Hareketleri normal gibi ya. Hareket edecek alanları kalmadı ya ondan dediğin gibi inletemiyorlarUmarım bir sıkıntı yoktur ya, tansiyon aleti de yok evde eczaneye gidecek enerjim de yok bayılacak gibiyim :/ çok mu aç kalıyorum acaba diye endişe ediyorum bebek için ama elimden daha fazlası gelmiyoryumurta falan yiyorum ama bitiremiyorum öğürüyorum. Hareketleri nasıl? Büyüdüler herhalde eskisi gibi inletmiyor ortalığı
Henüz tam olarak sarılık başlamadığı için herhangi bir tedavi önermedi bol emzir hiç aç bırakma dedi ne zaman aranırsa emzir gerekirse mama ver dedi bakalım her yolu deneyeceğizCanım çok geçmiş olsun, hiç ilerlemeden geçer gider inşallahAB0 kan uyuşmazlığına bağlı sarılığı geriletmenin bir yolu var mı, doktor bu konuda bir şey söyledi mi? Benim okuduğum iğnesi varmış, başka bir yol duymadım. Benim ilk cocugumda da olmuştu ve kimse de bir şey söylememişti bize, o yüzden şimdi biz de bu konuda yapılabilecek bir şey varsa yapmak istiyoruz.
Sütün daha yeni artıyor, makine ile sağımda süt gelip gelmemesi bu durumda bir gösterge değil. Bebek her emdiginde beynine o mesaj gider ve ona süt ulaşır, o konuda rahat ol. Vücut için bebeğin emmesiyle sağım yapmak aynı şey değil, makineye bakıp canını sıkma
Çok teşekkür ederim canım benim. Biberonla mı veriyorsun? Meme reddinden çok korkuyorumCanim doktoruna bir sor bana ek mama takviyesi dedi 30 ml mama veriyorum once 2 memeden 15 er dakika emziriyorum sonra mama veriyorum sariik gecene kadar vericem boylece kilo kaybida asiri olmuyor. Bizde de rh uyudmazligi var 7 cikti sariligi ama kontrol altina aldik sukur. Az oldugu icin sutun hemen sagamayabilirsin . Bestlak al heme gunde 3 kere 20 damla seklinde ic bana cok yaradi sut artisi icin. Panik yapma bebisin de hisseder
Kaşıkla mı veriyorsun canım yoksa biberonla mı . Benimki de doğumdan bu zamana kadar 180gr vermiş. 1. Haftasında kendi kilosuna ulaşmasını bekleriz dedi, mama takviyesine başlayacağım ama meme reddinden çok korkuyorumBende pazartesi gittim bebek 3740 doğdu perşembe günü pazartesi doktor da 3640 çıktı normal de bebekler 300 gr verir sizin ki vermemiş dedi. Bizde de aynı uyuşmazlıktan sarılık var şimdilik yatacak kadar değil bol bol emzir dedi. Bizde aynı gün hem aşı hem iki kere topuk kanı verdik mahvoldubeniö de yeni arttı ki artmış sayılmaz strese girme toparlanacaklar inşallah bende az çok mama takviyesi yapıyorum bi kaç çay kaşığı kadar
Merhaba bizdede sarılık var kuzum 10 a düşmüştü 13 e tekrar yükseldi ve kilo alamıyordu meğer sütüm yeterli değilmiş mama takviyesine başladı 11.8 e geriledi kiloda aldı 2 günde bir hastaneye kontrole gidiyoruz. Emzirme-sağdığım süt ve mama olarak ilerliyoruz her beslenmede 2 saatte bir uyandırıyoruz.Henüz tam olarak sarılık başlamadığı için herhangi bir tedavi önermedi bol emzir hiç aç bırakma dedi ne zaman aranırsa emzir gerekirse mama ver dedi bakalım her yolu deneyeceğiz
Uyku konusunda elimden geleni yapıyorum ama çok sağlıksız bir dğzen oldu malesef.. önerilerin için çokkk teşekkür ederim hepsini dinleyeceğimBenim bebeğim aynı sebepten 4 gün hastanede yattı. Ama sadece sarılık yoktu benim kanımdan onun kanına zarar verecek maddeler geçmişti. Bu da hem ciddi kansızlık hem de ani yükselen sarılığa sebep oluyor. Onun için immugloubin ilaç tedavisi ve fototerapi gördü. İlaç etki etmese kan değişimi yapacaklardı. Yatış derlerse bence reddetme. Çok zor biliyorum ama evde bir anda yükselme riski var dediler bana ve o zaman tedavisi daha zor oluyor. Allah korusun vücuduna zarar da verebilir. Kendini suçlama kan uyuşmazlığı sarılığında tek sorun beslenme değil. Bazen ne yapsan da artar. Doktorun seni yönlendirir zaten. Bizde de doğumdan sonra kaybettiklerini geri alamadı çocuğum. Bana piu lac damla verdi bebeğe de karışık vit damla verdi. Ondan sonra iştahı daha da arttı sanki bizimkinin. Ben de bestlak damla kullanıyorum bir yandan. Dut çayı yapıyorum ara sıra. Tahin helvası yiyorum. Ama en önemlisi su ve uyku tabi ki. Uyku da bebek uyuduğu her an uyumaya çalışıyorum.
AB0 kan uyuşmazlığının iğnesi yok canım. Rh+- uyuşmazlığının var. Önden yapılacak hiçbir şey yok malesef. Sadece sarılık ihtimalinin yüksek olduğunu bildiğimiz için daha dikkatli olacağız.
Hastaneden kaşıkla ver dediler ama benim kız kıpır kıpır vermek çok zorlandım Az akışlı biberon almıştım onunla veriyorum.Kaşıkla mı veriyorsun canım yoksa biberonla mı . Benimki de doğumdan bu zamana kadar 180gr vermiş. 1. Haftasında kendi kilosuna ulaşmasını bekleriz dedi, mama takviyesine başlayacağım ama meme reddinden çok korkuyorum
Kendime bakamaz oldum yahu, bırak çocuğuHareketleri normal gibi ya. Hareket edecek alanları kalmadı ya ondan dediğin gibi inletemiyorlaryetersiz sıvı alımı da olabilirmiş sebebi. Ki az su içiyorum bu aralar. Tuzlu bi ayran ve bol sıvı ile düzeltiriz inşallah
Sağol canımm ben normal istiyorum tüp bebek ama sorun olmaz dediler kilosu 3300 sancım olmazsa sezeryan denicem açılmam var çünkü oda olmazsa suyu az riske girerse sezeryana alır son çareHayırlı olsun canım, sezaryen mi tercih edeceksin kilosu falan nasıl
Bilmiyorum ki suni sancı deneyip son çare sezeryana kalır ama sancım az çıktı açılmada var denemeye değer bencene planlaniyor suni sanciyla mi baslayacaklar?
Benim de tüp bebek, senin gibi normal istiyorum umarım hayal ettiğimiz gibi olur. 3300 mükemmel bir kilo, pelvisin de iyiyse bence çok güzel bi doğum olurSağol canımm ben normal istiyorum tüp bebek ama sorun olmaz dediler kilosu 3300 sancım olmazsa sezeryan denicem açılmam var çünkü oda olmazsa suyu az riske girerse sezeryana alır son çare
Oy hem de çok zoor. Açlık sürenin uzunluğu da etkiliyordur muhtemelen. Yine dikkat etmemiz gerekiiyorKendime bakamaz oldum yahu, bırak çocuğuaçlık sürelerim uzun ondan mı oluyor acaba bilemedim, o arada su da içmiyorum tabi. Sağlıkla gelse şu kuzular da rahatlasak, zormuş son zamanlar
9 da doğuma girdim öğleden sonra 3 gibi sıvı tuketmek serbest oldu. Çorba ve komposta yogurt verdiler. Sonra kahve içtim filan. Bu süre içinde şeker takibi yapılıyor elinde şekersiz komposta varsa onu iç. Ertesi gün şeker derdinden de sıvı beslenme derdinden de kurtuluyosun. Benim gözümün önünden kunefeler geçiyordu hamileyken ama dogumdan sonra iştahım kapandı eve cikana kadar.Sezaryen olan kızlar. Ameliyattan ne kadar süre sonra su içtiniz. Ne kadar süre sonra yemek yediniz ve ne yediniz? Ne zaman katı bi şey yemenize izin verdiler? Cok canımı sıkıyo yiyip içmeme konusu şu an
5-6 kere serum alıyorsun ne susuzluk ne aclik kalmıyor sadece terliyorsunBenim derdim yemek değil ki su zatencikinca hemen su icebileceksem tamam
Canım ben 19 la yatış yaptım 11le çıktım. Sariligin türü önemli fizyolojik mi patolojik mi? Bezden yukarısınin sarı olması seni korkutmasin ama bezden aşağı bacaklara inerse gidip muayene olman gerekiyorBebeği sarılık geçiren anneler yardımcı olabilir misiniz değer 18 e çıktı bir gece hastane de yattı 10 A düştü. Ama korkuyorum tekrar yükselecek diye. Emziriyorum sütüm var ama mama da veriyorum arada. Tekrar yükselme oluyor mu birde sarı hali ne kadar da geçiyor. Başından geçen varsa yorum yapabilir mi
Ah çiçeğim sen ilk günden çok güçlü bi anne oldun rabbim her işini kolaylaştırsın anneciğinin mekanı cennet olsunÇok sağ olun kızlar. Fiziksel olarak canım acıyor gerçekten, insan bi kanadım kırıldı der ya ben iki kanadım da kopmuş gibi hissediyorum. Oğlumun kanatları beni de taşıyacak inşallah tek umudum o, başka türlü nasıl atlatılır bilmiyorum, cenazesine bile gidemeyecek olmak... Bilmiyorum. Umut olacak inşallah
İlk başlarda süt fazla zaten yok biberonda yapıyordum göğüsümü tutturup öyle yandan annem döküyorum göğüs üzerine öyle içiyordu korktum bende biberon ile vermeyi. Şuan tekim zor oluyor o şekil bende uyurken ağzının içine sıkıyorum direkt emmiyor biberondan her verişim de korkuyla veriyorum şimdilik sorun yok umarım olmaz daKaşıkla mı veriyorsun canım yoksa biberonla mı . Benimki de doğumdan bu zamana kadar 180gr vermiş. 1. Haftasında kendi kilosuna ulaşmasını bekleriz dedi, mama takviyesine başlayacağım ama meme reddinden çok korkuyorum
Yavrum bir takip et doktoruna da söyle sürekli bulantı iştahsızlık tansiyonu etkiler ama sen hep böyleydin, belki bebekte büyüdü artık daha çok besleniyor o tetikliyordur ama sormakta fayda var çok yormada kendini aniden düşer kötü olursun falanKızlar benim 3-4 gündür devamlı tansiyonum düşük, bir şeyler yediğimde de hemen toparlanmıyor. Halsizlik de var. Mide bulantılarım ve iştahsızlığım yüzünden akşam 6-7den diğer gün 12-1’e kadar bir şey yiyemiyorum genelde o aralarda süt/kuruyemiş atmaya çalışıyorum ağzıma o kadar ama hep böyleydi yani. Başka bir sıkıntım yok ama devamlı olunca rahatsız oldum, sıkıntılı bir durum var mıdır sizce? 36.haftadayım şu an.
Ab0 uyusmazligi beslenme ile ilgili değil dedi doktor bana yüzde 90 sarilik olacaktı patolojik dedi. Tabiki beslenmeye önem vericez ama takip ve fototerapi yeterli oluyor dediCanım çok geçmiş olsun, hiç ilerlemeden geçer gider inşallahAB0 kan uyuşmazlığına bağlı sarılığı geriletmenin bir yolu var mı, doktor bu konuda bir şey söyledi mi? Benim okuduğum iğnesi varmış, başka bir yol duymadım. Benim ilk cocugumda da olmuştu ve kimse de bir şey söylememişti bize, o yüzden şimdi biz de bu konuda yapılabilecek bir şey varsa yapmak istiyoruz.
Sütün daha yeni artıyor, makine ile sağımda süt gelip gelmemesi bu durumda bir gösterge değil. Bebek her emdiginde beynine o mesaj gider ve ona süt ulaşır, o konuda rahat ol. Vücut için bebeğin emmesiyle sağım yapmak aynı şey değil, makineye bakıp canını sıkma