• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Benim doktorum bu sabah 3920 bebiş doğurttu normal doğumla, gayet iyi geçmiş. Benim bebeğe de iri diyen dr oldu ama bence haftasıyla uyumlu, max 10 gün öndedir yani. Yazın arkadaşım 4 kg oğlunu normal doğumla doğurdu, çok iyi anlatıyor hep. Sezaryen/normal doğum motivasyonun nedir, doğumunu nasıl hayal ettin bilmiyorum ama benim hiçbir kurgumda sezaryen yok, hiç olmadı. Mecbur kalmadıkça istemiyorum, doktorum Ocak ayına kalırsan suni sancı deneyeceğiz yoksa sezaryeni düşüneceğiz dedi çok moralim bozuldu mesela, tamamen aralık sonuna odaklıyım. Bir anda da başlayabilir doğumun, nst kafanı karıştırmasın. Şanslısın ki hala doktorun normal doğumu destekliyor, birçoğu hemen sezaryen öneriyor. Önce bebo ve kendi sağlığını sonra da doğumunu nasıl hayal ediyorsun onu düşün bence, nasılsa o istediği gibi gelecek :) şu anda kaç kg,
Ben hiç doğumu düşünmemiştim ya ama tabi normal doğum bana da daha çekici geliyordu. Sonra bebek iri falan denilince çekindim açıkçası omuz takılmasından falan. Aslında bebeğin kilosundan çok doktorum iri bebek her anlamda iridir diyor, yani kemik yapısı kafası iridir diyor. Bugün bana yağ tabakasını gösterdi baya kalın mesela🥲 şuan kilosu 4e yaklaştı, yanılma payı illa vardır ama bence 3700 civarı falandır. Daha yarın 37 olacağım, doktorum normal doğumcu. Bana ilk seçeneğimiz o diyor hep ama seni de zorlamak istemem çok derin kesik olsun istemem diyor🥲 bebek de başaşağı ama kanala girmemiş🥲

Canım belki söyleyeceklerime kızacaksın ama bu yazdıkların bana kitaplardaki ya da uzmanların anlattığı yenidoğan 20 dk emer uyur, 2 saatte bir beslenir kalıbından daha gerçekçi, daha normal geliyor. Bebeğin şu aşamada memesiz uykuya dalamamasından ya da yerine koyar koymaz uyanmasindan daha doğal bir şey yok. Biliyorum çok yorucu olabiliyor, insan zorlanıyor, okuduklarindan farklı bir şey yaşadığı için böyle olmaması gerektiğini, bir yerlerde çözülmesi gereken bir sorun olduğunu düşünüyor ama bebeğin sadece dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Şu an sen de adaptasyon sürecindesin, yakında ikiniz de çok daha rahatlayacaksınız. Kolaylık ve ferahlık diliyorum canım, geçecek 🫂🩷
Bizimki de öyle işte dediğim gibi kundak yapıp emziği veriyorum kucağımda piş piş diyorum uyuması 10 dk buluyo ama ben anın tadını çıkartıyorum bir daha bebeğim olmayacak koynumdan ayirmiyorum her uyanık olduğunda isim de olsa onunla vakit geçiriyorum bu günler tekrar gelmicek hemen büyüyorlar uykusuz kalıyoruz yoruluyoruz ama hepsine değiyor hele birde gülmeye baslicaklar ondan sonra yiyeceğiz o sincap yanaklarını🥰🥰🤩🤩🤩

Kızlar kayınvalidem 2 sokak uzaklıkta oturuyor. Doğum yaptım ve yanıma geliyor akşam bizde kalıyor Allah var yemek yapıyor ilgilenmek istiyor ama gel gelelim ben yardım almak istiyorum herkesin fıtratı farklı olabilir ben hastanede annemin bile yanımda kalmasını bana doğum sonrası yardım etmesini beklemiş biri değilim. Şimdi biraz toparladım iyiyim yani yemeğimi de yaparım eşim de var zaten . Kayınpederle geliyorlar akşam kayınpeder geceye kadar oturup evine geçiyor kayınvalidem yatıyor. Ben istemiyorum. Dün yattı mesela ama ben hiç geçe yardım istemedim kendim odamda baktım bebeğe hiç ihtiyaç duymadım. Sabah kahvaltı hazırlayıp gitmiş saolsun çok iyi düşünmüş ama ben de hazırlayabiliyorum hazırladım da hatta dün. Dedim ya fıtrat meselesi ben kimseye gebe kalmak istemiyorum kendi işimi kendim yapmak istiyorum. Salona gideceğim kayınpeder olmasa atletle geçerim ama o var diye ona uygun giyinmem gerekiyor bir de. Bazen tuvaletten sadece külotla çıkmam gerekiyor pantolonum kan olmuş olabiliyor hani ben rahat hareket edemiyorum istemiyorum kimseyi evimde kendi kendime olmak istiyorum ben mi abartıyorum
canım seni çok iyi anlıyorum, konuyu eşinle paylaş bence o konuşsun annesiyle sen hiç kendini sıkma bunları düşünüp. annen de yoruluyor falan diye eklersin hem annemi de düşünüyor diye düşünür ve sorun olmaz bence. samimi tatlı bir dille anlatırsan eşin anlayacaktır

Kayınvalidem gümüş kapak meme ucu da çıkarıyor diyor ya öyle bi özelliği var mı
Valla yavrum benim zaten cikik bebek emdikce oluyor sana karadenizli burnu 🤣 yani dert etme verdikce buyuyor. Gumus kapak dunden beri basladim kullanmaya. Oyle bir etkisi varmi bilmiyorum.

Valla yavrum benim zaten cikik bebek emdikce oluyor sana karadenizli burnu 🤣 yani dert etme verdikce buyuyor. Gumus kapak dunden beri basladim kullanmaya. Oyle bir etkisi varmi bilmiyorum.
Ay ben korktum da meme ucu çıkarıcı aldım ya ya çıkmazsa diye 🥹

Ben hiç doğumu düşünmemiştim ya ama tabi normal doğum bana da daha çekici geliyordu. Sonra bebek iri falan denilince çekindim açıkçası omuz takılmasından falan. Aslında bebeğin kilosundan çok doktorum iri bebek her anlamda iridir diyor, yani kemik yapısı kafası iridir diyor. Bugün bana yağ tabakasını gösterdi baya kalın mesela🥲 şuan kilosu 4e yaklaştı, yanılma payı illa vardır ama bence 3700 civarı falandır. Daha yarın 37 olacağım, doktorum normal doğumcu. Bana ilk seçeneğimiz o diyor hep ama seni de zorlamak istemem çok derin kesik olsun istemem diyor🥲 bebek de başaşağı ama kanala girmemiş🥲
En son yan duruyordu, en azından doğum pozisyonuna gelmiş 😂 risk yüksekse, fazla dikişin olacaksa bence gerek yok. Sezaryeni tercih ederim ben öyle bir durumda, dikiş olmasın/çok az olsun diye normal doğum istiyorum ben kendi açımdan çünkü. Gerçekten iri gibi duruyor senin bebiş, 36+0da 2600dü benim kızım, göbekli diyor doktor kilo olarak da 1.5 hafta önde görünüyor kağıtta. Senin kuzuya göre minnoş 🥲 ona rağmen 40.haftada zorlar dedi doktor. Elbette deneyebilirsin, sezaryene dönebilir yüksek ihtimalle böyle giderse ama doğum sancılarını yaşamanın süt gelmesine ve bebeği hazırlamaya katkısı fazla.

Canım belki söyleyeceklerime kızacaksın ama bu yazdıkların bana kitaplardaki ya da uzmanların anlattığı yenidoğan 20 dk emer uyur, 2 saatte bir beslenir kalıbından daha gerçekçi, daha normal geliyor. Bebeğin şu aşamada memesiz uykuya dalamamasından ya da yerine koyar koymaz uyanmasindan daha doğal bir şey yok. Biliyorum çok yorucu olabiliyor, insan zorlanıyor, okuduklarindan farklı bir şey yaşadığı için böyle olmaması gerektiğini, bir yerlerde çözülmesi gereken bir sorun olduğunu düşünüyor ama bebeğin sadece dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Şu an sen de adaptasyon sürecindesin, yakında ikiniz de çok daha rahatlayacaksınız. Kolaylık ve ferahlık diliyorum canım, geçecek 🫂🩷
Yok canim neden kizayim ama ben kitap okuyarak onlari uygulayan biri degilim ha mantikli gelen bilgiyi kullanirim ama her cocuk sahsina munhasir doguyor. Bana gore daha tecrubeli annleere zaten lafim yok ilk defa deneyimledigim icin belki de basi seyler neden oyle yanlis yapiyorum yanilgsina dusuyorum ama zaten baktiginda bebik daha 4 gunluk hala kendini disarda zannediyor ve inanin cidden karnimda hareketleri nasilsa disarda da oyle. Gundiz ve gece hareketlilik olarak. bir de ayni ben yapamayinca gicik olup sinirleniyor🤣

Bizimki de öyle işte dediğim gibi kundak yapıp emziği veriyorum kucağımda piş piş diyorum uyuması 10 dk buluyo ama ben anın tadını çıkartıyorum bir daha bebeğim olmayacak koynumdan ayirmiyorum her uyanık olduğunda isim de olsa onunla vakit geçiriyorum bu günler tekrar gelmicek hemen büyüyorlar uykusuz kalıyoruz yoruluyoruz ama hepsine değiyor hele birde gülmeye baslicaklar ondan sonra yiyeceğiz o sincap yanaklarını🥰🥰🤩🤩🤩
Benkmki emzik alsa keske yoksa emzirmeye bayiliyorum ondan yana bir sikintim yok ama yedirsem de ac birakiyorum gibi🤣🥹🥲. Birde iki gecedir cok huzursuz bi derdi var ve bulamamak cok uzuyor beni 😢

En son yan duruyordu, en azından doğum pozisyonuna gelmiş 😂 risk yüksekse, fazla dikişin olacaksa bence gerek yok. Sezaryeni tercih ederim ben öyle bir durumda, dikiş olmasın/çok az olsun diye normal doğum istiyorum ben kendi açımdan çünkü. Gerçekten iri gibi duruyor senin bebiş, 36+0da 2600dü benim kızım, göbekli diyor doktor kilo olarak da 1.5 hafta önde görünüyor kağıtta. Senin kuzuya göre minnoş 🥲 ona rağmen 40.haftada zorlar dedi doktor. Elbette deneyebilirsin, sezaryene dönebilir yüksek ihtimalle böyle giderse ama doğum sancılarını yaşamanın süt gelmesine ve bebeği hazırlamaya katkısı fazla.
Evet evet en çok o sebepten istiyorum, sancı direk sütü etkiliyormuş. Emzirmek istiyorum açıkçası ben anne sütü içmemişim ve annem sıkıntısını çekmiş ondan korkuyorum ben de🥲Yoksa ben canımın acımasından falan çekinmiyorum illa unutulur gider diye düşünüyorum🥲 sonunda dönmeyi kabul etti bizimki bu sefer de kanala girmiyor 😅 iki kesikten birini seçeceğim gibi duruyor ben de

Yok canim neden kizayim ama ben kitap okuyarak onlari uygulayan biri degilim ha mantikli gelen bilgiyi kullanirim ama her cocuk sahsina munhasir doguyor. Bana gore daha tecrubeli annleere zaten lafim yok ilk defa deneyimledigim icin belki de basi seyler neden oyle yanlis yapiyorum yanilgsina dusuyorum ama zaten baktiginda bebik daha 4 gunluk hala kendini disarda zannediyor ve inanin cidden karnimda hareketleri nasilsa disarda da oyle. Gundiz ve gece hareketlilik olarak. bir de ayni ben yapamayinca gicik olup sinirleniyor🤣
Pardon icerde zannediyor diyecektim ☺️

İyi akşamlar kızlar. Normalde ocak 2025 annesiyim. (sata göre 9 ocak)
Bugün doktorum bebeğin gelişiminin önde olduğunu söyledi ve 26 Aralıkta bebeği alırız dedi. 26 aralıkta 38. Haftamda olacağım🥹
Nasip olursa Resmen ben de aralık 2024 annesiyim. 😅💘
Boy ve kilosu nedir şu an benimde sata göre 5 Ocak ama doktor o kadar beklemez diyor

Kızlar size bişey sorucam ben şuan farklı bi şehirde kayınvalidemlerle kalıyorum eşim istanbulda doğuma gelecek sizce ne zaman geri İstanbula dönmeliyim eşimin 10 gün babalık izni 10 gün normal izni var bebek 20 günlük olduğunda 7 8 saat yol gidebilir miyiz yoksa kırkının çıkmasını beklemeli miyim

Kremler de var işe yarayan. Ben krem yerine onu koydum daha iyi geldi. İnşallah yetiyordur benim kide çok azdı gelen diyor bu çocuk aç mama ver ama doktor yeterli dedi
Kilo almamış benimki. Ama çok kaka yapıyor ondan almamış olabilir dedim. Kaka yapması iyi dedi doktor. O da belli ediyor sanırım yettiğini. Sıkıntı yapma hastaneden çıkan bebeklerde olur anne sütüne devam dedi bana da bebişe de damla verdi. Sarılığı da iyiymiş görüntüde azalmış. Mama vermedi o yüzden.

Evet evet en çok o sebepten istiyorum, sancı direk sütü etkiliyormuş. Emzirmek istiyorum açıkçası ben anne sütü içmemişim ve annem sıkıntısını çekmiş ondan korkuyorum ben de🥲Yoksa ben canımın acımasından falan çekinmiyorum illa unutulur gider diye düşünüyorum🥲 sonunda dönmeyi kabul etti bizimki bu sefer de kanala girmiyor 😅 iki kesikten birini seçeceğim gibi duruyor ben de
Ben de hiç emmemişim normal doğum olmasına rağmen, doktor hatası olmuş uzun hikaye. Sezaryen olunca da sütü şırıl şırıl gelen var birkaç gün sonra, neye bağlı bu işler acaba 🥲 bir de biz planlar yapıyoruz ama bakalım onlar neyi seçecek, 10 cm açıklıkla sezaryene giren de çok 🥲

Kızlar size bişey sorucam ben şuan farklı bi şehirde kayınvalidemlerle kalıyorum eşim istanbulda doğuma gelecek sizce ne zaman geri İstanbula dönmeliyim eşimin 10 gün babalık izni 10 gün normal izni var bebek 20 günlük olduğunda 7 8 saat yol gidebilir miyiz yoksa kırkının çıkmasını beklemeli miyim
Bebek çok huysuz kolik vs değilse gidilebilir bence, ilk günlerde çok uyuyorlar sonrasında daha zor diye duydum ben hep. Gece uykusu düzenliyse o saatleri tercih edebilirsiniz, ben de 15-20 gün sonra çekirdek aile düzenine dönme taraftarıyım.

Back