• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Doğum öncesi antibiyotik kullanan duydunuz mu hiç ya da kullandınız mı kızlar herhangi bi sebepten

Ya bir de noluyor aglıyor sancılanıyor benim minik kv falan işte dolaştırıyor kucagında mızırdanması gecmiyor ben alıyorum ellerimle kafasını yüzünü oksuyorum. Güzel sevgi sözcükleri söylüyorum kulagına usul usul bi mayısıyor dinliyor mest oluyor. Yhaa diyorum sen 10-12 günlük bi insan tanesisin nasıl da anlıyorsun annenim sefkatini😍🥰 içi sıcacık oluyor insanın
Evettt 🥰 Bizimkini de sabah annem aldı salona götürdü bir ara bayağı bi ağladı annem seslendi gel emzir diye. Yavaş yavaş geldim salona ama nasıl ağlıyor. Seslendim önce bi, bi an durdu dinledi aradı sanki gözleriyle, sonra resmen sustu. Kucağıma alınca da uyudu. Emmek falan değilmiş derdi beni istemiş. Gel de ağlama 🥲🥲🥲

Söyledim canım ama böyle kibar bir üslupla değil. Annemin olmadığı bir anda üzerine yürüyüp ailesiyle de tehdit ederek. Neyin kafasını yaşıyorlar anlamak imkansız ya. İnan bak şu saatte hepsi uyuyor yine uyumuyorum çünkü yatırmıyor sırt ağrım artık bekliyorum ki sabah olsun duş alır kremlenir bebeği onlara teslim eder öyle uyumaya çalışırım diyorum. Doğumdan beri sadece iki saat uyudum o arada kendisi de uyumuş annem de bir yandan yemek yapıp bir yandan bebeğe bakmış daha diyor annen hayatında ilk defa mı yapıyor bu yemeği bu böyle yapılmaz ki. Uyuyana kadar kalkıp yapsaydın dedim. Neyin uykusuysa bir de gece en az 5-6 saat uyudu zaten uykun niye geliyor yani.
Bundan sonra yemekleri o yapsın o zaman ya. En ufak şeyde de koşa koşa sormuş😏yüz örtmek falan da gayet yapılıyor herkes yapıyordu göre göre büyüdük çocuk nefessiz kalır falan. Neyse iyi yapmışsın. Kendi annesi de eminim çok saçma bir çok şey yapacak. İnşallah daha dikkatli davranır tehditten sonra 😒

Dün gece de doğurmadan geçti kaldı bu gece ve pazartesi 😬
Bende her uyandığımda acaba dedim😄4 5 kezde kalktım gece hepsinde regl olma ağrısı ile bir acaba diyerek ama tuvalete bir gittim 💩yok yani kendi ne zaman isterse sanırım artık hislerde boşa çıktı😄
Doğmaya günü varsa elle muayene yapılsa da etkilemiyor olarak kabullenip devam edeceğim o halde ☺️ Bugün bir şeyler başlayacak diye düşünüyorum ama son zamanlarda her gün böyle düşündüğüm için 😂 Ben de doktor ama çok büyüdü artık normal doğum olmaz derse diye acele etme moduna girdim biraz ama yaşayıp görelim. M minikfilozof 'tan gördük ki hurma da işe yaramıyor 😂

S seydaseydas Canim buradaki elle müdahale açıklık kontrolü, çatı muayenesi dedikleri muayene. Sizin oradaki evet ciddi ciddi nişan denilen tıkacı elle temizlemek, onun işe yaraması çok mantıklı.
Evet hurma falan işe yaramıyor ya sadece doğuma kadar düzenli yemek belki süreci hızlandırıp yardımcı oluyodur egzersiz falan da öyle, başlatma olayı şehir efsanesi 😄😄

Benim karnı 40 haftaydı geçen her an daha da kilo alıyorsa çocuk doğurana kadar koca göbük olur sezeryan gerekir belki.

Bir başta bir sonda belirmeleri. Yola gelecek gelmek zorunda. Kısa vadede ailesiyle sınanır uzun vadede ikinci çocuk isteğiyle. Kendisi bilir. Kendi annesi de gelecek gelmesin demedik ki. Ama mesela şu an gerçekten iyi ki yok. Az önce annemle zorla iki çay kaşığı süt sağacaz diye ineğe döndüm odada. 5-10 ml bırakacağım da güya az uyuyacağım uyandığında versinler diye. Bunu neden kv’min önünde yapmak isteyeyim rahat edemem işte.
Çok haklısın . Tabiki gelsinler torunları neticede ama yeni doğum yapmış bir kadına alışana kadar mahremiyet, saygı duyulmalı . Ben düğünü olan y da yeni doğum yapmış kadına insanların daha toleranslı davranması gerektiğini düşünüyorum. Çok stresli süreçler bi de insanların nazları ile uğraşıyoruz 😅

Benim annem hem kaloriferi yakti hemde cocugu kundak yapti ustine de bisey orttu sabah bi kalktim oda asiri sicak 25 derece nem %61 nefes alinmiyor annelerlei yok usumuyor diye ikna etmek cok zor ama 61 nem nedir yaa cocuk da oyle olunca uykuya dusuyor buna bi cozum bulmam lazim 🤣
bu saglikli degil canim bir arastir bak asiri sicak cocugun nefes almasini zorlastiriyor burda doktorlar ystune basa basa soyluyor hep bunu. ama sen kendin de arastir sor..

Günaydın güzel anneler. Sabaha karşı 4 ten beri belime böbrek ağrısı gibi ağrı vuryr. Uyandgmda sideetlydi duş falan aldm hafifledi ama daha snra hafifledi ince ince vuryr. Böyle yaşayan varmı . Ben hc doğum ağrısı sancısı ilk cocugmda cekmdm . Nasl bilemyrm. Bibreklermmi doğum sancısını anlyamdm 😔

Doğum öncesi antibiyotik kullanan duydunuz mu hiç ya da kullandınız mı kızlar herhangi bi sebepten
Benim yengem kullandı . Kış bebeğiydi yeğenim . Doğuma az kala hastalandı . Bebek kilo kaybetmiş anne karnında doktor antibiyotik başlamıştı . Kâr zarar dengesini kuruyor doktorlar merak etme . Sen mi hasta oldun

bu saglikli degil canim bir arastir bak asiri sicak cocugun nefes almasini zorlastiriyor burda doktorlar ystune basa basa soyluyor hep bunu. ama sen kendin de arastir sor..
Doktor mu onlar da ne bilirmiş , biz kaç çocuk büyüttük hep böyle büyüdünüz , her şeyi de siz çok biliyorsunuz mantığıyla etrafımız dolu 😃 welcome to turkey ✋🏻

Biliyorum biliyorum ama anlatamiyorum neyse bi sekil anlasicaz annem oldugu icin daha kolay olur diye umuyorum

Bir kucuk leydi 🥰🤣

Eklentiler

• IMG_9559.jpeg
    IMG_9559.jpeg
    154,8 KB · Görüntüleme: 105
Bu akşam kaynanamı boğazlamadığım için kendimi tebrik ediyorum . Ev 24,6 derece ya evde termostat var ev soğuk diyor . Tuvalete gidip geliyorum çocuğu kafasına kadar battaniye örtmüş ben açıyorum o örtüyor . Aç bu çocuk emzir diyip duruyor emziriyim bari dedim kustu . Yok bez sıkmış yok sarılığı artmış . Ya normalde severim tamam kötülüğüne yapmıyor ama bu nedir ya . Valla gına geldi. Benden daha fazla düşünüyor olabilir misin benim bebeğimi ya. Çocuk sıcaktan isilik oldu . Diyorum karışma diye yok arkamı dönüyorum aynı . Zaten yeni yeni adapte oluyorum anneliğe . YETERRRR diye bağırmak istedim bu akşam . Allahtan çalışıyor da çok gelemiyor . Nefret ettirdi kendinden ya
Karışan kvlere nefret gerçekten benimkide çok karışmaya meyilliydi yok çocuk üşür yok sütün yetmiyordur sen bilmiyorsundur ki bunu derken günde 6-7 kez altına sıçan kızım yani bu çocuk napsın doyduğunu göstermek için sarılık için sıcaklık iyi değil diyorum çocuk üşür sen bilmezsin diyor kendilerine zamanında çok karışılmış bence ondan bu hırs rahat duramıyorlar annemde söylüyordu bana ama ben anneme bir kere söyleyince tekrar etmiyordu bu diretiyor kendi dediği doğru gibi boşver hepimizin başında var böyle kaynanalar sende hiç kendini tutma lohusasın sen içinde kalmasın sıkıştığında lohusayım ben üstüme gelmeyin de

kızlar bugün görümcem geldi hastane çantasına bakalım son haline dedi, dependi görünce çok şaşırdı bu kadar gelmiyor ki gereksiz bu sen ped koy falan dedi kafamı karıştırdı 🤔🤔
Ben hastanede depend kullanmadım hastane hasta bezi taktı battıkça o daha rahattı bana göre evet o kadar şelale olmuyor ama arkaya aktımı yana aktımı derdide yok hastaneden çıktıktan sonra zaten 2 oaket depend almıştım hepsini bitirdim şimdi ped kullanıyorum artık leke tarzında geliyor benim

kızlar bugün görümcem geldi hastane çantasına bakalım son haline dedi, dependi görünce çok şaşırdı bu kadar gelmiyor ki gereksiz bu sen ped koy falan dedi kafamı karıştırdı 🤔🤔
Ben depend de koydum ped de koydum, bazılarında geliyormuş sanki incecik şey yer mi kaplıyor boşver

Benim annem hem kaloriferi yakti hemde cocugu kundak yapti ustine de bisey orttu sabah bi kalktim oda asiri sicak 25 derece nem %61 nefes alinmiyor annelerlei yok usumuyor diye ikna etmek cok zor ama 61 nem nedir yaa cocuk da oyle olunca uykuya dusuyor buna bi cozum bulmam lazim 🤣
Bizim ev de 26 derece şuan normalde pijama artı tulum giydiriyordım bir ağlıyor anlayamadık sebebini sonra altını açayım diye çıkardım pijamayı bir anda sustu meğersem yandığı için ağlıyormuş yangınlığını ağlayarsk belli etti bebem😂

Back