• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Ben de ara ara bunu iliklerimde yaşıyorum. Oturup ağlıyorum. Ama sonra diyorum regl ağrısı vs olunca ya da en basitinden bi başımız bile ağrısa dayanıyoruz sürece ayak uyduruyoruz. Ve en önemlisi onun geçici olduğunu biliyoruz. Bu da geçecek ve sonu muhteşem olacak diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Vücudumuz bizi bizden daha iyi tanıyor. Sakin kalırsak kendimizi dinlersek o sürece kendimizi verirsek geçip gidecek ve bebişimizi sağlıcakla alacağız kucağımıza inşallah
hep boyle deniyor biliyormisun sakin kal vucudunu sıkma kendini birak. annem de aynisini diyor rahat dogurmus, ben kendimi biraktim gevsedim diyor da ben yapabilcekmiyim acaba. oyle yogun regl sancisi ceken biri de olmadim hic aliskin degilim aciya sanciya 🥺
bazen su an oldugu gibi bir bicak saplaniyor sanki karnima vajinama bu ne diyorum bu devam edip artsa nasil dayanicam

hep boyle deniyor biliyormisun sakin kal vucudunu sıkma kendini birak. annem de aynisini diyor rahat dogurmus, ben kendimi biraktim gevsedim diyor da ben yapabilcekmiyim acaba. oyle yogun regl sancisi ceken biri de olmadim hic aliskin degilim aciya sanciya 🥺
Ama sezaryen yaşamışsın onun ağrısını çekmişsin o zaman bir şekilde ayak uydurmuşsun ve onun da geçtiğini biliyorsun. Bu sefer o ağrıları daha önce yaşayacağını belki düşünebilirsin. Genelde izlediğim videolarda da sakin müzik açmışlar mumlar koymuşlar odaya sancı geldikçe belli hareketlerle gevşeme yapıyorlar falan huzurlu bir ortam var gibi. Tabi sonra çığlık atan kadınların reelsları önüme düşünce de ağlıyorum orası ayrı 🤣 regl ağrısını annem de hiç çekmemiş ve doğumları çok kolay geçmiş. Belki senin de öyle olur 😁 yapıcaz bir şekilde ben inanıyorum ya. Dün bir tane video gördüm kadın demiş hamileyim ama 2 türlü doğum şekli de bana hitap etmiyor diye tam o noktaya geliyorum ara ara 🤣

Ay kimse beni lohusa depresyonuna sokmasa kocam sokacak. O kadar sinirliyim ki dünden beri kızlar. Adam besleniyor, sigarasını içiyor, suyunu içiyor, tuvalete gidiyor, uykusunu uyuyor böyle bir konfor yok. Ve sürekli yapılan her şeyi eleştiriyor. Annemin her yaptığını eleştiriyor. Bana da gelmiş annen hiçbir şey bilmiyor diyor. Gazı oluyor diye annem battaniyeye sarmış gidiyor onu açıyor, arabada yüzüne değmeyecek şekilde örtü örtüyorum gözünü güneş aldığı için çocuk nefes alamıyor diyor, kadının yaptığı yemeğe laf ediyor, bana gelmiş annen hiçbir şey bilmiyor diyor. İki günde ilaçların etkisiyle sadece 2 saat uyku uyuyabildim, ameliyat yerinin acısını unutturan bir kulunç ağrım var bana yorgunluktan tuvalete çıkamamaktan bahsediyor. Gerçekten öldürmek üzereyim.
Of sen git çocuk doğur, sonra uğraştığın şeylere bak. Allah ons akıl fikir versin bacım

Ama sezaryen yaşamışsın onun ağrısını çekmişsin o zaman bir şekilde ayak uydurmuşsun ve onun da geçtiğini biliyorsun. Bu sefer o ağrıları daha önce yaşayacağını belki düşünebilirsin. Genelde izlediğim videolarda da sakin müzik açmışlar mumlar koymuşlar odaya sancı geldikçe belli hareketlerle gevşeme yapıyorlar falan huzurlu bir ortam var gibi. Tabi sonra çığlık atan kadınların reelsları önüme düşünce de ağlıyorum orası ayrı 🤣 regl ağrısını annem de hiç çekmemiş ve doğumları çok kolay geçmiş. Belki senin de öyle olur 😁 yapıcaz bir şekilde ben inanıyorum ya. Dün bir tane video gördüm kadın demiş hamileyim ama 2 türlü doğum şekli de bana hitap etmiyor diye tam o noktaya geliyorum ara ara 🤣
ay aynen ben, hatta toptan hamilelik bana gore degil. ama tabi sonu cok guzel 😆
annemde cekmemis regl agrisi onunda dogumlari cok rahat gecmis, bilmem bir baglanti var mi arasinda.. 3. ikinmada ben tek ikinmada kardesim gelmis dunyaya. 40 haftayı da geçmiş 4 bucuk kilo doğmus tek buyuk sancıda gelmiş dusun. annemden dinlesen dogum rahat birsey. keske oyle sanslı olabilsek🙏

ay aynen ben, hatta toptan hamilelik bana gore degil. ama tabi sonu cok guzel 😆
annemde cekmemis regl agrisi onunda dogumlari cok rahat gecmis, bilmem bir baglanti var mi arasinda.. 3. ikinmada ben tek ikinmada kardesim gelmis dunyaya. annemden dinlesen dogum rahat birsey. keske oyle sanslı olabilsek🙏
Anneme göre de öyle ne var normal doğumda diyor 😁 bende sancıyı öyle geç hissetmiş ki hatta kontrolden direk üstündeki kıyafetlerle doğuma almışlar resmen şok geçirdim 🤣 belki rahim ağrısını hissetmiyorsundur bu nedenle de sancıları az hissedersin gibi bir bağlantı kurasım geldi. Ben regl zamanı kusmaktan hastanelik olduğumu bilirim. Ağrılardan bayılırdım. Ve ilk 3 ay da çok ağrım oldu ağrıdan kustum mesela. Rahimle ilgili şeyleri de dibine kadar hissediyorum gibi bir his 😁😁😁

Anneme göre de öyle ne var normal doğumda diyor 😁 bende sancıyı öyle geç hissetmiş ki hatta kontrolden direk üstündeki kıyafetlerle doğuma almışlar resmen şok geçirdim 🤣 belki rahim ağrısını hissetmiyorsundur bu nedenle de sancıları az hissedersin gibi bir bağlantı kurasım geldi. Ben regl zamanı kusmaktan hastanelik olduğumu bilirim. Ağrılardan bayılırdım. Ve ilk 3 ay da çok ağrım oldu ağrıdan kustum mesela. Rahimle ilgili şeyleri de dibine kadar hissediyorum gibi bir his 😁😁😁
annemde oyle, ayakta dogurcaktim nerdeyse diyo hastanede doktoru cagirmaya giderken ben gelmisim zaten apar topar catala almislar. ya insallah rahat dogumlar geciririz oyle ya da boyle. epidural olursun cok sancin olursa sen, beni yaparlar mi bilmiyorum epidural onceden gecirilmis sezaryenim var 4 sene gecti gerci aradan

annemde oyle, ayakta dogurcaktim nerdeyse diyo hastanede doktoru cagirmaya giderken ben gelmisim zaten apar topar catala almislar. ya insallah rahat dogumlar geciririz oyle ya da boyle. epidural olursun cok sancin olursa sen, beni yaparlar mi bilmiyorum epidural onceden gecirilmis sezaryenim var 4 sene gecti gerci aradan
En az 2 yıl diyorlar senin hayli hayli geçmiş. Bir de senin epidural almanda sakınca mı var yoksa orada yapmıyorlar mı? İnternetten baktığımda epidural ile ssvd arasında çok bi bağlantı kurmamışlar genelde yapılmış.

En az 2 yıl diyorlar senin hayli hayli geçmiş. Bir de senin epidural almanda sakınca mı var yoksa orada yapmıyorlar mı? İnternetten baktığımda epidural ile ssvd arasında çok bi bağlantı kurmamışlar genelde yapılmış.
epidural yapiyorlar burda ama ya suni sanci ya epidural biri yapilmiyor sezaryen gecmisi olana hangisiydi bakicam, cok yogun sanci ve ikinma dikislere zarar verebilir yirtilabilir diye

epidural yapiyorlar burda ama ya suni sanci ya epidural biri yapilmiyor sezaryen gecmisi olana hangisiydi bakicam, cok yogun sanci ve ikinma dikislere zarar verebilir yirtilabilir diye
Suni sancı yapılmıyor diye okudum dediğin gibi çok yoğun sancı olduğu için.

kızlar bugün görümcem geldi hastane çantasına bakalım son haline dedi, dependi görünce çok şaşırdı bu kadar gelmiyor ki gereksiz bu sen ped koy falan dedi kafamı karıştırdı 🤔🤔
Her insan bir değil. Hani diyorlar bide normal doğuran da kan daha çok gelirmiş. Ben ilk gün hasta bezi ikinci gün normal pet. Oda dolmadı bile kaç gündür ped kullanıyorum dikişim var diye alttan peçeteye batikon döküp alttan yaraya indiriyorum gelen kanıı peçete çekiyor düşün o kadar az. Tabi senin de az geleceği anlamına gelmiyor ben tuhaf karşıladım kendiminkini mesela. Götürmek te fayda var koy gitsin ağırlık mı yapacak sana

Sizde mi 12.12? Bana da 12 12 dediler ama son 2 gündür adet sancısı gibi bir sancı ve aala dinmiyorr...
Yok ben 12.12yi kendi tarih takıntılarım için diyorum. Düzenli mi sancılar doktora gitseydin bi ya dinmiyorsa bilemedim ki ben hiç doğurmadım böyle olunca stres olurum giderdim herhalde doktora

Ay kimse beni lohusa depresyonuna sokmasa kocam sokacak. O kadar sinirliyim ki dünden beri kızlar. Adam besleniyor, sigarasını içiyor, suyunu içiyor, tuvalete gidiyor, uykusunu uyuyor böyle bir konfor yok. Ve sürekli yapılan her şeyi eleştiriyor. Annemin her yaptığını eleştiriyor. Bana da gelmiş annen hiçbir şey bilmiyor diyor. Gazı oluyor diye annem battaniyeye sarmış gidiyor onu açıyor, arabada yüzüne değmeyecek şekilde örtü örtüyorum gözünü güneş aldığı için çocuk nefes alamıyor diyor, kadının yaptığı yemeğe laf ediyor, bana gelmiş annen hiçbir şey bilmiyor diyor. İki günde ilaçların etkisiyle sadece 2 saat uyku uyuyabildim, ameliyat yerinin acısını unutturan bir kulunç ağrım var bana yorgunluktan tuvalete çıkamamaktan bahsediyor. Gerçekten öldürmek üzereyim.
Şöyle temiz bir cinnetle halledilir bence, erkeklerin bu kadar konuşması ne kadar itici ya. Çok biliyorsa o yapsın, bir de kendi annesi olsa bu kadar laf eder mi acaba? Hormonlarının verdiği tepkiye dayanarak güzel bir patlamayla hallolur gibi.

Yok ben 12.12yi kendi tarih takıntılarım için diyorum. Düzenli mi sancılar doktora gitseydin bi ya dinmiyorsa bilemedim ki ben hiç doğurmadım böyle olunca stres olurum

Yok ben 12.12yi kendi tarih takıntılarım için diyorum. Düzenli mi sancılar doktora gitseydin bi ya dinmiyorsa bilemedim ki ben hiç doğurmadım böyle olunca stres olurum giderdim herhalde doktora
Hiç açılma yok, mqecbur bekleyeceğiz

Erkekler neden böyle ya sen bu kadar yorgunken ağrın sızın varken ekstra dikkat edeceğine saçma saçma eleştirmiş. Ki uyuyamadığını acı çektiğini falan da net görüyor. Anneni eleştirmesi de saçma yani yemeğe de laf etme. Söylesen bak depresyona sebep olacak yaptıkların geriyor kırıyor beni yanımda olmanı daha ılımlı davranmanı bekliyorum falan diye belki dikkat etmesi gerektiğini fark eder daha çok yeni doğum yaptın birde böyle devam etmesin

Şöyle temiz bir cinnetle halledilir bence, erkeklerin bu kadar konuşması ne kadar itici ya. Çok biliyorsa o yapsın, bir de kendi annesi olsa bu kadar laf eder mi acaba? Hormonlarının verdiği tepkiye dayanarak güzel bir patlamayla hallolur gibi.
Kız patlamadım mı sence yemin ederim gözüm döndü bildiğin fiziksel şiddet uygulamaya yeltendim yani ama fiziki olarak da çökük durumda olunca pek tesirli olamadı şiddetim 😂 Valla açıktan tehdit ettim. Yaptığın her saçmalığın bedelini ailen geldiğinde ödersin ve hiçbirini unutmam dedim. Ben ne yaptım ben sizi düşündüğümden yapıyorum söylüyorum annenin her hamlesi hata diyor. Hastaneden çıkarken bak bebeği peluş kundağa koyup pusete o şekilde koyduk hava soğuk diye. Ama yüzü boynu açıkta kendi uyuyor. Çıktığımız an buz gibi havayla karşı karşıya kalacak ve gözünü güneş alacak. Annem de incecik bir örtü verdi yüzünü ört çıkar çıkmaz hem herkes bakmasın çocuğa daha çok küçük hem de hava yutar bu soğukta sancısı olur dedi. Ayy annem mi bunu diyen.. çocuğun yüzünün örtüldüğü nerede görülmüş diyor. Sanki 10 tane çocuk büyüttü ya. Yani sırf annem dedi diye böyle olduğuna eminim. Kendi isteği olsa ben desem yapar sorun olmaz. Sonra bana dönüyor annen çocuğu nefessizlkten öldürmese iyi diyor annemin olmadığı yerde. Annem 3 tane çocuk büyütmüş boğulup ölenimiz olmamış çok şükür dedim. Bu gece de biraz fazla ağladı bebek çünkü mama verdik doktor emzirme ardından mama verin iki gün sarılık olmasın dedi. Tabi onun sancısını tolere edemedi fazla gaz oldu. Baktı katılarak ağlıyor çocuk hızlı hızlı salona gidiyor anneme götürmeye. Korktu o anda başka bir şey var çocukta falan demeye başladı. Hani annem çocuk büyütmekten anlamazdı.. her şey işlerine geldiği gibi.

Erkekler neden böyle ya sen bu kadar yorgunken ağrın sızın varken ekstra dikkat edeceğine saçma saçma eleştirmiş. Ki uyuyamadığını acı çektiğini falan da net görüyor. Anneni eleştirmesi de saçma yani yemeğe de laf etme. Söylesen bak depresyona sebep olacak yaptıkların geriyor kırıyor beni yanımda olmanı daha ılımlı davranmanı bekliyorum falan diye belki dikkat etmesi gerektiğini fark eder daha çok yeni doğum yaptın birde böyle devam etmesin
Söyledim canım ama böyle kibar bir üslupla değil. Annemin olmadığı bir anda üzerine yürüyüp ailesiyle de tehdit ederek. Neyin kafasını yaşıyorlar anlamak imkansız ya. İnan bak şu saatte hepsi uyuyor yine uyumuyorum çünkü yatırmıyor sırt ağrım artık bekliyorum ki sabah olsun duş alır kremlenir bebeği onlara teslim eder öyle uyumaya çalışırım diyorum. Doğumdan beri sadece iki saat uyudum o arada kendisi de uyumuş annem de bir yandan yemek yapıp bir yandan bebeğe bakmış daha diyor annen hayatında ilk defa mı yapıyor bu yemeği bu böyle yapılmaz ki. Uyuyana kadar kalkıp yapsaydın dedim. Neyin uykusuysa bir de gece en az 5-6 saat uyudu zaten uykun niye geliyor yani.

Back