Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Allah razı olsun ya, eşim de ben de bize bu konuda bir yol gösteren olmadığı için kendi kendimize öğrenmeye çalışıyorduk büyük kızım iki ay uzamış sarılık yaşadı ve şimdi hayret ediyoruz, sonuçta biz bu çocuğu sürekli kontrollere götürdük, kimse de bir şey söylemedi. Kilo alımı, emmesi iyiydi ama demek ki hızlıca atması için ilk günler daha fazla beslenip daha fazla çiş kaka yapması lazımmış o zaman.
Bizde de aynı uyuşmazlıktan sarılık var şimdilik yatacak kadar değil bol bol emzir dedi.
O zaman bu tür sarılığa da doktorlar internette yazdığı gibi hemen yatış ya da iğne değil, bol bol emzirme, beslenme öneriyorlar.

Kızlar paylaştığınız için çok teşekkür ederim Allah sizi de hiç sıkıntıda koymasın

Ah Orangegreysky başın sağolsun canım Allah mekanını cennet eylesin. Oğlun acına merhem olsun. Oğlun sana iyi gelecektir acını hafifletecektir. Allah kalbine dinginlik versin

Benim bebeğim aynı sebepten 4 gün hastanede yattı. Ama sadece sarılık yoktu benim kanımdan onun kanına zarar verecek maddeler geçmişti. Bu da hem ciddi kansızlık hem de ani yükselen sarılığa sebep oluyor. Onun için immugloubin ilaç tedavisi ve fototerapi gördü. İlaç etki etmese kan değişimi yapacaklardı. Yatış derlerse bence reddetme. Çok zor biliyorum ama evde bir anda yükselme riski var dediler bana ve o zaman tedavisi daha zor oluyor. Allah korusun vücuduna zarar da verebilir. Kendini suçlama kan uyuşmazlığı sarılığında tek sorun beslenme değil. Bazen ne yapsan da artar. Doktorun seni yönlendirir zaten. Bizde de doğumdan sonra kaybettiklerini geri alamadı çocuğum. Bana piu lac damla verdi bebeğe de karışık vit damla verdi. Ondan sonra iştahı daha da arttı sanki bizimkinin. Ben de bestlak damla kullanıyorum bir yandan. Dut çayı yapıyorum ara sıra. Tahin helvası yiyorum. Ama en önemlisi su ve uyku tabi ki. Uyku da bebek uyuduğu her an uyumaya çalışıyorum.

AB0 kan uyuşmazlığının iğnesi yok canım. Rh+- uyuşmazlığının var. Önden yapılacak hiçbir şey yok malesef. Sadece sarılık ihtimalinin yüksek olduğunu bildiğimiz için daha dikkatli olacağız.

aksam yogun sanci sonrasi sabah hfif kanamam geldi cok ince sumuksu koyu renk ve birazda kirmizi taze kan gibi. devami gelmedi. yine de hastaneye gitsem mi bilemedim daha dun gitmistim aciklik yoktu. dunden bugune oldu mu ne oldu bilmiyorum. gidermiydiniz siz olsaniz kararsiz kaldim

Nişandan sonra dogumun başlamasın1-2 gün sürebiliyor diye biliyorum. Ben olsam bugün beklerdim ektra sancı başlamazsa ya da suyum gelmezse yarın duruma göre bakardım sanırım cnm

Ay hadi bakalım 1 kademe ilerledin sanki sen de. Sancı ya da su bekle istersen doktor bana da nişandan sonra 2-3 gün sürebilir demişti. Arayıp sorma imkanın var mı direk gitmen mi gerekiyor? Ben sanırım yine de bi kontrole giderdim belki sancın var hissetmiyorsun gibi ihtimaller nedeniyle

Prostaglandin adet zamanı rahmi kasan hormon aynı zamanda. Dediğiniz gibi doğumun başlamasında etkisi büyük. Spermin içinde olduğunu ben de okumustum ama ilişki denememistik. Bence faydası olur.

Kızlar selam . Meme ucumda böyle elektrik çarpar gibi bir his var sizce neden oluyor bu deneyimli annelerin bi yorumu olur mu bu duruma

gidiyorum nst de bakarlar en azindan. herhalde nisandir anlamadim tam ince sumuksu koyu kirmizi birsey ve hafif kan geldi oylr yogun degil aktif kan gibi daha da tekrarlamadi. ama sancim oldu baya aksam ve gece. bir bakarlar en azindan

Baş sağlığı dilekleriniz için çok teşekkür ederim canımlar, 11:17'de doğum gerçekleşti 3500 Gr 49 cm 38+2'de doğmuş oldu. İyiyiz şükür
Canım Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır versin. Bugüne kadar iyi kötü fiziksel olarak olmasa da manevi olarak yanındaydı, dayandı, dayanacak gücü de bu kadarmış demek ki, "acı çekeceğine kurtuldu" diye bir laf var, ben buna çok inanıyorum. Torununun olacağını duydu, doğacağını duydu, bu sevinci o da yaşadı çok şükür, bu kadarmış ömrü, Allah sizlere dayanma gücü versin. Biz de Oğlumuzun cinsiyetini öğrendikten iki gün sonra kayınpederimi kaybettik, babamdan bir farkı yoktu benim için, ailecek dağıldık ama bebek bize iyi geldi, hayata tutunma sebebi verdi bize, daha hızlı toparladık dayanmak çok zor, "bu mutlu günde neden ben" diye sorgulamak çok doğal ama bazen böyle oluyor işte. Kaderci yaklaşmak lazım yoksa aklımızı yitiririz.. Kocaman sarılıyorum canım sana. Bebişine de maşallah çok güzel herşeyi sağlıkla büyüsün yavru kuş

ay gözün aydın kaç kilo doğurdun nasılsınız iyi misiniz
2970 kg canim. Hiç buralara giremedim bebek sarilik oldu hastanede filan yattik valla çok zor bi 10 gün geçirdik. Bebekle aramda kan uyusmazligi çıktı patolojik sarilik oluyormuş bu. Onunla uğraşıyoruz baya yorucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…