Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
S secondchance canım sarılık konusunda sorunu okumuştum ben şöyle bir sey öğrendim belki faydası olur. Bizim de tam tersi kızımda hiç sarılık olmamıştı. Yine sezaryen olmasına rağmen hiç mama vermeden atlatmistik. Bu sefer oğluma 2 gün mama takviyesi de yapmama rağmen sarılığı 4. Gün 7 çıkmıştı. Birinci hafta kontrolünde de biraz artmıştı ama doktor onemsemedi. 15. Gün rutin kontrollerini yaptiracagimiz çocuk doktoruna götürdük. Hafif sarılığı var dedi ama riskli bulmadı. Parmak ucundan kan alarak bazı değerlerine baktı. Kanı biraz fazla çıktı. Hemoglobin 16.8 çıktı. Böyle olunca da sarılık sürüyormuş. Cunku bilirubinler bunlara tutunuyormus. Dedikleri gibi çiş ve kafayla atiliyormus. 2 aya 3 aya kadar sürebilir ama tehlikeli değil korkma dedi. Belki sizin o dönem yaşadığınız da bununla alakalıdır. Çünkü bizim de kilo alımı iyi çok şükür mama takviyesi yaptırmadı hatta emzirme sıklığını 2 saatten 3 saate çıkardı.

Tansiyon aleti aldım, dışarı yemeğe gideceğiz bugün gitmeden ölçtüreceğim tansiyonumu bi. Söylediğin çok mantıklı geldi, benden daha çok beslendiği için yediklerim de az olunca tansiyonumu etkiliyor bence de. Salı günü muayenem var, alttan da bakılacak bugün bacaklarımı zor kapatıyorum inanılmaz baskı var aşağıda. Bir sürpriz yoktur umarım :)

Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim O zaman 5. gün, 17. gün ve sonrasında 1. ay, 2. ay diye devam eden kontrollere götürdük. Kimse de bize söylemedi ne sizde AB0 uyumsuzlugu kaynaklı sarılık var ne de şunu yapın diye. Ben bu tür bir sarılık yaşadığımızı yakın zamanda araştırınca fark ettim. Belki de olaylar senin dediğin gibi oldu. İyi ki yazdın, içim çok rahatladı. Biz de bir ihmalkarlik mi oldu diye üzülüyorduk, eşim yine olursa diye doktorla önden görüşmek istiyordu. Bebeğin kan grubunu ilk gece alınan topuk kanıyla söylüyorlar mı? Onu hiç hatırlamıyorum. Her çocuk başka bir tecrübe, başka bir macera gerçekten ve tek bir kişinin bilgisi, araştırması yetmiyor. İyi ki grubumuz var, çok teşekkürler tekrar

dogum yapan herkes icin hayirli olsun kucaginiza aldiniz miniklerinizi, bundan sonrasi bol sarilmali opusmeli sevmeli gecsin insallah buyumelerini izlemek harika bir duygu, dunyadaki hicbirseyle kiyaslanamaz evlat sevgisi herseyin onune geciyor- ne es ne aile ne evcil hayvanin ne de kendini goruyor gozun once cocugun icin atiyor kalbin

Baş sağlığı dilekleriniz için çok teşekkür ederim canımlar, 11:17'de doğum gerçekleşti 3500 Gr 49 cm 38+2'de doğmuş oldu. İyiyiz şükür
canım benim gözünüz aydın musmutlu, sağlıklı ömrünüz olsun
gözünüz aydın kuzum Allah analı babalı büyütsün

Canım bizde bebeği 4.gün doktora götürdüğümüzde sarılık 6.1 çıktı. Normal sarılık dedi. Ama anne sütüm az geldiği için şuan için anne sütünde ısrar etme dedi. 4 gün mama ve anne sütü olarak devam ettim. Kaşık biberonla verdim. Çok şükür 4 günde başlamadan bitirmiş olduk. Çok sık görülen bir durum. Şimdi yine tamamen anne sütüne geçiş yaptık. İnşallah bebişin çok hızlı toparlar

Yok hiç üzülmeyin inşallah bu sefer olmaz ama olursa da ihtimalleri biliyorsunuz en azından. Evet bizde söylediler kan grubunu. İyi ki hatırlattın o evraklar nerede hiç bilmiyorum bulmam lazım Rica ederim canım

Aminn çatın iyi dedin şimdi de açılmam var ama inanılmaz korkuyorum nasıl olacak bilmiyorum bu hafta bebek 50 gr almış su az tesirgin oldum biraz hayırlısıyla kavuşalım artık nisan anneleri grubundanız

Bana doktor sipinal dedi ilk te sipinaldi hemen uyustu 2 ci epıduraldı 10 dakika sürdü uyusma çünkü

Evet bende şırınga ile deniyorum o yöntemi meme reddi çok korkutuyor canım . Tek başına da çok yeterli olduğuna eminim çok güçlü anneleriz hepimiz.. her şey zamanla daha güzel olacak inşallah

Kuzum benim doktorum tam tersi başı büyük olan çocuğun doğması zor demişti. O çatıdan baş geçer omuzlar geçerse karın zaten geçer ki. Sen hiç bunlara odaklanma. Doktorun aksini söylemiyorsa sonuna kadar git bence

Biraz tuzlu beslen kumralcım çiğ domates salatalık ya da mesela ayva falan yiyebiliyorsan biraz fazla tuz döküp ye. Hem bulantına iyi gelir hem de tansiyonu yükseltir inşallah. Ben de hep düşük tansiyonlu olduğum için hamilelik boyunca bol tuzlu beslendim. Bir de yine bulantını çok tetiklemiyorsa suyu çok tüket.

Çok şükür canımm gözün aydın Hayırlı, sağlıklı, uzun ömrü olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…