• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bende her uyandığımda acaba dedim😄4 5 kezde kalktım gece hepsinde regl olma ağrısı ile bir acaba diyerek ama tuvalete bir gittim 💩yok yani kendi ne zaman isterse sanırım artık hislerde boşa çıktı😄

Evet hurma falan işe yaramıyor ya sadece doğuma kadar düzenli yemek belki süreci hızlandırıp yardımcı oluyodur egzersiz falan da öyle, başlatma olayı şehir efsanesi 😄😄

Benim karnı 40 haftaydı geçen her an daha da kilo alıyorsa çocuk doğurana kadar koca göbük olur sezeryan gerekir belki.
Nasıl motive ettiysen bir uyandım, kesin doğuruyorum, altımdaki örtü yerinde mi, kesin su ya da nişan gelecek paniği 😂😂 altıma alt açma örtüsü serip yattım tabii ki, sonuçta doğuracağız dedik 😂😂 Allah ne zaman nasip kısmet ettiyse o zaman anacım, strese gerek yok. Nihayetinde gelecekler minnoşlarımız 😍 Yine de yürüyüş yapıp geldim tabii ki 😂

blocked blocked M minikfilozof ben de sizle aday olabilir miyim bu geceye 😂😂 Salı suniye kadar kendi kendine gelse bu gece olur bence de 😂 10.000 adım attım ananas da yerim geve gelebilirler bence 🙋🏻‍♀️
Bende her yolu deneyenlerdenim. Yürüyüş yapmak ördek yürüyüşü ananas hurma sıcak suya oturma pilates topu üstünde zıplama… 😂1 haftadır 1 cm açıklık devam ediyor hiç açılmadım suni sancı da biraz 🤏🏻 korkutuyor 😂 gece nişanım gelmeye devam etti, adet ağrısı gibi ağrım da var. Bebek hareketleri normal. Doktorum bebek hareketlerinde anormallik hissettiğin an hemen gel dedi.. Pazartesi kontrolümüz var bize de dua edin 🤲🏻🥹

Biz mis gibi olduk teyzeler 🥰🥰

Eklentiler

• IMG-20241208-WA0005.jpg
    IMG-20241208-WA0005.jpg
    84,4 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG-20241208-WA0003.jpg
    IMG-20241208-WA0003.jpg
    108,2 KB · Görüntüleme: 84
Büyüklerde sarıp sarmalama merakı oluyor ya mıtlaka. Biz de dün anneme gttik kayınvaldemle. Kayınvaldem dogum öncesi geldi saolsun yardım ediyor bana. Kardeşlerim falan da vardı annemde kalabalık olunca ev baya sıcak oldu. Cocuk da ne hikmetse güzel güzel uyudu kalabalıkta. Bak diyor sıcak oldgu için karnı agrımadı rahat rahat uyudu. Ben asırı sıcak tutmuyorum evi fenalık geliyor bana. Sen de yakıyorsın ama darlanıyorsın cok yakmıyorsun diyor. Uf napim alışsın cocuk ya evi hamam gibi yapmanın alemi yok ki
Doğru diyorsun benimde alıştırmam lazım normal derecelere aslında. Ayakları sıcak kalsa yeterli sanki o zaman gazı olmuyor çünkü

Karışan kvlere nefret gerçekten benimkide çok karışmaya meyilliydi yok çocuk üşür yok sütün yetmiyordur sen bilmiyorsundur ki bunu derken günde 6-7 kez altına sıçan kızım yani bu çocuk napsın doyduğunu göstermek için sarılık için sıcaklık iyi değil diyorum çocuk üşür sen bilmezsin diyor kendilerine zamanında çok karışılmış bence ondan bu hırs rahat duramıyorlar annemde söylüyordu bana ama ben anneme bir kere söyleyince tekrar etmiyordu bu diretiyor kendi dediği doğru gibi boşver hepimizin başında var böyle kaynanalar sende hiç kendini tutma lohusasın sen içinde kalmasın sıkıştığında lohusayım ben üstüme gelmeyin de
Benim annemde öyle der bir kere der sonra öyle olmadığını söylerim ısrar etmez. Arkamdan da iş çevirmez . Bu öyle değil arkamı dönüyorum yapma dediğimi yapıyor . Bugün de gelecekler . Eşime gece anlattım . Öyle davranırsa eşim cevabını verir belki öyle anlar

Nasıl motive ettiysen bir uyandım, kesin doğuruyorum, altımdaki örtü yerinde mi, kesin su ya da nişan gelecek paniği 😂😂 altıma alt açma örtüsü serip yattım tabii ki, sonuçta doğuracağız dedik 😂😂 Allah ne zaman nasip kısmet ettiyse o zaman anacım, strese gerek yok. Nihayetinde gelecekler minnoşlarımız 😍 Yine de yürüyüş yapıp geldim tabii ki 😂
Gerçekten inanmışlık bu olsa gerek🤣🤣 ben hiç altıma bişey sermeyi düşünmemiştim bak 😁😁 gece her ağrıda doğuruyom mu dedim ama bende de bişey yok sakin bir sabaha günaydın dedik😁

Bende her yolu deneyenlerdenim. Yürüyüş yapmak ördek yürüyüşü ananas hurma sıcak suya oturma pilates topu üstünde zıplama… 😂1 haftadır 1 cm açıklık devam ediyor hiç açılmadım suni sancı da biraz 🤏🏻 korkutuyor 😂 gece nişanım gelmeye devam etti, adet ağrısı gibi ağrım da var. Bebek hareketleri normal. Doktorum bebek hareketlerinde anormallik hissettiğin an hemen gel dedi.. Pazartesi kontrolümüz var bize de dua edin 🤲🏻🥹
Sen bizden daha yakınsın doğuma hem nişan hem 1 cm açıklık 🥳 salıya kadar gelmemiş olursa açıklık olmadan suni deneyimimi paylaşırım bol bol😁

Gerçekten inanmışlık bu olsa gerek🤣🤣 ben hiç altıma bişey sermeyi düşünmemiştim bak 😁😁 gece her ağrıda doğuruyom mu dedim ama bende de bişey yok sakin bir sabaha günaydın dedik😁
aynen bende aksam sanci hareketlilik sabaha hersey sut liman. ben daha beklemiyorum ya carsamba randevum var. mudahale ile doğacak gibi geliyor artık bana 40 haftamı tamamlayınca, nişan temizleme mi olur suni sancı mı sezaryen mi olur bilmem ama kendi gelecek gibi değil oyle hissetmiyorum hiç.
ilk dogumumda da oglum gelmemisti o zamanda 40i gormustum nerdeyse

Sonra bir de temizlikle uğraşmak istemediğim için 😂 O zaman hosgeldin 39. haftamız, bu haftanın bir günü bizim için hayat boyu kutlayacağımız bir gün olacak 😍😍

Benim yengem kullandı . Kış bebeğiydi yeğenim . Doğuma az kala hastalandı . Bebek kilo kaybetmiş anne karnında doktor antibiyotik başlamıştı . Kâr zarar dengesini kuruyor doktorlar merak etme . Sen mi hasta oldun
Evet grip öksürük vs derken öksürük arttı fena..

Ama sezaryen yaşamışsın onun ağrısını çekmişsin o zaman bir şekilde ayak uydurmuşsun ve onun da geçtiğini biliyorsun. Bu sefer o ağrıları daha önce yaşayacağını belki düşünebilirsin. Genelde izlediğim videolarda da sakin müzik açmışlar mumlar koymuşlar odaya sancı geldikçe belli hareketlerle gevşeme yapıyorlar falan huzurlu bir ortam var gibi. Tabi sonra çığlık atan kadınların reelsları önüme düşünce de ağlıyorum orası ayrı 🤣 regl ağrısını annem de hiç çekmemiş ve doğumları çok kolay geçmiş. Belki senin de öyle olur 😁 yapıcaz bir şekilde ben inanıyorum ya. Dün bir tane video gördüm kadın demiş hamileyim ama 2 türlü doğum şekli de bana hitap etmiyor diye tam o noktaya geliyorum ara ara 🤣
O videoları ben de izleyip doğuma giderken yanıma esansiyel yağlar, kulaklık vs almıştım. Sancı sirasinda hiçbirini gözüm görmedi. Eşimin parmaklarini isirdigimi hatırlıyorum bir ara ama öyle çığlık çığlığa da olmadım. Yani ikisi de kişiye göre değişiyor bence. Fakat o huzurlu ortam bence acilmanin 2-3 cm olduğu zamanlar içindir. Sonrasında sanmıyorum öyle bir huzur muzur olmuyor 😂

Benim annem hem kaloriferi yakti hemde cocugu kundak yapti ustine de bisey orttu sabah bi kalktim oda asiri sicak 25 derece nem %61 nefes alinmiyor annelerlei yok usumuyor diye ikna etmek cok zor ama 61 nem nedir yaa cocuk da oyle olunca uykuya dusuyor buna bi cozum bulmam lazim 🤣
İstanbulda su an hava güzel bir de az evvel cok sıcaklandım, az kombiyi kıstım. Sıfır kollu tsörtle kaldım. Kayınvaldem bana kızıyor bu sefer böyle üsüteceksin diye😂

O videoları ben de izleyip doğuma giderken yanıma esansiyel yağlar, kulaklık vs almıştım. Sancı sirasinda hiçbirini gözüm görmedi. Eşimin parmaklarini isirdigimi hatırlıyorum bir ara ama öyle çığlık çığlığa da olmadım. Yani ikisi de kişiye göre değişiyor bence. Fakat o huzurlu ortam bence acilmanin 2-3 cm olduğu zamanlar içindir. Sonrasında sanmıyorum öyle bir huzur muzur olmuyor 😂
Nasıl oldun, kendini biraz daha iyi hissetmeye başladın mı? 🥰

Benim annem hem kaloriferi yakti hemde cocugu kundak yapti ustine de bisey orttu sabah bi kalktim oda asiri sicak 25 derece nem %61 nefes alinmiyor annelerlei yok usumuyor diye ikna etmek cok zor ama 61 nem nedir yaa cocuk da oyle olunca uykuya dusuyor buna bi cozum bulmam lazim 🤣
Allah korusun ya en çok ani bebek ölümleri. Bu sebepten oluyormuş. Doktor osman gönülalı takip edin o çok kiziyor bu duruma... kendi giydiğiniz bir fazlasını giyse bebek yeter. Ve 22 ila 24 derece olacak oda 24 max diyor doktorlar
..soğuk hasta etmez hiçbir yaş grubunu .. 2 cocuk büyüttüm eldiven bile takmadım bunalmasin diye ağzı yok dili yok bunalıyor soyleyemiyorlar .. sen hemen el at bu duruma🤭

Günaydın güzel anneler. Sabaha karşı 4 ten beri belime böbrek ağrısı gibi ağrı vuryr. Uyandgmda sideetlydi duş falan aldm hafifledi ama daha snra hafifledi ince ince vuryr. Böyle yaşayan varmı . Ben hc doğum ağrısı sancısı ilk cocugmda cekmdm . Nasl bilemyrm. Bibreklermmi doğum sancısını anlyamdm 😔
Benim böbreğim ağrıyor 1 haftadır falan su içmeyi çoğaltınca azalıyor ordan anlıyorum enfeksiyonda var zaten ama geçmiyorsa bir git baktır bence böbrekte olsa yine önemli geçmeyen ağrı

😄😄dünki enerjimize inancıma rağmen yine olmadı. Aynen bir şekilde gelcekler de insan hem yoruluyor hem artık bebiş doğsun istiyor.

Back