2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Kizlar hayirli geceler lutfen bana bi yardimci olun rahatlamaya ihtiyacim var cok doluyum eşimde yok yanimda tek annemle ben kaliyirum haliyle oda unutmus cocuk bakmayi bende ilk deneyim biz bugun tam 1 aylik olduk 3 gundur benim bebis pek yemiyor once 80 cc mama yiyorsa suan 40 cc benide emmiyor 3 gundur ve surekli agliyor bugunde hic uyanmiyir surekli uyuyor normalde saatinde kendi uyanir bugun surekli uyuyor mama veriyorum mama icerkende uyuyor oyuzden mamayida bitirmiyor nesi var sizce ben anlamadim iyiyce stres oldum 2 saatdir agliyorum oturdum nesi var anliyamiyorum ben emmesi icin uyandirdimda da bas bas agliyor lutfen bilgisi olan yardimci olsun kafayi yiycem korkuyorum da neyi var

Kızlar bebeğim yatağında uyanıyor aranıyor, aç aslında ama meme koyunca uyuyup kalıyor. Yaşayan, önerisi olan var mı? Emzirmem lazım. Sürekli kucağımda uyuyor. Bırakınca ağlıyor

Islak bi bezle yüzünü silsen ya da altını açsan?
Islak bezi deneyeyim bi de. Altını açıyorum ama memeye koyar koymaz uyuyor. Memede birşey yapmam lazım. Ayak gıdıklıyorum falan bana mısın demiyor. Dikiş ağrın kaçıncı günde geçti canım. Ben 5. Gündeyim. Tuvalette falan da zorlanıyorum. İçime birşeyler oluyor sanki. Ayağa da kalkınca iki büklüm kalıyorum. Ben de mi sıkıntı var acabası.

Kızlar bebeğim yatağında uyanıyor aranıyor, aç aslında ama meme koyunca uyuyup kalıyor. Yaşayan, önerisi olan var mı? Emzirmem lazım. Sürekli kucağımda uyuyor. Bırakınca ağlıyor
Soy kuzum biraz zibinla kalsin cok sicaksa aktif ememiyo. Yanagina serin biseyle dokun ya da ayaklarinin altina

Biz de sessizlik kasmadık hiç alışmasın diye ama tvden emin olamadımdı açalım bari
biraz görmeye anlamaya başladıklarında dikkat ederiz ya izletmeyiz dinletmeyiz. Şu aralar zaten bunalımlı dönemler evde farklı farklı insanlar falan bir de sesi soluğu kesip tribe girmeyelim djdjjdn

Verdiği damlanın adı ne canım? Foto atar mısın?? Tekrarlarsa bir de onu sorayım.. Şimdilik iyi gibi gözü bizimkinin ama yenidoğanlarda bu sık sık olurmuş. memede uyuma, bırakınca uyanma Şu aralar hepsinde var gibi canım. Ben yatağa bırakır bırakmaz gevşek bir kundaklama yapıyorum. Biraz da elimi üstüne koyuyorum falan uykuya geçiyor. Ama bazen de koyma kucağında durayım diyor tabi.

Eklentiler

• Screenshot_2024-12-22-00-52-05-759_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-12-22-00-52-05-759_com.android.chrome-edit.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 6
Öyle yapıyorum yüz üstü tutup vuruyorum sırtına ama gece falan olur diye çok korkuyor insan🥺2 saate bir alarm kuruyorum ama erteleyip uyuduğum oldu 4 saat belki 5 saat ve hatırlamıyorum da bazen acaba kalktım mı kalkamadım mı çok korkuyorum sabah baya sık emziriyorum
Korkmayın bir şey olmaz 😊 reflü yataginda yatıyorsa hele kussa bile sıkıntı olmaz. Yenidoğan için maksimum 4 saat aç kalma süresi var benim bildiğim. Her zaman 5 saat aç kalmiyorsa ve sarılık riski yoksa üzülmeyin. Olabilir yorgunuz sonuçta uyuyakalmaniz normal.

Ay bugün bana doktor beş günlük bebeğe 60 cc dedi. Doğumda bakan kilosundan iki sıfır çıkar o kadar dedi. Hangisine inanacağım bilemedim
Edacım 🤍kilosuna göre besliyorsun bizim prematüre oldukları için ilk günden beri kilo hesabına göre besliyoruz. Şu an kağıdım ynımda değil , tam ayılayım mama cc hesabını atarım sana . Eğer o cc de beslenirse kesintisiz 2.5 saat uyur . Bebeklerin erken uyanmasının sebebi tam doymadan uyuyakalmaları . Memede iken memen tam boşalana kadar gerekirse yarım saat uğraş dedi doktor . Aktif emmeyi bırakınca ayaklarını gıdıkla pat pat yap ya da soy zıbınla kalsın devam et . Tabi bunlar teorik şeyler ben meme vermiyorum doktor bana vermiceksin istersen sonra beş on dk keyif yaptırırsın ama diğer türlü doyduğunu anlamazsın sağıp biberon vereceksin dediği için hesap olayı doğru yani .

Bu kaşık biberon olayı içime sinmiyor ya, gece alamadı mememi çok ağrım oldu sağıp biberona koydum, kaşık biberonda kolostruma yazık oluyor gibi geldi şimdi de gaz mı yuttu acaba diyorum ama hanımefendiden tık yok. Hep bir şeyleri doğru mu yaptım düşüncesi 🤦🏼‍♀️

Edacım 🤍kilosuna göre besliyorsun bizim prematüre oldukları için ilk günden beri kilo hesabına göre besliyoruz. Şu an kağıdım ynımda değil , tam ayılayım mama cc hesabını atarım sana . Eğer o cc de beslenirse kesintisiz 2.5 saat uyur . Bebeklerin erken uyanmasının sebebi tam doymadan uyuyakalmaları . Memede iken memen tam boşalana kadar gerekirse yarım saat uğraş dedi doktor . Aktif emmeyi bırakınca ayaklarını gıdıkla pat pat yap ya da soy zıbınla kalsın devam et . Tabi bunlar teorik şeyler ben meme vermiyorum doktor bana vermiceksin istersen sonra beş on dk keyif yaptırırsın ama diğer türlü doyduğunu anlamazsın sağıp biberon vereceksin dediği için hesap olayı doğru yani .
Ya ben de şunu çözemedim 15-15 dk diyor benim doktor ama süt artırımı için de bi memeyi komple boşaltın deniyor 15 dkda boşalıyor mu ki meme

Bu kaşık biberon olayı içime sinmiyor ya, gece alamadı mememi çok ağrım oldu sağıp biberona koydum, kaşık biberonda kolostruma yazık oluyor gibi geldi şimdi de gaz mı yuttu acaba diyorum ama hanımefendiden tık yok. Hep bir şeyleri doğru mu yaptım düşüncesi 🤦🏼‍♀️
Ben benuz o sagim isine giremedim zaten o kadarda sutum olmuyor:KK43: mama veriyorum ama doymuyor ona ragmen bu sincap . Kasik kadar mdede nereye gidiyorsa. O kadar kafana takma deli cikiyo insan ilkgunler ben de oyleydim .

Ya ben de şunu çözemedim 15-15 dk diyor benim doktor ama süt artırımı için de bi memeyi komple boşaltın deniyor 15 dkda boşalıyor mu ki meme
Aktif emerse boşalır . Ben 15 dk da makine ile sağıyorum baya rahatlıyor meme . Bebek çok daha fazla çekiyor makineden . Mesela bi memeden 50 cc çıkıyor ya eğer beş on dk aktif çekiyorsa kalanı sağıyorum 20 cc falan çıkıyor . Ki benimkiler daha çok küçük sizinkilere göre 1000 gr fark aralarında hemen hemen sizinkilerle . Aktif emerse dediğim gibi uyku aralığı uzar . Ama işte meme çok keyifli bişi benimkiler uykuya dalmak için kullanıyorlar . Her bebeğin de durumu farklı gerçi teoriler her zaman işe yaramıyor . Ama şunu gördüm ben kendi deneyimim bebekler düzeni seviyor ve kolay alışıyorlar her duruma hastalık vs durumları hariç tabi . Bebek yarım saatte bir emmeye alışırsa öyle devam ediyor . Anne için çok zor tabi anneye vakit kalmıyor

X