• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Ben de bugün bi fenayım sanki yarın doğurcakmışım gibi geliyor 😁 39 şerefine patlatacak mıyız yoksa bebeleri 🤣
Ay hadi cidden😄😄hareketlendi benim bebe baya ara ara alt karın ağrısı yokluyor arada da vajinada kramp gibi başka tek bir şey yok ama işte içimdeki his😄😄hadi 39da halledelim bu işi

Ayyy bir de bu gece üçümüz de doguruyor muyuz 😍😍😍 10.000 adım üstünde atmışım ki evden uzak bir parka gittik, o bir adım kaldırımda bir adım aşağıda yürüyüşü de yaptım. Kendi çevremde yapamıyorum 😂😂 bana her gün bu gece sancı gelecek kesin hissi geliyor ama gece bir uyanıyorum, çiş 😂 Düşününce bu bir hafta içinde çok yüksek ihtimalle doğuracagiz haliyle ama zaman daha zor geçiyor. Elimde su bardağı vardı, nasıl yaptıysam yere su döktüm, eşim bardaktan mı döküldü diyor 😂😂 herkes tek yürek su, sancı, nişan bekliyor 😂
Bu inanç gücüyle başaracağız😄ben artık bir şey yapmıyorum ya hurmalar ananaslar bir işe yaramıyor. Yabancı ablaların işe yaradı doğurdum diye yorum yaptığı o egzersizler de yaptım tık yok😄kendi haline bıraktım içimdeki his bakalım doğru mu gece sancı gelen hemen haber etsin

Kızlar dün gece arkadaşımın evindeydik sabaha karşı uyudum -normalde de en erken 3te falan uyuyorum- sabah inanılmaz mide yanması ve bulantıyla uyandım, safra kustum. Prilam alıyorum hala 2 tane. Zorla yarım dilim ekmekle biraz peynir yedim, sonra tekrar uyudum midem çok kötüydü. 6 gibi bir şeyler yedim ama hala tansiyonum düşük gibi. Kafam kalkmıyor, çok halsizim, sanki şekerim de düşük. Tansiyon aleti vs yok ölçemiyorum. Bebe de sakin ama çok az yememe bağladım. Hafif de ödemim var ayaklarım şişmiş biraz. Sizce bir problem var mıdır ya?
Yavrum sanki normal yani kusmak zaten çok yorucu çok yememekte tansiyonu şekeri düşürür illa. Bebelerde ara ara sakin oluyor benim bazen çok sakin bazen hareketli. Ki az yemekte etkilemiştir mutlaka. Bir tık daha olabildiğince yemeye çalış yine🥹yanmaya gaviscon ve süt iyi geliyor bana. Bebişi de gözlemle uzun süre hareket etmezse fark edersen doktoruna yazarsın bir düzenli ama yavaş ve daha azda bende de oluyor normaldir diye düşünüyorum

Bizimde şuan o şekilde ama yatış vermedi canlandı biraz ağlıyor uyanıyor mama ve meme emiyor. Ama as önce aynı saat içinde iki kere meme emdi hemen ardından 15 mm mama yaptım doktor ne kadar yiyorsa ver dedi 30 ya da 40 ne kadar alırsa ver dedi. Bende hemen ardından 15 mm ve 30 mm mama verdim ardarda bir sorun olur mu sizce fazla gelir mi bebeğe. Yanlış mı yaptım öyle vermekle
Yok cnm doyunca çekmez zaten mama takviyesi lazım sarilikta

Bir de son bir aydır sürekli şu haldeyiz. Bebo ev seçme şansı olsaydı sanırım bizim evi seçmezdi😂😂😂 sürekli üstünde bir şey olacak
Oyy iki köpüş, çok şanslı bir bebe olacak 🧿🥰😍
Kızlar dün gece arkadaşımın evindeydik sabaha karşı uyudum -normalde de en erken 3te falan uyuyorum- sabah inanılmaz mide yanması ve bulantıyla uyandım, safra kustum. Prilam alıyorum hala 2 tane. Zorla yarım dilim ekmekle biraz peynir yedim, sonra tekrar uyudum midem çok kötüydü. 6 gibi bir şeyler yedim ama hala tansiyonum düşük gibi. Kafam kalkmıyor, çok halsizim, sanki şekerim de düşük. Tansiyon aleti vs yok ölçemiyorum. Bebe de sakin ama çok az yememe bağladım. Hafif de ödemim var ayaklarım şişmiş biraz. Sizce bir problem var mıdır ya?
Kuzum nöbetçi eczane bak, yakında varsa gidin ölçtürün. Düşük tansiyon belirtilerini bilmiyorum ama kusma ve ödem yüksek tansiyonda var. Gerçi prilamo geç içmişsin bence o da etkili şuan bu durumda olmana.
Bu akşam kaynanamı boğazlamadığım için kendimi tebrik ediyorum . Ev 24,6 derece ya evde termostat var ev soğuk diyor . Tuvalete gidip geliyorum çocuğu kafasına kadar battaniye örtmüş ben açıyorum o örtüyor . Aç bu çocuk emzir diyip duruyor emziriyim bari dedim kustu . Yok bez sıkmış yok sarılığı artmış . Ya normalde severim tamam kötülüğüne yapmıyor ama bu nedir ya . Valla gına geldi. Benden daha fazla düşünüyor olabilir misin benim bebeğimi ya. Çocuk sıcaktan isilik oldu . Diyorum karışma diye yok arkamı dönüyorum aynı . Zaten yeni yeni adapte oluyorum anneliğe . YETERRRR diye bağırmak istedim bu akşam . Allahtan çalışıyor da çok gelemiyor . Nefret ettirdi kendinden ya
Ayy okudukça içimden kavga ettim sanki ben yaşıyorım gibi. Hepimiz böyle şeyler yaşayabiliriz ve bunun düşüncesi bile beni çok geriyor. Ben ihtiyacım olunca sana sorarım, sen yorum yapma diyesim geldi.

Bu inanç gücüyle başaracağız😄ben artık bir şey yapmıyorum ya hurmalar ananaslar bir işe yaramıyor. Yabancı ablaların işe yaradı doğurdum diye yorum yaptığı o egzersizler de yaptım tık yok😄kendi haline bıraktım içimdeki his bakalım doğru mu gece sancı gelen hemen haber etsin
Ya arada bir hafta yattım bir de ona yanıyorum 😂😂 Öncesinde daha sancılıydım. Merdivenleri bir inişim var koştur koştur, asansörle yarışıyorum resmen 😂 Hadi bakalım bu gece o gece mi? 🤍

Benim doktor 38. hafta kontrolünde elle muayene edeyim mi, o da tetikliyor demişti, ben müdahale olsun istememiştim. Eşim de pazartesiye kadar gelmezse gidelim mi, elle muayene etsin mi diyor. Şimdi sen böyle söyleyince acaba mı dedim. İşin ilginci bu arada doğururum diye başka randevu da almamıştım. Gelmezse 39. haftada da bir şekilde ayarlayıp gitsem mi acaba?
Ben nefes alamıyorum artık ya minik vücuduma bu koca göbek çok fazla geldi 🤣🤣 benim öyle imkanım olsa yap derim sanırım ya daha ne beklicez büyüyorlar bir de doğuramıcam diye korkmaya başladım ben

Açlık susuzluk hepsi olabilir ya. Sabahın 4üne kadar oturduk bir şey de yapmadım halbuki, evde de çok geç yatıyorum dedim ama artık o kadar genç ve dinamik olmadığımı unutmuşum galiba vücudum hatırlattı ajfkdksk tuvalete de çıkamıyorum bugün 3 gün oldu artık, kafam kalkmıyor. Prilam’ı geç içtim o da uykumu tetikledi muhtemelen :/
Senin her şey üst üste gelmiş gibi sanki ya. Uykusuzluk mide açlık susuzluk. Hamile olmasan bile bence çok bitkin düşerdin🥲 bol su içsen muz falan yesen iyi gelir belki 🥲

Bu akşam kaynanamı boğazlamadığım için kendimi tebrik ediyorum . Ev 24,6 derece ya evde termostat var ev soğuk diyor . Tuvalete gidip geliyorum çocuğu kafasına kadar battaniye örtmüş ben açıyorum o örtüyor . Aç bu çocuk emzir diyip duruyor emziriyim bari dedim kustu . Yok bez sıkmış yok sarılığı artmış . Ya normalde severim tamam kötülüğüne yapmıyor ama bu nedir ya . Valla gına geldi. Benden daha fazla düşünüyor olabilir misin benim bebeğimi ya. Çocuk sıcaktan isilik oldu . Diyorum karışma diye yok arkamı dönüyorum aynı . Zaten yeni yeni adapte oluyorum anneliğe . YETERRRR diye bağırmak istedim bu akşam . Allahtan çalışıyor da çok gelemiyor . Nefret ettirdi kendinden ya
Bizim daha bebe doğmadı ama annemle babam şehir dışından olunca geldiler. Ev 25.0 görünce babam soğuk oldu ya demeye başlıyor. Anneme göre bebek için çok soğukmuş bu dereceler. Ben fenalık geçiriyorum kıyıda köşede 🤣 daha doğmadan aynısı yaşandı bacım bebek doğunca da eminim ev alev alacak. Ben 23 derece ile yaşıyordum evde halbuki 😁😁

Kızlar benim karnım aşağı indi sanki, kasıklarımda ağırlık hissediyorum ama daha yarın 36+5 olucam, erken mi acaba? Bu aşağıda olmasını da hiç sevmedim bence hareket etmek çok daha zor🥲

Bizim daha bebe doğmadı ama annemle babam şehir dışından olunca geldiler. Ev 25.0 görünce babam soğuk oldu ya demeye başlıyor. Anneme göre bebek için çok soğukmuş bu dereceler. Ben fenalık geçiriyorum kıyıda köşede 🤣 daha doğmadan aynısı yaşandı bacım bebek doğunca da eminim ev alev alacak. Ben 23 derece ile yaşıyordum evde halbuki 😁😁
Kız 25 derece ne kdjdjdj 22yi gördüm mü afakanlar basıyor beni… bazen eşimden gizlice dolaba soğuk su koyup içiyorum😅

Ay ben sıcak severim ama 22de de üşürümm🤣🤣🤣🤣 23 numara diye bi film vardı. 23 numaraya da aşırı takığımdır bişey 23 olabiliyorsa 23 olmalıdır sjdjdjdjdjjd
Hdjdjdhd 23 mü, çok spesifik bir sayı… bebek 23ünde gelir belki diyeceğim ama bana o tarihi söylüyor doktor sizin için 43 hafta falan olur 😅

susuz kaldığın için olmuş olabilir hepsi ya bi serum mu taktırsan kendine gelirdin belki

cok net soyle boyle yapan birine bak seni asla kirmak istemiyorum ama lutfen cocugum hkkinda kararlari ben vereyim de ozellikle sicak bir evde ustunu battaniyeyle ortse biri ben cok sinirlenirdim. 24 gayet iyi bir sicaklik ve doktorlar zaten fazla sicagi onermiyorlar. allah korusun ani bebek olumlerinin sebeplerinden biri olarak hep soyluyor doktorlar burda sımsıkı giydirmeyin asiri sicak olmasin, nefes alsin hem kendi hem vucudu. ben cok ayar olurdum buna

Benim doktor 38. hafta kontrolünde elle muayene edeyim mi, o da tetikliyor demişti, ben müdahale olsun istememiştim. Eşim de pazartesiye kadar gelmezse gidelim mi, elle muayene etsin mi diyor. Şimdi sen böyle söyleyince acaba mı dedim. İşin ilginci bu arada doğururum diye başka randevu da almamıştım. Gelmezse 39. haftada da bir şekilde ayarlayıp gitsem mi acaba?

Canım ben 36da ve 37+4 te iki kere elle muayene etti şuan 38+2 tık yok bence çokta tetiklemiyor hiç açılmam bile yok yani

etsin bence elle mudahale derken tam olarak ne?, burda sweeping membranes diye soyluyorlar sana sorup onay alirsa yapiyor doktorlar dogumu baslatmak icin. chatgptye turkce aciklamasini sordum:
Membran süpürme (sweeping membranes), genellikle hamileliğin 38. haftasından sonra yapılan ve doğumu doğal yollardan başlatmayı amaçlayan basit bir işlemdir. İşlem sırasında doktor veya ebe şunları yapar:

1. Muayene Pozisyonu: Anne adayı jinekolojik muayene pozisyonunda uzanır.
  2. Rahim Ağzının Kontrolü: Doktor veya ebe, steril eldiven giyerek iki parmağıyla vajinadan rahim ağzına ulaşır. Bu işlem için rahim ağzının bir miktar açılmış olması (en azından yumuşamış ve 1-2 cm genişlemiş) gerekir.
  3. Membranların Süpürülmesi: Amniyon kesesi ile rahim duvarı arasındaki zarlar, parmakların dairesel hareketlerle hafifçe ayrılmasıyla "süpürülür." Bu hareket, vücudun doğum sancılarını başlatmak için prostaglandin adı verilen hormonları salgılamasına yardımcı olabilir.

kızlar bugün görümcem geldi hastane çantasına bakalım son haline dedi, dependi görünce çok şaşırdı bu kadar gelmiyor ki gereksiz bu sen ped koy falan dedi kafamı karıştırdı 🤔🤔

Back