• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Kızzz 43 diye bi kilo mu var ilkokulda o kiloydum heralde😄 benim de 7 kg gitmiş dogumdan sonra kaldı 8 😆 ama asırı istahım acık sürekli emzir emzir bir de hep tatlı ve hamur işi istiyor canım. Bu gidişle gitmez o 8 kilo☺️
Bir 7 de bende var 😁 65 te kaldım . Senin sezaryen miydi deryaa kaç gün kanaman oldu

Bizim 9 civarıydı sarılığı. Erken müdahele edildiği için artmadı. Evde de böyle sürdürebilirsem inşallah bir daha yatmak zorunda kalmayız. En azından bu bir haftayı geçirirsek biraz rahatlayacağım. Sürekli gözüm üstünde evde sarı ışık altında tutmuyorum hiç. Farklı ışıklarda bakıyorum rengine de. Bir de arada tam boşaltamıyor memeyi uykuya düşüyor onları sağıp kaşık biberona koyup vermeyi planlıyorum uyurken. Eşim diyor ki senin çocuğun olmak çok zor 😂
Ben de öyleyim . Bizimkiler prematüre olduğu için doktor kesinlikle meme ile uğraşma aç bırakırsın zayıflar ve bunu hiç istemeyiz Beş dk meme ver ve sonra 40 cc anne sütü verceksin besleyeceksin 3 saatte bir dedi . Ben de elimde biberon 40 dk uğraşıyoru yesin diye . Annem çocuğa eziyet ettiğimi düşünüyor 😅 sonra karnı dolunca gaz masajı yapıyorum beş on dk ona da cırımcırım tabi 😁

Sagol canim ☺️ 8 dedi suan icin 9 olsa yatiririm dedi . Sinir 12 dedi ama sanirim daha yuksekmis o doktor neden oyle dedi anlamadim . Simdi mama alicaz baslicaz.

Kizlar mutlaka agiz mendili alin en az 6-7 tane cok ise yariyor. Corap alin ayaciklari buz oluyor onun disinda hep kisa kollu ve uzun kollu zibin giydirdiler. Omlar soydu ben orttum 🤣 asiri ciplak da tutamam dozunda.

Bir de nezle oldum zaten hapsirip oksuremiyorum cok korkuyorum Naz a da gecer diye olmadi maske takicaz hep klimalardan 🥹
geçmiş olsun kuzu bir an önce hayırlısıyla evinize geçersiniz inş 🥰
sen spinal mi olmuştun

Biz henuz cikmadik ogleden sonra cikariz sanirim. Sureci az biraz paylasayim hazir uyuyorken ☺️

Benim hep kan sekerim duser carsamba da oyle olmustir dedim ve tansiyonumu olctum once 9 5 cikti sonra 1 saat arayla olctum 13-14-15 lerde gezdi buyuk tansiyon hic hayatimda bilmemdigim bir sey ara ara olcmek lazim yoksa tehlikeli olsbilirmis benim dundu kontrolum agri baski falan da hissedince bi gun erkene cektim iyi ki…

Doktor dedi ki kan ver boyle olmamasi lazim . Yuksek tansiyon skinti bisey. Bazi degerlerim asiri dusuk cikti rahim agzim yumusamis. Doktor bana hadi aliyoruz dedi ben sok tabi ama siz de sakin bi skinti oldugunu dusundugunuzde doktora gitmeyi ya da sormayi unutmayin. Saniyelerle yarisabiliyoruz.
14.27 de kizim dunyaya geldi. Epidural e girdigimde muthis bas agrisi hissttim kusma ve bayilma hissiyle. Bi sure bekledim ama baktim ki biraz iyi hissetmiyorum hoca beni bayiltin dedim . Sagolsun sedasyon verdi hemen kendime geldim hic bas agrisi da cekmedim. Ilk gun bi tik zordu ama Suan yururken dikislerim agriyor onun disinda sikinti yok sirekli igneler ilaclar vs derken ayaga kaldiriyor hemsireler seni. Odemlerim hala devam ediyor el ve ayakta zamanla gecer diye dsunjyorum.

Depend alin yaniniza, kasik biberon alin islak mendil bebek bezi bol bol yedek zibin ben az getirmisim pisman oldum kaka bulasiyo bise dokuluyo gibi gibi. Aklima baska seyler gelirse yazarim herkesin dogumu keyifle gecsin 😘

@Kumraladamavituna1 kumralim valla gelmen harika oldu , mercoyu sabirsizlikla bekliyor Naziko zamaninda gelsin tabiki benim kzima uyup eskiyalik yapmasin🤣
şimdi gördüm canım mesajı sorunsuz atlatmanıza çok sevindim 🥹 hayırlı evlat olsun sağlıkla büyüsün ♥️ detaylar için çok teşekkür ederim ☺️

Kulunçtaki ağrıdan gram uyku uyuyamadım yaa. Sanki böyle çok acıtan bir iğneyi oradan enjekte ediyor gibiler devamlı 🥺 Boynumun sağı, sağ kol, sağ sırt çok fena. Otururken idare eder ama yatma pozisyonuna asla geçemedim. Allahım inşallah geçen bir şeydir ameliyat yerinin acısı hiçbir şey kalıyor yanında
Ağrı kesici serum takması lazım canım iste yoksa gecmiyo o sancı nefes bile alamiyosun valla o sancidan çok kötü oluyo

Bir 7 de bende var 😁 65 te kaldım . Senin sezaryen miydi deryaa kaç gün kanaman oldu
Ya cok az sürdü kanamam benim. İlk 3 gün bile pedleri doldurmadı ama tuvalete girdiğimde epey geliyordu. Sonrasında az az toplamda 7 günde bitti. Hala bekliyorum leke falan olur mu diye ama yok tertemiz. Adet kanaması gibi oldu resmen 7 gün sürdü. Senin nasıldı? Sezaryan zaten normal dogum gibi olmuyor az sürüyor ama bu kadar az beklemiyordum

Kulunçtaki ağrıdan gram uyku uyuyamadım yaa. Sanki böyle çok acıtan bir iğneyi oradan enjekte ediyor gibiler devamlı 🥺 Boynumun sağı, sağ kol, sağ sırt çok fena. Otururken idare eder ama yatma pozisyonuna asla geçemedim. Allahım inşallah geçen bir şeydir ameliyat yerinin acısı hiçbir şey kalıyor yanında
Benim de kız kardeşimin boynu tutulmuştu sezaryan sonrası resmen aynı seyleri söylüyordu ne dikiş ne karın agrısı hiçbirsey hissetmiyorum bu boyun agrısının yanında diye hareket edemiyordu hiç. Gaz agrısı vurur demişler ama boyna nasıl vurdu hiç anlamadım. 1-2 güne en fazla gecer inş canım senin de

Doğum yapan kızlar hastane için aldığınız gecelik pijama takımı falan nasıldı yani çok kalın biseye ihtyaciniz oluyor mu ? Bı de bebisler için aldığımız hastane çıkışları penye ya üstte uzun zıbın ama alt kısmı tek patikli penye yeterli olan bişey mi yaptığınız başka bişey oldu mu?
Artışın pijamalarından almıştım ben pamuklu ve inceler hırka falan da götürmedim hastane epey sıcak oluyor. Alt kısmına evde iki kat giydiriyorum ben bebişe ama hastanede giydirmedim canım cıtcıtlı badi üzerine tek kat tulum ya da alt üst giydirdik. Evden daha sıcak hastane. Hatta bir de uyumasın emerken diye hemsireler tulumu cıkarttı iç badisiyle ince bir battaniyeye sarıp emzirdiğim de oldu. Battaniye ve müslim 1-2 tane götürün mutlaka çiş falan olabiliyor alt alırken ya da yere düşerse falan yedekli gtmekte fayda var. Benim hemsire kan sekerime bakmak için götürdüğünde altını da değiştirmiş o sırada ciş olmuş bir tanesi mesela

Canım çok doğru tarif ettin. Soldan hiç girmedi sağ tarafımı tutmuş komple. Hala çok kötü. Ağrı kesici jel de sürdüler iğne zaten devamlı yapılıyor. Doktor geldi sordum az önce yaygın görülen bir durum sebebi batında gezen hava dedi narkoza bağlı. Genelde sağ omuz sağ boyuna tutulur 48 saate geçer dedi. Zaten bana anesteziyi 5. Denemede yapabildiler. Dört kez girdi çıktı doktor vazgeçmek üzereydim artık neler oluyor dedim yani en son. Karşımda da bir hemşire omuzlarımdan bastırıyor bastırıyor en sonunda yapabildiler de hava gezdirmişler işte içinde. Ufff inşallah yarın geçer.
Kaç günde duş aldınız? Bugün değil ama yarın alabilirmişim hemşirenin dediğine göre. Tüm pansumanı çıkarıp su duş jeli kullanıp istediğin gibi yıkayabilirsin yarın dedi. Ama doktora sormayı unuttum.
Bende 3 cü günü duş almıştım üzerinde su gecirmez bant vardı duş al sonra cıkar demişti duştan sonra cıkardım hafif yumuşak havluyla kurla demişti nemli kalmasın demişti

Ya cok az sürdü kanamam benim. İlk 3 gün bile pedleri doldurmadı ama tuvalete girdiğimde epey geliyordu. Sonrasında az az toplamda 7 günde bitti. Hala bekliyorum leke falan olur mu diye ama yok tertemiz. Adet kanaması gibi oldu resmen 7 gün sürdü. Senin nasıldı? Sezaryan zaten normal dogum gibi olmuyor az sürüyor ama bu kadar az beklemiyordum
Ayy az az leke şeklinde devam ediyor. Hala ped takıyorum doldurmuyor tabi ama sıkıldım 😁 özlememişim

Canım çok doğru tarif ettin. Soldan hiç girmedi sağ tarafımı tutmuş komple. Hala çok kötü. Ağrı kesici jel de sürdüler iğne zaten devamlı yapılıyor. Doktor geldi sordum az önce yaygın görülen bir durum sebebi batında gezen hava dedi narkoza bağlı. Genelde sağ omuz sağ boyuna tutulur 48 saate geçer dedi. Zaten bana anesteziyi 5. Denemede yapabildiler. Dört kez girdi çıktı doktor vazgeçmek üzereydim artık neler oluyor dedim yani en son. Karşımda da bir hemşire omuzlarımdan bastırıyor bastırıyor en sonunda yapabildiler de hava gezdirmişler işte içinde. Ufff inşallah yarın geçer.
Kaç günde duş aldınız? Bugün değil ama yarın alabilirmişim hemşirenin dediğine göre. Tüm pansumanı çıkarıp su duş jeli kullanıp istediğin gibi yıkayabilirsin yarın dedi. Ama doktora sormayı unuttum.
Bana sezaryanin ertesi günü duş aldırdılar hastanede. 4. Gün doktor kontrolüme gttiğimde de bantı cıkardı doktor artık gerek yok banda böyle duş alabilirsin dedi

Back