• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Söyledim canım ama böyle kibar bir üslupla değil. Annemin olmadığı bir anda üzerine yürüyüp ailesiyle de tehdit ederek. Neyin kafasını yaşıyorlar anlamak imkansız ya. İnan bak şu saatte hepsi uyuyor yine uyumuyorum çünkü yatırmıyor sırt ağrım artık bekliyorum ki sabah olsun duş alır kremlenir bebeği onlara teslim eder öyle uyumaya çalışırım diyorum. Doğumdan beri sadece iki saat uyudum o arada kendisi de uyumuş annem de bir yandan yemek yapıp bir yandan bebeğe bakmış daha diyor annen hayatında ilk defa mı yapıyor bu yemeği bu böyle yapılmaz ki. Uyuyana kadar kalkıp yapsaydın dedim. Neyin uykusuysa bir de gece en az 5-6 saat uyudu zaten uykun niye geliyor yani.
şuraya bak hem yapılıyor önüne geliyor beyfendinin hem de laf söylüyor beğenmiyor. kapa çeneni ye de eline sağlık anne de kalk git. beş yıldızlı otele geldik sanki. takma sen kafana iyi yapmışsın tehdit etmekle empati yapsın azcık ayol.

şuraya bak hem yapılıyor önüne geliyor beyfendinin hem de laf söylüyor beğenmiyor. kapa çeneni ye de eline sağlık anne de kalk git. beş yıldızlı otele geldik sanki. takma sen kafana iyi yapmışsın tehdit etmekle empati yapsın azcık ayol.
Aynen yani. Daha birinci günden ne bu huzursuzluk böyle hiç derdim yok kendisiyle uğraşıcam. Artık kendisi bilir vallahi zaten canım burnumda kimsenin çok bilmişliği ile uğraşamayacağım.

Bu arada bebekle anne arasındaki bağın fiziksel boyutu da çok bambaşka. Ne zaman emzirsem daha o emerken karnım sancılanıyor arkasından kanamam oluyor mesela. Öyle bir rahatlama geliyor ki. Mucize gibi. Resmen karınlarını doyururken annelerini de iyileştiriyor bu minik melekler 🥹 Yeryüzünde insana bahşedilmiş daha güzel bir duygu olduğunu düşünmüyorum artık 🥹

sakin ol canim benim haklisin. kendi de senin yasadiklarini yasamadikca zor anlar seni. annem bilmiyor da hic cocuk bakmamis sen mi biliyorsun dersin. tobe tobe ya
gece bebekle kendi de uyansin memeye versin sen emzir o uyutsun anneni uyandirmayin gece.
annen evde size yemek yapsa temizlik yapsa yeterli gunduz de yardim eder.. ama asil bakim isi anneyle babanin isten gelir gelmez ne gerekiyorsa yapsin soyle bebek mi uyuyacak gazini mi cikarcak ne yapiyorsa artik
Valla bak bu gece hiç kaldırmadım tek başımayım ben zaten uyuyamadım diye her şeyini yapıyorum. Sadece beni yataktan doğrultsun diye kaldırıyorum o kadar. Sabah 8-10 saatlik uykuyla mis gibi uyanacak. Sonra da ben de yorgunum diyecek herhangi ilk durumda. Annemi kaldırmıyorum canım o geceleri de dinlenmezse güçsüz düşer zaten gündüz aşırı yoruluyor. Birkaç güne daha iyi olursam inşallah üstesinden geleceğim de iyileşmem lazım biraz 🙏

Valla bak bu gece hiç kaldırmadım tek başımayım ben zaten uyuyamadım diye her şeyini yapıyorum. Sadece beni yataktan doğrultsun diye kaldırıyorum o kadar. Sabah 8-10 saatlik uykuyla mis gibi uyanacak. Sonra da ben de yorgunum diyecek herhangi ilk durumda. Annemi kaldırmıyorum canım o geceleri de dinlenmezse güçsüz düşer zaten gündüz aşırı yoruluyor. Birkaç güne daha iyi olursam inşallah üstesinden geleceğim de iyileşmem lazım biraz 🙏
bu firsati ona verme en azindan haftasonlari. bence kendini dusun, birak uyumazsa uyumasin sen emzir yat uyu alt degistirip uyutma isini o yapsin zaten 2 saatte bir emiyordur sanirim kalkar emzirir uyursun. boyle uzaktan bize konusmak kolay farkindayim ama baba da senin gibi ne kadar zorluklarin icine dahil olursa o derece anlar seni.. simdi mis gibi uyanip su olmamis bu olmamis diye konusacak.. kendi yapsin begenmiyorsa yemek annecigin dinlenir biraz.
en azindan sen tamamen iyilesene kadsr sezaryen acilarin gecene kadar uykusuz mu kaliyor noluyorsa olsun, yetiskin erkek hicbirsey olmaz ona

Kendi annesi gelmediği için öyle davranıyor bence . Baba olmak var bu devirde . Hani dizide diyor ya süreçte yoksun , ama sonuçlar üstüne konuşuyorsun onun gibi bişi 😅

Kız patlamadım mı sence yemin ederim gözüm döndü bildiğin fiziksel şiddet uygulamaya yeltendim yani ama fiziki olarak da çökük durumda olunca pek tesirli olamadı şiddetim 😂 Valla açıktan tehdit ettim. Yaptığın her saçmalığın bedelini ailen geldiğinde ödersin ve hiçbirini unutmam dedim. Ben ne yaptım ben sizi düşündüğümden yapıyorum söylüyorum annenin her hamlesi hata diyor. Hastaneden çıkarken bak bebeği peluş kundağa koyup pusete o şekilde koyduk hava soğuk diye. Ama yüzü boynu açıkta kendi uyuyor. Çıktığımız an buz gibi havayla karşı karşıya kalacak ve gözünü güneş alacak. Annem de incecik bir örtü verdi yüzünü ört çıkar çıkmaz hem herkes bakmasın çocuğa daha çok küçük hem de hava yutar bu soğukta sancısı olur dedi. Ayy annem mi bunu diyen.. çocuğun yüzünün örtüldüğü nerede görülmüş diyor. Sanki 10 tane çocuk büyüttü ya. Yani sırf annem dedi diye böyle olduğuna eminim. Kendi isteği olsa ben desem yapar sorun olmaz. Sonra bana dönüyor annen çocuğu nefessizlkten öldürmese iyi diyor annemin olmadığı yerde. Annem 3 tane çocuk büyütmüş boğulup ölenimiz olmamış çok şükür dedim. Bu gece de biraz fazla ağladı bebek çünkü mama verdik doktor emzirme ardından mama verin iki gün sarılık olmasın dedi. Tabi onun sancısını tolere edemedi fazla gaz oldu. Baktı katılarak ağlıyor çocuk hızlı hızlı salona gidiyor anneme götürmeye. Korktu o anda başka bir şey var çocukta falan demeye başladı. Hani annem çocuk büyütmekten anlamazdı.. her şey işlerine geldiği gibi.
Kocan ne zaman işe dönecek anam ajfksjd

Kendi annesi gelmediği için öyle davranıyor bence . Baba olmak var bu devirde . Hani dizide diyor ya süreçte yoksun , ama sonuçlar üstüne konuşuyorsun onun gibi bişi 😅
Bir başta bir sonda belirmeleri. Yola gelecek gelmek zorunda. Kısa vadede ailesiyle sınanır uzun vadede ikinci çocuk isteğiyle. Kendisi bilir. Kendi annesi de gelecek gelmesin demedik ki. Ama mesela şu an gerçekten iyi ki yok. Az önce annemle zorla iki çay kaşığı süt sağacaz diye ineğe döndüm odada. 5-10 ml bırakacağım da güya az uyuyacağım uyandığında versinler diye. Bunu neden kv’min önünde yapmak isteyeyim rahat edemem işte.

Sen halledersin ya, güveniyorum ben sana. Öyle sakin sakin oturup konuşacak bir durum yok sen yazdıkça ben gıcık oldum, içindeki çirkef kadına sarıl anacım djdksksl
Valla sakin oturup konuşabilecek bir out da yok karşısında gözümden ateş çıkıyor shsjjs Bu ateş ikimizi de yakar 😂

Bu akşam kaynanamı boğazlamadığım için kendimi tebrik ediyorum . Ev 24,6 derece ya evde termostat var ev soğuk diyor . Tuvalete gidip geliyorum çocuğu kafasına kadar battaniye örtmüş ben açıyorum o örtüyor . Aç bu çocuk emzir diyip duruyor emziriyim bari dedim kustu . Yok bez sıkmış yok sarılığı artmış . Ya normalde severim tamam kötülüğüne yapmıyor ama bu nedir ya . Valla gına geldi. Benden daha fazla düşünüyor olabilir misin benim bebeğimi ya. Çocuk sıcaktan isilik oldu . Diyorum karışma diye yok arkamı dönüyorum aynı . Zaten yeni yeni adapte oluyorum anneliğe . YETERRRR diye bağırmak istedim bu akşam . Allahtan çalışıyor da çok gelemiyor . Nefret ettirdi kendinden ya
Büyüklerde sarıp sarmalama merakı oluyor ya mıtlaka. Biz de dün anneme gttik kayınvaldemle. Kayınvaldem dogum öncesi geldi saolsun yardım ediyor bana. Kardeşlerim falan da vardı annemde kalabalık olunca ev baya sıcak oldu. Cocuk da ne hikmetse güzel güzel uyudu kalabalıkta. Bak diyor sıcak oldgu için karnı agrımadı rahat rahat uyudu. Ben asırı sıcak tutmuyorum evi fenalık geliyor bana. Sen de yakıyorsın ama darlanıyorsın cok yakmıyorsun diyor. Uf napim alışsın cocuk ya evi hamam gibi yapmanın alemi yok ki

etsin bence elle mudahale derken tam olarak ne?, burda sweeping membranes diye soyluyorlar sana sorup onay alirsa yapiyor doktorlar dogumu baslatmak icin. chatgptye turkce aciklamasini sordum:
Membran süpürme (sweeping membranes), genellikle hamileliğin 38. haftasından sonra yapılan ve doğumu doğal yollardan başlatmayı amaçlayan basit bir işlemdir. İşlem sırasında doktor veya ebe şunları yapar:

1. Muayene Pozisyonu: Anne adayı jinekolojik muayene pozisyonunda uzanır.
  2. Rahim Ağzının Kontrolü: Doktor veya ebe, steril eldiven giyerek iki parmağıyla vajinadan rahim ağzına ulaşır. Bu işlem için rahim ağzının bir miktar açılmış olması (en azından yumuşamış ve 1-2 cm genişlemiş) gerekir.
  3. Membranların Süpürülmesi: Amniyon kesesi ile rahim duvarı arasındaki zarlar, parmakların dairesel hareketlerle hafifçe ayrılmasıyla "süpürülür." Bu hareket, vücudun doğum sancılarını başlatmak için prostaglandin adı verilen hormonları salgılamasına yardımcı olabilir.
Benim arkadaşıma bu membram süpürülmesi dene seyi doktor muayenede yapmıştı dogum başlasım diye işe yaramıştı. Burda da yapan doktorlar var

kızlar bugün görümcem geldi hastane çantasına bakalım son haline dedi, dependi görünce çok şaşırdı bu kadar gelmiyor ki gereksiz bu sen ped koy falan dedi kafamı karıştırdı 🤔🤔
Sezaryanda o kadar gelmiyor gercekten ama ben onu kilot niyetime giydim ortasına da ped koydum o pedi degiştirdim 1-2 kez. Normal dogum olursa anca tutar depend bence

Benim annem hem kaloriferi yakti hemde cocugu kundak yapti ustine de bisey orttu sabah bi kalktim oda asiri sicak 25 derece nem %61 nefes alinmiyor annelerlei yok usumuyor diye ikna etmek cok zor ama 61 nem nedir yaa cocuk da oyle olunca uykuya dusuyor buna bi cozum bulmam lazim 🤣

Canım ben 36da ve 37+4 te iki kere elle muayene etti şuan 38+2 tık yok bence çokta tetiklemiyor hiç açılmam bile yok yani
Ben nefes alamıyorum artık ya minik vücuduma bu koca göbek çok fazla geldi 🤣🤣 benim öyle imkanım olsa yap derim sanırım ya daha ne beklicez büyüyorlar bir de doğuramıcam diye korkmaya başladım ben
Doğmaya günü varsa elle muayene yapılsa da etkilemiyor olarak kabullenip devam edeceğim o halde ☺️ Bugün bir şeyler başlayacak diye düşünüyorum ama son zamanlarda her gün böyle düşündüğüm için 😂 Ben de doktor ama çok büyüdü artık normal doğum olmaz derse diye acele etme moduna girdim biraz ama yaşayıp görelim. M minikfilozof 'tan gördük ki hurma da işe yaramıyor 😂

S seydaseydas Canim buradaki elle müdahale açıklık kontrolü, çatı muayenesi dedikleri muayene. Sizin oradaki evet ciddi ciddi nişan denilen tıkacı elle temizlemek, onun işe yaraması çok mantıklı.

Kız patlamadım mı sence yemin ederim gözüm döndü bildiğin fiziksel şiddet uygulamaya yeltendim yani ama fiziki olarak da çökük durumda olunca pek tesirli olamadı şiddetim 😂 Valla açıktan tehdit ettim. Yaptığın her saçmalığın bedelini ailen geldiğinde ödersin ve hiçbirini unutmam dedim. Ben ne yaptım ben sizi düşündüğümden yapıyorum söylüyorum annenin her hamlesi hata diyor. Hastaneden çıkarken bak bebeği peluş kundağa koyup pusete o şekilde koyduk hava soğuk diye. Ama yüzü boynu açıkta kendi uyuyor. Çıktığımız an buz gibi havayla karşı karşıya kalacak ve gözünü güneş alacak. Annem de incecik bir örtü verdi yüzünü ört çıkar çıkmaz hem herkes bakmasın çocuğa daha çok küçük hem de hava yutar bu soğukta sancısı olur dedi. Ayy annem mi bunu diyen.. çocuğun yüzünün örtüldüğü nerede görülmüş diyor. Sanki 10 tane çocuk büyüttü ya. Yani sırf annem dedi diye böyle olduğuna eminim. Kendi isteği olsa ben desem yapar sorun olmaz. Sonra bana dönüyor annen çocuğu nefessizlkten öldürmese iyi diyor annemin olmadığı yerde. Annem 3 tane çocuk büyütmüş boğulup ölenimiz olmamış çok şükür dedim. Bu gece de biraz fazla ağladı bebek çünkü mama verdik doktor emzirme ardından mama verin iki gün sarılık olmasın dedi. Tabi onun sancısını tolere edemedi fazla gaz oldu. Baktı katılarak ağlıyor çocuk hızlı hızlı salona gidiyor anneme götürmeye. Korktu o anda başka bir şey var çocukta falan demeye başladı. Hani annem çocuk büyütmekten anlamazdı.. her şey işlerine geldiği gibi.
Kız deli mi senin bu kocan? Kaç cocuk büyütmüş de cocugun yüzünün ortülmedigini iddia ediyor. Hepimiz her yerini örterek cıkardık bebeyi hastaneden. Dediği gibi annenin hem soguk hem de ne gerek var yeni dogmuş bebegi herkes görsün i. Zaten incecik müslin ortü ortmüşünüzdür heralde. Tertemiz bir cinnetle bu iş cözülür bence de ☺️ tehdit inşallah ise yaramıştır.
Erkeğin herseye müdahele edeni cok bileni de cekilmiyor gercekten. Lohusa damarlarımıza basmasınlar

Bu arada bebekle anne arasındaki bağın fiziksel boyutu da çok bambaşka. Ne zaman emzirsem daha o emerken karnım sancılanıyor arkasından kanamam oluyor mesela. Öyle bir rahatlama geliyor ki. Mucize gibi. Resmen karınlarını doyururken annelerini de iyileştiriyor bu minik melekler 🥹 Yeryüzünde insana bahşedilmiş daha güzel bir duygu olduğunu düşünmüyorum artık 🥹
Ya bir de noluyor aglıyor sancılanıyor benim minik kv falan işte dolaştırıyor kucagında mızırdanması gecmiyor ben alıyorum ellerimle kafasını yüzünü oksuyorum. Güzel sevgi sözcükleri söylüyorum kulagına usul usul bi mayısıyor dinliyor mest oluyor. Yhaa diyorum sen 10-12 günlük bi insan tanesisin nasıl da anlıyorsun annenim sefkatini😍🥰 içi sıcacık oluyor insanın

Back