• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızlarr 39+5 sabah 11 den beri ara ara adet sancısı gibi ağrılarım oldu ama sürekli değil hatta gün içinde uyudum falan ara ara yokladı yani. 1 saat kadar önce yine ağrım vardı bi duş alıp rahatlıyım dedim nişanım geldi kahverengi akıntı şeklinde. Doktorumada haber verdim sancın 5 dakikada bire düşünce hastaneye git dedi. Korku endişe ne ararsanız her şey var şu an 🥹🥹

Kızlarr 39+5 sabah 11 den beri ara ara adet sancısı gibi ağrılarım oldu ama sürekli değil hatta gün içinde uyudum falan ara ara yokladı yani. 1 saat kadar önce yine ağrım vardı bi duş alıp rahatlıyım dedim nişanım geldi kahverengi akıntı şeklinde. Doktorumada haber verdim sancın 5 dakikada bire düşünce hastaneye git dedi. Korku endişe ne ararsanız her şey var şu an 🥹🥹
Bende çarşamba sezaryen e giricem sancım var hareketleri de kasılma gibi geriyor beni ama ne su ne nişan geldi hayırlısıyla alın bebeğinizi kucağınıza 💕

Bende çarşamba sezaryen e giricem sancım var hareketleri de kasılma gibi geriyor beni ama ne su ne nişan geldi hayırlısıyla alın bebeğinizi kucağınıza 💕
Aminn inşallah hepimiz en kolay şekilde alalım miniklerimizi kucağımıza 💓 bende de hiç belirti yoktu bugün oldu ne olduysa belirsizlik çok fenaymış cidden hayırlısı olsun bekliyoruz bakalım

bebek hareketlerin nasil bugun ve son zamanlarda? daha once yoklayan sancilarin oluyormuydu? ben de yarin 39+3um bebek hreketleri daha zayif sancilarim olsa da hep dinlenince gecen turden

Kızlar benim yine kafam karıştı ya, sezaryene kesin gibi karar vermiştim ama doktorum acele etme diyor. Zor bir doğum olur ama hala normal ihtimali var diyor. Kafa çapı 9.3 cm bebeğin, 10 cme kadar yolu varmış. Kilosu biraz yüksek ama kilo tek başına sezaryen için sebep değilmiş. Öbür yandan da nst de sancı vs yok.

Kızlar kayınvalidem 2 sokak uzaklıkta oturuyor. Doğum yaptım ve yanıma geliyor akşam bizde kalıyor Allah var yemek yapıyor ilgilenmek istiyor ama gel gelelim ben yardım almak istiyorum herkesin fıtratı farklı olabilir ben hastanede annemin bile yanımda kalmasını bana doğum sonrası yardım etmesini beklemiş biri değilim. Şimdi biraz toparladım iyiyim yani yemeğimi de yaparım eşim de var zaten . Kayınpederle geliyorlar akşam kayınpeder geceye kadar oturup evine geçiyor kayınvalidem yatıyor. Ben istemiyorum. Dün yattı mesela ama ben hiç geçe yardım istemedim kendim odamda baktım bebeğe hiç ihtiyaç duymadım. Sabah kahvaltı hazırlayıp gitmiş saolsun çok iyi düşünmüş ama ben de hazırlayabiliyorum hazırladım da hatta dün. Dedim ya fıtrat meselesi ben kimseye gebe kalmak istemiyorum kendi işimi kendim yapmak istiyorum. Salona gideceğim kayınpeder olmasa atletle geçerim ama o var diye ona uygun giyinmem gerekiyor bir de. Bazen tuvaletten sadece külotla çıkmam gerekiyor pantolonum kan olmuş olabiliyor hani ben rahat hareket edemiyorum istemiyorum kimseyi evimde kendi kendime olmak istiyorum ben mi abartıyorum

Kızlar benim yine kafam karıştı ya, sezaryene kesin gibi karar vermiştim ama doktorum acele etme diyor. Zor bir doğum olur ama hala normal ihtimali var diyor. Kafa çapı 9.3 cm bebeğin, 10 cme kadar yolu varmış. Kilosu biraz yüksek ama kilo tek başına sezaryen için sebep değilmiş. Öbür yandan da nst de sancı vs yok.
Kilosu ne kadar.

Bebis 4 gunluk ama dersin ki bi aylik surekli bir guncelleme geliyor 4 gunde ne degisebilir degisiyor iste. Simdide meme mama ikilisi yetmiyor yeniden memeye daliyor yoksa uyuyamiyor uykuya dalamiyor ama sinir bozucu bi hal oldu tam tamam daldi diyorum basliyor mik mkk huysuzlanmaya ☹️
Boyle bi donguye girdik. Emzik de asla kabul etmiyor ne yapsam bilemiyorum 😢

bebek hareketlerin nasil bugun ve son zamanlarda? daha once yoklayan sancilarin oluyormuydu? ben de yarin 39+3um bebek hreketleri daha zayif sancilarim olsa da hep dinlenince gecen turden
Bebiş şu an bile hareket ediyor hareketlerinde hiç azalma olmadı bence kişiden kişiye değişen bir durum bu seninde yakındır düşünüyorum 🙏

Benim doktorum bu sabah 3920 bebiş doğurttu normal doğumla, gayet iyi geçmiş. Benim bebeğe de iri diyen dr oldu ama bence haftasıyla uyumlu, max 10 gün öndedir yani. Yazın arkadaşım 4 kg oğlunu normal doğumla doğurdu, çok iyi anlatıyor hep. Sezaryen/normal doğum motivasyonun nedir, doğumunu nasıl hayal ettin bilmiyorum ama benim hiçbir kurgumda sezaryen yok, hiç olmadı. Mecbur kalmadıkça istemiyorum, doktorum Ocak ayına kalırsan suni sancı deneyeceğiz yoksa sezaryeni düşüneceğiz dedi çok moralim bozuldu mesela, tamamen aralık sonuna odaklıyım. Bir anda da başlayabilir doğumun, nst kafanı karıştırmasın. Şanslısın ki hala doktorun normal doğumu destekliyor, birçoğu hemen sezaryen öneriyor. Önce bebo ve kendi sağlığını sonra da doğumunu nasıl hayal ediyorsun onu düşün bence, nasılsa o istediği gibi gelecek :) şu anda kaç kg,

Bebis 4 gunluk ama dersin ki bi aylik surekli bir guncelleme geliyor 4 gunde ne degisebilir degisiyor iste. Simdide meme mama ikilisi yetmiyor yeniden memeye daliyor yoksa uyuyamiyor uykuya dalamiyor ama sinir bozucu bi hal oldu tam tamam daldi diyorum basliyor mik mkk huysuzlanmaya ☹️
Boyle bi donguye girdik. Emzik de asla kabul etmiyor ne yapsam bilemiyorum 😢
Canım belki söyleyeceklerime kızacaksın ama bu yazdıkların bana kitaplardaki ya da uzmanların anlattığı yenidoğan 20 dk emer uyur, 2 saatte bir beslenir kalıbından daha gerçekçi, daha normal geliyor. Bebeğin şu aşamada memesiz uykuya dalamamasından ya da yerine koyar koymaz uyanmasindan daha doğal bir şey yok. Biliyorum çok yorucu olabiliyor, insan zorlanıyor, okuduklarindan farklı bir şey yaşadığı için böyle olmaması gerektiğini, bir yerlerde çözülmesi gereken bir sorun olduğunu düşünüyor ama bebeğin sadece dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Şu an sen de adaptasyon sürecindesin, yakında ikiniz de çok daha rahatlayacaksınız. Kolaylık ve ferahlık diliyorum canım, geçecek 🫂🩷

Geciyor canım bebek tam doğru pozisyonda tuttuğunda daha hızlı geçiyor. Benim göğüs ucum büyük o yüzden kahverengi kısmı alamıyor tam çoğunluk üç kısmı olunca bende de oluyor aynı hassasiyet. Biraz büyüyüp ağzını güzel açıp kavradiginda düzeliyor. Ben bide bu sefer direkt gümüş kalkanla başladım o da çok işe yaradı
Onu ben de kullandım . Oğlumu alınca ama bıraktım . Her emzirmeden önce yıkıyor musun memeni kapak kullandığında

Yatarak emzirmek iyi oluyormuş yara olmaması için sen yatıcaksın bebek üzerine kapanıcak gibi
Ay onu nasıl yapıyosunuz ya konforlu duruyor aslında bi deneyeyim de boğulur diye hiç denemedim
Geçiyor geçiyor. Çok yara olmuştu kızımda hiç geçmeyecek gibi gelmişti ama bir süre sonra geçti. Bebek mi tutmayı öğreniyor meme mi artık alışıyor bilmiyorum ama birden geçiyor🌸
Makine kullandım sadece bir ay acımaz demiştm ama bebek çekiyor baya umarım alışır 🥹

Back