz ama her bezde cis tasıyor belinden 1-2 saatte bir degiştirsem bile. Pure and soft da taşırdı normal molfix de sleepy de. Goon alayım dedim 2 numara sipariş berdim bir geldi molfixin 1 numarasından küçük onu hiç kullanamadım. Bebegin kilosu 5 olmak üzere mühtemelen. Her bez de komple soyup giydiriyorum hiç sevmiyor giyinmeyi o kadar cok aglıyor ki. Prima primium care istedim simdi 2 no artık mecburen molfixin 2 katı fiyat ama höf bezdim üst baş soymaktan sürekli 10 gündür. Var mı böyle olan aramızda?
Bizde molfix 1 kullanıyoruz birkaç kez taştı onda da bez kaymıştı onun dışında hemen değiştiremediğimde bile taşma olmadı bezde değişiyordur belki kişiden kişiye

Leydiyz tv vs açıyo musunuz evde? Ekran mevzusunu düşünmek için erken mi ki TV açasım var bunaldım dnfn

Kapak kısmından akıtıyor gibi
O zaman üründe sıkıntı vardır, eğer bir süre daha kullanacaksan başka al bence. Daha bebiş çok ufak biberon meme reddi yapabilir. Yapmayabilir de tabi bebişine bağlı ama ihtimal yüksek.
Emzik mesela bizde meme reddi yapmadı ama yapan da çok.
Sana neden mama ver dediler ki acaba genelde kaçınıyorlar mama ver demekten.
Bizimkine yoğun bakım sürecinde mama verdiler mecburen. Emzirme iznim çok azdı ağız sütü de sağmayla çıkmıyor pek ilk günler. Ben taburcu olurken sordum sarılık var mama da vereyim mi diye yok sadece emzir dediler. O şekilde atlattık sadece anne sütüyle.
Bir kez sağdığım sütü vermek için kullandım ama güzel ürün yani mycey tavsiye ederim. Kaşıkla fazla hava yutuyorlar ama bir de kontrollü vermek lazım bazen çok fazla gidiyor ağzına.

Leydiyz tv vs açıyo musunuz evde? Ekran mevzusunu düşünmek için erken mi ki TV açasım var bunaldım dnfn
Biz ilk günden beri hep salonda yanımızda tuttuk ve evet sürekli tv açık. Bebek ekran açısında durmadı tabi hiç. Biz de hiç aman sessiz olalım aman gürültü olmasın demedik o yüzden seslerden korkmuyor Çok şükür. Ama el ayak çekilip de yalnız kaldığımızda ben açmam bu kadar tv. Ya da çocuk şarkıları falan açarım ses olsun arkada hep diye.

Biz ilk günden beri hep salonda yanımızda tuttuk ve evet sürekli tv açık. Bebek ekran açısında durmadı tabi hiç. Biz de hiç aman sessiz olalım aman gürültü olmasın demedik o yüzden seslerden korkmuyor Çok şükür. Ama el ayak çekilip de yalnız kaldığımızda ben açmam bu kadar tv. Ya da çocuk şarkıları falan açarım ses olsun arkada hep diye.
Biz de sessizlik kasmadık hiç alışmasın diye ama tvden emin olamadımdı açalım bari

X