- 2 Mart 2024
- 1.096
- 1.087
- 48
- 29
Ben hiç doğumu düşünmemiştim ya ama tabi normal doğum bana da daha çekici geliyordu. Sonra bebek iri falan denilince çekindim açıkçası omuz takılmasından falan. Aslında bebeğin kilosundan çok doktorum iri bebek her anlamda iridir diyor, yani kemik yapısı kafası iridir diyor. Bugün bana yağ tabakasını gösterdi baya kalın mesela şuan kilosu 4e yaklaştı, yanılma payı illa vardır ama bence 3700 civarı falandır. Daha yarın 37 olacağım, doktorum normal doğumcu. Bana ilk seçeneğimiz o diyor hep ama seni de zorlamak istemem çok derin kesik olsun istemem diyor bebek de başaşağı ama kanala girmemişBenim doktorum bu sabah 3920 bebiş doğurttu normal doğumla, gayet iyi geçmiş. Benim bebeğe de iri diyen dr oldu ama bence haftasıyla uyumlu, max 10 gün öndedir yani. Yazın arkadaşım 4 kg oğlunu normal doğumla doğurdu, çok iyi anlatıyor hep. Sezaryen/normal doğum motivasyonun nedir, doğumunu nasıl hayal ettin bilmiyorum ama benim hiçbir kurgumda sezaryen yok, hiç olmadı. Mecbur kalmadıkça istemiyorum, doktorum Ocak ayına kalırsan suni sancı deneyeceğiz yoksa sezaryeni düşüneceğiz dedi çok moralim bozuldu mesela, tamamen aralık sonuna odaklıyım. Bir anda da başlayabilir doğumun, nst kafanı karıştırmasın. Şanslısın ki hala doktorun normal doğumu destekliyor, birçoğu hemen sezaryen öneriyor. Önce bebo ve kendi sağlığını sonra da doğumunu nasıl hayal ediyorsun onu düşün bence, nasılsa o istediği gibi gelecek :) şu anda kaç kg,