• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bende gebelikte hiç ödem oluşmadı şuan doğum sonrası bacaklarım da olmuş şasırdım normal mi acaba?
Benim arkadaşta olmuştu o. Doktor da hatta dedi doğumdan sonra da ödem olabilirsin diye. Arkadaşta bir kaç güne geçmişti. Aşırı ödemin varsa doktoruna sor istersen bilemedim şimdi de normal diye biliyorum

Bebeği AB0 uyumsuzlugu nedeniyle sarılık olan anneler, doktorunuz bu konuda ne çözüm önerdi? İlk cocugumda bunu yaşamıştık ama kimse bize bir şey söylemedi, hatta sebebini bile daha yakın zamanda kendim öğrendim. İki aydan sonra düzelmişti. Bu defa yine olur mu bilmiyorum ama tavsiyeniz varsa almak isterim 🥰

Sarilik oldu kizim bir de hemsireler diyoki hicbir sikntivyok cocuk doktoru geldi sinirda bi yukari olursa sinir ve silinto olur dedi canim skildi sadece sutum henuz yetmiyo☹️
Geçmiş olsun canım. Şu an çok üzgün hissettiğini biliyorum ama çözümü var 🤍 Henüz sütün gelmediyse emzirme + mama devam etmeni tavsiye etmiyorlar mı?

Geçmiş olsun canım. Şu an çok üzgün hissettiğini biliyorum ama çözümü var 🤍 Henüz sütün gelmediyse emzirme + mama devam etmeni tavsiye etmiyorlar mı?
Ediyolar canim oyle denicem ama beni uzen basinda hicbisey demediler mama takviyesi de yaptik ona ragmen oldu olmayan cocyk cok az biliyorum ama uzuldum yine de

Ediyolar canim oyle denicem ama beni uzen basinda hicbisey demediler mama takviyesi de yaptik ona ragmen oldu olmayan cocyk cok az biliyorum ama uzuldum yine de
Üzgün olduğunu gerçekten biliyorum 🫂 Bebekler doğunca kilo vereceklerini bildiğim halde bebeğim kilo verince çok üzülüp ağlamıştım ben de. Geçecek ve çok şükür ciddi bir durum yok 🙏🏻 meme mama birlikte ilerlersin, süt de coşar, bebeğin sarılığı da atar hiç merak etme 🤍 Her şey yoluna girecek, güzel haberlerini bekliyoruz 🩷

Merhaba kızlr. Bugün 38+5 im. Muayenem vardı. Doktor Çatı kontrolu yaptı. Normal doğuma uygun dedi. Ama ne sancı var ne açılma var. Hiçbirşey yok. 39+4 te tekrar kontrole gideceğim🥹 şu 6/7 günde birşeyler olur mu bilmiyorum. Hala gelmemiş olursa 40+0 da sezeryan isteyeceğim🥲
İnşallah kolay yoldan dogurursun . Normal dogurmak kolaylık gerçekten

Sarilik oldu kizim bir de hemsireler diyoki hicbir sikntivyok cocuk doktoru geldi sinirda bi yukari olursa sinir ve silinto olur dedi canim skildi sadece sutum henuz yetmiyo☹️
Tebrik ederim, Gozun aydin 🌺
Ben de cok kizmistim, hastaneden cikarken cocuk doktoru ihtiyac halinde mama verin dedi diye. Biz tabi cok vermedik, ihtiyac hali nedir bilmedigimiz icin, sonra tabi deger siniri gecti, fototerapi aldi ama atti sonuc olarak sariligi. Kac olmus minnosun degeri? Sinir saniyorum 17, o kadar yukselmemistir henuz, daha 1 gunluk.

Kızlar ben dün saban 9 da doğum yaptım. Gruba yazmıştım zaten sancım var diye hastaneye gittim sancı çıktı açılma için doğumhaneye yönlendirdiler orada beklerken çok korktum tektim geceydi strese girdim gerildim. Ebe kontrol etti yeni başlamış dedi. Ben zaten vazgeçtim normalden sezeryan istiyorum diyip yukarı çıktım. Eşime dedim ben korkuyorum istemiyorum sezeryan olacağım doktorumla konuştuk gece boyu takibe alındım nst ler çekildi devamlı o sıra da sancılarım devam ediyordu gitgide şiddetlendi bide bu sancıyı çekip planlı sezeryan yapmadığıma pişman oldum. Beklemeye başladım sanıyordum ki sezeryan olacağım sabah oldu artık doktor geldi doğumhaneye almak istediler beni istemedim tamam gidelim bakalım şuan doğuruyor bile olabilirsin dediler sonra alacağız sezeryana dediler gittiğimde 8 cm açıklık vardı. Doktorum artık sezeryana dönmenin anlamı yok diyip beni ikna ediyordu kısa bi süre de doğumum gerçekleşti normal şekil de doğurdum. 39 +0 /3700 kg olarak dünyaya geldi 🥰
Çok heyecanlı olmuş canım, maşallah gönlüne göre de olmuş 🙏🏼🫂 okurken bile çok heyecanlandım 🧡 sağlıkl büyüsün bebeğin, hayırlı uğurlu olsun canımmm

Doğum yapan kızlar hastane için aldığınız gecelik pijama takımı falan nasıldı yani çok kalın biseye ihtyaciniz oluyor mu ? Bı de bebisler için aldığımız hastane çıkışları penye ya üstte uzun zıbın ama alt kısmı tek patikli penye yeterli olan bişey mi yaptığınız başka bişey oldu mu?
Canım bebiş için erkekse çiş yaparken müslinler etraf battı bizim evden tekrar istedik. Kendim içinde emzirirken falan aşırı terledim eşimin bol tshirtlerini giydim. 4-5 tshirt değiştirmişimdir. 2.gün duş aldım hatta. İlk gün sezeryansa kısa kollu elbise bence kesinlikle sonra neyle rahat ediyorsanız.

Aminn canım inşallah, aslında kilodan da önemlisi sağlıklı olmaları inşallah sağ salim kucağımıza alırız🤲🏻 zayıf olmamasını istemek sebebim genelde zayıf çocuklar sarılık olur falan o yüzden inşallah hiç yaşamayız o durumu🤲🏻 bu arada bizim bebişin ismi Aslan olucak Allahın izniyle😍 bilmiyorum başka bu ismi koycak olan var mı burdakilerden😁
Merhaba, zayıf çocuk sarılık olur diye düşünmeyin. Benim bebeğim 2940 doğdu 1 haftada 2700 e düştü. Sarılık değeri çok iyi, hiç sarılık riski bile olmadı öyle diyeyim.

İlk sezaryanda oluyor cnn bnm ilk te oldu agrıdan bagırıyordum aniden bir agrı giriyordu kramp gibi sag kol ve boynuma yada sol kol ve boynuma agrı kesici vuruyorlardı hemen ikinci günü eve gectim tekrarladı agrı agrı kesici krem kullandım vikisli doktor önerisiyle narkozdan kaynaklıymış iğne vurulurken kendini cok kasmışsın dedi
Canım çok doğru tarif ettin. Soldan hiç girmedi sağ tarafımı tutmuş komple. Hala çok kötü. Ağrı kesici jel de sürdüler iğne zaten devamlı yapılıyor. Doktor geldi sordum az önce yaygın görülen bir durum sebebi batında gezen hava dedi narkoza bağlı. Genelde sağ omuz sağ boyuna tutulur 48 saate geçer dedi. Zaten bana anesteziyi 5. Denemede yapabildiler. Dört kez girdi çıktı doktor vazgeçmek üzereydim artık neler oluyor dedim yani en son. Karşımda da bir hemşire omuzlarımdan bastırıyor bastırıyor en sonunda yapabildiler de hava gezdirmişler işte içinde. Ufff inşallah yarın geçer.
Kaç günde duş aldınız? Bugün değil ama yarın alabilirmişim hemşirenin dediğine göre. Tüm pansumanı çıkarıp su duş jeli kullanıp istediğin gibi yıkayabilirsin yarın dedi. Ama doktora sormayı unuttum.

Doğum yapan kızlar hastane için aldığınız gecelik pijama takımı falan nasıldı yani çok kalın biseye ihtyaciniz oluyor mu ? Bı de bebisler için aldığımız hastane çıkışları penye ya üstte uzun zıbın ama alt kısmı tek patikli penye yeterli olan bişey mi yaptığınız başka bişey oldu mu?
Benimki incecik yok gibi bir gecelik. Yakası açılıyor emzirme için çok rahattı. Oda bana göre aşırı sıcaktı ben doğumdan sonra da hiç üşümedim annem ve eşim oda soğuk dediklerinde bile çok sıcak hissediyordum. Bence ince şeyler almak daha iyi. Bebek için de hastane çıkışının yeleğini de giydirdik ayağına da çorap giydirdiler hemşire ablaları ekstradan ve başa şapka mutlaka.

Tebrik ederim, Gozun aydin 🌺
Ben de cok kizmistim, hastaneden cikarken cocuk doktoru ihtiyac halinde mama verin dedi diye. Biz tabi cok vermedik, ihtiyac hali nedir bilmedigimiz icin, sonra tabi deger siniri gecti, fototerapi aldi ama atti sonuc olarak sariligi. Kac olmus minnosun degeri? Sinir saniyorum 17, o kadar yukselmemistir henuz, daha 1 gunluk.
Sagol canim ☺️ 8 dedi suan icin 9 olsa yatiririm dedi . Sinir 12 dedi ama sanirim daha yuksekmis o doktor neden oyle dedi anlamadim . Simdi mama alicaz baslicaz.

Kizlar mutlaka agiz mendili alin en az 6-7 tane cok ise yariyor. Corap alin ayaciklari buz oluyor onun disinda hep kisa kollu ve uzun kollu zibin giydirdiler. Omlar soydu ben orttum 🤣 asiri ciplak da tutamam dozunda.

Bir de nezle oldum zaten hapsirip oksuremiyorum cok korkuyorum Naz a da gecer diye olmadi maske takicaz hep klimalardan 🥹

Canım çok doğru tarif ettin. Soldan hiç girmedi sağ tarafımı tutmuş komple. Hala çok kötü. Ağrı kesici jel de sürdüler iğne zaten devamlı yapılıyor. Doktor geldi sordum az önce yaygın görülen bir durum sebebi batında gezen hava dedi narkoza bağlı. Genelde sağ omuz sağ boyuna tutulur 48 saate geçer dedi. Zaten bana anesteziyi 5. Denemede yapabildiler. Dört kez girdi çıktı doktor vazgeçmek üzereydim artık neler oluyor dedim yani en son. Karşımda da bir hemşire omuzlarımdan bastırıyor bastırıyor en sonunda yapabildiler de hava gezdirmişler işte içinde. Ufff inşallah yarın geçer.
Kaç günde duş aldınız? Bugün değil ama yarın alabilirmişim hemşirenin dediğine göre. Tüm pansumanı çıkarıp su duş jeli kullanıp istediğin gibi yıkayabilirsin yarın dedi. Ama doktora sormayı unuttum.
3.gun falan doktor kontrol için çağırıp dikisin üstünü açıyor. Sorun yok duş alabilir normal hayatına dönebilirsin diyor.bende hep öyle oldu . Sonra tertemiz tıkandım dizisinin usutunu liflemeden zarar vermeden istediğin gbi yikanabilirsin. Zaten ben bebe şampuanı kullanirim duj jeli.yerine yıllardır elimde kopurtup dikisin üstüne bile ufaktan temizleyip güzelce duruladim her seferinde sıkı ti yaşamadım çok sukur

kızlar benim akşama doğru çatı ağrım çok artıyor hatta alttan tutarak yürüme ihtiyacı hissediyorum bebiş her an çıkcakmış gibi hissediyorum 🤭 korkuyorum doğuruyor muyum diye hatta ama sabahları o his olmuyor. doğum başlar da anlamazsam diye de korkuyorum. öyle bi sancı da hissetmiyorum hiç braxton hicks gibi anlatılan. sadece bu aşağı baskı var 🧐
Benim de öyle gündüz hiçbir şey yok. Gece oturduğum an aşağıda bir baskı. Uyuyunca çatı ağrısı sağdan sola dönemem sabah sıfır ağrı sancı uyanıp güne devam etme şeklinde devam ediyor.🤦🏻‍♀️

Hiç sıkma canını çoğu maalesef oluyor. Zordur eminim takılmamak ama bir süreç ve bitecek gibi düşün 🙏🏻 eminim azıcık mama takviyesiyle hemen düşecek sonra da her şey normal akışında gidecek🌸

Biz henuz cikmadik ogleden sonra cikariz sanirim. Sureci az biraz paylasayim hazir uyuyorken ☺️

Benim hep kan sekerim duser carsamba da oyle olmustir dedim ve tansiyonumu olctum once 9 5 cikti sonra 1 saat arayla olctum 13-14-15 lerde gezdi buyuk tansiyon hic hayatimda bilmemdigim bir sey ara ara olcmek lazim yoksa tehlikeli olsbilirmis benim dundu kontrolum agri baski falan da hissedince bi gun erkene cektim iyi ki…

Doktor dedi ki kan ver boyle olmamasi lazim . Yuksek tansiyon skinti bisey. Bazi degerlerim asiri dusuk cikti rahim agzim yumusamis. Doktor bana hadi aliyoruz dedi ben sok tabi ama siz de sakin bi skinti oldugunu dusundugunuzde doktora gitmeyi ya da sormayi unutmayin. Saniyelerle yarisabiliyoruz.
14.27 de kizim dunyaya geldi. Epidural e girdigimde muthis bas agrisi hissttim kusma ve bayilma hissiyle. Bi sure bekledim ama baktim ki biraz iyi hissetmiyorum hoca beni bayiltin dedim . Sagolsun sedasyon verdi hemen kendime geldim hic bas agrisi da cekmedim. Ilk gun bi tik zordu ama Suan yururken dikislerim agriyor onun disinda sikinti yok sirekli igneler ilaclar vs derken ayaga kaldiriyor hemsireler seni. Odemlerim hala devam ediyor el ve ayakta zamanla gecer diye dsunjyorum.

Depend alin yaniniza, kasik biberon alin islak mendil bebek bezi bol bol yedek zibin ben az getirmisim pisman oldum kaka bulasiyo bise dokuluyo gibi gibi. Aklima baska seyler gelirse yazarim herkesin dogumu keyifle gecsin 😘

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 kumralim valla gelmen harika oldu , mercoyu sabirsizlikla bekliyor Naziko zamaninda gelsin tabiki benim kzima uyup eskiyalik yapmasin🤣

Back