Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Benim doktor direk recete etti e vitamini kapsülünü hastaneden cıkarken sabah akşam gögüs ucuna sürüp emzirmeden once silecekmişiz. Ben aldım kullanmadım gerci ama meme ucu kurumasın yumuşak kalsın diyeymiş istersen dene sen de. Bir de tahinin üzerine cıkan yagı cok iyi geliyormuş
Silmek derken yıkamak gibi mi acaba? Alacağım e vit kapsüldende. İncia da çok iyi hem doğal diye emzirme sonrası sürüp pamuk disk koyuyorum sonra sadece pamukla silip emziriyorum. Böyle yapmadığımda yara oluyor direk. İncianın pişik kremini de çok beğendim. Katı beyaz olanlardan daha iyi.

Bebek çok huysuz kolik vs değilse gidilebilir bence, ilk günlerde çok uyuyorlar sonrasında daha zor diye duydum ben hep. Gece uykusu düzenliyse o saatleri tercih edebilirsiniz, ben de 15-20 gün sonra çekirdek aile düzenine dönme taraftarıyım.
Burda kalmak istemiyorum daha fazla eşim kırkının çıkmasını istiyor ama yani gerçekten çok sıkıldım kendi evimi düzenimi özledim ona bu durumu nasıl anlatacagimi da bilmiyorum

Bebis 4 gunluk ama dersin ki bi aylik surekli bir guncelleme geliyor 4 gunde ne degisebilir degisiyor iste. Simdide meme mama ikilisi yetmiyor yeniden memeye daliyor yoksa uyuyamiyor uykuya dalamiyor ama sinir bozucu bi hal oldu tam tamam daldi diyorum basliyor mik mkk huysuzlanmaya ☹️
Boyle bi donguye girdik. Emzik de asla kabul etmiyor ne yapsam bilemiyorum 😢
14 gündür kucak kucaga yatıyoruz gece ya yanımda kolumun üstünde ya direk üstümde beşiğine koydugumda mümlün diil uyumuyor. Ablasından idmanlı oldugum için bu kez kafaya takmamaya calışıyorum. Sen cünkü ne kadar ugrasırsan ugras bazen cocuga göre şekillenmek zorumda kalıyorsun. Daha cok erken zaten canım sizin için de hiç dert etme o yüzden bırak memeyse memede uyusun o uzmanların anlattıgı gibi bir dünya olmuyor cidden ve bunun sorumlusı da sen diilsin onu kabullenimce kolaylaşıyor bir nebze

oyy kızlar benim büyük oğlum hala uyuma işini çözemedi ben bebişe nasıl öğreteyim 😬 çocuk doğduğundan beri çok zor uyuyor ya 6 yaşına geldi 9da yatağa giriyoruz kitabını okuyoruz sarılıp yatıyoruz yok anacım bi çocuk bi saat yatakta dönüp durur mu
yalnız uyusun diye bıraktığımızda da bi saat falan geçiyor pıt pıt yanımıza geliyor benim uykum tutmadı diye :))) tam iki saattir babası yanında. bebek de gelince daha zor olacak. ayrıca ne kadar geç yatarsa yatsın sabahın köründe çok dinç bi şekilde kalkıyor maşallah :)) daha kolay uykuya dalması için ne yapabilirim bilmiyorum artık. rutinini bozmuyoruz yıllardır istikrarlıyız oyun kitap sohbet uyku şeklinde ama olmuyor önerisi olan varsa can kulağıyla dinliyorum 🙏🏻

Oyyy tosuncuğa bak 🥹 maşallah canım hayırlı uğurlu olsun rabbim bahtını güzel eylesin, kaç haftalık doğdu? Ultrasonda kaç görünüyordu bi de kilosu
Sagolasin canim amiin insallah hepimizinkini. Ultrasonda 3200 du enson. 37 haftada dogdu şok olduk kilosuna🤣 3 bucuktan fazla oldugu icin surekli seker olcumu yapiyolar

oyy kızlar benim büyük oğlum hala uyuma işini çözemedi ben bebişe nasıl öğreteyim 😬 çocuk doğduğundan beri çok zor uyuyor ya 6 yaşına geldi 9da yatağa giriyoruz kitabını okuyoruz sarılıp yatıyoruz yok anacım bi çocuk bi saat yatakta dönüp durur mu
yalnız uyusun diye bıraktığımızda da bi saat falan geçiyor pıt pıt yanımıza geliyor benim uykum tutmadı diye :))) tam iki saattir babası yanında. bebek de gelince daha zor olacak. ayrıca ne kadar geç yatarsa yatsın sabahın köründe çok dinç bi şekilde kalkıyor maşallah :)) daha kolay uykuya dalması için ne yapabilirim bilmiyorum artık. rutinini bozmuyoruz yıllardır istikrarlıyız oyun kitap sohbet uyku şeklinde ama olmuyor önerisi olan varsa can kulağıyla dinliyorum 🙏🏻
Öğlen uykusu devam ediyor mu? Ediyorsa kaç saat ediyor? Odanın tamamen karanlık veya sadece kırmızı ışık almasına dikkat ediyor musunuz, her gün temiz hava alıyor mu, şekerli gıdaları uyumadan en az 3 saat önce kesiyor mu, falan filan :) bir sürü faktör var annesi, bir de uyumadan önce yoğun efor sarf ettiği oyunlar oynuyorsa ve fazla yoruluyorsa bilinenin aksine uykuya geçişi zorlaştırıyor. Sakin oyunlar oynamayı deneyebilirsiniz eğer hareketli oyunlar oynuyorsanız 🥲 bir de temasa düşkün bir çocuksa gün içinde sizinle veya babasıyla yeterince fiziksel temas kurdu mu o da önemli bir faktör

Öğlen uykusu devam ediyor mu? Ediyorsa kaç saat ediyor? Odanın tamamen karanlık veya sadece kırmızı ışık almasına dikkat ediyor musunuz, her gün temiz hava alıyor mu, şekerli gıdaları uyumadan en az 3 saat önce kesiyor mu, falan filan :) bir sürü faktör var annesi, bir de uyumadan önce yoğun efor sarf ettiği oyunlar oynuyorsa ve fazla yoruluyorsa bilinenin aksine uykuya geçişi zorlaştırıyor. Sakin oyunlar oynamayı deneyebilirsiniz eğer hareketli oyunlar oynuyorsanız 🥲 bir de temasa düşkün bir çocuksa gün içinde sizinle veya babasıyla yeterince fiziksel temas kurdu mu o da önemli bir faktör
öğle uykusu 3 yaşında bitti. oda karanlık oluyor. yatmadan önce de genelde lego oynuyoruz. bahçemiz var günde en az yarım saat takılır genelde. alerjik bi çocuk olduğu için ve doğru bulmadığımız için paketli gıda yemeye epey geç başladı ama şimdi dedeler gibi ha bire bisküvi yemek istiyor ya bugün baktım pwtiböre bal dökmüş yiyor 😑 belki bundan olabilir evet. buna dikkat edicem canım teşekkürler 🤗
temas olayı bizden sorulur zaten 6 yıldır oynuyoruz her gün ya 😂 içten de bi kudurukluğu var evladımın hemen kendini coşturuyor. 😑

öğle uykusu 3 yaşında bitti. oda karanlık oluyor. yatmadan önce de genelde lego oynuyoruz. bahçemiz var günde en az yarım saat takılır genelde. alerjik bi çocuk olduğu için ve doğru bulmadığımız için paketli gıda yemeye epey geç başladı ama şimdi dedeler gibi ha bire bisküvi yemek istiyor ya bugün baktım pwtiböre bal dökmüş yiyor 😑 belki bundan olabilir evet. buna dikkat edicem canım teşekkürler 🤗
temas olayı bizden sorulur zaten 6 yıldır oynuyoruz her gün ya 😂 içten de bi kudurukluğu var evladımın hemen kendini coşturuyor. 😑
Ahahaha ay gözümde direkt koca gözlü sempatik bi erkek çocuğu canlandı, yicem 🥰 şekerin aniden oynaması çok etkiliyor çocukları, gün içinde yedirmeyi dene istersen bakalım değişiklik olacak mı. Belki de bu dünyaya uyumaya değil yaşamaya gelmiştir aufksjdk 🥲

Kilo almamış benimki. Ama çok kaka yapıyor ondan almamış olabilir dedim. Kaka yapması iyi dedi doktor. O da belli ediyor sanırım yettiğini. Sıkıntı yapma hastaneden çıkan bebeklerde olur anne sütüne devam dedi bana da bebişe de damla verdi. Sarılığı da iyiymiş görüntüde azalmış. Mama vermedi o yüzden.
Ne için damla verdi canım

Kızlar size bişey sorucam ben şuan farklı bi şehirde kayınvalidemlerle kalıyorum eşim istanbulda doğuma gelecek sizce ne zaman geri İstanbula dönmeliyim eşimin 10 gün babalık izni 10 gün normal izni var bebek 20 günlük olduğunda 7 8 saat yol gidebilir miyiz yoksa kırkının çıkmasını beklemeli miyim
Biz 23 gunluguz bence gidilebilir canım çok sorun olacağını sanmiyorum

Deneyimli annelerr , bu memeyi ağıza aldığındaki o ilk acı ne zaman geçiyor 😅 geçiyor mu ? Ben süt sağıyorum haftalardır ama bebek acıtıyor baya çekerken
Emmeye başladıktan kısa bir süre sonra geçiyor benimki. Ama her defasında ilk başları çok acıtıyor canım.

X